Social Media Icons

perjantai 13. maaliskuuta 2015

Taskukokoinen itkuhälytin, hoitolaukun vakiovaruste

14 kommenttia , , Share It:
IMG_3949

Ensimmäistä lasta odottaessani ja vauvatarvikkeiden hankintalistaa kootessani ymmärsin, että kaikilta löytyvien yhdistelmävaunujen, pinnasängyn ja pienien vaatteiden lisäksi tarvitsisimme yhtä ja toista. Yksi hankintalistan alkupään tuotteista oli itkuhälytin, ja vaikka moni kertoi pärjäävänsä ilmankin, koin minä sen tarpeelliseksi hankinnaksi vauvaperheeseen, joka reissaa paljon ja jolla on lasitettu parveke valmiina päiväunikäyttöön. Tarpeellinen se olikin, käytettävyys vain oli kehnoa.

Me ostimme alunperin karvalakkimallisen perusmallin, jossa oli sekä verkkovirralla että pattereilla toimivat lähetin ja vastaanotin, ja vaikka siitä puuttuivatkin kaikki hienoudet maksoi se Anttilassa noin 80 euroa. Minä koin ongelmalliseksi montakin asiaa. Itkuhälytin oli todella herkkä eikä blokannut ollenkaan taustaääniä, joten vaikka asuimme kolmannessa kerroksessa, riitti viereisellä kadulla katuja harjaava työkone tai parvekelasiin tuulessa räpsyvä koivunoksa saamaan aikaan tauotonta suhinaa. Toinen selkeä ongelma oli, että talossamme asui muita lapsia, ja vaikka koetin säännöllisin väliajoin vaihtaa taajuutta, kävi usein niin, että kuulin oman itkuhälyttimeni vanhemman kappaleesta vieraan vauvan itkua ja äidin hyssyttelyä. Varmasti kaikkein isoimmaksi ongelmaksi koin patterit, jotka kuluivat loppuun nopeasti (meillä on tosiaan aina ollut hyviä päikkärinukkujoita), ja kun näin uhkasi käydä, alkoi lapsen kappale pitämään asunnon viimeiseen nurkkaan saakka kuuluvaa piipitystä, joka herätti nukkumassa olleen lapsenkin. Niin, ja valitettavan usein sattui niin onnettomasti, että kriittisellä hetkellä toinen itkuhälyttimen kappaleista oli kateissa.

Koin kuitenkin itkuhälyttimen tarpeelliseksi hankinnaksi; ovathan kaikki lapsemme nukkuneet kotona parvekkeella päiväunet, käymme paljon perhekerhossa, jonka henkilökunnan eteiseen jätän vauvan rattaisiin nukkumaan, mökillä lapset nukkuvat rattaissa talon kulmalla ja monesti ihan kotipihallakin tykkään jättää vauvan nukkumaan rattaisiin pihan grillikatoksen alle tuulensuojaan. Nämä ovat tietenkin hetkiä, jolloin haluan kuulla, jos ja kun vauva herää.

IMG_3959

Saimme jokunen kuukausi sitten testiin älypuhelimeen yhdistettävän Nabby-itkuhälyttimen, joka toimii lapsen kappaleena bluetooth-yhteydellä. Bluetooth-yhteyden kantama on 340 metriä täysin esteettömällä alueella, eli paksut seinät, puut, ja sen sellaiset vaikuttavat kantoalueen pituuteen. Meillä Nabby on pelittänyt hyvin mökillä metsäisessä maisemassa joidenkin kymmenien metrien päässä rattaista, kotona meillä on ollut jonkin verran kantavuusongelmia etenkin silloin kun Nabbyn akku on vähissä (valmistajan mukaan tähän saattaa vaikuttaa myös puhelinmalli, meillä kummallakin on iPhone 4S), ja vaikkei etäisyyttä olekaan paljon, niin läpitalohuoneistossa kantavia, paksuja betoniseiniä seiniä on aika monta.

IMG_3970

Minä olen kokenut Nabbyn ennen kaikkea helpoksi. Helpoksi käyttää ja ottaa mukaan. Se on lapsen kämmenelle mahtuva, pieni ja kevyt itkuhälytin, jossa on yksi nappi. Puhelinsovellus on helppokäyttöinen sekin: ilmaisessa perusversiossa on sovellusta käynnistäessä yksi napuska, "etsi Nabby". Bluetooth-yhteyden täytyy tietysti olla päällä, ja yleensä yhteyden saaminen kestää joitain sekunteja, alle puoli minuuttia. Kun puhelin on saanut yhteyden Nabbyyn, on se käyttövalmis. Sovelluksesta näkee, kuinka paljon itkuhälytin-kappaleessa on akkua, ja sen herkkyyttä ja äänenvoimakkuutta voi säätää helposti. Sovelluksen ja bluetooth-yhteyden täytyy olla taustalla päällä, mutta se ei estä nettiselailua, soittamista tai muiden sovellusten käyttöä, ja jos vauva herää vaikka kesken puhelun, Nabby antaa kyllä merkkiäänen.

Mitä tulee muihin teknisiin ominaisuuksiin, on Nabbyn akunkesto käsittämättömän hyvä, jonka vuoksi siitä pidänkin: tunnin latauksella se kestää 70 tuntia käyttöä. Sen säteilytaso on hyvin, hyvin alhainen ja se vaihtaa itse automaattisesti kanavaa, jolloin välttyy naapurin lasten itkujen kuuntelemiselta. Nabby on yhteensopiva iPhonen ja Android-käyttöjärjestelmän puhelinten kanssa. Puhelimen Nabby-applikaatioon on ostettavissa kuuntele nyt-painike, lämpötilamittari ja unen kestoa mittaava ominaisuus muistaakseni alle kahden euron hintaan, mutta itse en ole moisia kaivannut.

Jos minun pitäisi kuvailla Nabbya yhdellä sanalla, olisi se helppo. Sovelluksessa tai itkuhälyttimessä ei ole ylimääräisiä nappeja, vaikeita toimintoja tai minkäänlaisia käyttöönotto-häröyksiä. Siksi meidän lisäksemme esimerkiksi isovanhempien puhelimista löytyy ladattuina omat Nabby-sovelluksensa - just in case.

 Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla

14 kommenttia:

 1. Osaatko sanoa kuinka paljon käyttö kuluttaa puhelimen akkua? Onko siitä koitunut ongelmaa?

  VastaaPoista
 2. Meillä myös tämä itkuhälytin, ja en kyllä vaihtaisi mistään hinnasta pois. Kulkee helposti pienessä tilassa mukana, ja tosiaan ei pidä ääntä kuin silloin kun vaunuissa oikeasti joku pitää mekkalaa..

  VastaaPoista
 3. Nabby on paras! Mä olen siihen niin tyytyväinen. Ottaa molempien kaksosten liikkeiden äänet vaunuista, mutta ei linnun laulua puusta. Esikoisen aikana meillä oli Philips, joka teki juuri päinvastoin.

  Ei mielestäni kuluta puhelimen akkua mitenkään erityisen paljon, riippuu varmasti kuinka paljon hälyttää. Itse lataan puhelimeni parin päivän välein, kun en juurikaan puhu pitkiä puheluita tai käytä sovelluksia, jotka myös kuluttavat akkua paljon. Ja tuo 70 tuntia nabbyn akussa tarkoittaa valmiustilaa, jos joutuu paljon hälyttämään, niin kestää vähemmän. Mutta todellisessa käytössä kestää päiväkausia, me ei varmaan ladata viikottainkaan.

  Itse koen, että Nabby on vielä helppo käyttöisempi Samsungissa, jossa se avaa itse bluetooth yhteyden, iPhonessa sen joutuu avaamaan erikseen.

  Ja unilaskuri näkyy taustalla siinä kohtaa missä sen voi ostaa, jollei ole sitä ostanut. Ostettuna ne kyllä meillä on. Kaksosarjessa sitä ei pää jaksa muistaa koska ne vauvat tuli laitettua nukkumaan.

  Ja todellakin helppo ottaa taskuun mukaan tai meillä roikkuu jatkuvasti vaunuissa. Ei tarvitse erillistä kassia itkuhälyttimelle ja latausosille, jos lähtee kotoa pois.

  Olen siis tyytyväinen käyttäjä ja itse on ostettu Nabby. En siis ole lahjottu, mutta kaikille tutuille olen tuotetta mainostanut. Voisin jo varmaan mainosrahaa pyytää firmalta

  VastaaPoista
 4. Pyydäpäs Anna yksi arvontakappale meille lukijoille :)!

  VastaaPoista
 5. Dippainssi mies kysyi heti voiko puhelinta samalla käyttää muuhun kun häläri on päällä?

  VastaaPoista
 6. Meilläkin ollaan kyllä todella tyytyväisiä, että satsattiin tähän vaikka aika kallis olikin! Mutta ei ole tarvinnut tätä sijoitusta kyllä katua, on juurikin helppo käyttää ja kätevä ottaa mukaan joka paikkaan kun on niin pieni :)

  VastaaPoista
 7. Mikä tämän hinta mahtaa olla?

  VastaaPoista
 8. Niinpä, sama meillä! Vanha itkuhälytin aina unohtui, jopa niiltä viikon mökkimatkoilta. Tuo on aika kätevä kyllä, kun mahtuu hoitolaukun sivutaskuun. :)

  VastaaPoista
 9. Voi, tottakai! Mä surffailen itse paljon netissä ja puhun puhelimeenkin vaikka Nabby olisi päällä, sieltä tulee kyllä ilmoitukset ja ääni jos tyyppi herää/alkaa vänistä. :)

  VastaaPoista
 10. No tepäs tykkäätte arvonnoista, haha! Pistetään korvan taa. ;)

  VastaaPoista
 11. Luin tätä nyökytellen, kunnes... Kaksoset? Olet ehkä asiasta aiemmin maininnutkin, mutta olin ihan unohtanut! Sen muistin, että myöhemmin odotit vauvaa. Onnea kaksosarkeen! <3

  Ja kyllä, meillä oli myös ominaisuuksiinsa nähden hillittömän hintainen karvalakki-Philips, jolle on lämmennyt kyllä ollenkaan, kun parvekelasiin hakkaavat puut, pihalla leikkivät lapset ja naapurin itkuhälytin kuului sisälle.

  VastaaPoista
 12. Sanopa muuta! :) Kiva, että olette olleet tyytyväisiä!

  VastaaPoista
 13. Ei mun varovaisen arvioni mukaan kyllä ihan hillittömästi. Mä olen itse luurini kanssa niin hevijuuseri, että lataan sitä joka yö/illalla, mutta käytänkin puhelimella paljon sähköpostia, Instagramia, facebookia ja selainta ylipäätään - ne jos mitkä kuluttavat akkua. Mutta siis ollaan oltu lasten kanssa tunteja pihalla (Allu nukkuu 3-4h päiväunet kun ulkoillaan), eikä ole tehnyt tiukkaa vaikka onkin ollut bluetooth-yhteys ja nettisurffailu päällä samaan aikaan. :)

  VastaaPoista