Social Media Icons

keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Minttua, sahramia, palloja, raitaa - jotain ihan uutta ja jotain vanhaa

 

Ei kautta ilman Nosh-kotikutsuja, ei nytkään. Olimme tehneet ihanimman ja aurinkoisimman lastenvaate-edustajan, Marikan, kanssa kolme kertaa kalentereihimme tilaa Nosh-kutsuja varten, mutta ensin iski vesirokko, sitten noro-virus, ja kun lopulta saimme kutsut järjestettyä, oli kausi niin pitkällä, että hypisteltävänämme olikin jo aleihanuuksia.

On jotenkin hassua, että en ole lastenvaatteista enkä kotikutsuista innostuvaa tyyppiä, tiedättekö, sellainen Tupperware-emäntä joka hyydyttelisi juustokakkuja tai leipoisi kahtatoista laatua tuulihattuja, mutta yhtä odotan aina: uutta, ilmestyvää Nosh-mallistoa, sen lisäyksiä ja kotikutsujen emännöintiä. En vain oikeasti keksiä yhtä helppoa tapaa a) lähteä vaateostoksille b) sovituttaa ja hyväksyttää vaatteita lapsella tai c) sosiaalistua, edes joskus. Meillä kutsuilla käy aina hyvin vakiintunut porukka, jonka ainoa linkki toisiin ihmisiin aluksi oli allekirjoittanut, mutta vuoden (vai puolentoista?) aikana eri yhteyksistä tutut ystäväni ja kaverini ovat oppineet tuntemaan toisensa ja Marikankin. Meillä pidetään aina aika matalan kynnyksen lastenvaatekutsuja, ja olen kuuluisa paitsi pakastepizzasta ja valmiskääretortusta, myös vaatehuoneesta, jonne kaksikymmentä minuuttia ennen kutsujen alkamista tungen epämääräiset pitäis viedä kellariin-kassit ja eteisessä hengailevat treenikapsäkit. Niin viikonloppunakin.

Minä liputan Nosh Organicsin puolesta julkisesti ja äänekkäästikin monestakin syystä, mutta lyhyestä virsi kaunis: Nosh on suomalaisen naisyrittäjän perustama luomupuuvillaisia lasten ja naisten vaatteita, asusteita sekä kankaita vastuullisesti tuottama yritys, jonka vaatteet valmistetaan suomalaisen perheyhtiön omistamalla tehtaalla Portugalissa. Tuotteiden hinnat ovat Euroopassa tapahtuvan valmistusprosessin, suunnittelun ja laadun huomioiden hyvin kohtuullisen hintaisia, ja itse ainakin koen saavani hyvänmielen lisää kotimaisen naisyrittäjyyden tukemisesta niin ostamalla, kutsuja järjestämällä kuin siitä postaamallakin. Vuonna 2009 alkunsa saanut luomupuuvillavaatebrändi työllistää "päämajan" 13 henkilön lisäksi liki 70 kotimyyntiedustajaa, mikä on näinä taloudellisesti vaikeina aikoina ihan tavattoman huikeaa! Euroopassa tuotetut vaatteet ja kankaat postitetaan asiakkaille Hämeenlinnasta, ei sen kauempaa.

Olen ostanut ensimmäiset Noshini vuonna 2011 ja sittemmin sekä uutena että käytettynä on tullut hankittua Noshia niin froteena, leikkiasuna, mekkona, resorihousuna kun bodyinakin, ja kuopuksemme vaatekaapista ei juuri muuta löydykään. Vaate, joka valmistetaan ekologisesti, eettisesti ja sosiaalisesti kestävällä tavalla, ja joka kestää käyttöä niin pesukoneessa kuin kuukausissakin mitattuna, on mielestäni ekoteko. Noshin vaatteisiin on aina laskettu kääntövara niin hihoihin kuin lahkeisiinkin, bodeista löytyy jo valmiina tuplanepit haaroista ja esimerkiksi solmupipojen kokoa pystyy solmun paikkaa muuttamalla muuntaa vauvalleen sopivammaksi. Meillä esimerkiksi on edelleenkin käytössä 50/56cm-kokoisia bodyja, vaikka vauva onkin 66 senttiä pitkä, ja toisaalta, meillä on ollut käytössä synnytyssairaalasta saakka 62/68cm kokoiset froteehousut (ja niille on muuten ennustettavissa vielä useita käyttökuukausia) pitkillä lahjeresoreilla. Vauva on viisi kuukautta vanha, ja aika monet muut vauvanvaatteet on jo pakattu kirppiskasseihin, mutta yhtäkään Noshia ei. Vaate kasvunvaralla ei tarkoita väljää ja huonosti istuvaa säkkiä, ja pääsuunnittelija Hanna selkeästi onkin miettinyt suomalaislapsen mallia ja käyttöä, johon vaatteet tulevat: vaatteet ovat riittävän kapeita, mutta pehmeitä ja joustavia, ja talvihaalarin alle sujahtavat helposti kapeat hihat ja lahkeet.Edellä mainittujen syiden lisäksi pidän Noshin pääsuunnittelijan ja perustajan Hanna Rannilan omintakeisesta linjauksesta, joka vain parantuu kausi kaudelta. Uusretro fiilis varisee hiljalleen pois ja jokainen mallisto tuntuu ilmeensäkin puolesta yhä enemmän juuri tältä päivältä. Kevään ja kesän väripaletissa on raikasta turkoosia, pehmeää vaniljaa, hempeää mutta viileää vaaleanpunaista, maanläheistä sahramia ja helposti yhdisteltävää harmaata, pirteää vadelmaa ja violettia unohtamatta. Minuun iskee Noshin lasten keväässä graafiset mutta nostalgiaa henkivät kuosit ja värit, pehmeys, hauskat yksityiskohdat, yhdisteltävyys ja ihanat leikkaukset. Tämän kevään mallisto on Noshin laajin, ja kaikista näkemistäni ehdoton suosikkini.

Joo, guilty as charged - olen ihan hurahtanut. Ja syystä (lukuisista).

Oikeastihan tämä lastenvaatekatselemus oli vain alkulämmittelyä, koska Nosh Women-naistenvaatemallisto julkistetaan kuun loppupuolella, ja ainakin Marikan Nosh-emäntien ja vieraiden ryhmään postaama teaser-kuva vahvisti ennakkofiilikseni Noshin kolmannesta naistenvaatemallistosta - luvassa ei todellakaan ole lastenvaate-samistelua vaikka  Noshille ominainen mukavuus, pehmeys ja graafisuus onkin paletilla (vai sanoisinko rekillä). Minä olen tietysti varannut kutsut lanseerauspäivälle, enkä oikeasti malttaisi odottaa!

Tiedän, että moni varmaan miettii, että miksen tuttuun mitoitukseen, tyyliin ja istuvuuteen tottuneena vain tilaisi ostoksiani netistä, sieltä Hämeenlinnasta siis. Ystävien treffaamisen, sovittamisen ja sovituttamisen lisäksi kotikutsujen emännät ovat oikeutettuja emännänalennukseen, jonka määrä riippuu kutsulla olleiden vieraiden määrästä ja/tai kutsujen myynnistä. Nosh on myös halunnut tukea kotimyyntiedustajia ja kotimyyntiä, jonka vuoksi kotikutsuasiakkaille on joka kaudella erikoistuotteita tai kankaita useammissa väreissä, joita voi tilata vain kotimyyntiedustajien kautta. Lisäksi esimerkiksi Nosh Women-malliston kauden tuotteet ovat myynnissä vain edustajien kautta, ja nyt sekä kutsujen emännille että vieraille (vieraille tilauksen loppusummasta riippuen, emännille siitä riippumatta) on saatavilla VIP-hintaisia tuotteita (huhtikuun listaus löytyy täältä). Meidän edustajamme on aurinkoinen, helsinkiläinen Marika, joka on muuttanut oman käsitykseni monotonisista ja tilauslomakkeen kanssa kärkkyvistä myyjistä (ne Tupperware-kutsut...), mutta kaikkien Suomen kotimyyntiedustajien tiedot löytyvät täältä. Noshin myyntiedustajia rekkeineen löytyy ihan Rovaniemeltä saakka!
Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla


10 kommenttia:

 1. Vielä pari viikkoa kutsuihin, ei millään jaksa odottaa <3

  VastaaPoista
 2. Noshin vaatteet ovat kyllä tosi ihania <3. Itseasiassa täällä meillä Kittilässäki on nykyään myyjä :). Varasinki heti kutsut ko kuulin asiasta, joskin ekat peruuntui ko lapset sairastu vatsatautiin.

  VastaaPoista
 3. Ihan huippua miten oot osannu kirjottaa Noshista kaikki ne pointit miksi itsekin hurahdin ihan edustajaksi asti!! Jee!! Go Nosh <3 <3

  VastaaPoista
 4. Täällä myös eräs Noshiin hurahtanut, pidin viimekaudella ekat kutsuni kun saatiin Jyväskyläänkin myyjä ja nyt on kutsut varattuna heti seuraavalle päivälle kun naistenvaatemallisto ilmestyy. Odotan niitä tosi paljon, nytkin istun päälläni Noshin housut ja tunika, ovat ihan lempparivaatteitani.
  Lastenvaatteista tulikin jo suosikit tilattua heti kauden alussa ystäväni pitämillä kutsuilla. :)

  VastaaPoista
 5. En mäkään! Mulla melkein neljä! :D

  VastaaPoista
 6. Katsoin edustajalistausta nopeasti ja mielessäni mietin, että eikö Kittilä ole Rovaniemeä pohjoisempana mutta en alkanut googlailemaan. Kommenttisi myötä muistin, että onhan se, olenhan ollut Levilläkin :D

  VastaaPoista
 7. Oi miten kiva kuulla, kiitos! Jos haluaisin lastenvaate-edustajaksi, hakisin Noshille, ehdottomasti :) Onnea hienosta valinnasta!

  VastaaPoista
 8. On tosiaan ihanaa, kun Nosh-edustajia löytyy Suomesta koko ajan enemmän ja eri puolilta! :)

  VastaaPoista
 9. Muhunkin iskee, niin ihania. :)

  VastaaPoista