Social Media Icons

torstai 22. tammikuuta 2015

Jotain pehmeää ja vaaleansinistä

3 kommenttia , , , , , , , Share It:
l2IMG_9370

Ensimmäinen lapsemme syntyi kesällä, juhannuksen alla, joten ihan ruuhkaksi asti emme villavaatteita tai vanttuita lahjaksi saaneet. Ja kun toinen lapsemme syntyi alle puolentoista vuoden ikäerolla ensimmäiseen, oli suurin piirtein kaikki esikoiselle hankittu vielä tallessa. Toisen lapsen ristiäisten aikoihin mieheni alkoi remontoida nykyistä kotiamme ja hänen vauvavuonnaan muutimme paitsi uuteen kotiin, myös sieltä pois putkiremontin takia, joten muuttolaatikoiden sortteeraamisen luontevana jatko-osana tulikin kirpputoripöydän varaaminen ja ylimääräisestä tavarasta eroon pyristeleminen - siis vauvanvaatteiden pois myyminen.

Kolmannen lapsen odotusaikana pääsin siis monellakin tapaa aloittamaan alusta. Kun ystävät ja sukulaiset tiedustelivat, mitä tulevan vauvan vaatelipastoon voisi hankkia, vastasin että villasukkia. Pitkävartisia villasukkia, joita voisi käyttää kantoliinailessakin. Sana kiiri nopeasti, ja kävi niin, että jos esikoisella ja vanhemmalla pojallamme oli kahdet villasukat, sai kuopus niitä kahdetkymmenet. Jokaisia on käytetty, ja pullealla vilukissallamme onkin öin ja päivin villikset jalassa, joten kiitos ahkerille neulojille!

l1 l3

Yksi ihanimmista villaisista lahjoista on vaaleansininen vauvaneulesetti, jonka anoppini varta vasten teetätti Allulle. En normaalisti lämpene vaaleansiniselle, mutta tämän sävy on ihastuttava; kirkas, raikas ja silti perinteikäs. Muistan kun avasin kääreistään tämän kun vauvan ollessa 20 tuntia vanha, ja kotisohvalla mallailin suurelta tuntuvaa neulesettiä miettien, kuinka kauan menisikään, että saisimme sen käyttöön. No, pari kuukautta!

En suhtaudu vauvanvaatteisiin tai -tarvikkeisiin erityisen sentimentaalisesti, mutta tämä on setti, jonka haluan säästää - ja jonka halusin myös ehdottomasti ikuistaa. Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain sinistä, ja jotain varta vasten hänelle tehtyä - niin monet hänen vaatteensa kun ovat perintöä sisaruksilta.

Ihanimpia vauvalahjoja ja vauvalahjaideoita olen jaellut ennenkin, mutta villaiset ihanuudet olen listauksistani unohtanut. Huutavaa vääryyttä, sillä juuri sellaisiahan talvivauvat tarvitsevat! Eniten fanitettuja ovat ainakin meillä olleet nimenomaan käsintehdyt villasukat, pienet neuleet ja tumput. Itse olen jo kuukaudet päivät pohdiskellut, josko neuloisin itse vauvalle mustan tai tummanharmaan tupsupipon, sellaista kun ei tunnu valmiina löytyvän mistään näin pienessä koossa. Tai isoäidin neliöistä ommellun pastellisävyisen peiton.... Tiedän kuitenkin, että tällä innostuksella ja ajankäytöllä pipo valmistuisi lastenlapsille, heh.

Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla.


 

3 kommenttia:

  1. mä ostin tänään ekan vaatteen vauvalle,valkoisen hihattoman bodyn koossa 62cm, kirppikseltä 30snt. tytöt on meillä syntyneet marraskuussa ja maaliskuussa, joten ihan pientä ja kevyttä vaatetta ei paljoa löydy meiltä kesävauvalle..

    VastaaPoista
  2. Meillä pojat on onneksi molemmat talvivauvoja. :) Ja hei, milloin sulla olikaan laskettu aika? <3

    VastaaPoista
  3. Kyllä hän on ihana! Ja vähän läikähti sydämessä jossain uinuvan vauvakuumeen kohdalla. Meillä keskimmäinen talvivauva sai synnärillä lahjaksi saman sinisen yhtä ihanan villasetin, jota sitten urakalla käytettiin.

    VastaaPoista