Social Media Icons

keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Lapsen kanssa ensimmäistä kertaa erikoislääkärillä

43 kommenttia , , Share It:


Me emme ole ikinä käyneet lasten kanssa lääkärin vastaanotolla neuvolan rutiinikäynnit poislukien. Kaikilla on sairaskuluvakuutus, joka korvaa lääkkeet ja yksityisen hoidon kulut, mutta onneksemme olemme aina ennen selvinneet lyhyillä puhelinkonsultaatioilla lähipiirin lääkärin kanssa, ja hoidoksi on aina riittänyt apteekin käsikauppatavarat. Kun ensimmäistä kertaa koskaan tuli ajankohtaiseksi varata lääkäriaikaa ja pyytää laboratoriolähetettä, käännyin kuitenkin ensin terveyskeskuksemme puoleen. Seuraava vapaa aika oli kahden kuukauden päässä ja saamamme labralähetteet eivät vastanneet kuvailemiamme oireita. Laktoosi-intoleranssi ja keliakia kun ovat kohtalaisen harvinaisia pienellä lapsella.

Vanhemmalla pojallamme Armaksella, nyt liki 2,5-vuotiaalla, on syntymästään saakka ollut vatsanväänteitä, suolisto-oireita ja kuiva iho, mutta allergia-optiota ei ole väläyttänyt koskaan kukaan, emmekä itsekään ole tulleet ajatelleeksi allergioita kaiken taustalla. Jossain vaiheessa talvea kuiva ihottuma alkoi levitä, pahentua ja kuivien läikkien lisäksi iholle ilmestyi nokkosihottumaa kylkiin, kaulaan ja taipeisiin. Huomasimme, että kananmuna ja viinirypäleet ainakin aiheuttivat oireita, ja hetkeksi tilanne tasaantuikin kananmunattoman (ja tietysti viinirypäleettömän) dieetin myötä. Suolisto oireili kuitenkin edelleen, ja kun Armas alkoi puhumaan ymmärrettävämmin ja selkeämmin, valitti hän itkien vatsakipua ja kurkkukipua. Kananmunan lisäksi tiputimme lehmänmaidon pois, ja siltä istumalta soitin terveyskeskukseen, josta ei kuitenkaan löytynyt aikaa tarpeeksi pian meille (ja myönnän: omenamehu-gaten jälkeen luotto on vähän hukassa).
Varasimme ajan lasten yksityiseltä lääkäriasemalta Pikku Jätistä, ja yllätyin siitä, kuinka mukava hoitokokemus pääpiirteittäin oli. Saimme ajan samalle viikolle arvostetulle erikoislääkärille, allergologille, joka lyhyen vastaanottokäynnin aikana tsekkasi iho-oireet, kartoitti taustoja ja oireita ja laittoi lähetteet kahteen prick-sarjaan sekä labraan verikokeisiin. Prick-testin pistokset ja tipat laittoi hyväntuulinen ja nauravainen sairaanhoitaja, joka rikkoi jään ujon taaperon kanssa juttelemalla käteen piirtämisestä, Herra Hakkaraisesta, kilpa-autoista ja ulkona lentävistä linnuista. Armas nauroi ja keskittyneenä tapitti toimenpidettä, höpötteli ja lähti sitten ylpeänä käytävälle odottamaan tuloksia. "Minun käteen piillettiin! Ja minä sain tallan!". Prickeissä ei selvinnyt mitään, ei yhtään mitään, joten jouduimme labraan verikokeisiin.

Laboratorireissu oli monestakin syystä käynnin kurjin käänne. Käytävä oli täynnä ihmisiä, labrassa oli ruuhkaa ja odotimme kolme varttia pääsyä näytteenottoon. Meidät vastaanottaneella hoitajalla lieni tosi huono päivä ja kiire, joka tarttui pieneen Armakseenkin - siinä missä lääkäriltä kylmän stetoskoopin ja hoitajan ottamista prick-testeistä selvittiin ylpeydellä ja hymyssä suin, oli tämä reissu jotain vallan muuta. Lapsi meni ihan lukkoon, alkoi itkemään ja halusi lähteä pois ennen kuin yhtäkään neulaa kaivettiin esiin, kun hoitaja hyvin tympääntyneeseen ja kireään sävyyn ilmoitti, että on kauhea ruuhka, kiire ja kaikki ovat varattuja, että hän tarvitsisi kiinni pitäjää ja niin edelleen. Sanoin, etten pidä erityisesti neuloista, joten en lapsen tavoin halua katsoa niihin päin, mutta handlaan tilanteen noin muuten, johon hän silmiään pyöritellen, päätään puistellen ja huokaillen totesi, että täällä ei hoideta pyörtyileviä aikuisia ja että tottakai juuri tässä tilanteessa nyt sitten tarvitaan vielä lisäjoukkoja. Yritin selittää, että kaikki on oikeasti ihan ookoo, pidän lapsestani kiinni, mutta että näytteenoton aikaan en halua neulaan katsoa. Kommenttini ohittaen hän soitti paikalle toisen sairaanhoitajan, jolla oli käsitykseni mukaan asiakas tulossa, ja näytettä ottanut hoitaja kireästi hymyillen tiuski tällekin, kuinka lapsen kädestä pidetään kiinni. Voitte kuvitella, ettei lapsi ollut tässä kohtaa enää kovinkaan yhteistyöhaluinen. "Ei, ei, ei, ei, ei tästä tule mitään! Nyt hän huutaa ja tämä veri hyytyy! Ei tästä tule yhtään mitään! Joo, ei tuu mitään, ei yhtään mitään". Senhän me halusimme kuulla satoja euroja kustantavalla labrareissulla kuullakin - hysteerisesti kirkuvan lapsen lisäksi siis. Kun näyte oli otettu, hoitaja mitään palautetta antamatta tai kontaktia ottamatta kääntyi tietokoneensa puoleen. Tarraa kyselemään jäänelle kaksivuotiaalle hän totesi, että ota joku vaan sieltä purkista.
College & housut Nosh Organics, tennarit Crocs (saatu).

Me saimme siis todella hyvää ja sitten... Keskinkertaista heikompaa palvelua, mutta ennen kaikkea tulimme huomanneeksi, kuinka iso merkitys hoitohenkilökunnan asenteella, suhtautumisella ja tavalla kohdata lapsi, on merkitystä hoitokokemukseen. Neuvolakäynneilläkin ovessa roikkuvasta lapsesta kuoriutui koirapaitaan pukeutuneen hoitajan ja tarrakulhon äärellä naurava ja reipas lapsi, kun keskustelua viriteltiin kilpa-autoista ja Herra Hakkaraisesta, ja toisaalta, jo sisään tullessamme kiireinen ja pahantuulinen hoitaja onnistui tartuttamaan oman fiiliksensä lapseen, joka karjui vielä tunnin labrasta päästyäänkin.

Lasku oli 557 euroa, mutta sairaskuluvakuutuksen omavastuu on onneksi paljon pienempi. Tämän viikon lopussa ja ensi viikon alussa meidän pitäisi saada selvyys ainakin siitä, onko keliakiaa, laktoosi-intoleranssia, maitoallergiaa, kananmuna-allergiaa, herkkyyttä kotimaisille tai ulkomaisille viljoille, pähkinöille, sitrushedelmille, erinäisille kasviksille... Tuloksia odotellessa.

Fiilikset ovat tällä hetkellä odottavaiset. Allergiakomboista minun nähdäkseni huonoin on keliakia, joka ei parane, vaan joka seuraisi läpi elämän. Oma siskoni oli lapsena niin allerginen, että hänestä maksettiin sairaan lapsen hoitotukea eikä häntä otettu edes päivähoitoon, ja nykytilanne on kaikista ennakko-oletuksista huolimatta hyvä: reaktioita aiheuttaa enää kananmuna ja sinapinsiemen, vaikka hän aika monta vuotta eli riisi-perunarieskalla ja kurkulla. Uskon ja luotan siihen, etteivät lapsuusiän allergiat aina ole pysyviä olotiloja, jos sellaisia siis meidän pojallamme nyt on. Puolitoista kuukautta on menty munaton-maidoton-dieetillä, ja iho-oireet ovat kadonneet kokonaan. Odotamme.

Onko teillä allergisia lapsia tai keliaakikkoja? Miten se näyttäytyy teidän arjessanne? Syökö koko perhe kaikille sopivaa ruokaa, vai onko moinen edes mahdollista (esim. sisareni tapauksessa ei ollut mielekästä sulkea maitoa, siipikarjaa, nautaa, kaikkia kotimaisia viljoja, tattaria, hirssiä, sitrushedelmiä ja enintä osaa kasviksista ja juureksista meiltä muiltakin pois)?

Seuraa Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla

43 kommenttia:

 1. Moikka, pistä ihmeessä suoraa palautetta asap menemään, ei tuollaista kohtelua hoitohenkilökunnalta kukaan katsele! Pöyristyttävää...toivottavasti pojallesi ei jäänyt kovin huono mieli:( t.lääkäri

  VastaaPoista
 2. Joona on nyt reilu 3v ollut täysin maidottomalla ....henellä on todella paha suolistoperäinen maitoallergia eikä kestä minkäänlaista lehmän maitoa missään muodossa

  VastaaPoista
 3. Ja tuo todettiin labrassa sekä altistamalla ja altistukset on aina vuoden välein

  VastaaPoista
 4. Meillä on siskosi kaltainen moniallergikko 2-vuotias. Toimiva hoitosuhde (yksityisellä) on ollut korvaamatonta. Kiitos vakuutus.

  Valitettavasti se, että viralliset allergiatestit näyttävät negatiivista, ei välttämättä takaa sitä, ettei lapsella olisi allergioita. prick-testit ja verikokeet mittaavat Ig-E-välitteisiä allergioita, joiden lisäksi on tällaisia viiveellä tulevia, usein suoli- ja refluksioirein ilmeneviä Ig-G-välitteisiä allergioita, joita ei tällä hetkellä Suomessa mitata ollenkaan. Toki yksityinen erikoislääkäri voi myös tällaisia testejä ulkomailla teetättää (vakuutuksen piikkiin), mutta valitettavasti ainoa täysin luotettava keino allergioiden toteamiseen on välttämis-altistus-menetelmä... Eli ensin vältetään jotain ruoka-ainetta (esim. muna) mieluiten 1 kk ajan ja sitten palautetaan se ruokavalioon. Jos oireita ilmenee, lapsella on todennäköisesti yliherkkyys/iGG-välitteinen allergia kyseiseen ruoka-aineeseen.

  Voimia ja luota itseesi myös allergioiden selvittämisessä. :) Mikä tuo lapselle paremman olon, suosi sitä. :)

  VastaaPoista
 5. Huhheijaa olipa mielenkiintoinen larakäynti! Me ollaan poikien kanssa käyty vain kerran yksityisellä lääkärinvastaanotolla, mutta kokemus oli mitä mahtavin. Todella mukava vanhempi mies erikoislääkäri Turun Mehiläisessä, tutki poikien kynsivallintulehdukset. Todella hyvää hoitoa ja osasi ottaa pienet potilaat niin hienosti huomioon että en olisi ikinä uskonut!! Kaikista paras oli, että kun olimme lähdössä viikonlopuksi reissuun sainoi lääkäri että jos minua alkaa siellä huolettamaan niin ota kännykällä kuva ja laita hänelle tuleen niin hän katsoo! :D

  VastaaPoista
 6. Me ollaan saatu myös turun mehiläisessä ihanaa palvelua! :) monelta eri lääkäriltä :)

  VastaaPoista
 7. Meillä lapsen allergia todettiin vähän reilun 1v. iässä (oireita oli ollut vauvasta lähtien, mutta allergia ei käynyt mielessä, huoh), kun hän sai aika hurjan näköisen allergisen reaktion (naama turposi). Vaikka meillä ei ole vakuutusta, niin ei käynyt edes mielessä julkinen puoli, vaan valitsin kehutun lasten allergialääkärin jolle saatiin aika nopeasti (samalle viikolle). Meillä löytyi prick-testeissä selvästi näkyvä allergia, lääkäri ja labrahoitaja olivat tosi kivasti vierastavan 1v. kanssa (ja ei ole kuin hyvää sanottavaa kilpailevan firman Töölön toimipisteestä muutenkaan). Nyt ikää on 3v. ja oireet jatkuvat edelleen, pikkuhiljaa koitetaan siedättää kumminkin. Silleen tykkään yksityisen palveluista, että ollaan allergian tiimoilta käyty tuolla toistekin, niin on hyvä että on pysyvämpi hoitosuhde (vs. satunnainen tk-lääkäri). Niin ja vaikka lasku tuolta ekalta kerralta olikin sen about 300 euroa, niin todettiin että kannatti, siis kun julkisella puolella reitti olisi kai ollut tk-lääkäri->lähete->erikoislääkäri->... enkä tiedä kuinka monta reissua asian selvittämiseen olisi vaadittu, nyt asia selvisi yhdellä reissulla alle 2h kokonaisuudessaan.

  VastaaPoista
 8. Laita ihmeessä palautetta siitä labrakäynnistä! Ihan pöyristyttävää käytöstä labrahoitajalta (joka ei välttämättä ole ollut sairaanhoitaja, vaikka ei asiaan liitytään.) Vaikka olisi kuinka kiire tulisi tilanne aina rauhoittaa eikä kiire saisi näkyä päälle päin.

  Meillä pikku neiti ei kestä bataattia. Alkaa oksentamaan/ripuloimaan. Vuoden ikäisenä kokeiltiin pieni määrä bataattia ja sen kunniaksi päädyimme Lastenklinikan päivystykseen. Onneksi neiti selvisi ilman tippaa mutta lääkärin mukaan oli viruksen aiheuttama vatsatauti. Jännästi alkoi vaan 1.5h bataatin syömisen jälkeen eikä meillä muilla ollut mitään vatsaoireita saman ruuan syömisen jälkeen..

  T.Sairaanhoitaja

  VastaaPoista
 9. Siis miten törkeätä palvelua labrassa! Muutenkaan piikillä pistäminen ei oo kivaa ja vielä kun lapsi kyseessä pitäisi todellakin ammattilaisella olla vähän tilanne tajua. Hyi. Mä kans laittaisin heti palautetta!
  Meillä on molemmille lapsille vakuutukset, ja onneksi on sillä esikoinen on semmoinen sairastelija ja mm. Korvat piti putkittaa. Olemme käyneet Mehiläisessä ja pääosin tosi tyytyväinen hoitohenkilökuntaan :) Toivottavasti te pääsisitte allergioiden suhteen vähällä, hurjalta kuulostaa nuo siskosi allergiat!

  VastaaPoista
 10. meillä tää sama. prickejä ei niiden epävarmuuden takia edes tehty, verikokeet negaa mutta välttämisruokavaliolla seulottiin maito, kananmuna ja soija. infektiotautien ja immunologian (joo, sellaisellakin ollaan käyty) sanoikin, että paras tapa tunnistaa allergiat on toi välttäminen.

  me olemme saaneet kaikkialla kyllä hyvää palvelua lapsen näytteenotoissa, sekä diacorissa että peijaksessa. aika kivaa että nimenomaan lasten lääkäriaseman näytteenottaja oli tuollainen persnaama!

  VastaaPoista
 11. Meillä poika 2v ja allergioita löytyy..maito, soija, kananmuna, naudanliha, tomaatti, sitrushedelmät, pähkinä,banaani, mansikka ja omena. Ruokaa tehdään yleensä samaa koko perheelle, mutta välillä myös pojalle oma ja muulle perheelle oma. Oatly kaurajuoma maidon korvikkeena ja samalta merkitä löytyy kaurapohjaista ruoanlaittoon tarkoitettua "kermaa" ja "fraisea" näillä ruoan tekeminen onnistunut hyvin.

  VastaaPoista
 12. Mikähän toimipiste on kyseessä?Itse labrahoitajana olen minäkin sitä mieltä, että laita palautetta menemään, ei asiat muuten muutu, meitäkin on, kuten kaikkia ihmisiä, moneen junaan...kiire on vain tunne. Jos paikka profiloituu lapsiin, olisi niiden kanssa sitten pärjättävä oli kiire tai ei!

  VastaaPoista
 13. Palautetta menemään tuollaisesta labramöröstä! Toivottavasti ei pojalle jäänyt traumoja moisen hölmöläisen takia :(

  VastaaPoista
 14. Moi. Satuin lukemaan kirjoituksen. Harvemmin tulee blogeja luettua. Mutta. Jos verikokeetkaan eivät anna allergiatuloksia niin suosittelen seuraavaksi kokeilemaan msas-terveysanalyysiä. Tiedän ihmidiä joille normi testit eivät ole antaneet apua mutta ko analyysi on löytänyt vian. Tutustu ja mieti ja kokeile.

  VastaaPoista
 15. Voi tuota teidän labrakäyntiä, tosi kurjaa!! :( Tsemppiä tulosten odotteluun!

  VastaaPoista
 16. meillä judella todettiin 1veenä kotimaiset viljat +tattari,maito,soija ja peruna allergia.ihan terveysasemalla hoidettiin,allergioita ei lähdetty testaamaan ku kotona tehdyt välttämiset toi selkeen tuloksen ja ne prickit kuulemma useesti näyttää mitä sattuu ku kyseessä oli suolisto-oireilava lapsi.käytiin ravintoterapeutilla kerran ja todettiin et osataan laittaa tarpeeksi ravitsevaa ja monipuolista ruokaa joten ei tarvita mitään purkista.lääkäri kirjotti pk:lle todistuksen ja hyvin o tarhassa saatu ruokahomma toimimaan kiitos super ihanan ja tarkan kokin:) itellä on yksityisestä sen verran huonojakin kokemuksia et en koe tarvetta mennä sinne ku meillä o tosi hyvä terveysasema ja lääkärit lähempänä.meillä kaikki syö pääasiassa samaa.omat leivät on tietty ja maidot mut muuten samaa.joskus iltasin sit aikuiset herkuttelee :D eniten kirpasi juustot ja kermat mut onpa noi saatu korvattua..nyt 3vuoden iässä noista sopii ainoastaan peruna eli 7/8 on edelleen riesana..

  VastaaPoista
 17. piti lisätä et meil saa lapsille sairastapauksissa lääkäriajan 20-2tuntiin ja allergialääkäri tais olla viikon sisään.pukitus aika ois hoitunu ilman omaa hölmöilyä julkisella n.viikossa mut päästiin sit 2vk päästä ku ite mokasin.ravintoterapeutille tuli aika 2vkon päähän ja lastenklinikan päivystyksessä ollaan yleensä selvitt 10-20min jonotuksella..joten ei valittamista ollu julkissa:D

  VastaaPoista
 18. Täällä valitettavasti lapsena alkaneet vatsanväänteet ja kivut paljastuivat vuosien ihmettelyn ja jopa luulosairaaksi leimaamisen jälkeen Crohnin taudiksi.

  Eli ehdottomasti yksityinen on paras vaihtoehto lapsen kohdalla; ja yksityistäkin parempi äiti ja isä, jotka eivät anna periksi, vaikka syytä ei heti löydettäisi :)

  VastaaPoista
 19. Meillä on kolme allergista lasta. Esikoisen kohdalla tie on ollut vaikein, prickeissä näkyi vain kananmuna, josta oireet olivat pahat. On käyty läpi verikokeet ja maitoaltistukset, leimattu äiti vainoharhaiseksi, vähätelty oireita ym.
  Pikkujätistä löytyi meillekkin apu lapsen ollessa 5- vuotias. Siihen saakka poika oli kärsinyt lähes päivittäin pahasta ripulista ja vuorotellen kovasta ummetuksesta. Pois jätettiin pari viljaa, mausteita ja lähes kaikki hedelmät. Pähkinät ja palkokasvit olivat jo kieltolistalla.
  Me saatiin ihan uusi poika tämän jälkeen. Testeissä ei näkynyt mitään, mutta lääkäri kehotti luottamaan vaistoon ja testailemaan rauhassa ruoka-aineita.
  Labrassa meillä oli kertaalleen samanlainen kokemus. Poikaa oli pistetty jo niin monta kertaa, että tiesi mitä on tulossa. Itki valmiiksi ja tilannetta ei auttanut suunnilleen huutava labratäti, joka selitti jonojen pituudesta ja vihaisena paapatti, kuinka lapsen piti olla yhteistyökykyinen, muuten hänen tulisi vaan heittää lapsi ulos, koska jono ulkopuolella kasvoi. Lopulta kolme naista oli pojan kimpussa ja hoitaja käski vanhemmat ulos. En tiedä mitä sisällä tapahtui, mutta kovempi pistämiskammo pojalle ainakin on tullut.

  VastaaPoista
 20. Moi, meillä on kokemusta sekä yksityiseltä että kunnalliselta puolelta. Irtisanottiin vakuutukset pari vuotta sitten. Kokemukset molemmista ovat hyvät. Olemme saaneet todella hyvää palvelua myös julkisessa terveydenhuollossa. Ajan on saanut lapselle aina tunnin-parin päähän soitosta. Toisen lapsen perussairaus on vaatinut sairaalakäyntejä, ja sielläkin on ollut aivan ihana ja osaava henkilökunta. Taisi mennä vähän ohi kysymyksistäsi, mutta halusin vaan tuoda esiin positiiviset kokemukset myös kunnalliselta puolelta. :)

  VastaaPoista
 21. Törmäsin juuri blogiisi ja luin tämän. Meillä on maito-, kananmuna- ja pähkinäallerginen 2,5-vuotias tyttö. Tai siis oli, reilu kuukausi sitten todettiin maitoallergian jo väistyneen. Kananmunasta sen sijaan tuli vielä raju reaktio. Ne verikokeet eivät anna mitään varmoja tuloksia ja se pitää osaavan lääkärin tietää. Meillä altistuskokeessa jo todettu maitoallergia ei näkynyt niissä ollenkaan. Kananmunakaan ei vuosi sitten näkynyt verikokeissa, mutta tänä keväänä näkyi. Pienelle lapselle ei yleensä tehdä prick-testejä, kun ne eivät anna luotettavia tuloksia. Tosin ehkä tuon ikäinen on sitten jo tarpeeksi vanha. Mutta luotettavin tulos on siis se, että ruoka-aineita välttämällä lapsi ei saa oireita. Minäkin jouduin aikanaan neuvolassa vaatimaan testejä erikseen, kun ketään ei tuntunut kiinnostavan, että lapsi saa korvikkeesta oireita. Tosin lapsi oli silloin vasta 10 kk. Jo nelikuukautisneuvolassa me tiesimme allergiasta, mutta lääkärin mielestä sitä ei tarvinnut tutkia. Onneksi hoitajamme oli huippu, kun lääkärit olivat niin kummallisen aikaansaamattomia. Ainakin Tampereella on kyllä saatu hirmu hyvää hoitoa julkiselta puolelta, kun vaan sai sen lähetteen neuvolasta eteenpäin. Suosittelisin sitä, jos vielä tulee ongelmia.

  VastaaPoista
 22. Joo, laitoin palautetta. Lie ollut hänellä huono päivä, huono meille. :/

  VastaaPoista
 23. Ugh. Meillä oireilee lähinnä myös suolisto. Nähtäväksi jää, mitä näkyy verikokeissa ja mistä vielä lähdetään karsimaan jotta oireiden aiheuttaja selviäisi.

  VastaaPoista
 24. Onko Joona oppinut sietämään paremmin lehmänmaitoa ajan kanssa?

  VastaaPoista
 25. Sepä vähän jännittääkin, että mitä lähdetään karttamaan, jos verikokeissa ei näy mitään. Itselläni oli teini-ikään saakka maitoallergia, jota ei pystytty todentamaan missään verikokeissa, mutta kuitenkin sain oireita maidosta ja laktoosittomistakin tuotteista (kyllä, tiedän, että ne ovat kaksi eri asiaa, mutta laktoosi-intoleranssistakaan ei ollut kohdallani kysymys). Se helpotti ajan kanssa, tai ainakin siedän jonkin verran maitoa ilman oireita. Munaton-maidoton on selkeästi auttanut, ja allergologikin totesi, että jos verikokeissa ei näy mitään, mietitään, mitä lähdetään välttämään.

  VastaaPoista
 26. Oi, mikä ihana lääkäri! <3

  VastaaPoista
 27. Tuon vuoksi mekin lähdettiin kuitenkin yksityiselle (siis sen lisäksi, ettei kallista vakuutusta olisi järkevää maksaa, jos sitä hädän tullen ei hyödyntäisi), ettei tarvitse mennä monen mutkan kautta. Anelemalla kun sain edes labralähetteet ennen lääkärinkäyntiä, josta olisi varmaan lähtenyt lähete kuitenkin erikoislääkärille. Meidän tk:ssa ei ole edes labraa, joten sikäli oli kätevää, että kaikki hoitui saman katon alla.

  VastaaPoista
 28. Voi hyvänen aika! Varmaan tosi pelottava tilanne! :(

  VastaaPoista
 29. No joo, meille sattui kyllä sellainen Ms. Sunshine, että palautetta laitoinkin.

  VastaaPoista
 30. Pitääkin kokeilla noita Oatly-valmisteita! Jotain kasvisrasvaseosta ostin, ja kun sitä maustoi vähän, niin eron huomasi normikermaan vain hinnassa.

  VastaaPoista
 31. En kirjoittanut toimipisteen nimeä, koska labrareissua lukuunottamatta saimme tosi hyvää ja ihanaa palvelua, ja labran tädillä oli selkeästi vain kiire ja huono päivä. Ihan inhimillistä, mutta kyllähän siitä vähän kökkö maku suuhun jäi.

  VastaaPoista
 32. Totta. Meillekin sanottiin suoraan, että verikokeet eivät välttämättä kerro mitään, mutta että niillä aloitetaan. Nyt tilanne tuntuu koko ajan rauhoittuvan munaton-maidoton-dieetin myötä, ja oli verikokeiden tulokset mitä tahansa, jatkuu meillä hoitosuhde allergologin kanssa edelleen, ja mietitään yhdessä, miten tästä eteenpäin. :)

  VastaaPoista
 33. Ihana kuulla! Uskon, että näissä on paikkakohtaisia eroja ja varmaan paljon on kiinni myös ihan ajanvaraajasta. Me emme ole koskaan saanet alle kuukauden päähän aikaa, mikäli ei ole ollut jotain todella akuuttia, poskiontelontulehdus tai sen sellainen.

  VastaaPoista
 34. Voi että, kolme! :'( Mahtaa sinulla olla päänvaivaa, selvittelemistä ja selittämistä. Muistan siskoni allergioista juuri sen iänikuisen selittelyn, selventämisen ja totaalikiellot. Että kyllä, voissa on maitoa, ja että laktoositon ja maidoton ovat kaksi eri asiaa jne.

  Ja huoh, näemmä noita tympeitä labratätejä löytyy muualtakin. Itse olen poikkeuksetta saanut neula-ja verikammoisena tosi hyvää palvelua itse laboratoriossa (julkisella puolella) asioidessani, joten myönnän, että lasten yksityisellä lääkäriasemalla vastaanotto oli aika.... Järkyttävä. Tosi kurja kuulla, että pojallenne jäi piikki-kammo, ja vain asiakaspalveluhaluttoman hoitajan vuoksi. :(

  VastaaPoista
 35. Voi ei, miten kurja kuulla! Chronin tautia näemmä diagnosoidaan yhä enemmän työikäisten aikuisten kohdalla, mikä on varmasti siitä kärsiville helpottavaa, mutta kurjaa. :(

  Ja kyllä, meillä kummallakin on allergiatausta, joten suhtaudumme tähän vakavasti ja selvitämme, mistä on kyse. Ja mitä se sitten onkin, sen kanssa eletään. :)

  VastaaPoista
 36. Ooh! Luin tosin taannoin, että pääkaupunkiseudulla on alueittain hyvin eri mittaiset jonotusajat ja käytännöt lyhentää jonoja. Voit arvata, kumpaan päähän meidän tk kuului, hrr.. :D

  VastaaPoista
 37. Voi kurjuus! Hyvä, että saitte selvyyden ja diagnoosin kuitenkin. Toivottavasti allergiat alkavat helpottamaan ajan mittaan. Tsempit äidille!

  VastaaPoista
 38. Sanopa muuta.... ja kiitos! :)

  VastaaPoista
 39. moikka! joona ei siedä edelleenkään lehmänmaitoa missään muodossa esim lusikallinen tavallista jugurttia laukasee oireet ..on siis täysin maidottamalla ja myöskin tarhassa saa oman ruokansa

  VastaaPoista
 40. Hei lempiblogi.. :- )
  nyt sujahtaa aika karkeasti ohi aiheen mutta tässä blogiasi seuranneena oon ioisesti yllättynyt että et "piilottele" lastesi nimiä. Mua jos niin hämmentää että kirjoitetaan että oli ihanat nimenantojuhlat eikä kerrota nimeä..Olen aivan perkeleen utelias :D ja tiedän että muitakin ärsyttää! ! Vaikka eihän lukiat sillä tiedolla mitään tee ja tietysti perheaiheen ympärillä pyörivän kokonaisuuden yksityisyyden rajat on häilyvät _mutta oltavat_. Nimistä sen verran että aivan ihanat, ovat joskus tässä jossain kohtaa jossain vilahtaneet.. niin omaperäistä, vau. :)

  Ootko ajatellut joskus kirjoittaa aiheesta? Miten bloggaaminen vaikuttaa muihin perheenjäseniin? Mitä ja miten kerrot lapsistasi? Miksi? Entä ketä ovat ne jotka ottavat itsestään ja lapsestaan yhteiskuvan ja sensuroivat lapsen naaman ennen nettiin laittamista? Tietääkö joku? Anyone? #hämmentynyt

  Hyvää kevättä <3

  VastaaPoista