Social Media Icons

maanantai 6. huhtikuuta 2015

Grillikauden avajaiset ja perhesunnuntai

3 kommenttia Share It:

Muistan, kun kävimme ensimmäisen kerran nykyisessä kodissamme. Odotin viimeisilläni toista lastani ja asuntonäytössä vaapuin kuin ankka huoneesta toiseen. Jotenkin jo pihatiellä vain tiesin olevani kotona. Rakastuin sen suuriin vaahteroihin, jouluvaloihin ja kanervoihin rapun ovien pielissä. Kaarenmuotoiseen kiipeilytelineeseen jollaisessa olen itsekin leikkinyt lapsena, pieniin rappuihin ja suureen pihaan. Mallailin makuuhuoneessa mielessäni pinnasängyn paikkaa, katsoin suurelle, suojaisalle sisäpihalle ja hihkaisin miehelleni, että tuollahan on ihan oikea grillikatos ja halkoliiteri! Sieluni silmin näin meidät istumassa tulen äärellä ja grillaamassa vaahtokarkkeja vielä hämärtyvinä syysiltoina.

Arvaatte varmaan, että mielikuvaksi se jäi samalla tavalla kuin yhdistelmävaunujen suuret renkaat, joilla pääsisi purtsille polttamaan raskauskiloja. Vaunut eivät pururataa nähneet, ja grillikatos jäi meidän osaltamme korkkaamatta. Meni kesä, meni toinen. Harvoilta ja valituilta löytyvää avainta ei löytynyt, enkä sen perään liiemmin kysellytkään kyllä, kunnes eräänä piskuisena kevätaamuna taannoin päivittelin naapurille, että tuossa tuokin katos seisoo, eipä olla koskaan siellä grillailtu. Seuraavana päivänä hän meidät pihalla nähtyään kiikutti avaimen lainaan (tusen tack!), ja niin me saimme teetettyä kopion itsellemme.

Sunnuntai meni ulkona hengaillessa. Pakkasimme sekalaisen satsin grilliruokaa nitriitittömistä nakeista härän sisäfileeseen ja ihanan karseaan italiansalaattiin mukaan, piirsimme päivän katuliiduilla, potkimme palloa, leikimme hippaa, laskimme liukumäkeä, lämmittelimme tulen äärellä ja söimme ulkona. Tai siis oikeammin Henkka laittoi ruokaa, grillasi, kattoi ja korjasi jäljet, minä leikin isompien kanssa, nukutin vauvan rattaisiin päiväunille ja kannoin repussa takin päälle unien jälkeen. Illemmalla joukkoon liittyivät ystävät, ja kun oli aika siirtyä kotiin, sai lapset hampaidenpesun kautta suorastaan kaataa sänkyyn. Seuraavana päivänä, siis tänään, suunnittelimme jo oman grillaussetin ja parila-pannun ostamista, heh.

Joko teillä on grillikausi korkattu? Mitkä ovat teidän kesäkeittiönne takuuvarmoja, lapsillekin maistuvia bravuureja?
 Psst! Blogin osoite muuttuu kuun lopussa seuraavaksi: lapsellistablogi.com. Seuraa meitä siis jo n-y-t Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla. Mieheni Henkan Instagramiin (@chezhenkka) pääsee tästäruokapainotteiseen blogiin tästä ja Chez Henkka-facebook-sivuille tästä.

3 kommenttia:

 1. grilli omalla partsilla:)meilläkin on pihalla hieno grillikota mut sitä ei viime kesänä muka saatu valmiiksi ja ovi on lukossa...:D nakit,maissit uppoo lapsiin.ite tehään milon mitäkin.folioonkäärityt vihannekset,sinne koskenlaskijaa ja jtn lihaa/kalaa,nam!paahdettuja leipiä...paistoinpa viime kesänä quesadillat grillissä

  VastaaPoista
 2. Kaaren muotoinen kiipeilyteline? Ei ei ei! Eikö niitä kaikkia ole jo hävitetty? Veljeni menehtyi pian tasan 15v sitten moiseen vempeleeseen, koska kun hän hyppäsi kiipeilytelineen reiästä läpi pyöräilykypärä päässä. Kypärä jäi jumiin telineeseen, eikä ketään aikuista ollut auttamassa.
  En halua pelotella tai säikäyttää, järkytyin vain, koska en ole vuosiin enää tavannut sellaisia laitteita. Hui.

  VastaaPoista
 3. Päivittyykö blogilistalle oikea osoite? Mietin vain, että onkohan se muilla toiminut, minulla ei ole toiminut blogilistan kautta sinun blogin lukeminen, osoitteessa on virhe.

  VastaaPoista