Social Media Icons

perjantai 5. kesäkuuta 2015

L-O-M-A

Ei kommentteja Share It:

Ensimmäiset torijäätelöt. Lämmin iltapäivä, selkää kuumottava aurinko. Sälekaihtimien välistä läpi tunkevat aamun auringonsäteet. Puistoruokailu. Piknik-viltti. Kostea nurmikko. Radiossa soivat, vuosi toisensa jälkeen kauheammaksi käyvät suomenkieliset kesähitit. Varovasti uskallan sanoa: kesä on alkanut.


Yhtä vuosi toisensa jälkeen kaipaan kesälomamoodiin vaipuakseni:  mökkiviikonloppua. Sitä kun kotipihasta lähdettäessä riisun jo autossa kengät ja laitan radion päälle, mutten kuuntele sitä. Kaupungin pölyjen karistessa alamme bongailla lehmiä ja hevosia, ihastelemme peltoaukeita ja sinistä taivasta. Pihalla vastassa on hymyilevät kasvot ja lähes joka ilta lämmitetään sauna. Minä joka pidän saunaa ja hyviä löylyjä maan päällisenä taivaana, rakastan tietysti mökkisaunaa ja sen lempeää lämpöä. Ja kaikkia niitä terassilla istuttuja hämäriä iltoja, jolloin voi vain katsella tyyntä järveä ja kuunnella ympäröivän luonnon ääniä.
Kotiin palaamme aina hyttysten syöminä ja varmaan kilon painavampina (koska mökillä ei lasketa kaloreita).

Olen seurannut lasten ilakointia pienten ja arkisten asioiden äärellä. Esikoisesta oli tosi hauskaa, että (iso-)mummin salaatti kasvaa maassa eikä parvekelaatikossa, ja mökkiloman ensimmäisen päivän highlighteihin voitaneen lukea myös "Frozenin näköinen pilvi" ja omalla ongella saatu pikkuinen ahven.

Muistuu mieleen omat lapsuuden kesät, vaikkei meillä tai isovanhemmillani kesämökkiä ole ollutkaan. Muistan mummon mansikkamaan ja omenapuut, kuinka isoisäni opetti minua uimaan ja ajamaan polkupyörään, yläkerran aarrevintin ja puistoruokailut. Toiset isovanhempani asuivat maalla omanlaisessaan Huvikummussa. Muistan tuon mummolan paikkana, jossa sai juoda mehua ruoan kanssa, skipata puuroaamiaiset ja soittaa pianoa, vaikkei oikeasti osannutkaan. Teimme paljon erilaisia (harrastus-)retkiä, kävimme kaupungilla ja ulkomaillakin, mutta rakkaimpia muistoja ovat silti ihan tavalliset hetket ja asiat; mummon ja tätini tekemä edelleen maailman paras lasagne, kesän grilliruoka ja Emmerdale, jota katsoivat keittiössä kaikki (jo silloin).

Kummassakin omassa mummolassa olo oli lapsena aina hyvin tervetullut ja toivottu, ja samalla tavalla omat lapseni lampsivat mummoloihin ja isomummoloihin edelleen - kun takit on viskottu lattialle, tietävät he, mistä löytyvät heidän lelukoppansa.

Kuvat Instagramista koska... Loma. Blogi päivittyy nyt verkkaiseen tahtiin, sillä kesäloman lisäksi meillä vietetään ensi viikolla mm. neljävuotissyntymäpäiviä. Kivaa kesälukemista päivittäin etsivän kannattaa kuitenkin tsekata vaikka ihanan, voittoa tavoittelemattoman Lumoblogit-yhteisömme etusivulta tai Lumojen facebookista.

Ps. Olettehan muistaneet osallistua kesäkenkäparin arvontaan facebookissa? Jos et, klikkaa itsesi mukaan täällä!

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti