Social Media Icons

keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Kun isosisko valitsee: BOOTD

11 kommenttia Share It:
IMG_4051 IMG_4054 IMG_4078

Meillä isoille sisaruksille on ollut vauvan syntymän myötä todella tärkeää kuulla, kuinka vauva tykkää heistä ja niin pienenä ja avuttomana pitää isompia sisaruksiaan supersankareina jotka osaavat jo vaikka mitä. Etenkin kesällä neljä vuotta täyttävää Helmiä on kiinnostanut kuulla juttuja hänestä itsestään vauvana, ja kuulla, että hänkin on vauvana nukkunut meidän huoneessamme, nukkunut mummon sylissä ja syönyt pelkkää maitoa. Kaksivuotias Armas ei ota osaa vauvanhoitoon, mutta hän hyvin hellyyttävällä tavalla hivuttautuu pikkuautoineen usein 4,5 kuukautta vanhan Allun leikkimaton viereen ja sitten kainosti esittelee poliisiautonsa ja ambulanssinsa.

Omatoiminen Helmi haluaa auttaa niin keittiössä iltapuuron keittämisessä, pikkuveljien paimentamisessa ja kauppaostosten tekemisessä, ja hänelle oli tosi kova paikka kuulla, ettei hän saa nostaa vauvaa itse tai vaihtaa vaippaa. Olen ollut yllättynyt siitä, miten kartalla alle neljävuotias lapsi voi olla - hän esimerkiksi käy mitään kenellekään sanomatta tai kenenkään pyytämättä keinuttamassa kaukaloa ja laittamassa tutin suuhun, kun Allulle tulee paha mieli lähtörumban keskellä. Me olemme myös tehneet sopimuksen, että reippaasti syödystä lounaasta "palkinnoksi" Helmi saa antaa vauvalle D-vitamiinitipat (aloite tähän on tullut Helmiltä itseltään). On uskomatonta, miten pieni ihminen saattaa olla niin tilannetajuinen ja empaattinen - Helmi on lapsista myös se, joka kertaa säännöt hiekkalaatikolla naapurustollekin, tulee kertomaan jos Armas tekee pahojaan ja se, joka silittää vauvan päätä, hyssyttää ja keinuttaa rattaita jos itse olen esimerkiksi auttamassa kaksveetä liukumäessä. En tiedä, onko kyse luonteenpiirteestä vai esikoisuudesta, mutta tunnen itse aina toisinaan huonoa omatuntoa siitä, että kesällä neljä vuotta täyttävä haluaa itseään tituleerattavan pikku apulaiseksi. Onhan hän isosiskoudestaan huolimatta vielä niin pieni.

Mutta mitä vauvalle puettavaksi valitsee isosisko? Lähes poikkeuksetta kuvan Älskling-tennarisukat, Popin ruusukuosiset legginssit (Armaksen vanhat) "koska prinsseilläkin on kukkia yllä", Aarrekidin raitabodyn* ja Elf Knittingin neulotun tuttinauhan* "koska siinä on tähti".

(*saatu)

Kun kerran aprikoin ääneen, mitä pukisin itse päälleni, vastasi Helmi empimättä: prinsessapuvun, valkoisen tai vaaleansinisen. Siis hääpuvun, jonka hän muistanee vain kuvista tai vanhojentanssipuvun, joka on pölyttynyt jo ties kuinka monta muuttoa nähneenä samassa pukupussissa. Omien vaatteideni suhteen taidan siis jatkossakin luottaa vain omaan harkintaan, heh....

 Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla. Mieheni Henkan Instagramiin (@chezhenkka) pääsee tästäruokapainotteiseen blogiin tästä ja Chez Henkka-facebook-sivuille tästä.

11 kommenttia:

 1. Haha, ihana nimitys tuo pikku apulainen. :D Ja asuhan on aikamoisen tyylikäs, väritkin oikein mätsäävät (apua, matchaavat?)! ;)

  VastaaPoista
 2. Voi, Helmillä on tyylitajua! Moni voisi ottaa tuosta mallia, esimerkiksi vaikka rakas aviomieheni, joka yritti viime viikolla pukea Hugolle kirkkaan oranssin bodyn ja hempeän vaaleansiniset housut. Mulla särki päätä jo niiden vaatteiden näkeminen vierekkäin :D

  Meillä kun on aika samanlaiset ikäerot lapsilla, niin meillä vauvanhoitoapulainen-jakauma menee enempi toisinpäin. Neljävuotias isoveli saattaa epäröidä, mutta kaksivuotias taas olisi aina auttamassa kotitöissä sekä vauvanhoidossa ja pitää kovin hyvää huolta pienimmän veljen tarpeista. Vauva onkin Alexin mielestä aina "Minun vauva" tai "minun Hugo":D

  VastaaPoista
 3. Kuinka hellyyttävä isosisko ja veikkakin somassa asussaan :) Meillä vauvelia hoitaa tarmokas 8v isosisko ja 6v isoveikka. Mieluisinta on pitää vauvaa sylissä ja luetaampa hänelle jo satujakin.

  VastaaPoista
 4. Meillä kans 3v tuo mielellään vaatteita vauvalle. Tosin hän ei niitä valkkaa, ottaa mitkä laatikosta sattuu käteen. Niinpä vauvalla on välillä mielenkiintoisia yhdistelmiä, mutta esikoisella on niin tärkeää saada olla apuna, etten ole noihin puuttunut. Jos ollaan lähdös jonnekin, sillon koitan vaivihkaa hakea vaatteet itse :)

  VastaaPoista
 5. Iiihanat nuo ruusulegginsit. Voit ihan hyvin lähettää ne meille, kunhan teillä vauva kasvaa niistä ohi.:)
  T. Yleensä ano lukija

  VastaaPoista
 6. Ihana Helmi! Meidänkin pieni isosisko 1v4kk haluaa kovasti hoitaa pikkuveljeään 3kk. Huolehtii kovasti ulos lähtiessä että pikkuveli otetaan kans mukaan, työntää tuttia itkevän veljen suuhun, hytkyttää sitteriä ja pusuttaa ja halii. Tuon sisarusrakkauden katsominen saa itsenikin herkistymään tässä hurjan arjen keskellä kahden pienen kanssa. :)

  VastaaPoista
 7. Haha! Värisilmä on kyllä tällä meidän liki nelivuotiaalla ihan uskomattoman hyvä, ja siitä hän on saanut palautetta myös askartelutuokioissa kerhossakin :)

  VastaaPoista
 8. Ihania <3 pakko nyt kysyä kun olen ikuisuuden ihaillut kuvia sun blogissa, että mikä kamera sulla on käytössä? :D

  VastaaPoista
 9. Voi kiitos! <3 Mulla on ihan karvalakkimallinen Canon EOS 600D, Nissinin lisäsalama ja kiinteä 50mm objektiivi. Siis varmaan halvin setti lisävarusteita ja perusrunko. Lisäsalama tekee paljon, etenkin sisätiloissa liikkuvaa kohdetta (lapsia) kuvatessa.

  VastaaPoista