Social Media Icons

sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Minilomalle ihan kahdestaan? Todellakin!

7 kommenttia Share It:
 

 
 
Jättäisinkö viisikuisen, täysimetetyn vauvani hoitoon päiväksi ja lähtisin minilomalle? Jättäisin. Ja jätin.

Maanantaina olimme Tallinnan päiväristeilyllä ihan kahdestaan, minä ja Henkka siis. Ajatus pikaisesta irtiotosta oli kytenyt jo jonkin aikaa, ja lastenhoitomahdollisuuttakin väläyteltiin mummolan kahvipöydässä, päätimme me tarttua tilaisuuteen. Jo ennen lähtöä ja matkan varaamista päätimme kaksi asiaa: emme stressaisi tai riitelisi. Emme matkasta, emme siellä emmekä sen jälkeen.

Etukäteen vähän jännitti, kuinka vauva, joka on yhden ainoan kerran syönyt pullosta pumpattua äidinmaitoa, pärjäisi kaksitoista tuntia kun hampaitakin oli tulossa, mutta jos kolmannen vauvan kanssa olen jotain huomannut, niin sen, että elämä kantaa. Kun mieheni mummo aamulla tuli, kaivoin tuttipullon esiin, otin pakastimesta äidinmaitoa ja hätävarana kaappiin ostetun korvikkeen pöydälle, kerroin, missä vaihtovaipat ja vaatteet ovat, ja että lapset syövät aamuisin puuroa ja punaherukoita. Kun astuin ovesta ulos, oli oloni kevyempi kuin kuukausiin, vaikka yöllä nukuttujen tuntien määrä jäi alle viiteen, myöhästyimme bussista ja ulkona satoi vaakatasossa räntää. Hyvin ne siellä pärjäävät, tuumasimme, ja lähdimme matkaan.Merenkäynti oli aika hurjaa, ja kotona skippaamani aamupalan vuoksi tulin heti matkan alkumetreillä tosi huonovointiseksi, mutta laivan buffet-aamupala ja puoli litraa kahvia helpotti oloa kummasti, heh. Vasta perille päästyämme mietimme ensimmäistä kertaa, mitä oikein tekisimme kuudella tunnillamme maissa. Tallinnassakin sää oli kauhea, harmaa ja sateinen, mutta ei se meidän leppoisaa fiilistämme latistanut.

Istuimme kahvilassa, kävimme Rocca al Maressa shoppailemassa, laitoimme voita leivän päälle buffetissa emmekä yhtään kasviksia, koska lapset eivät olleet näkemässä. Ja sitten istuimme ihan hiljaa. Tai jos puhuimme, puhuimme asioista, joilla ei ole mitään väliä. Tuntui hassulta huomata taas, että ruuhkavuosissa rinnallani on ihminen, jonka kanssa voi puhua muustakin kuin Netflix-valinnoista, kotitöistä, kauppalistasta tai kerhon kevätohjelmasta. Tai joka ei mäkätä hiestä märkänä sovituskopin oven takana kelloa vilkuillen.

Kotiin palatessa tuntui, kuin olisimme olleet pidempäänkin poissa - varmaan koska kaukaa tosi viisaana jätin rintapumpun kotiin ja oli reisiä myöten maidosta tahmea. Imetysaikana minilomailu ilman vauvaa on siis omalla tavallaan haastavaa, mutta ihan kivaa kuitenkin.

Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla

7 kommenttia:

 1. toi o kiva rafla käytiin joskus ennen lapsia sielä:D

  VastaaPoista
 2. Voi kun itsekin uskaltaisin jo nuoremman jättää hoitoon. Kuopus 9 kk ja olen ollut erossa vain tunteja koko tämän ajan. Esikoisen ollessa vauva menin enemmän tässä vaiheessa. Kesällä sitten...

  VastaaPoista
 3. Mä kanssa jo haaveilen reissusta, vaikka vauva on vielä mahassa :D Oon sitä mieltä, että tottakai vauvan voi jättää hoitoon, varsinkin jos on esim. sisarukset samassa paikassa ja tietty luotettava hoitaja. Sehän on lapsenkin etu, että on monta turvallista hoitajaa, eikä pelkkä äiti :)

  VastaaPoista
 4. Joo, mekin ollaan käyty tuolla useampaan kertaan ilman lapsia. Oltiin kyllä ihan hurmoksessa kun brittiläistä tuontiolutta ja siideriä sai kympillä kaksi tuoppia - siis samalla hintaa ravintolasta kuin meiltä Alkosta!

  VastaaPoista
 5. Mä olen uskaltanut mennä vasta tämän kolmannen vauva-aikana edes jokuseksi tunniksi (okei, kahdeksi) pois kotoa, ja meidän kakkonenkin taisi olla ekaa kertaa hoidossa (muutaman tunnin) vähän ennen kahden vuoden ikää. Joten tuoreessa muistissa on, kuinka vaikealta se lähteminen voikaan tuntua, vaikka oikeasti aika kodin ulkopuolella toisinaan tekee tosi hyvää.

  VastaaPoista
 6. Yksi syy, etten ole vielä hoitoon kuopusta laittanut on seuraava: esikoisen ollessa vauva miehen vanhemmat olivat vielä yhdessä eli jätettiin yksi lapsi kahdelle hoitajalle. Tämän jälkeen isovanhemmat ovat eronneet eli pitäisi jättää kaksi lasta yhdelle. En ole viitsinyt vauva-aikana kumpaakaan isovanhempaa "vaivata" kahdella lapsella. Esikoinen on kyllä ollut hoidossa. Esikoinen jo 6 vuotta, niin on monesti yökylässä omasta tahdostaan.

  VastaaPoista