Social Media Icons

lauantai 11. huhtikuuta 2015

Budjetti Lapsimessuille: 50 euroa (eli parhaat tärpit)

9 kommenttia Share It:
Ei käy kieltäminen. En ole koskaan lähtenyt Lapsimessuilta tyhjin käsin, vaikken varsinaisesti olekaan tehnyt etukäteen minkäänlaista tarvelistaa, jonka mukaan olisin navigoinut. Ensimmäistä kertaa mukana ollut mieheni oli suoranaisen järkyttynyt siitä, miten jokaisella standilla myytiin jotain - joku koetti periä maksua ilmapallostakin. Minä olen ollut tästä tietoinen, ja pidän Lapsimessuja eräänlaisena alennusmyyntireissujen korvikkeena, jolloin hyödynnän tarjoukset ja annan itselleni mahdollisuuden impulsiivisiinkin ostoksiin.

Aiemmin ostin lastenvaatteet pääasiassa käytettynä kirpputoreilta, mutta lasten kasvaessa isommiksi koko-tarjonta alkaa olla heikkoa ja yleinen kirppishinnasto sellainen, että on järkevämpää odottaa niitä maahantuojan poistokoreja kerran vuodessa saapuvaksi Lapsimessuille, heh. Paljon vaatteita edelleenkin ostan kirppislöytöinä, mutta yhä enenevissä määrin ostan myös uutta vaatetta.


En suunnittelut reittiä, jota pitkin menimme, vaan suurimman osan aikaa taisimme viettää vastaan tulleiden tuttujen, bloggaajien ja muutamien lukijoidenkin (ihanaa!) kanssa leikkinurkan kulmassa höpötellen. Kolme messusosastoa tiesin katsastavani ennakkoon: Crocsin, Metsolan ja Ipanaisen.Crocsin pisteeltä (6c161) tiesin löytyvän Jibbitzejä, jotka ovat tällä hetkellä meillä kuuminta hottia hampaiden harjaus-tarravihkon valuuttana, ja kun euron kappaleelta kustantaneita Jibbitzejä sai vielä kolme kahden hinnalla, ostimme me 6 kappaletta neljällä eurolla. Crocsin messuosastolla oli naisten ja laisten Clogeja ja ballerinoja tasarahahinnoin, ja jos käyt heidän messuosastollaan, kannattaa napata kuva Instagramiin ja tägätä se #Lapsimessut ja #CrocsSuomi. Kaikkien Crocsin messuosastolta kuvan ottaneiden kesken arvotaan kuumailmapalloretki kahdelle.

Metsolan (6e151) messuosastolla teen ostoksia joka vuosi. Sydämessäni on aina paikka kotimaisille lastenvaatebrändeille, mutta lompakossani ei normaalihintaisena niin usein kuin tohtisin. Metsolan pisteellä on ollut joka vuosi isot alelaarit, joissa on edellisten kausien jämäkappaleita hajakoossa, yleensä tosi pieniä ja sitten aika isoja. Tyttäreni on joka vuosi saanut valita itselleen vaatteen laarista, viime vuonna pinkki-valkoisen Diagonal-froteemekon, tänä vuonna hän ihastui musta-harmaaseen velouriin ja pisarakuosiin (minunkin yllätyksekseni). Allulle löytyi samaa kuosia oleva hupullinen jumppis (80cm), joka on vielä iso ja odottelee loppukesän-syksyn viileämpiä päiviä. Kummallakin oli hintaa 15 euroa/kappale. Metsolan messuosastolta löytyi Helmin toimesta myös vihreä traktoritrikoopipo kuudella eurolla, joka viimeisenä tämän kokoisena kappaleena ostettiin sovussa yhteisomistukseen hänelle ja Armakselle (tässäpä yksi pienen ikäeron mahtavista puolista: samat ulkotakit, housut ja pipot mahtuvat kummallekin). Ja koska jotain pitää aina jättää kauppaan ja harmitella myöhemmin, niin vinkkaanpa nyt, että Metsolan messusosastolla oli iki-ihania Pupu Tupuna harsoja vitosella, unelmanpehmeitä, yksivärisiä haaremihousuja ja vauvanpeittoja 15 eurolla (kyllä, viidellätoista!). Vauvanpeittohamsteri minussa piteli kaksin käsin kiinni ihanaa vauvalahjapeittoa ystävälle, mutta budjetin edessä voitti heikon luonteensa kuitenkin.
Varsin tarpeellinen extralöytö tehtiin läpikulkumatkalla Småfolkin pisteellä (en valitettavasti löytänyt heidän messuosastonsa numeroa enkä tietystikään säästänyt kuittia!), jossa kaikki rekeissä roikkuvat vaatteet maksoivat kympin ja koreissa olevat pääasiassa femman. UV-suojattua uimapukukangasta oleva lierihattu, jossa on "jäykkä" lieri, löytyi kyseisestä vitosen korista Allulle. Sombreron näköinen hattu näytti hulvattomalta päässä, mutta ennustan siitä hittiä kuumiin rantsupäiviin lapselle, joka ei voi sietää aurinkolaseja päässä (juu, kokeiltu on). Ei harmittanut 25 euron ovh-hintalappukaan.

Ipanaisen pisteellä (6n150) kävin moikkaamassa ystäviäni Anua ja Annia, ja myönnän, että muutamien hatkojen jälkeen harkitsin koirantalutusfiilistä henkivää valjasreppua, joka oli messutarjouksessa 23 euroa. Kulttimaineiset ja meidänkin fanittamamme Tula-kantoreput olivat tarjouksessa, ja niin oli älypuhelimeen liitettävät UnBornHeart-kotidopplerit, silikoniset Jellystones-imetyskorut sekä supercoolit silikoniset vauvojen purulelut, esimerkiksi.

Mm. Silverjunglella (6d150), Mainiolla (6e171) sekä Villervallaa ja Elodie Detailsia myyvällä Skidillä (6g188) näytti olevan kivat messuosastot myös, siellä emme vain shoppailleet.

Kävittekö te Lapsimessuilla? Mistä piditte? Mitä ostitte - vai ostitteko mitään?

Seuraa Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla

9 kommenttia:

 1. Vau, oot sinä melkoinen alehaukka! Tuli paljon ideoita tällekin päivälle. Mä shoppasin eilen lähinnä Miikkarin osastolla. :)

  VastaaPoista
 2. Kaiheudella katselen näitä lastenmessukuvia - jospa ensi vuonna pääsisi raahautumaan täältä pohjoisestakin. Toivottavasti Metsola pitää messujen jämistä ysmyt :)

  VastaaPoista
 3. Suosittelen lämpimästi kauempaa saapuville messuvieraille yöpymistä messukeskuksen yhteydessä olevassa hotellissa! Lastenkin kanssa ihan aidosti näppärää, kun voi sisäkautta tulla ja mennä messujen ja huoneen välillä - käydä vaikka pissalla "omassa vessassa". Aamulla messuille pääsee suoraan aamupalapöydästä ja illalla voi mennä ruuhkaan jo hellitettyä "vielä kerran" kiertämään - silloin myyjilläkin on usein aikaa enemmän jutella ja kertoa tuotteistaan ja lasten voi tyhjässä messuhallissa antaa mennä vapaammin omiin suosikkikohteisiin.
  Mesusukeskukselta raitiovaunu vie hetkessä keskustaan, joten Helsinkiä pääsee näkemään, vaikka ei ydinkeskustassa majoittuisikaan. Ja saapua voi niin autolla kuin junallakin. Yhtä kätevää molemmin tavoin.

  VastaaPoista
 4. Ihan totta! Hotla varaukseen ja pitkä viikonloppu pääkaupungissa! :) Vähän lähempää autolla tuleville täytyy suositella Messarin likeltä löytyvää Velodromin parkkista, joka on maksullinen, mutta ei riistohinnoissa niinkuin Messukeskuksen on.

  VastaaPoista
 5. Oli kiva nähdä! :) Hauskaa messupäivää!

  VastaaPoista
 6. Aika maltillisilla ostoksilla selvisit! Minun budjettini hujahti Gugguun ja Mainion myyntipisteillä aika nopeasti :)

  VastaaPoista
 7. Kiersin ne ihan tarkoituksella kauempaa, koska en halunnut hairahtaa ennen palkkapäivää. :D Mainio.. Oo, Mainio. <3

  VastaaPoista
 8. Ensi vuonna Amalia ehdottomasti lähdet, oli kyllä vaivan arvoinen lähteä täältä pohjoisesta asti! Metsolan alelaarit tosin muistutti paljon sisällöltään Hintamyrskyä eikä sitä voinut tyhjin käsin jättää taakseen. Pisarakuosi on kaunis, meillekin siitä samaan hintaan hupparit löytyi muutama viikko sitten.

  Ja voi ihana Ipanaisen osasto!

  VastaaPoista
 9. Nuo vinkit täytyy laittaa muistiin. Itse asiassa me jo suunnittelemme lähteä täältä linkulla isommalla porukalla - keksittiin se nyt vaan liian myöhään näille messuille ja testaamme tällaista mammareissua ensin vähän lähemmäksi.

  VastaaPoista