Social Media Icons

torstai 23. huhtikuuta 2015

Kun äiti vauvansa vaippavoiteen ryöväsi ja muita kylppärikaappitunnustuksia

Ei kommentteja Share It:

Kun noin vuosi sitten kuulin ensimmäistä kertaa Sophie the Giraffe-brändin alle tulevasta tuoteperheestä, jonka takana olisi suomalainen perheyhtiö Alva Organics ja Big Small Companyn toinen perustaja, Jonna Jalkanen, olin vakuuttunut jo ennen yhdenkään tuotteen testaamista. Ai miksi? Koska Jonnan ominaisinta osaamista on haistella trendejä, tuoda maahan ja markkinoille laatua ja ennen kaikkea, ajatella laatikon ulkopuolelta. Lasiset vesipullot joissa on silikonipäällyste, wtf? Luonnonkuminen elintarvikeväreillä maalattu vauvojen vinkuva kirahvipurulelu, öh? Kokonaan luonnonkumiset ja yhdestä osasta valetut kumitutit, eli...? Egyptiläistä puuvillaa olevat unikaverit, täh? Kun siis kuulin miedosti hajustetuista, laadukkaista raaka-aineista valmistetusta, vauvojen ihonhoitosarjasta, jonka kyljessä koreilisi kulttimaineinen Sophie-kirahvi ja Eiffel-torni, tiesin, ettei tuloillaan ole floppia. Eikä ollut.
Vauvalahjaksi jo kauniiden pakkausten (joista muuten vastaa ihana ja lahjakas ystäväni Aino Nieminen) vuoksi kelpaavat, ekosertifioidut tuotteet ovat saaneet mielettömän vastaanoton maailmalla niin palkintojen, kunniamainintojen kuin nimekkäiden lifestyle-ja muotilehtien tuotevinkkipalstoillakin. Suomen Elle kirjoitti taannoin, että Ruotsin pikkuprinsessat luottavat SLG Cosmetics-tuoteperheeseen ja Espanjan Vogue huomioi brändin myös. Dermatologisesti testatuista SLGC-tuotteista puuttuvat tuoksu- ja muut EU:n listaamat allergeenit ja Ecocert-leima paketissa kielii tuotteiden puhtaudesta, ympäristöystävällisyydestä ja tuotantoprosessin eettisyydestä.
Mutta tunnustettava on: meillä Sophie la Girafe Cosmetics-tuoteperheestä nauttii vauvaa enemmän taaperot ja... Äiti. Koko tuotesarja on toki todettu hyvin rakastetuksi, eikä esikoinen yhteen aikaan kelpuuttanut mitään muuta iltakylpyveteensä kuin "kilahhi-saippuaa", mutta myönnän kajonneeni lähimmäisteni kosmetiikkakaappiin. Ja sitten ryövänneeni puolet sen sisällöstä.
Rakastan kosmetiikkatuotteita, joissa on tuoksu (keinotekoinen tai luonnollinen), mutta viime keväänä pahimmassa raskauspahoinvoinnissani hunaja-shampoo sai kakomaan, greippisuihkusaippua oksetti ja jopa ulkona pyykkejä kuivaavan naapurin huuhteluaine nostatti kylmät väreet. Kun minua kirahvikosmetiikan lanseeraustilaisuudessa pyydettiin nuuhkaisemaan vartalovoidetta, kumarruin jäykkä ilme kasvoillani purkkia kohden, valmiina pakenemaan paikalta, mutta yllätyksekseni pidin miedosta, vaniljaisesta tuoksusta.
Hair&Body Wash-suihkusaippuan varastin omaan käyttööni, ja se on lastenshampoista ainoa, joka ei kuivata vanhemman poikamme luonnonkiharaa ja hentoista hiusta. Body lotion-vartalovoidetta meillä käyttävät kaikki, ja paksu, kermaiselta iholla tuntuva Face Cream-kasvovoide on täydellisen kosteuttava ja nopeasti imeytyvä mineraalimeikkivoiteenkin alla.
SLG_5
Viime kesänä facebook-feediini päivittyi inspiroivan ja laadukkaita luonnonkosmetiikkatuotteita myyvän Jolien blogiteksti Sophie la Giraffe Cosmeticsista, joka vilisi samoja huomioita vauvojen ihonhoitosarjauutukaisesta; hyvästä hinta-laatusuhteesta, korkealaatuisista ja kalliistakin raaka-aineista, mutta erinomaisen ja heti käyttöön valjastamani aikuisten ihonhoitovinkin. Sarjan Baby Oil-öljy on nimittäin mitä ihanin ja parhain silmämeikin poistaja yhdessä vanulapun kanssa!
slg_6
Baby Oil, Face Cream ja Protection Cream ovat ehdottomat omat suosikkini kuuden tuotteen Sophie la Giraffe Cosmetics-tuoteperheessä. Kuten todettu, kasvovoide on mahtava meikin alla näinkin kuivaihoisella ihmisellä ja vauvaöljy käy niin vauvahierontaan, silmämeikin poistoon, kylpyveteen kuin kutisevien raskausarpien hoitoon. Protection cream-tehovoidetta minulla on tuubi aina laukussa mukana. Se käy niin huulirasvasta, supertehokkaasta käsivoiteesta, vaippaihottumaan, flunssan aikaan vuotavan nenän alle "Hitlerin viiksiä" torjumaan kuin tehokosteuttajaksi karheille poskille. Protection Creamissa on luonnollinen UV-suoja, ja yhdessä tehokosteuttavan koostumuksensa vuoksi monesti sipaisinkin sitä poskiin ennen ulkoilua läpi kevään ja kesän. Ainon blogista luin kuitenkin taannoin muotiviikkojen ihonhoitojipon: protection cream yövoiteen tilalla kuivan ihon elvyttäjänä. Ja kuulkaa, se toimi.
Hyvistä tuotteista on helppo pitää, ja oikeastaan pahaa sanottavaa minulla on ainoastaan siitä, ettei brändillä ole vielä tarjota oikeaa aikuisten sarjaa - uskon, että pitkän linjan kosmetiikka-alan ammattilainen Jonna tekisi siitä vieläkin paremman! Kuten todettu, kivaa Sophie la Girafe Cosmeticsissa on korkealaatuisten raaka-aineiden, suomalaisen tekijätiimin ja ylellisen koostumuksen sekä pakkausten lisäksi erinomainen hinta-laatusuhde: tuotteiden hintahaarukka on n. 12-20 euroa. Esimerkiksi muotiviikkojen, Ainon ja minun jokapaikan luottotuotteen hinta Jolien verkkokaupassa on 16,40 euroa, ja pieni tuubi on todella riittoisa (herneen kokoisella pisaralla voitelee kasvot). 
Sain Jolielta alennuskoodin teille Sophie la Girafe Cosmetics-tuotesarjaan, ja 20% alennuksen saa koodilla lapsellista sekä verkkokaupassa että Jolien kivijalkaliikkeessä. Tällöin esimerkiksi Protection creamille jää hintaa vain 13,12 euroa. Loppuun kuluttamisen uhallakin ja Jormaa siteeraten: ei huono. Jos mielit hamstrata kaappiin ekosertifioitua vauvakosmetiikkaa alehinnalla, toimi 30.4. mennessä ja käytä koodia lapsellista. (Minä en hyödy siitä mitään, mutta sinä saat kaksikymmentä pinnaa alennusta.)

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti