Social Media Icons

maanantai 18. toukokuuta 2015

Kysymyksiä ja vastauksia x 11

4 kommenttia Share It:
Sain yhdeltä suosikkibloggaajalta, ihanalta Eppusen kaapilla-blogin Heidiltä haasteen vastata yhteentoista kysymykseen ja pyynnön heittää haasteen eteenpäin vielä kolmelle muulle bloggaajalle. Kuten kaikki muukin viime viikkoina, oli tämäkin jäänyt to do-listalle hengailemaan... Tässä kuitenkin 11 tunnustustani, hahah!

1. Mikä on tärkein päivärutiinisi?
Iltapäivän kahvitauko. Aamuisin kahvini ehtii aina jäähtyä, tai sitten epähuomiossa (unenpöpperössä) kaadan kahvia kolmeen eri mukiin, joita ripottelen puolinaisina pitkin aamutoimieni reittiä, mutta lounaan jälkeen ja kuopuksen käytyä päiväunille, on minun aikani, minun viisiminuuttiseni. 
2. Paras kirja, jonka olet lukenut. Miksi? 
Noloa kyllä, mutten ole vuosiin lukenut oikeastaan mitään - katselen lehdistä ja blogeistakin usein vain kuvat. Eve Hietamiehen Yösyöttö sai aikaan hersyvät naurut, ja se taitaa olla viimeisin lukemani romaani. Sain viikko sitten lukulasit, joten perinteisten paperisivuisten kirjojenkin lukeminen voisi teoriassa onnistua kesälomalla. Ehkä.
3. Mihin olet aina halunnut matkustaa? Oletko toteuttanut haaveesi? 
Tässä kohtaa elämää voisin matkustaa mihin tahansa lämpimään, all-inclusive-hotelliin ja kaupunkiin, jossa on soveliasta imettää julkisella paikalla ja vaipanvaihtopiste aina lähettyvillä. En saa kiksejä reppureissaamisesta, seikkailuista tai huonosta hygienasta, mutta hyvästä ruoasta ja juomasta kyllä. Eniten houkuttelisi varmaan espanjan aurinko, sangria, ja taivaallinen ilmakuivattu Serranon kinkku. Emme ole perheenä käyneet Tukholmaa kauempana, ja opiskelija-budjetilla, kolmen lapsen kanssa kaikenlaiset kaukolomatunnelmaa etsitään korkeintaan köyhien Rivieralla Aurinkolahdessa (jossa ei muuten edes ole niitä hoitopisteitä!) ja kauppahallin notkuvalla lihatiskillä.

4. Haluaisitko asua ulkomailla? Missä? 
Täytyy myöntää, että en varmaan haluaisi - ainakaan vuotta tai kahta kauempaa. Lyhyidenkin lomareissujen jälkeen kotimaankamara tuntuu ihanalta siisteine katuineen, hyvin hoidettuine asioineen ja siisteine julkisivuineen. Perhe ja suku on minulle hyvin tärkeä, enkä usko, että voisin viettää vuosia erossa minulle ja lapsille tärkeistä ihmisistä. 
5. Jos saisit täyttää vaatekaapin vain yhdellä merkillä, mikä se olisi? Lasten/oma? 
Pidän suomalaisista ja ruotsalaisista brändeistä sekä omassa että lasten vaatekaapeissa. Ne ovat pääsääntöisesti hyvää mitoitusta, tehty käytettäväksi ja laatukin on hyvä. Mutta jos pitäisi valita vain yksi merkki, olisi se Nosh. Suomalaisen naisyrittäjyyden lisäksi haluan valinnoillani ja ostopäätöksilläni tukea eettisesti ja ekologisesti kestävää vaatteiden valmistusprosessia, pitkää käyttöikää ja laatua. Noshin vaatteissa eniten ihastuttaa yksinkertaisten, selkeiden kuosien ja hauskojen yksityiskohtien lisäksi ilmiömäinen pehmeys ihoa vasten. 
6. Lempikukkasi?
Valkoiset neilikat tai valkoiset tulppaanit. 

7. Tärkein periaatteesi äitinä? 
Haluaisin, että lapseni muistaisivat äidin, jonka tukeen ja turvaan voisi aina luottaa. Kukaan tai mikään ei koskaan tule menemään heidän edelleen. 
8. Oma juttusi, josta et luovu.
Brittisaippuaooppera Emmerdale. Tällä hetkellä laahaan pari viikkoa jaksoissa jäljessä, mutta pyrin järjestämään itselleni arkipäivisin nuo 40 minuuttia aikaa, jolloin en kuuntele ketään, pidä sylissä ketään tai viihdytä ketään. Yleensä ripustan pyykkejä kuivumaan, ripustan niitä tai juoksen mainostauoilla viemään niitä oikeisiin kaappeihin. Ja no, aika usein joku kuitenkin on sylissä, ainaki nyt imetysaikana. 
9. Hetki, joka on jäänyt mieleesi. Miksi?
Lasten syntymät tietysti, mutta myös kihlautuminen vuosia aiemmin tuntui tärkeältä ja mullistavalta hetkeltä. Sanoin miehelleni, etten kaipaa sanojen ja lupauksien tueksi mitään suurta ja mahtavaa, ja rakastan yhdeksän euron valuvikaista hopeasormustani enemmän kuin mitään muuta omistamaani tavaraa - siinä on lupaus yhteisestä elämästä ja arjen jakamisesta. 
10. Oletko kenkä vai laukkuihminen?
Ehdottomasti kenkätyyppiä. En kanna laukkua mukanani, jossei ole aivan pakko. Kangaskasseja omistan.... Monia, mutta en yhtäkään siistimpää nahkalaukkua. Kenkiä sen sijaan... Ah ja voi, en edes kehtaa laskea omistamieni ballerinojen määrää. En kuitenkaan omista yksiäkään korkokenkiä - sellainen vain tuntuu luonnottomalta. 11. Lempipuuhaasi kesällä? Aikuisten/lasten kesken?
Perheen kanssa oleminen. Ihan pelkästään oleminen riittää. Viime kesänä teimme piknik-retkiä takapihalle, mökkeilimme ja vietimme päiviä rannalla, kävimme kotieläinpihoilla ja Linnanmäellä. Esikoinen odottaa innolla alkavaa kesälomaa, ja erityisesti Korkeasaareen pääsyä, veneretkeä, kuopuksen kummisedän vanhempien lampaiden näkemistä (koska eihän kaupunkilaislapsen mielestä kenelläkään nyt voi olla lammasta kotipihalla!). Lapsissa parasta on, että pienet jutut ovat niitä isoja juttuja. Riittää, että on paikalla. 
Heitän haasteen eteenpäin Bebe au Lait-Iinalle, Äitilandian Helenalle ja symppikselle Hetken vaan-blogin Tiinalle. 11 kysymystä, 11 rehellistä vastausta. Pallo on teillä!
Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla

4 kommenttia:

 1. Heip. Tossa sivussa oleva "seuraa"-osion linkki blogloviniin ei pelitä.

  VastaaPoista
 2. Eikä kommentit näy mobiilisovelluksella, ainakaan mun kännykällä

  VastaaPoista
 3. Esittäisin toiveen "seuraava" ja "edellinen" -nappuloista sivun ala- tai yläreunaan. En seuraa blogeja missään, mulla on ne kirjanmerkeissä niin, että laitan aina viimeiseksi luetun tekstin sinne ja on aika hankalaa kun ei ole noita nappuloita eikä edes tekstiluetteloa sivussa. :(

  VastaaPoista
 4. Ja haastetta tulee täältäkin! :D
  http://miakristamaria.blogspot.fi/2015/05/totuuksia.html

  VastaaPoista