Social Media Icons

tiistai 27. tammikuuta 2015

Mielettömimmät kirppislöydöt hetkeen ja arvontamuistutus

IMG_0136 IMG_0132

Olen varmaan kymmeniä kertoja kertonut, että ostan enimmän osan lastenvaatteista ja -tarvikkeista käytettynä. Ensinnäkin kolmen lapsen pelkästään nyt käytössä oleva vaatevarasto (vauvalle ulkovaatteita, isoveljen vanhoja vaatteita ja viime kesäisiä isompien lasten vaatteita on tietysti varasto pullollaan) on niin tajuttoman kokoinen, etten edes tohdi ajatella, paljonko se uutena olisi tullut maksamaan. Ostan vain harvoin lastenvaatteita uutena, ja silloinkin yleensä joko mega-alesta tai lastenvaatekutsut järjestäessäni emännänalennuksen turvin. Jos ei oteta lukuun turvaistuimia ja kaukaloita, niin lastentarvikeliikkeessä olen asioinut vain kerran, kun ostin kaksi vuotta kuolaamani hoitoalustan vauvalle, kolmannelle lapsellemme siis.

IMG_0182

Lastenvaatteiden ostaminen kirpputorilta keventää paitsi omatuntoa, myös tuntuu kevyemmältä kukkarossa. Voin suosia laadukkaita lastenvaatebrändejä jotka ovat kestäviä paitsi käyttöiältään myös eettisestä näkökulmasta. Monen laadukkaan kirppikseltä ostetun vaatteen olen myynytkin lähes samaan hintaan pois, joten lastenvaatteiden hankintavimmasta huolimatta vaatetuskulut pysyvät maltillisina.

IMG_0221

Vauvanvaatteiden käyttöikä on lyhyt, ja kirpputorien uutta vastaavien vauvanvaatteiden tarjonta onkin runsas, jonka vuoksi jokaiselle lapsellemme uutena ostettujen vauvanvaatteiden määrä lienee laskettavissa kahden käden sormilla. Vaikeampaa on löytää kahdelle vanhemmalle lapselle vaatetta, joka olisi a) kohtuullisessa kunnossa b) ilman piirroshahmoja c) tiukkaa värikoodausta tai d) vielä järkevään hintaan uuteen, vastaavaan tuotteeseen verratessa. Tänään iskin kuitenkin oikeaan jackpotiin - ostin kassillisen ihania vaatteita 3,5-vuotiaalle, 110-116 cm-kokoa käyttävälle esikoisellemme! Hänelle, joka kelpuuttaa vain kukkia, raitoja, Disney-hahmoja tai vaaleanpunaista (älkää, please, muistuttako, että skaala voisi olla kapeampikin).

Olin viemässä lisää tavaraa kirppispöytäämme Ipanaisen lastentarvikekirpputorille Helsingin Hakaniemeen, ja samalla kun vaihdoin kuulumisia paikan toisen pitäjän ja ystäväni Anun kanssa, kahlailin rekkejä läpi. Ipanaisella kirpputoripöydän viikkovuokraan kuuluu tavaroiden hinnoittelu (josta voinee vastata itse toki niin halutessaan), esillepano ja pöytien siistiminen, vaikka viikkohinnat ovat täysin skaalassa pääkaupunkiseudun muiden lastentarvikekirppisten kanssa. Ehkä eniten pidän paitsi rekkiseinästä, josta tuotteiden läpi katseleminen käy kätevämmin, myös siitä, että kaikki kirppistuotteet on aseteltu koottain esille - tiettyä kokoa etsivä näkee heti, mitä on tarjolla. Tänään Ipanaisella käydessäni tarjolla oli ilahduttavan paljon hyväkuntoisia lastenvaatteita koossa 98-104cm ja 110-116cm, siis kokoluokissa, joista aina etsin vaatteita.

IMG_0185

Harmittavan usein kirpputoreista puhuttaessa törmää siihen ennakkoluuloon, että kaikki kirppistarjonta koostuu joko ylihintaisesta merkkivaatteesta tai nuhjuisista muutamien vuosien (tai vuosikymmenten!) takaisista äitiyspakkausvaatteista, vaikka tosiasiassa ysäri-Tutan ja 22 euron nukkaiset Marimekko-tunikat ovat syrjäyttäneet kysynnän ja tarjonnan laki. Kirppiskaman, merkkivaatteenkaan, ei tarvitse olla kallista jotta kirpputoripöydällään voisi tehdä vähääkään tuottoa (kenenkään tarkoitus tuskin on tienata, mutta kaiken sen roudaamisen, kaappien läpi käymisen ja tietysti ovh-hinnan tulisi näkyä jonkinlaisena saldona kirppisviikon päätteeksi, uskon) - minun paras saldoni neljältä viikolta on yli 700 euroa ja nytkin Ipanaisella myydessä oli parissa päivässä kertynyt yli 120 euroa kirppistilille - siitäkin huolimatta, että loputkin isommat vaatteet (86-104cm) saatiin hyllyyn vasta tänään. Ja kuten sanoin, ostan aniharvoin vaatteita uusina, joten perussiististä mutta kuitenkin käytetystä vaatteesta puhutaan.

IMG_0191

Itse ostin tänään Popin leggareita Helmille 3-4 eurolla, Noa Noan neuletakin 8 eurolla, Meandin tunikoita 5-7 eurolla, Popin mekon 6,5 eurolla... Ja kas, tein yhteen ja samaan pöytään yli 100 euron edestä ostoksia. Kun tavara on hinnoiteltu järkevästi, se liikkuu, ja myyjäkin saa Ikea-kassien roudaamisen sijaan ihan kunnollisen tilin nostettavaksi, sen voin todeta sekä ostajana että myyjänä. Monesti parhaita hinnoittelijoita ovat ne, jotka käyvät paljon kirppiksillä ja suosivat käytettyjä vaihtoehtoja - niin nytkin. Kaksi Ipanaisen takana häärivää ystävääni kiittelivät, että palaute on ollut äärimmäisen posiitivista, asiakkaita on riittänyt ja myyjät ovat tehneet hyviä tilejä. Tavara hyllyissä vaihtuu hyvin ja tuotteet ovat siististi esillä. Peukku tälle(kin)!

Tosiaan, nyt oli hyvin tarjolla etenkin tyttöjen vaatteita kokohaarukassa 98-116cm, runsaasti ulkovaatteita, jonkin verran kantovälineitä sekä kestovaippoja, ja valikoima vaihtuu hyvään tahtiin. Hakaniemen torin kupeessa sijaitsevalle kirppikselle (ja lastentarvikemyymälälle) pääsee helposti julkisin, mutta kadun varressa olevalla parkkitasolla on hyvin maksutonta pysäköintitilaa autolla liikkuville.

PS. Olettehan muistaneet jo osallistua Ipanaisen kirppispöydän arvontaan blogissani ja blogin facebook-sivulla? Jaossa on kaiken kaikkiaan kaksi viikon kirppispöytää hinnoitteluineen, esillepanoineen ja siistimisineen. Lue lisää täältä!

 Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla.


 

13 kommenttia:

 1. Sun blogin kuvauksessa lukee edelleen kahden uhmaikäisen lapsen äiti ja kolmannen odottaja.. ajattelin vain ilmoittaa en tarkoita pahalla:) ja hyvä postaus, olisi hyödyllistä käydä katsomassa kirppiksellä vaatteita!

  VastaaPoista
 2. No ei niistä löydöistä paljon näkynyt...

  Itse olen huomannut, että edullisin ja ekologisin tapa vaatettaa lapset on jättää ostamatta. Kiertää kaukaa alelöydöt ja kirppiskierrokset. Ostaa tarpeeseen ja vain tarpeeseen, ostaa vain sitä, mikä on ehdottomasti kivaa, ei sitä "ihan kivaa joskus jonkun kanssa"-vaatetta. Vain ohitettu ostomahdollisuus on ilmainen ja tuo säästöä.

  Ja kyllä, pitäähän ne johonkin pukea.
  Käsi ylös, kenen taloudessa on lastenvaatteita liian vähän?

  VastaaPoista
 3. Itse olen menossa kyseiseen puulaakiin ensi viikoksi. Sitä silmällä pitäen kysyisin, mistä myyjä tietää, että voi viedä viikon aikana lisää tavaraa kuten itse kerroit vieneesi? Onko itselläsi vain merkkivaatteita myynnissä? Mietin vaan, kun olit tienannut kahdessa päivässä jo tosi hienosti.

  VastaaPoista
 4. Itse olen menossa kyseiseen puulaakiin ensi viikoksi. Onko sinulla myynnissä vain merkkivaatteita, koska olit tienannut kahtena päivänä jo noin hienosti? Mistä myyjä tietää viedä täydennystä kuten itse kerroit tehneesi, koska myyjillä ei ole omia myyntipöytiä ja näin ollen ei näe menekkiä suoraan hyllystä?

  VastaaPoista
 5. Onnittelut jackpotista! Meilläkin suosittaisiin kirppiksiä mutta mun mielestä isommille lapsille ei enää ole kunnolla tarjontaa :/ (Tilitystä aiheesta:
  http://blogit.kaksplus.fi/blogi/uraaidinruuhkavuodet/kaytettyna-kiitos/ )

  VastaaPoista
 6. Onnittelut jackpotista! :) Meillä ei ole ollut yhtä hyvä tuuri viime aikoina: http://blogit.kaksplus.fi/blogi/uraaidinruuhkavuodet/kaytettyna-kiitos/

  VastaaPoista
 7. Ei, ei ole pelkästään merkkivaatteita - oikeastaan niiden osuus lienee aika pieni, koska kaverini ovat jo kirppistelleet meillä syksyn ja talven mittaan ja vaatteita on vaihdettu oravannahkakaupalla. :) Meillä yleensäkin on aika paljon ihan perus-Lindexiä, henkkamaukkaa (heidän vauvojen luomupuuvillavaatteet on ihan uskomattoman kestäviä!). Etenkin pienessä koossa "merkkivaatteita" on tosi vähän, koska tiedän käyttöiän olevan niin lyhyt, etten ollut valmis laittamaan niihin kauheasti rahaa kiinni. Eri asia ovat sitten taaperot, jotka voivat kulkea samoissa shortseissa kaksi kesää. :D Eilen Anu kertoi, että oli vasta saanut isoimmat vaatteet hyllyyn (meillä on hieman erilainen diili kirppispöydän suhteen koska olen ottanut heidän fb-sivuilleen kuvat, normaalisti tuotteet siis tottakai laitetaan kaikki hyllyyn sinä päivänä kun kirppispöytä alkaa), ja tutut Popit ja Villervallat siellä vielä majaili. Myytyjen tuotteiden määrä pöydästäni oli aika huikea, eli pientä vaatetta sieltä oli kadonnut mukavasti :)

  Niin, ja Ipanaisella kirppismyyjien määrä on pidetty kohtuullisena, joten hyllyyn mahtuu kyllä tavaraa, ja sitä täydennetään uusien myyjien ja tuotelisäysten myötä koko ajan - ja sitä ostetaankin koko ajan.

  VastaaPoista
 8. Moikka! Helmikuussa on avautumassa uusi lastenvaatteiden nettikirppis nella.fi jonka idea vaikuttaa hyvältä ja kohtuu vaivattomalta.. Toivottavasti myös käytännössä toimii ja tavara siellä liikkuu.

  VastaaPoista
 9. Oh, joo, se on jäänyt. Vähän nolona täytyy myöntää, että aina kun olen koettanut tehdä muutoksia sivupalkkiin, olen mokannut kaiken ja siksi pyydän aina teknisestä tuesta apua. :D Pitääkin ottaa asiaksi päivittää tuo - ja samalla koko blogin ulkoasu :)

  VastaaPoista
 10. No minä ainakin ostin nyt ihan vain ja pelkästään tarpeeseen:) Lapsi on kasvanut 14 senttiä vuoden aikana, joten esimerkiksi siistimmistä neuletakeista ja farkuista on ollut tilausta jo pidemmän aikaa, kakkosen vaatekaapista ne puuttuvat edelleenkin. Mutta on ihan totta, että kirppiksellä ja alennusmyynneissä hullaantuu helposti huokeasta hinnasta ja roudaa kotiin jotain turhaa ja tarpeetontakin, been there, done that.

  VastaaPoista
 11. Itse olin tosi yllättynyt kuinka pienessä liiketilassa tämä kirppis ja myymälä ovat, koska mainoskuvat ovat otettu aika hyvistä kuvakulmista avaruuden tuntua lisäten. Sisälle tuodut vaunut pitäisi olla jossakin tietyssä paikassa, koska käytävät ovat heti tukossa kolmistakin vaunuista. Yllätys oli sekin, ett koon 98 tangossa joka ikinen vaate oli haalistunut. Ymmärtääkseni tänne piti kelpuuttaa vain erittäin hyväkuntoisesta myytävää.

  VastaaPoista
 12. Päättääkö firma millä hinnalla tuotteet myydään ja kuka maksaa edestakaiset postitukset?

  VastaaPoista
 13. Hei! Olemme täällä Ipanaiselle päätyneet vaunuasiassa joustamaan periaatteella "sopu sijaa antaa", sillä monelle asiakkaalle on todella positiivinen yllätys ja tärkeä juttu, että vaunuilla pääsee sisään saakka. Toki liikkeen ulkopuolellekin saa jättää vaunut ja meiltä saa lainaan kassalta itkuhälytintä, jos lapsi vaikka vetelee sikeitä vaunuissa. Parhaimmillaan meillä on tainnut olla 12 vaunut sisällä yhtä aikaa ja tunnelma oli kieltåämättä tiivis, mutta iloinen. ;)

  Kirpparillamme saa olla myytävissä vaatteissa käytön jälkeä ja haalistuma on ihan normaalia käytetyissä vaatteissa, mikä tietty huomioidaan hinnassa. Tahraisten ja rikkinäisten vaatteiden suhteen pyrimme olemaan tarkkana, mutta näidenkin osalla saatamme joustaa, jos kyseessä on vaate, jolla on vielä jälleenmyyntiarvoa. Tällöin pyrimme aina mainitsemaan viasta hintalapussa.

  T. Anu Ipanaiselta

  VastaaPoista