Social Media Icons

lauantai 21. maaliskuuta 2015

Parasta just nyt

3 kommenttia Share It:
pj2IMG_3723IMG_3591

 

Iina heitti minulle haasteen, ja kysyi, mikä on parasta just nyttässä hetkessä ja tänään. Ja just nyt lienee hyvä päivä pohtia, mikä on hyvin, suorastaan loistavasti. Sillä vaikka olen vaikeroinut puoli päivää pimeässä huoneessa imetyksen, univajeen ja huonossa asennossa "nukutun" yön yhteissummana koituneessa hillittömässä päänsäryssä, on elämäni noin pääpiirteittäin aika mukavaa.

Ihanien asioiden listalla nyt ovat aina ja iankaikkisesti lapset, mutta viime viikkoina olen ollut suoranaisen hämmentynyt siitä, kuinka ihania ihmisiä ympärilläni on. Ystäviä, naapureita, sukulaisia, perheenjäseniä. Ruuhkavuosissa luoviessa on niin helppoa jäädä jonkinlaiseen sosiaaliseen pimentoon, jonka voi selittää itselleen lasten nukkumisella tai nukkumattomuudella, kerhopäivällä, siivouspäivällä, kauppareissupäivällä. Viime viikkoina olen ilokseni huomannut, että elämäämme ja arkeemme mahtuu paljon ihania ihmisiä. Ihanat naapurit samanikäisine lapsineen, joita voi tavata huoletta tuulihousuissa ja termosmuki kädessä aamuyhdeksältä hiekkalaatikon laitamilla, ystävä, jonka kanssa voi päivittää kuulumisia puhelimessa illalla tuntikausia, toinen, joka tulee lasten mentyä nukkumaan ja viihtyy myöhään, toisen pojan kummit, jotka asuvat lähellä ja joiden kanssa tavataan viikottain. Ystävät lapsineen, joiden kanssa tehdä leikkitreffejä ilman juustokakun leipomisvaateita tai pukukoodia. Anoppi, joka vie lapset ulkoilemaan kun on kevätsiivouksen aika ja miehen mummo, joka lihapullapatoineen odottaa lapsia hoitoon jotta voimme lähteä miehen kanssa minilomalle (!).

Perheaika. Sekin kuuluu ehdottomasti ihanimpien asioiden listaan. Ensimmäisenä kevätpäivänä pakkauduimme toppavaatteinemme autoon ja kävimme (toivottavasti) vuoden viimeisessä pulkkamäessä Talman Werneri Parkissa. Meinasin pissata housuun Snow Tube-rinteessä pienessä kumirenkaassa kahden lapsen kanssa istuessa, kävin lämmittelemässä pikkuisessa hirsimökissä ja söimme (saletisti nitriitillistä) grillimakkaraa tekolumipenkan vieressä seisten. Viikolla kävimme keskustassa Clogpartyissa ja tänään hyisessä kevätsäässä puhaltamassa saippuakuplia. Koska olen enimmän osan vuorokaudesta lasten kanssa yksin kotona tai kotipihalla, tuntuvat nämä muutamat tunnit viikossa kullanarvoisilta.

Lupasin, etten mainitse lapsia, mutta yksi tärkeä virstanpylväs minun on mainittava: Allu Aurinkoinen oppi viikolla jollain kummallisella tavalla liikkumaan. Tai liikehtimään. Mutta vain taaksepäin. Helmi kutsuu tätä peruutustapaa matotyyliksi, ja nimi on aika kuvaava. Meidän pieni vauvamme on edelleen pieni vauva, tai no kahdeksankiloinen, supertyytyväinen, paljon kuolaava ja ensimmäisiä hampaita tekevä 4,5 kuukautinen pieni vauva. Hän on pieni vauva vain kerran ja hyvin lyhyen aikaa, joten viime kuukaudet olen kaikki luppohetket käyttänyt hänen hämmästelyynsä, nuuhkimiseen ja kukkuu-leikkeihin. Priceless.

Sitten on liuta pienempiä mutta ehdottomasti mainitsemisen arvoisia asioita, jotka ovat parhaita just nyt: kevään ensimmäiset lenkkaripäivät, taivaallinen ja vartissa valmistuva pestopasta, uusi imuri, kevätsiivouksen mukanaan tuoma raikas ja kaikkeen pystyvä fiilis. Se, että kohta voi kuivata pyykkiä ulkona, grillata pihalla ja mennä Linnanmäelle. Syödä jäätelöä, laittaa aurinkolasit päähän ja lähteä valloittamaan itä-Suomea. Kesä, miten lähellä ja silti niin kaukana oletkaan!

Mikä on susta parasta just nyt? Entä teistä, Paula, AC, Heidi ja Henkka?

Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla. Mieheni Henkan Instagramiin (@chezhenkka) pääsee tästäruokapainotteiseen blogiin tästä ja Chez Henkka-facebook-sivuille tästä.

3 kommenttia:

 1. Heippa! Kiitos haasteesta! Olen maailman huonoin toteuttamaan haasteita ainakin extempore, mutta pistetään ajatusriihi pystyyn. Just nyt oon ainakin fiiliksissä tästä keväästä ja mahdollisesta paluusta työelämään (liian?!) monen kotiäitivuoden jälkeen ja monesta muustakin jutusta! Tekee muuten toisinaan hyvää ihan oikeasti listata asioita, jotka on hyvin... etenkin silloin, kun elämä tuntuu potkivan päähän. Kivaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
 2. Tää on kiva haaste, tarttis itsekin pistää toteutukseen, mutta on vähän unohtunut :D

  Hei oli kiva nähdä tänään!

  VastaaPoista
 3. Niin parasta :)
  Ps. mä jätin nitriiteistä huolehtimisen kun huomasin että virallinen suositus on muuttunu ja menee nykyään niin, ettei ruuasta mitenkään voi saada niin paljon nitriittejä kuin elimistössä syntyy itsestäänkin, ja ei niitä nykytiedon valossa tarvitsekaan rajoittaa vaikka "varovaisuusperiaatteen" vuoksi niin on ennen tehty, kun turvallisuudesta ei vielä ollu riittävää näyttöä.
  Joten pieneenkin masuun päätyy anonymfilässä niin nakit, lantut kuin pinaatit ja punajuuretkin nitriiteistä piittaamatta :D
  Kivan näköinen talveilupäivä!

  VastaaPoista