Social Media Icons

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Koliikkitippoja vauvalle - mitä ihmettä? (sis. arvonnan)

99 kommenttia Share It:
IMG_4865

Meidän lapsemme ovat syntyneet sikäli onnellisten tähtien alla, ettei kenenkään kanssa ole jouduttu käymään vauva-aikana koliikkia läpi. Varmaankin asiaan kuuluvaa, iltoihin ja öihin painottuvaa itkuisuutta on ollut, mutta elämä unineen, itkuineen ja imetyksineen on tasoittunut ensimmäisten kuukausien jälkeen.

Meillä on ollut kolme hyvin erilaista vauvaa: ensimmäinen on ollut tulta ja tappuraa jo synnytyssairaalasta, toinen oli hämmentävän lungi ja hyväntuulinen yes man, jota ei tuntunut vaivaavan liiemmin mikään. Katraan kolmas ja viimeinen taasen on pääasiassa ollut suhteellisen helppohoitoinen beibi, utelias, tarkkaavainen, ihmisiä epäluuloisesti katseleva, hieman äänille ja valoille säikky ja sydänjuuriaan myöten loukkaantuva vain. Ensimmäiset kaksi kuukautta meni imettäessä, vauvaa kantaessa ja öisin hyssyttäessä. Hän nukkui maksimissaan vartin mittaisia päiväunia ja halusi (ymmärrettävästi) viettää kaiken hereilläoloaikansa ihokontaktissa tai vähintäänkin sylissä. Kun perheessä - ja kotona - on kaksi muutakin alle 4-vuotiasta sisarusta, oli tässä alkuun pientä säätöä. Niinä iltoina, kun mieheni oli poissa, nukutin minä lapsia pimeää lastenhuonetta laidasta laitaan kävellen, vauvaa kantoliinassa silitellen, hytkytellen, vatkaten. Päivät olivat ihania, illat pitkiä ja yöt unettomia, mutta kuten sanottu, varsinaista koliikkia tai tauotonta huutoa, johon ei auttaisi mikään, emme ole koskaan kokeneet. Onneksi. (Kop kop.)

Suihkuava maito, pulauttelu, vatsavaivat ja iltaitkut ovat olleet meille kuitenkin jokaisen kanssa tuttuja, ja kaikkien kanssa olen neuvolan terveydenhoitajien ja apteekkareiden suosituksesta käyttänyt maitohappobakteeritippoja D-vitamiinitippojen ohella. Minulle uutta tietoa kuitenkin oli, että maitohappobakteerivalmisteista on tutkimusten mukaan apua koliikin hoidossa, vaikka koliikin syytä ei tunnetakaan.

Meillä on kaikkien kolmen kanssa aiemmin ollut käytössä Rela Drops-maitohappobakteerivalmiste, ja nyt Allun vauva-aikana saimme Vermanilta testiin heidän uutuustuotettaan, Rela Colic Drops-valmistetta, joka on uusi kliininen ravintovalmiste koliikkivauvojen ruokavaliohoitoon. Valmistaja kertoo koliikkitipoistaan näin: sen sisältämä Lactobacillus reuteri Protectis® on maailman tutkituin maitohappobakteeri vauvojen koliikin hoitoon. L. reuteri vähentää tutkitusti vauvojen koliikki-itkua ja uusimman tutkimustiedon mukaan se myös ennaltaehkäisee koliikkia. Kyseisen maitohappobakteerin tiedetään vaikuttavan useaan eri terveyttä ylläpitävään toimintoon. Se mm. tasapainottaa suolistobakteeristoa, edistää suolen liikkeitä ja toimintaa ja ehkäisee tulehdusta.  Lactobacillus reuteri Protectis® -maitohappobakteeria on tutkittu kymmenissä kliinisissä tutkimuksissa keskosilla, vauvoilla, vanhemmilla lapsilla ja aikuisilla, ja käyttö on todettu turvalliseksi ja hyvin siedetyksi.

Minä vastasin tuotetestauspyyntöön pimeässä lastenhuoneessa edes takaisin vauva kantoliinassa hytkyen, puhelimen valoa tihrustaen, ja ajattelin, että ei tujusta maitohappobakteerivalmisteesta varmaan haittaakaan ole. Meidän testijaksollemme osui vesirokko, jonka vauva sai, miljoona flunssaa, korvatulehdusta, silmätulehdusta ja noro-virus, jota hän ei saanut, ja noina viikkoina olin tyytyväinen, että täysimetyksen ohella saatoin tuntea voivani jollain muullakin tavalla edesauttavani hänen hyvinvointiaan. Hieman ennen kolmen kuukauden ikää, noin parin viikon käytön jälkeen, elämä alkoi tasoittua; vauva alkoi nukkumaan tunteja kestäviä päiväunia, öihin alkoi mahtua pidempiä unijaksoja ja illan nukkumaanmenot alkoivat helpottua. Minulla itselläni on aktiivisuusranneke, josta olen seurannut kolmen kuukauden verran omaa aktiivisuuttani ja ennen kaikkea nukuttujen tuntien määrää. Joulukuussa, vauvan ollessa alle kahden kuukauden ikäinen, rannekkeeni rekisteröi unta keskimäärin noin 3,5 tunnin verran yössä. Nykyään keskiarvo on noin 6,5 tuntia.

On tietysti vaikeaa sanoa, mikä on ollut suurin vaikuttava tekijä ja millä valinnoilla on ollut tai ei olisi ollut merkitystä, mutta on helpottavaa tietää, että epätoivoiseen tilanteeseen, itkuisiin iltoihin ja katkonaisiin öihin, on olemassa jotain kättä pidempää. Jossei muuten, niin ainakin henkilökohtaiseksi varmistukseksi siitä, että on itse kääntänyt kaikki kivet tilanteen laukaisemiseksi - siis itkujen ja pahan olon poistamiseksi.

reacolicdrops_arvonta1

Ja koska teidänkin joukostanne löytyy varmaan aika runsaastikin pienten vauvojen äitejä ja odottajia, halusin tarjota teillekin mahdollisuuden päästä testaamaan uusia tuotteita ja vanhoja suosikkeja! Sain jaettavaksi kaiken kaikkiaan huikeat kymmenen tuotepakettia, joista kuusi jaan tähän postaukseen kommentoineiden kesken ja neljä blogini some-kanavilla, eli Facebookissa ja Instagramissa. Jaossa on kahdenlaisia tuotepaketteja, äideille ja vauvoille. Vauvojen tuotepaketista löytyy Minisunin Drops D3-vitamiinitippoja ja uutuustuote, Relan Colic Drops-maitohappobakteeripakkaus.

minisun1_arvonta2

"Äitien tuotepaketeista" taasen löytyy pureskeltavaa D-vitamiinia vähän isommille lapsille (meidän lapsemme ovat siirtyneet D-tipoista pureskeltavaan D-vitskuun heti kun ovat alkaneet syödä karkeampaa ruokaa, siis noin vuoden vanhoina) ja aikuisille, sekä raskaus-ja imetysajan Minisun Mama-monivitamiinilisä.

Sekä blogissa että some-kanavilla on siis käynnissä kaksi eri arvontaa, joten täällä blogissa osallistuessa kerro, kumpaan arvontaan haluat osallistua, vai osallistutko kumpaankin. Aikaa osallistua on 2.4.2015 klo 22 saakka. Jos haluat maksimoida mahdollisuutesi voittaa, osallistu arvontaan myös blogin facebook-sivuilla ja Instagramissa (@lapsellistablogi)

 Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla. Mieheni Henkan Instagramiin (@chezhenkka) pääsee tästäruokapainotteiseen blogiin tästä ja Chez Henkka-facebook-sivuille tästä.

99 kommenttia:

 1. kumpaankin! :) silvennoinen_jen@hotmail.com

  VastaaPoista
 2. Olen käyttänyt raskausaikana monivitamiinitabletteja, juurikin nuita Minisun Raskaus sekä kokeillut myös muita. Annoimme lapselle yksivuotiaaksi asti D-vitamiinitippoja maitohappobakteerin kera.

  Osallistun molempiin arvontoihin! :)

  no_angel_(a)suomi24.fi

  VastaaPoista
 3. Raskausaikana tuli käytettyä vitamiineja mutta sitten ne jäi, tarvis kyllä ottaa takaisin ohjelmaan.. Vauvalle on syötetty alusta asti Rela drops + D3. Voisin osallistua molempiin arvontoihin! :)

  VastaaPoista
 4. ooo, kuin tilauksesta tuli tämä kilpailu! Osallistun molempiin! :)

  VastaaPoista
 5. Osallistun kumpaankin! Kuukauden kuluttua alkaa tämä raskaus (toivonmukaan) olla ihan loppusuoralla ja aijon todellakin kokeilla noita koliikkitippoja tulevalle vauvalle! :)

  VastaaPoista
 6. Osallistun molempiin arvontoihin.

  VastaaPoista
 7. molemmissa arvonnoissa mukana, kummankin tuotteet meillä käytössä.

  VastaaPoista
 8. Osallistun vauvan tuotepaketin arvontaan! Pojallani oli 4kk kestävä paha koliikki. Testasimme koko apteekin valikoiman läpi mutta eipä siihen mikään auttanut... Odotan nyt toista poikaamme rv35 ja näin lehdessä mainoksen uusista koliikki tipoista! Kävin jo apteekissa varmistamassa, että niitä löytyy jo hyllystä mutten raaskinut kalliin hinnan takia ostaa...

  VastaaPoista
 9. Osallistun äidin paketin arvontaan! Minulle sanottiin apteekissa, että nämä koliikkitipat ovat ihan samoja rela tippoja kuin "tavallisetkin" ilman koliikin helpotus merkintää. Tiedätkö onko näin? Sillähän ei sinänsä oo väliä, koska purkit maksavat saman verran..

  VastaaPoista
 10. osallistun vain äitien tuotepaketin arvontaan :)

  VastaaPoista
 11. Molempiin arvontoihin :)

  VastaaPoista
 12. Hei. Rela drops ja "uutuus" colic drops on täysin sama tuote. Verman on tehnyt lisätutkimusta ja saa "uudessa tuotteessa" ilmoittaa enemmän käyttöaiheita ja se on rekisteröity kliiniseksi ravintovalmisteeksi kun se alkuperäinen on ravintovalmiste

  VastaaPoista
 13. Kumpaankin arvontaan :)

  VastaaPoista
 14. Mulla on tasan kuukausi esikoisen laskettuun aikaan, hui! Just tänään hypistelin Sokoksella jotain D3-vitamiinitippoja ja mietin, että pitäisikin tehdä vielä apteekkireissu. En vaan vielä ole yhtään perillä mitä kaikkea ja minkä merkkistä kannattaa ostaa. Koliikkitipoista en ole kuullutkaan ja kieltämättä kuulostaa jopa liian hyvältä ollakseen totta! Nämä tulisi meillä siis todella tarpeeseen ja pian jo käyttöön!:) Eli osallistun vain vauvan tuotepaketin arvontaan.

  VastaaPoista
 15. Osallistun vauva tuotepaketin arvontaan.

  VastaaPoista
 16. Molempiin arvontoihin mukaan :) nää tulis tarpeeseen koht..
  Ainok88@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Olen syönyt raskaus- ja imetysaikana Minisun Mama vitamiineja, Lacto7 maitohappobakteereita ja omega3. Vauva saa ReladropsD3.

  Osallistun molempiin arvontoihin

  VastaaPoista
 18. Osallistunpa myös täällä, äitien paketin arvontaan.

  VastaaPoista
 19. Osallistun ehdottomasti kummankin paketin arvontaan :) itse nyt imetän, käytössä juurikin nuo minisun mammavitskut ja vauvani nyt 2,5kk vanha ja paria vitamiinia jo kokeiltu. Nyt käytössä rela d3 :)

  VastaaPoista
 20. Osallistun äitien tuotepaketin arvontaan! :)
  laura.malinen@jippii.fi

  VastaaPoista
 21. Äitiarvontaan osallistumassa

  VastaaPoista
 22. Osallistun molempiin. Nyt raskausaikana olen syönyt multitabs raskaus ja imetys monivitamiinia, seuraavaksi voisi kokeilla Minisunia.. hensu_1991@hotmail.com

  VastaaPoista
 23. Osallistun molempiin! :)

  VastaaPoista
 24. Molempien pakettien osalta lähen onnea kokeilemaan! Mammavitamiinit on jo käytössä ja reilun kk:n päästä sitten jo vauvankin vitamiinit. petelius_99@hotmail.com

  VastaaPoista
 25. Mukana arvonnassa! Molemmille paketeille löytyisi käyttöä meidän perheessä. :) - saija.niemela@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Mukaan kumpaankin arvontaan, molemmille paketeille olisi tarvetta =).
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Kummankin paketin arvotaan osallistun, kaikille olisi käyttöä nyt tai viimeistään kohta.

  VastaaPoista
 28. Osallistun vauvan tuotepaketin arvontaan. :) vekku123gmail.com

  VastaaPoista
 29. Osallistun molempiin arvontoihin :) Vauva on saanut d-vitamiinia joka sisältää maitohappobakteereja. Itse olen käyttänyt raskaus- ja imetysaikana d-vitamiinia, mama-vitamiinia, maitohappobakteeria, kalaöljyä, rautalisää ja raskauden alussa myös b-vitamiinivalmistetta joka sisälsi foolihappoa.

  VastaaPoista
 30. osallistun molempiin arvontoihin! :)

  VastaaPoista
 31. Osallistun molempien settien arvontaan!

  VastaaPoista
 32. Osallistun vauvan tuotepaketin arvontaan, tulisi niin tarpeeseen! Ja hei, kiitti tuosta aktiivisuusranneke-vinkistä! Taidanpa näpistää sellaisen mieheltä omaan käyttöön kun palan halusta saada tietää oma unimäärä :)
  sande_k@hotmail.com

  VastaaPoista
 33. Osallistun molempiin arvontoihin.

  Kirmiina@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Äitien paketin arvontaan täältä yksi lisää!
  laura.niikkonen@gmail.com

  VastaaPoista
 35. Osallistun molempiin arvontoihin! Ja tässä samalla kiitos mainiosta blogista! eveliina.pokela@gmail.com

  VastaaPoista
 36. osallistun pelkkään äitiarvontaan. kultakala2780@gmail.com

  VastaaPoista
 37. Molempiin,tottakai ☺.

  VastaaPoista
 38. Osallistun molempiin arvontoihin. Lapsen paketti menisi vuoden vanhalle tyttärelleni ja äidin paketti itselleni. Reetta.kumpula@outlook.com

  VastaaPoista
 39. Mukana kummassakin :) anne.konttinen89@hotmail.fi

  VastaaPoista
 40. Osallistun molempiin :) Meillä on parikuukautinen pieni mies, jota vaivaavat refluksi, ilmavaivat ja monet allergiat ja koen, että relatipoista on ollut tosi paljon apua itkuisuuden kanssa. Nyt varasto alkaa huveta, joten lisäpurnukoille olisi käyttöä :) tipsutiia@hotmail.com

  VastaaPoista
 41. Osallistun vauvalle tarkoitettuun pakettiin. Vaivamme on mahdollisesti kanssamme vappuna

  VastaaPoista
 42. Äitien paketti arvontaan osallistun :)
  ninnukster@gmail.com

  VastaaPoista
 43. Mukana molemmissa arvonnoissa tätäkin kautta!

  VastaaPoista
 44. Osallistun kumpaankin! Hyviä ja tarpeellisia tuotteita kaikki.

  VastaaPoista
 45. Osallistun molemman paketin arvontaan

  VastaaPoista
 46. Osallistun molempiin arvontoihin! Kotona juuri 2 kuukautta täyttänyt vauva.

  VastaaPoista
 47. Osallistun molempiin arvontoihin. Tällä olis 3 ja 4-vuotiaat seka 3 kuukautinen. meillä on vuoden issä siirrytty pureskeltaviin tabletteihin ja sitä ennen annettu säännöllisen epäsäännöllisesti noita rela- tippoja.
  villimimosa@gmail.com

  VastaaPoista
 48. Olen käyttänyt koko rauskausajan juurikin nuita Mama vitamiinejabja jatkoin niitä nyt imetyksen aikana. Vaavi saa D-vitamiinitippoja aina kun vain sitä muistan antaa ;) Mukana molemmisa arvonnoissa!

  VastaaPoista
 49. Osallistun äitipaketin arvontaan.

  VastaaPoista
 50. Hei! Esikoisen laskettuun aikaan reilu 3kk, joten osallistun molempien pakettien arvontaan

  VastaaPoista
 51. Mukaan kummankin paketin arvontaan :)

  VastaaPoista
 52. Kolmas tulossa, joten molemmissa arvonnoissa mukana!

  VastaaPoista
 53. Osallistun molempien pakettien arvontaan! Täällä imetetään 7 viikon ikäistä kultamurua ja perheessä on myös kohta 3 vuotias kultakimpale :)

  VastaaPoista
 54. Todella kiva ja hyödyllinen arvonta. Osallistun kumpaankin.

  VastaaPoista
 55. Molempiin ehdottomasti!

  VastaaPoista
 56. Mukana molemmissa arvonnoissa! Täällä myös kohta 5 kk vanha poitsu, jonka iltakiukut alkaa toivottavasti olla jo takanapäin...

  VastaaPoista
 57. Osallistun molempiin! Meillä vieläkin käytössä D-vitamiini tippoina 1,5 vuotiaalla, ja toista lasta odotellaan kesälle, joten tarpeeseen tulisivat kaikki vitamiinit :)

  VastaaPoista
 58. Osallistun äidin tuotepaketin arvontaan :)

  VastaaPoista
 59. Osallistun molempiin arvontoihin! Toinen lapsi on tulossa syyskuussa ja sydämestäni toivon, että tälläkin kerralla vältytään koliikilta. Esikoinen itkeskeli kyllä mahavaivojaan varsinkin iltaisin, mutta onneksi tilanne helpotti aika nopeasti.

  VastaaPoista
 60. koliikkilapsi meillä23. maaliskuuta 2015 klo 21.46

  kumpaankin osallistun :)

  VastaaPoista
 61. Osallistun äitipakettiin!:)

  VastaaPoista
 62. Molemmissa mukana, kiitos :)

  VastaaPoista
 63. Nämä tulisivat tarpeeseen. Osallistun siis molempiin. :)

  VastaaPoista
 64. Ehdottomasti mukana molemmissa arvonnoissa. Täällä myös typykkä nukkuu n 20 min pätkiä päivisin ja yöllä tankkaillaan tieheään. Ikää jo 4 kk. Jos näillä saataisiin typy nukkumaan ja äiti piristymään.

  VastaaPoista
 65. Molempiin arvontoihin :)

  VastaaPoista
 66. Osallistun molempiin :)
  Esikoinen syntyy kesällä ja kiinnostaa erityisesti nuo "koliikkitipat".

  VastaaPoista
 67. Oii, arvontoja :D Osallistun kumpaankin! :)

  VastaaPoista
 68. Osallistun molempiin arvontoihin. :)

  VastaaPoista
 69. Kolmevuotiaamme syö Minisunin D-vitamiinitabletteja ja vauva tippoja. Itse taas toisen merkin raskaus- ja imetysajan monivitamiinia, joten Minisunin versiota olisi kiva kokeilla. Maitohappobakteerit ovat jääneet käyttämättä, joten mukana vain jälkimmäisen pakkauksen arvonnassa.

  VastaaPoista
 70. 3,5kk ikäinen poitsu löytyy täältä joten kaikki tuotteet erittäin tarpeen! :)
  Molemmissa arvonnoissa siis mukana!

  VastaaPoista
 71. Molemmissa arvonnoissa mukana. :)

  VastaaPoista
 72. Osallistun molempiin arvontoihin!

  VastaaPoista
 73. Osallistun kumpaankin arvontaan! :)

  VastaaPoista
 74. Osallistun molempiin :) Käytän raskausaikana tuota Minisun Mamaa ja aion ehdottomasti kokeilla koliikki-tai maitohappotippoja vauvalle.

  VastaaPoista
 75. Osallistun molempiin.. Uskon d vitamiinin voimaan ja sitä kuluu..5 ihmistä popsii.. Uskon myöskin että suositukset ovat liian alhaiset ;(

  VastaaPoista
 76. Osallistun äitipaketinarvontaan :)

  VastaaPoista
 77. Osallistun vauva-tuotepaketin arvontaan.

  VastaaPoista
 78. Jee, osallistun kumpaankin! Hyvää arvonta!

  VastaaPoista
 79. Osallistun molempiin:) neljäs syntyy kesällä, joten molemmille ois käyttöä.

  VastaaPoista
 80. Osallistun molempiin :)

  VastaaPoista
 81. Osallistun molempiin. Perheen kolmas muksu on tulossa toukokuussa. Hankala koliikki koettiin esikoisen kanssa, huh huh muistan sen vieläkin aivan liian hyvin.

  VastaaPoista
 82. Molempien arvontaan osallistun :)! Ihanaa kevättä sinne.

  VastaaPoista
 83. Kumpaankin arvontaan osallistun :) Vaavi vielä mahassa ja toivotaan ettei koliikkitipoille ole tietenkään tarvetta, mutta olisipahan sitten varalla! Raskausajan olen käyttänyt juuri tuota multivitamin mamaa, ja samalla ajattelin jatkaakin. Kiitos kivasta blogistasi btw :)

  VastaaPoista
 84. Osallistun molempiin :)

  VastaaPoista
 85. Mukana molemmassa arvonnassa! Vielä kun saat arvottavaksi jotain joka auttaa tähän raskauden jälkeiseen hiusten lähtöön ni oot ihana <3

  VastaaPoista
 86. Molemmissa arvonnoissa mukana.

  VastaaPoista
 87. Osallistuisin molempiin! :) Koliikkivauvan äitinä minulle ihan uutta, että Relalla on tälläisiä koliikkitippoja!

  VastaaPoista
 88. osallistun molempien arvontaan! :) meillä on mennyt yöt aika ähisemiseksi ja päikkärit olemattomiksi, ja tästä tuli mieleen, ettei osasyynä vaan olis se, että rela-tippapullo loppui jokin aika sitten, eikä uutta ostettu...

  VastaaPoista
 89. mukana molemmissa arvonnoissa :) Tuttuja tuotteita osa noista...

  VastaaPoista
 90. Rela tipoilla ja Rela Koliikkitipoilla ei ole mitään eroa. Tämä tiedoksi meille jotka nyt apua koliikkiin etsimme.

  VastaaPoista
 91. Rela tipoilla ja Rela Koliikkitipoilla ei ole mitään eroa. Tämä tiedoksi meille jotka nyt apua koliikkiin etsimme.

  VastaaPoista