Social Media Icons

perjantai 12. kesäkuuta 2015

Lapsineron viikko

10 kommenttia Share It:

En ole varsinaisesti harrastanut vauvavuoden kuukausikatsauksia tai edes täyttänyt vauvakirjaa (vaikka se lähettääkin minulle ystävällisiä muistutuksia puhelimeen) ristiäisten jälkeen. Pitäisi varmaan kyllä, sillä nämä ovat muistoja ja aikoja, jotka pyyhkiytyvät mielestä nopeasti. Muistan hatarasti ajan, jolloin esikoiseni oli vauva, ja siitä on sentään vain neljä vuotta!

Tällä kolmannella ja viimeisellä rundilla olemme nauttineet vauvavuodesta ihan erilaisella tavalla kuin ennen. Aika kuluu tälläkin kertaa todella nopeasti, liian nopeasti, mutta olen ottanut aikaa pienien varpaiden hipsutukselle, kesäloma-aamujen pitkille imetyshetkille ja ihan vain yhdessäololle. Olen ollut läsnä, nauttinut.Viimeinen viikko on ollut... Värikäs. Muistutus siitä, kuinka nopealla temmolla asioita tapahtuu, kuinka nopeasti aika kuluu. Huonon viikon alun jälkeen Allu sairastui, ja laryngiitin eli kurkunpääntulehduksen piinaaman vauvan kanssa käytiin välillä ottamassa vauhtia lääkärissä, kun hengitys vinkui ja koko tyyppi muuttui todella väsyneeksi. Kaikki oli onneksi hyvin, sitä sitkeää laryngiittia lukuunottamatta. Yöt ovat menneet lohduttomasti itkevän vauvan kanssa valvoessa, ja 2,5-vuotiaan kananmuna-kokeilukin (kolmen kuukauden tauon jälkeen) päättyi vatsakipuja kaksin kerroin olohuoneen lattialla itkevän lapsen tyynnyttelyyn. Kombosta vähintäänkin mielenkiintoisen tekee se, että armas aviomieheni keksi juuri nyt hankkia 250 litraisen akvaarion, jota hän puunaa keskellä keittiötämme, ja että viikonloppuna juhlitaan lokakuusta saakka puhuttaneita 4-vuotissyntymäpäiviä kahdessa kattauksessa.

Edellä mainitun härdellin jalkoihin siis kuitenkin on vähän jäänyt Allu, joka viikon aikana on oppinut istumaan tuetta, taputtamaan, ryömimään ja vähän konttaamaankin. Sniif!


Seitsemän kuukauden ikäinen tyyppi etenee aika lailla samassa aikataulussa kuin sisaruksensa aikoinaan, mutta tyyppinä hän on ihan omanlaisensa - tietysti. Allu on lapsistamme ainoa, joka pitää musiikista. Brahmsin kehtolaulun kuullessaan hän vaipuu suoranaisen meditatiiviseen tilaan, menevämpiä lastenlauluja hän fiilistelee lattialla jalkoja lattiaan läpsyttämällä tai korvasta korvaan ulottuva hymy kasvoillaan taputtaen, autossa hän "laulaa" jokaisen ärsyttävimmänkin kesähitti-renkutuksen mukana.

Musiikin, luumusoseen ja kurkkutikkujen lisäksi seitsenkuisena kovimpia juttuja ovat tietysti isommat sisarukset. Allu ei varmaan koskaan ole nauranut yhtä makoisasti meille vanhemmille, kuin mitä hän sisaruksiensa touhuja seuratessa naureskelee. Kovimmat räkänaurut syntyvät tanssiesityksiä katsellessa ja kun Duplo-tornit hajotetaan.

Uskomatonta, että tuo eteenpäin ryömivä, jokelteleva ja subjektiivisen arvioni mukaan muutenkin maailman suloisin vauva on ollut kauemmin vatsani sisällä kuin sen ulkopuolella, ja silti tuntuu, kuin hän olisi ollut olemassa aina. Tällä viikolla facebook-feediini on päivittynyt peräti viidet vauvantuoksuiset uutiset, mistä tuoreimmat tänä aamuna täällä Lumoblogeissa bloggaavalta Sallalta. Sallan facebookiin postaama kuva nostatti ihan kylmät väreet pintaan - miten muistankin sen ensikohtaamisen, sen sanoinkuvailemattoman tunteen siitä, että tämän uuden tyypin olen tuntenut aina.

En tiedä, ehkä olen tosi herkillä nyt kun olen nukkunut huonosti ja huomenna tulee neljä vuotta kuluneeksi siitä, kun sain esikoistyttäreni syliini, ja siksi juuri nyt kaikki tuntuu vaaleanpunaiselta ja tosi ihanalta ja niin liikuttavalta.

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla

10 kommenttia:

 1. Akvaario jo kolme pientä lasta kuulostaa tosi kivalta yhfistelmältä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin sanoin, että korallit ei tule selviämään meillä. :D Kakkonen paiskoo nytkin puolet irtaimistosta tuuletusikkunoista. En halua tietää, mitä siellä akvaariossa lilluisi jos se olisi olohuoneessa (se tulee siis lukittuun työhuoneeseen). Hrr. :D

   Poista
 2. Hih niin hauskasti kirjoitettu postaus! :) Akvaario on kiva harrastus mutta 250 litraa kuulostaa kovatöiseltä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! 250 litraa näyttää kyllä kovin... Paljolta. :D Aika näyttää.

   Poista
 3. OMG! Akvaario!? Meillä on koira, enkä ottaisi enää yhtään otusta hoitaakseni... :D Ihanaa juhlaviikonloppua teille! Meillä juhlitaan myös, kolmevuotiasta sunnuntaina ja tiistaina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, akvaario. Ei mun ideani, mutten jaksanut hangoitella enää vastaan. Out of side, out of mind. Sitä ei tule koskaan meidän olohuoneeseen. :D

   Poista
 4. Hei, tykkään kauheasti Lumoblogeista, mutta olen muutamia alkanut selailemaan alusta asti ja olisi helpompaa jos olisi kohta -seuraava teksti- ettei tarvitsisi niin paljon selailla aina kun haluaa seuraavaan postaukseen.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta! Tuo napuska on ollut meillä työn alla jo jonkin aikaa. :)

   Poista
 5. Hei! Aivan ihana tuo mustavalkea matto! Näin sun instagramissa jo kuvia siitä, ja pakko kysyä mistä sen oot hankkinut :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Ikean matto. Superhelppohoitoinen, joskaan ei laadullaan loista (meillä on kulkuväylältä nukkaantuneet jo reunat). :D

   Poista