Social Media Icons

perjantai 26. kesäkuuta 2015

Joensuu-vinkki lapsiperheille: maksuton ja viihtyisä Perheentalo

2 kommenttia Share It:


Olimme viikon verran reissussa pitkin itä-Suomea sukulaisten mökeillä, tien päällä ja kesäkaupunkeja tsekkaamassa. Teimme samanlaisen reissun viime kesänä, mutta Joensuun keskustassa emme tulleet silloin käyneeksi. Liekö syynä ollut maksullinen pysäköinti keskustassa (kun hurruuttaa autolla 1200 kilometriä viikonlopussa, tulee kummasti laskeneeksi niitäkin maksuja kaiken päälle) vai mikä, mutta jotenkin en jaksanut edellisellä kerralla Joensuun keskustassa (vuonna 2012) vain innostua. Lapsille tuntui tuolloin olevan kovin vähän mitään maksutonta, lounaspaikoista tuntui löytyvän vain S-ketjun ketjuravintoloita ja.... No, en minä tiedä, ehkä innostumattomuuteni osasyynä oli myös, että viimeksi vieraillessani oli talvi, olin yksin uhmaikäisen kanssa ja viimeisilläni raskaana.

Tänä kesänä päädyimme tekemään reissun Joensuun keskustaan, koska sovimme leikkitreffit iki-ihanan Marikan kanssa niin ikään puoleen väliin. (Koska mitä mutsit eivät lapsiensa onnen eteen tekisikään kuin ajaisivat 70 kilometriä leikkipuistoilemaan?) Kun mietimme kivoja leikkipaikkoja, oli minulla mielessäni edellisellä reissulla katsastamamme Pohjois-Karjalan museon yhteydestä löytyvä sisäleikkipaikka Mukulakatu, jonka perhelippu (2 aikuista + 1-3 lasta) oli vähintäänkin kohtuullisen hintainen; 11 euroa. Sääennuste oli kuitenkin sateisen viikon jälkeen hyvä, joten halusimme ulos.

Mutta kun kaksi helsinkiläistä perhettä pohtii mukavaa ajanviettopaikkaa, kenen apuun kannattaa turvautua? Niin, paikallisten. Laitoin blogini facebook-sivuille etsintäkuulutuksen kivasta leikkitreffipaikasta keskustassa ja Perheentalo Taitokorttelin kupeessa nousi esiin monessakin kommentissa. Sinne suuntasimme ja siihen ihastuimme.

Näin kesäaikaan Perheentalon vierestä löytyy vieläpä polkuautorata, jonka kupeessa sujui rattoisasti tunti. Hyvä Joensuu!Taitokorttelin kupeesta löytyvä Perheentalo on valtavan kokoinen, Pelastakaa Lapset ry:n ylläpitämä levähdys-ja kohtaamispaikka lapsiperheille. Arkisin kello 9-15 avoinna olevasta Perheentalosta löytyy perinteisten vaipanvaihtopisteiden ja vessojen lisäksi erittäin tilava keittiö, jossa saa lämmittää ja syödä omia eväitä tai nauttia kupin kahvia (maksu omantunnon mukaan!), suuri ja kaunis leikkihuone, askarteluhuone, lepokammari imetyshetkiä ja päiväunia varten sekä viihtyisä tuvan olohuone vaikka lehtien lukua tai vauvatreffejä varten. Kotipesä-nimisestä, harmonisesta lepohuoneesta löytyi matkasänky päiväunia varten, mukavat nojatuolit ja jopa itkuhälytin, jota sai vapaasti lainata.

Vaikka olen käynyt vuosia lasten kanssa erilaisissa perhekahviloissa ja avoimissa päiväkodeissa, en voinut kuin hämmästellä vanhan puutalon korkeita ikkunoita, sisään tulvivaa valoa, palvelualtista ja mukavaa henkilökuntaa ja sitä kaikkea tilaa - meidän koko perhekahvilamme on Perheentalon keittiön kokoinen!

Perheentalo keskustassa tuntui matalan kynnyksen majatalolta, johon mieluusti tulimme sateensuojaan, piirtämään ja leikkimään nalleilla. Jos siis liikut Joensuussa, ja etsit oikeasti lapsiystävällistä ja helppoa paikkaa, jossa poiketa jälkikasvun kanssa, suosittelen ehdottomasti Perheentaloa (rantakatu 15 / Parviaisen talo).
Vink vink vaan pääkaupunkiseutu: tehkäähän jotain yhtä ihanaa, koska me halutaan viettää aikaa näin joka viikko!

Lisää Perheentalosta, tiloista ja toiminnasta täällä. Käykäähän antamassa tukenne eli peukkunne myös Perheentalon facebookissa!

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla

2 kommenttia:

  1. Perheentalo on kyllä ihana kohtaamispaikka! Myökin käydään pojan kanssa siellä vähintään kerran viikossa leikkimässä ja juttelemassa muiden kanssa :)

    VastaaPoista
  2. Perheentalo on kyl hyvä! Kävin siellä vauvavuoden aikana silloin tällöin :).

    VastaaPoista