Social Media Icons

torstai 26. helmikuuta 2015

Imetyskoru - rahastusta vai rakkautta?

10 kommenttia , , , , , , Share It:


Minä olen sitä naistyyppiä, joka ei osaa arvostaa kuukauden ruokakauppalaskun hintaista olkalaukkua tai jota kannattaisi lähteä lahjomaan helyin. Olen joutunut opettelemaan kantamaan laukkua (tai reppua) mukanani lasten myötä, koska kaikki lasten kanssa liikuttaessa tarvittavat tavarat eivät yksinkertaisesti vain mahdu taskuun. Kun aloitin ensimmäisessä, vakituisessa ja kokopäiväisessä työssä, ostin vanhan kaksiomme kuukauden vuokran hintaisen rannekellon. Käytän sitä varmaan viisi kertaa vuodessa. Se on vain liian iso, liian painava, eikä kestä vettä.

Olin aika käytännöllinen ennen lapsiakin; kuljin vedenpitävissä ulkoilukengissä jo yläasteella ja käytin pipoa ja toppahousuja (koiraharrastuksellani oli tosin eittämättä osansa), mutta äitiys on silti tehnyt minusta minimalistisemman ja harkitsevamman, mitä tulee omaan vaatekaappiini tai korurasiaani. Minulla on jo vuosia ollut kolme mustaa villatakkia, neljä samanlaista valkoista toppia ja neljät tummansiniset farkut, vaikka se vähän tylsältä kuulostaakin. Koruista osaan oikeastaan käyttää vain vihkisormusta.

Siksi olin itsekin suoranaisen yllättynyt siitä, miten hurahdin liputtamaan imetyskorun puolesta. Ensireaktioni oli samanlainen kuin varmasti monilla teistä: jo on aikoihin eletty, siis joku imetyskoru! Tarvitsisinko vielä imetyspipon ja imetyssukat, tai jotain muuta, jolla voitaisiin nyhtää hyväuskoisilta lastentarvikehamstereilta rahat pois? (Minähän olin siis yksi niistä innokkaista, joka hankki bola-korun odotusaikana muttei sietänyt lehmänkello-fiilistä edes kotioloissa.) Suhtauduin hyvin skeptisesti kunnes kuulin sen fuktiosta lisää, mutta vakuutuin vasta kun kokeilin.

Imetyskoru ei siis ole imetyspaitaan mätsäävä äidillinen asuste, jolla viestitetään kanssaihmisille, että topin alta löytyykin maidontuotantolaitos, vaan käsillään hamuilevalle, nipistelevälle ja läpsivälle vauvalle tarkoitettu turvallinen viihdyke, johon tarttua. Käsillä huitominen ja tarttuminen on vauvalle luonnollista ja yksi keinoista saada maito herumaan, joten imetyshetkien ajaksi vauvalle ei kannattaisi laittaa lapasia käteen, vaikka pienillä terävillä kynsillä tarttuminen imetyksen aikana tuntuukin toisinaan ikävältä. Imetyskoru on tehty näitä hetkiä ja tilanteita varten: kun vauva repii vaatteita ja rintoja imetyksen aikana, tai kun hänen mielenkiintonsa ei meinaa riitää kun ympärillä olisi kaikkea muuta kiinnostavaa.

Kaulakoruja olen käyttänyt toki toisinaan imettäessä, mutta kahden ensimmäisen lapsen kanssa koin ongelmalliseksi lyhyessä ketjussa roikkuvat riipukset, joihin vauva ylettyi tarttumaan, ja joihin minä tunsin kuristuvani. Niin, ja yhden Kalevala-korun ketjun kakkonen katkaisi siitä lujasti vetämällä.Kun tulin kolmannen lapseni kanssa imetyshetkien suhteen siihen pisteeseen, jolloin ruokailuhetket ovat muutakin kuin nukahtelua ja nuokkumista, muistin aiemmin silikonisten, australialaisten Jellystones Design-imetyskorujen maahantuojalta, Must Have Finland-verkkokaupalta saamani paketin imetyskoruineen. Silikoninen koru kuulostaa erikoiselta, ja sitä se onkin: BPA-ja PVC-vapaan, metallittoman, ftalaatittoman silikonikorun voi antaa vaikka lapselle pureskeltavaksi ja pestä astianpesukoneessa! Koru on pehmeän tuntuinen ja kevyt pieneen käteen ja brändillä on omat myrkyttömät korunsa taaperoille kuin varsinaiset purulelut vauvoillekin. Erityisen kivaa keveyden, pestävyyden ja pureskelunkin kestävyyden (testattu on, meillä lapsillakin on omat korunsa) lisäksi on, että koruissa on ns. turvalukko - jos korua vetää lujasti, lukko aukeaa ja koru putoaa kaulasta, eli koru kaulassa on ihan mukava imettää vaikka siitä joku sattuisi vetämäänkin. Meillä kuopus tykkää hypistellä korua niin imetyshetkinä kuin liinassa kantaessakin, ja kun kerran kävi niin onnettomasti, että joku oli nykäissyt turvakaukalon ampiaislelun pois, ripustin minä koruni hypisteltäväksi ja ihasteltavaksi turvakaukalon kantokahvaan automatkan ajaksi.

Must Have Finland on tosiaan Jellystones-korujen ja Jellybonesien repputuotteiden maahantuoja, jonka verkkokaupassa on aina ilmainen postitus. Kivijalkaliikkeistä tiedän ainakin Ipanaisen myyvän näitä silikonisia ihanuuksia, ja verkkokauppaa ja kivijalkaliikettä edullisemmin koruja saa ostettua myös korukutsuilta (erityisesti synnyinkaupunkini Turku sekä Salo ja Raisio, huom huom!), joilla tuotteita pääsee tietenkin sovittamaan ja kokeilemaan ensin. Kuvissa näkyvä turkoosi koru on nimeltään Caru Necklace, ja sen nauha on tummanluumun värinen, siis tosi raikas minusta ainaisten raitavaatteideni kanssa, vai mitä sanotte?

Silikoniset korut, hitti vai huti?


 Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellistablogi) 

10 kommenttia:

 1. Mä en oikein aikaisemmin oo älynnyt tuon imetyskorun ideaa, mutta nyt on kyllä pakko saada tuommoinen :D vaikuttaa kätevältä, ja mä kyllä muutenkin tykkäisin käyttää koruja, mutta en uskalla antaa tavallisia koruja vauvan käsittelyyn :)

  VastaaPoista
 2. En ole ikinä edes tiennyt että moiseen tarkoitukseen valmistetaan koruja! Jos tästä kolmosesta tulee paha räplääjä, niin hankin kyllä korun! :) pakko kysyä, vaikka onkin epäolennaista, että mikäs pikkuraidallinen juttu tuossa ensimmäisessä kuvasssa näkyy. Aattelin eka että se on lapsen hiha,mutta hänellä on eri kuosi bodyssaan?

  VastaaPoista
 3. Minäkin olin kahden lapsen jälkeenkin näistä ihan tietämätön, mutta on tämä huippu! :)

  Niin, ja se pienempi raidallinen pötkö on lapsen käsi. Tuossa Noshin kietaisubodyssa on etupuolella kahta kangasta, ilveskuosia ja raitaa. Äitini osti tuon Allulle joululahjaksi ja se on kyllä yksi suosikkivauvanvaatteistani. :)

  VastaaPoista
 4. Koru on kätevä myös käännettäessä selkäpuolelle silloin kun yrität sitoa malttamatonta vauvaa liinalla selkään. Äidin päänahkakin säästyy. :)

  VastaaPoista
 5. En ole ikinä tiennyt tuommoista tarvitsevani, mutta kuullostaa kyllä niin kätevälle ja hauskalle, että täytyy varmaan tilata! :D

  VastaaPoista
 6. Mä ostin esikoiselle noita koruja, virkattuja palloja minkä sisällä puuta semmosen värikkään kankaisen jutun missä puukuulien välissä on solmu, ja silikonisen.. Ei valitettavasti innostunut ja sain jatkaa mustelmista nauttimista. Nyt pukee niitä päivittäin itselleen ja toivon että loppukesästä syntyvä pikkusisarus ottaisi korut auliimmin vastaan imetysräpläyskohteina. Mutta musta ne on kivat muutenkin ja mukavan kevyet kun painavien korujen kanssa tulee herkästi päänsärky.

  VastaaPoista
 7. Mulla on ihan sama, mitä tulee painaviin koruihin. Toivottavasti teidän tuleva kuopus innostuu konseptista enemmän! (En muuten edes tiennyt, että odotat. Onneksi olkoon ja kaikkea hyvää odotusaikaasi! <3)

  VastaaPoista
 8. Hei, pistetäänkin korvan taa! Meillä ei vielä ole ollut tarvetta kantaa selässä (tai no, en ole uskaltanut vain), mutta kun sen aika tulee, testataan tuota. :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos :) Ei ole tullut kai hetkeen komsuiltua täällä vaikka luenkin tietty kaikki jutut! Mukavaa kevään oottelua teidän ihanalle katraalle :)

  VastaaPoista
 10. Hahahah! Hauska kuulla! Epäilyksen kautta ostoksille. ;)

  VastaaPoista