Social Media Icons

sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Itiksen Leikkiasema - viihtyisä ja edullinen lasten sisäleikkipaikka

4 kommenttia Share It:


Olimme pari viikkoa sitten tutustumassa ennakkoon Itiksen kauppakeskuksen uutuuteen, lasten Leikkiasemaan, ja tavoilleni epäuskollisesti innostuin sisäleikkipaikasta niin paljon, että päätin vinkata siitä teillekin.

Leikkiasema on 300m2 kokoinen, viihtyisä ja eri ikäisten lasten tarpeisiin suunniteltu leikkipaikka, jonka yhteydestä löytyy kahvila vessoineen. Leikkiasemalla on mm. pehmeillä, puolikorkeilla seinillä eristetty bObles-nurkka pienille taaperoille, kiipeilyseinä, pomppulinna, putkiliukumäki, peliseinä, pieni "elokuvateatteri" Fatboy-säkkituoleineen, temppurata, leikittävää henkilökuntaa ja paljon muuta. 

Syitä, miksi ihastuin nimenomaiseen Itiksen leikkinurkkaukseen, oli monia. Ensinnäkin pidän kivana juttuna sitä, että kauppakeskuksissakin halutaan panostaa lasten viihtyvyyteen. Suurien ja toimivien lastenhoitohuoneiden sekä Leikkiaseman lisäksi Itiksestä löytyy useita lapsiystävällisiä kahviloita, joissa on tilaa niin imetyspesälle kuin yhdistelmärattaillekin - kokemusta on. Leikkinurkkaus oli siisti, moderni, lapsia ajatellen suunniteltu, muttei räikeä tai aikuista ahdistava, toisin kuin monet pallomeri-hel... Koettelemukset. Eri ikäisille lapsille löytyi monenlaista puuhaa ja leikkiä pomppulinnasta aina aika ajoin lapsia leikittävään ja laulattavaan Riemuli-maskottiin, mutta jokaiselle leikkipisteelle ja temppuradan osalle oli varattu sopivasti tilaa. Vähintään yhtä kiva oli kahvilakonseptikin - siinä missä lasten sisäleikkipuistoista yleensä löytyy kohtuuttoman hintaisia kuivahtaneita pastejoita ainoana suolaisena tarjontana hattaroiden, suklaalevyjen, karkkipussien ja jäätelöiden ohella, oli Itiksen leikkiaseman kahviossa välipala-automaatti ja mahdollisuus syödä myös omia eväitä (mikro löytyy paikan päältä). 

Ehkä parasta Leikkiaseman konseptissa on kuitenkin hyvin kohtuullinen hinta. Kaksi euroa lapselta maksavilla sisäänpääsylipuilla pyritään lähinnä kattamaan kuluja, ja tunnin leikkiajalta, vanhemman ja lapsen yhteiseltä hengähdyshetkeltä ostosretken lomassa, se onkin oikein hyvä hinta. Minua ainakin kauhistuttaa kilpailevien sisäleikkipuistojen useiden kymppien sisäänpääsymaksut - siis sen lisäksi, että niihin täytyy ihan asianaan lähteä. 

Jos liikutte nurkilla (tai vaikka metrolla), suosittelen tsekkaamaan kesäkuun alussa avautun Itiksen Leikkiaseman, joka sijaitsee Stockmannin vieressä (näin ollen autonkin saa ihan likelle). Me tykättiin!

Kuvat Itiksen pressipaketista / Elina Manninen sekä Anders Portman.

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla

4 kommenttia:

 1. Vaikuttaa mahtavalta!! Ikävä kyllä täällä vähän pohjoisemmassa asuvana tuskin pääsen tutustumaan :(. Hoplopit nosti ainakin täällä tuntuvasti pääsymaksua, joten kilpailu olisi tervetullutta, tuollainen 2-5€ pääsymaksu olisi todella kohtuullinen ja tulisi käytyä varmasti useammin kuin kerran vuodessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoplopit yms todella ovat aika hilpeän hintaisia, ja meidän kokemuksemme eräästä toisesta sisäleikkipuistosta on kyllä... Aika karmiva. Kunpa sinne pohjoiseenkin saataisiin lasten leikkitilaa! Olisi hienoa, jos lapsia huomioitaisiin tällä tavalla enemmän.

   Poista
 2. Oi, ensi viikolla olisi tarkoitus täältä idästä juuri sinne suunnistaa. Ehkä äitikin saa rauhassa shoppailla, kun väsyttää lapsen leikkiasemalla. :)

  VastaaPoista
 3. Yleensä on tullut shoppailtua Jumbos, mut toi on kyllä mahtava lisä itikseen joten sinne siis seuraavaks! Mies pojan kans leikkipaikkaan laskee liukumäkee niin ei tarvii vetää "kahta" kitisevää lasta perässä ja saa shoppailla hetken ihan rauhassa! ;)

  VastaaPoista