Social Media Icons

torstai 19. helmikuuta 2015

Kaksi viikkoa kirppispöytää - kuinka sitten kävikään?

IMG_9561 IMG_9551 IMG_9549 IMG_9583 IMG_9618 IMG_9657 IMG_9675

Aion aloittaa tämänkin kirppistelyä sivuavan postaukseni toteamalla, että noin 90% lastenvaatteista ja -tarvikkeista, joita meiltä löytyy, on ostettu käytettynä. Kengät, alusvaatteet, osa ulkovaatteista ja joitakin lastentarvikkeita on ostettu uusina, mutta enin osa vauvanvaatteista ja isompien lasten sisävaatteista on ostettu neljän vuoden aikana lastentarvikekirppiksiltä. Olen maailman surkein nettikirppistelijä: en osaa hinnoitella tuotteita, en osaa arvioida senttejä ja tuntuu, että aina kun olen tehnyt "löydön", on postissa tullut nukkainen ja kissankarvainen riepu. Ja postitus... Voi, kuinka monen monta kertaa olenkaan ottanut takkiini kun olen arvioinut postikulut päin prinkkalaa (tai toisaalta joutunut palauttelemaan 80 senttiä...). Siispä: facebookin lastenvaatekirppikset? Not my cup of tea.

Kerroin taannoin, että kaksi ystävääni perusti Helsingin Hakaniemeen viime vuoden loppupuolella lastentarvikemyymälän, jonka yhteyteen avattiin täyden palvelun lastentarvikekirppis, jonka pöytävuokraan sisältyy siis niin tuotteiden hinnoittelu, laputus, esillepano kuin pois korjaaminen myyntiajan jälkeen, ja itse asiassa asiakkaan niin halutessa yli jääneet tuotteet toimitetaan hyväntekeväisyyteen.

Vaikka olen maailman surkein nettikirppistelijä enkä edes kauhean aktiivinen livekirppismyyjäkään, on viime vuosina kertynyt hyvin erilaisia kokemuksia lastentarvikekirppiksistä ja heidän toimintatavoistaan. Parhaan myyntisaldoni tein toissa kesänä Vantaalla, yli 400 euroa lastenvaatteista (plus reilut 300 euroa vaunuista) neljässä viikossa, mutta edullisista hinnoista huolimatta pöydästä liikkuivat lähinnä Hello Kittyt ja perus-henkkamaukat, ja huonoin saldoni tavallisella itä-helsinkiläisellä kirppiksellä oli kahden viikon pöytävuokran jälkeen euro. Kyllä, yksi euro! Vielä huonompi maku jäi kyllä nyt jo toimintansa lopettaneesta Piilo-kirppiksestä jossa tehtiin minulle kaksi kertaa eri kuukausina oharit; ensimmäisellä kerralla olin varannut pöydän hinnoittelupalvelulla ja kun kirppisviikon puolessa välissä menin siivoamaan pöytääni, oli siellä jonkun toisen ihmisen tavarat, ja asiaa tiedustellessani minulle vastattiin vain, että vaatteissamme oli turkiskuoriaisia (!) ja että minun tulisi pestä ja silittää kaikki kolme isoa kassillista vaatteita, ennen kuin voisin tuoda ne takaisin. Ihmettelin, miksei kukaan viikkoon ollut viitsinyt ilmoittaa asiasta mitään, ja inhosta väristen, kumihanskat kädessä avasin vetoketjulliset kassit huomatakseni, ettei yhteenkään vaatteeseen ollut edes koskettu - ne olivat samassa järjestyksessä ja samalla tavalla viikattuina kuin missä ne toinkin. Toisella kertaa saavuin sovittuna aikana ja päivänä, mutta pöytääni täyttikin joku muu, ja jouduin merkitsemään kaikki tuotteet uudestaan sen lisäksi että sain uuden pöydän viimeisestä nurkasta. Kun kirppispöytäni myyntijakso päättyi, en saanutkaan myyntituloja itselleni koska omistaja oli lähtenyt Lontooseen ja hoiti tilitykset. Harvoin olen ollut niin pettynyt ja vihainen saamaani palveluun kuin noina kertoina olin.

IMG_0174 IMG_0213 IMG_0235 IMG_0132

Minulla on siis monenlaisia kokemuksia kirppistelystä niin myyjänä kuin ostajana, ja täytyy sanoa, että viimeistään nyt oman viimeisimmän myyntijaksoni päätyttyä tiedän, missä aion asioida vastakin. Ostajana ja myyjänä. Ipanaisen lastentarvikekirppiksellä kahden viikon pöytäni myyntituotto oli ainakin minusta todella huikea: yli 270 euroa (siitäkin huolimatta, että ystäväni ovat käyneet meillä kotikirppiksellä säännöllisin väliajoin ja poimineet parhaat päältä)! Itse kirppistelin tuona aikana 160 eurolla, johon mahtui kakkoshaalarit lopputalveen, vino pino siistejä sisävaatteita 110cm-koossa, toppahaalari vauvalle, Popin kuoritakki esikoiselle, pari neulehaalaria vauvalle, Kuomat... Toivoakseni löydän lapsille vielä välikausipuvut tai -setit (edes ne kakkosversiot) kevääseen koska viime kauden kuteet jäivät aika kittanoiksi, ja vauvanvaatekaapissakin olisi tilaa pehmeille ja mukaville 68-74cm-sisävaatteille (jos olet viemässä omia kamppeitasi Hakikseen mainitsemissani koossa, puhu nyt tai vaikene iäksi).

Palvelu oli tietysti todella hyvää ja puitteet lastenkin kanssa hengailuun ovat kohdallaan; omatunnon mukaan toimiva kahvikassa on testattu, samoin kahvilanurkkauksen sohva imetystyynyineen, vessan vaipanvaihtoalusta ja lapsetkin antoivat hyvää palautetta lasten leikkinurkkauksesta. Ja kun kerran kävi niin onnettomasti, että unohdin vaihtovaipat kotiin, pomppasi myyjä tiskin takaa ja kysyi, mitä kokoa käytämme! Ihania ystäviä tai ei, meiltä peukku tälle!

Ipanaisen verkkokaupan ja kivijalkaliikkeen yhteystiedot ja nettivarauksen löydät täältä ja facebook-sivut täältä. 

Millaisia kokemuksia teillä on lastentarvikekirppiksistä ostajana ja/tai myyjänä? Missä on paras hinta-taso, palvelu ja tilavat reitit vaunuilla liikkujalle? Vai millaisia asioita te pidätte arvossa?

Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla. Mieheni Henkan Instagramiin (@chezhenkka) pääsee tästä ja Chez Henkka-facebook-sivuille tästä

13 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin mahtipaikalta tuo Ipanainen. Itse en ole vielä sinne päässyt käymään, ainoastaan miehen olen laittanut hakemaan kantorepun sieltä reissullaan. Tahtoisin ostaa lasten vaatteet juurikin kirppikseltä mutta meillä päin ei ole lastenvaatekirppiksiä ja noita normikirppiksiä en vain jaksa kiertää säännöllisesti jotta tekisin hyviä löytöjä. Onneksi meillä toimii hyvin ystävien kesken vaatteiden kierrätys ja toisinaan nettikirppikseltä jotain bongailen mutta ihaninta olisi kyllä päästä hypistelemään ja näkisi sen koonkin helpommin kuin kuvasta ruudulla

  VastaaPoista
 2. Minä olen myös ostanut molempien lasten vaatteet pitkälti käytettyinä. Hyviä löytöjä teen lähikirppikselläni Akselissa, se kun sijaitsee mukavasti ruokakaupan yhteydessä. Myös Fb kirppiksillä olen ostellut useammastakin ryhmästä ja tähän asti on ollut hyviä kokemuksia. syksyn välikausihaalari oli pettymys, kun se ei kestänytkään kosteutta yhtään.

  Myymistä taas en jaksa millään itse hoitaa. Liian rasittavaa kuvata, myydä ja vielä postittaakin. ei vain riitä aika. Ipanaisen konsepti kuulostaa kyllä ihan ylivertaiselta. Tosi ihana palvelu ja sellaisella varmasti kysyntää. Erinomainen idea avata kirppisnurkka myymälän yhteyteen!

  Itse yritän nyt omalta osaltani tuoda ratkaisua lapsiperheiden vaaterumbaan. Olen perustanut täyden palvelun nettikirpputorin. Jos kotona on pieneksi jääneitä lastenvaatteita, tilaa Nella-kassi ja lähetä se vaatteita täynnä takaisn minulle. Minä lajittelen vaatteet, kuvaan, hinnoittelen ja laitan myyntiin verkkokauppaan. Kassin lähetys ei maksa myyjälle mitään ja myyntituotto jaetaan puoliksi myyjän kanssa.

  Katsotaan saanko ideani toimimaan. Viikko on nyt takana ja näyttää ihan hyvältä. Käykää kurkkaamassa, jos mielenkiinto heräsi: www.nella.fi

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla, mäkin olen varannut keväälle pöydän Ipanaiselta, koska toi täyden palvelun kirppis vaan kuulostaa niin hyvältä - meillä jää kaksosten jäljiltä vaatetta aina kerralla se pari säkillistä pieneksi, ja ajatus sen hinnoittelusta ja laputtamisesta ei houkuta.

  VastaaPoista
 4. Meilläpäin paras lastenkirppis on Lasten Seesam.
  Oikein siisti, niin myyjälle kuin ostajallekin, asioida. Helppo saapua ja paljon paikoitustilaa. Tavara liikkuu ilmeisen hyvin, sillä viimeksi pelkkiä sisävaatteita kauppaamalla sain käteeni yli 600 euroa.

  VastaaPoista
 5. Ipanainen on ihan mahtava kirppis. Vein sinne viime lauantaina meidän pieneksi jääneet vaattet. Myös niitä 68-74 :)

  VastaaPoista
 6. Nyt käyt penkomassa noita vauvan vaatteita siellä Ipanaisessa, kun vein sinne meidän pojan vaatteet. Toivotasn, että menee kaupaksi. Mä kyllä myin parhaat päältä nettikirpuilla, koska sitä vaatetta oli niin paljon. Kyllähän sekin sitten palkitsee, kun niistä saa hyvän tuoton, mutta onhan siinä älytön homma.

  VastaaPoista
 7. Me asutaan ihan skutsissa, mutta vajaa tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Ihan kamalasti on kuitenkin aina viehättänyt käydä Ipanaisen kirppiksellä, mutta se Helsingissä ajaminen ei aina mitään herkkua ole. Huomasin, että sehän on Hakaniemen metroasemalta 210 metriä! Hitsi vieköön. Auto siis Itiksen metroasemalle ja siitä nopeesti Hakaniemeen. Wuhuu!

  VastaaPoista
 8. Vinkkinä, että myös Herttoniemen metroasemalta löytyy liityntäpysäköintipaikkoja ja Hakaniemen metroasemalta on meille tosiaan ihan lyhyt kävelymatka. :)

  VastaaPoista
 9. Niin, ja siis siinä kadun varrella, missä Ipanainen sijaitsee, on hyvin ilmaista, kiekollista pysäkointitilaa niin kadun varressa kuin kadun toisella puolella olevalla pysäköintitasolla. ;) Eli ei ole pakko jättää Itikseen! Me päästäisiin hyvin myös metrolla mutta menen aina autolla ja aina olen saanut parkkipaikan n. 40m päästä.

  VastaaPoista
 10. Ipanainen on ehdottomasti minunkin suosikkini. Juuri tälläkin viikolla ostin kympillä aivan ihania vaatteita, joista osa oli käsin tehtyjä ja uniikkeja. :) Jos asuisin Helsingissä, shoppailisin aina siellä. Espoossa tykkään käydä Nellassa&Nutussa. Siellä on tosin kovemmat hinnat ns. merkkivaatteissa.

  VastaaPoista
 11. Ei ihme, että Piilo lopetti, jos palvelu ollut tuollaista, uskomatonta.
  Itse vein 2 Ikean kassillista tyttäreni koon 50-68 vaatteita myyntiin Ipanaiselle, huomisesta alkaen ovat siellä hyllyissä. Toivottavasti kauppa käy. En ole aikaisemmin myynyt vaatteita lastenvaatekirpputorilla.
  Ostajana tykkään Ipanaisen lisäksi asioida Vekarakippiksellä, Velmussa ja Minipoppoossa.

  VastaaPoista
 12. Ei muuten ole ilmaista, vaan Valintatalon kulmalta löytyy lippuautomaatti! 2 euroa tunti on kadulle pysäköinti Näkinkujalla :)

  VastaaPoista
 13. Vinkkaisin tutustumaan myös Emmy-verkkokauppaan, jos käytetyt lasten ja naisten merkkivaatteet ovat lähellä sydäntä. Löytyy Facebook.com/emmy.suomi tai store.emmy.fi

  Se on vähän kuin vähänkäytetty.fi, mutta toimii enemmän palveluna siten että myyjän ei tarvitse tehdä itse mitään - Emmy myös kuvaa vaatteet. Lähetin itse juuri pari säkkiä ja siksi mielläni vinkkaan täällä ;) Hakekaa sieltä Polarn O. Pyret ja Me&I.

  VastaaPoista