Social Media Icons

sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Herttoniemen pihakirppiksellä

16 kommenttia Share It:


Quilty as charged: vaikka rakastan kotikaupunkiani, sen tapahtumia ja etenkin pihakirppiksiä, en ole koskaan aiemmin käynyt Herttoniemen kulttimaineisessa pihakirppistapahtumassa. Jotenkin ajankohta on aina ollut meille vain tosi huono, joku on ollut sairas, olemme olleet reissussa tai muuten vain estyneitä. Tänä vuonna päätin lähteä vaikka mikä olisi. Kaatosade ei minua haitannut, mutta perheen pojat jäivät mieluusti kotiin viettämään leppoisaa sunnuntaipäivää, joten pääsin viettämään hauskaa kaksituntista ihan kaksin esikoisen kanssa. 

Minun on tehtävä toinenkin tunnustus: en ole kuravaatteiden erityinen ystävä. Ostaisin kirkkaankeltaisen Rukan sadetakin itselleni, jos sopivan hintainen yksilö tulisi vastaan, mutta lapsilla en ole vedenpitävien ulkovaatteiden vuoksi käyttänyt sadevaatteita koskaan. Tietysti oli niin, että kun paras välikausitakki oli pesussa, ja kaapista kaivettiin hätävarana roikkunut sadetakki, oli se kolme kokoa liian pieni. Vaan mitä pienistä, asiansa se ajoi.

Teimme kotona pikaisen tilannekatsauksen: äidille sopivan kokoisia vaatteita, lapsille sadetakit, äidille sadetakki ja pienen pieni osa budjetista jätettiin sattumille. Kirppistarjonta oli kaatosadepäivänä aika suppea, ja sadetakit jäivät saamatta, mutta sattumiin mahtui kolmen euron Babar-juliste lastenhuoneeseen ja viisikymmentä senttiä maksanut "keijumekko" kerhon vappuhupsuttelupäivään (enää puuttuu keijusiivet). Liki neljävuotias esikoinen on puhunut Lähiömutsi-blogin Hannen samanikäisestä tytöstä kaiholla ja ihailulla aina, ja tokihan pihakirppistelyn odotetuin juttu olikin kohtaaminen hänen kanssaan. Varovaisen ja ujon tervehdyksen jälkeen käsi tarttui toiseen ja leikkejä luotiin pihan vesilätäköissä ja sadevesirännin luona kumisaappaita pesten. Aika kova juttu oli myös Herttoniemi-seuran kannatusmakkarasta osansa saaneet koirat, viisi euroa kustantanut pinkki prinsessapotkulauta ja Hannen kirppispöydästä bongaamani raidallinen maksimekko, jossa kuulemma näytän Prinsessa Ruususelta (Helinä-keijun ja Frozen-prinsessojen jälkeen se on korkein arvonimi). Samasta pöydästä ostin kahdet legginssit vitosella, mutta ne eivät saaneet samanlaista kannatusta lasten silmissä. 

Pihakirppikset ja kirppistapahtumat (Siivouspäivä) ovat hyviä tilaisuuksia päästä turhasta tavarasta eroon ja tehdä hyviä löytöjä, kun provisiota vieviä välikäsiä ei ole, eikä tavaroitakaan ole välttämätöntä hintalaputtaa erikseen. Kirppistapahtumien aateliin ainakin täällä Helsingissä kuuluvat myös MLL:n kirppikset, joiden pöytävuokrat eivät käytännössä katsoen maksa mitään, ja joissa on porukkaa paikalla kuin pipoa (näin Hertsikassakin kuulemma normaalisti, mutta sää ei suosinut tänään). 

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla

16 kommenttia:

 1. vaikka meillä kaikki vkkamat aina vettä pitääkin ni musta kurakamat o niin pop ku noi rakastaa lätkäköitä ja varsinkin tarhassa..vähentää huomattavasti pyykkivuorta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä näistä lätäköistä irtosi niin paljon iloa, että pakko varmaan hankkia kurikset. :)

   Poista
 2. Uusi blogikoti, ihanaa! Ensilukemalta mieleeni nousi yksi kaino toive: hitusen isompi fontti olisi miellyttävämpi luettava... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta! Fontin kokoa mietin itsekin, joten hyvä kun sanoit. Pistän koodivelholle viestiä, josko sitä saisi suurennettua himpun (Bloggerin tarjoama seuraava vaihtoehto on sitten tosi iso).

   Poista
 3. Jopas on mahdollista ottaa upeita kuvia kirppisaiheesta! Meilläkin alkaa olla taas varasto täynnä, mies juuri sanoi että talvivaatteet ei meinaa mahtua sinne... Täytyisi aktivoitua ja hankkiutua jonnekin kirppikselle myymään. (Kiitos muistutuksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. P.S. Noi sun oikean laidan Connect-painikkeet ei taida ihan vielä toimia...?

   Poista
  2. No voi kiitos! Meilläkin kirppiskasseja alkaa taas pyörimään nurkissa. Pihakirppiksiä odotellessa :)

   Poista
  3. Niin, ja connect-painikkeet on vielä työn alla:)

   Poista
 4. Onnea uudelle blogikodille! Mulla ei muuten onnistunut Kaksplus-blogien lisääminen bloggerin lukulistalle, ja tulikin aina vierailtua blogissasi satunnaisesti FB-linkkien kautta, joten kiva kun jatkossa lukeminen käy bloggerinkin kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niihin osoitteisiin pitää lisätä joku rimpsu perään, mikä ei koskaan auennut allekirjoittaneelle. Jatkossa nähdään Bloggerissa, jes! :)

   Poista
 5. Hyvältä näyttää täällä! :) Ja ihanat isot kuvatkin!

  VastaaPoista
 6. Tosi hyvät sivut, isot kuvakoot plussaa!! :)

  VastaaPoista