Social Media Icons

tiistai 2. joulukuuta 2014

Uusi, ihana lastentarvikekirppis ja lastentarvikemyymälä Helsingissä

IMG_9529 IMG_9551IMG_9536 ipanainen_hakaniemi1

Vinkkasinkin hiljan, että kaksi ystävääni avasi viikonloppuna Hakaniemeen (näkinkuja 4) palvelevan lastentarvikekirppiksen ja lastentarvikekaupan, Ipanaisen. Ipanainen on monelle varmastikin verkkokauppana tuttu nimi puolalaisten, liki kulttimaineessa ratsastavien Tula-kantoreppujen maahantuojana ja Kantokiertue-blogitempauksien järjestäjänä, ja blogihommien myötä minullekin on tullut tutuksi paitsi Ipanainen, Tulan kantovälinetuotteet kuin niiden maahantuojakin, Anni. Olemme matkustaneet muutamia kertoja Annin luokse pohjois-Karjalaan yökyläilemään ja Anni on Helsingin reissuillaan poikennut meidänkin luonamme, yökylässä ja päiväseltäänkin. Olen mennyt Annin hääpuvussa naimisiin, ja Annin myötä tutustuin niin ergonomiseen (lapsen) kantamiseen kuin uuden Ipanainen-kivijalkaliikkeen toiseen kasvoon, Kantaen-yrityksestäkin tuttuun Anuun. Kun kuulin, että kaksi edellä mainittua rautarouvaa lyövät hynttyynsä yhteen ja perustavat metroradan varteen (ja kehyskuntien bussilinjojen reitin viereen) oman lastentarvikekirpputorin, jonka yhteyteen tulisi kantovälinemyymälä ja lahjatavaroita sekä erikoisempia ja kivan näköisiä lasten käyttötuotteita, lupasin tulla paikan päälle antamaan rehellistä palautetta ja kertoa siitä teillekin. Ja täältä pesee!

Ipanaisen lastentarvikekirppiksen konsepti on ainakin pääkaupunkiseudun muista kirppiksistä poikkeava: myyjän tarvitsee vain varata pöytä ja tuoda tavarat myyntiin, mutta pöydän myynnistä tai siivoamisesta ei peritä provisiota, vaan myyjä maksaa vain (hyvin kilpailukykyisen) pöytävuokran valitsemalleen myyntiajalle. Pöytä yhdeksi viikoksi kustantaa 35 euroa ja kahdeksi viikoksi pöydän saa kuudellakympillä. Ipanaisen myyjät hinnoittelevat tuotteet, pistävät ne esille ja huolehtivat myyntipöytien siisteydestä.

Hintataso kirppiksellä oli kohdallaan; ostin Armakselle kakkoshaalariksi suklaanruskean Molo Kidsin talvihaalarin jonka heijastinnauhat olivat tummuneet pesussa ja jonka fleecevuori oli hieman nyppyntynyt (päällisin puolin sanoisin noin muutenkin että haalari oli siisti mutta käytetty), hintaa ulkovaatteella oli 35 euroa. Vauvalle ostin pari neulehaalaria joulun rientoihin, vitosen kappale. Rekkiin jätin liian pieninä ja tyttömäisinä useammat Popin legginssit joiden hintahaarukka oli 2-4 euroa. Monesti kirppiksellä huomaa, kuinka myyjät antavat lempivaatteillensa tunnearvolisän, ja kuinka pöytävuokraa silmällä pitäen käytetynkin vaatteen hintaa hilataan hivenen korkeammaksi kuin mitä sen oikeasti kuuluisi maksaa, vaikka tosi asiassa kohtuullisilla kirppishinnoilla tekee parhaan voiton. Minun paras kirppistuottoni neljältä viikolta on yli 750 euroa (!), ja enin osa myydyistä tuotteista oli euron-parin sisävaatteita, vaikka toki joukossa oli muutama (vitosen) juhlamekko, kenkiä ja viidentoista euron syöttötuoli. Ipanaisen avajaispäivänä parhaimman pöydän myyntivoitto oli (siis yhdeltä päivältä!) 187 euroa, josta 35 euroa koostui Popin windfleece-takista.

Niin, ja erityisen kiitoksen ansaitsee se, että kirppispuolen lastenvaatteet ovat pääasiassa ripustettu rekkeihin - itse ainakin i-n-h-o-a-n epämääräisten ja sotkuisten pinojen tonkimista. Henkariin ripustetut vaatteet pysyvät siisteinä ja niiden läpi käyminen käy nopeammin kuin pikkuruisten toinen toisensa taakse aseteltujen pinojen selaaminen täyteen ahdetussa pöydässä (no names, heh) käy.

VIMG_9675 IMG_9611IMG_9523 IMG_9543 IMG_9569IMG_9657 IMG_9608 IMG_9595 IMG_9531 IMG_9533 IMG_9662IMG_9627 IMG_9638 IMG_9684ipanainen_hakaniemi2

Kuudenkymmenen neliön tila oli avara ja valoisa ja vaunuilla liikkujia ajatellen myyntipöytien ympärille oli jätetty tilaa reilusti, ja vaikka avajaispäivänä porukkaa riitti, ei vaatteita tarvinnut tutkia kanssashoppailijan kyynärpää kyljessä. Hurraa! Alle kouluikäisten lasten äiteinä Anu ja Anni olivat halunneet luoda supermagean hipsteriluolan sijaan matalan kynnyksen majatalon, johon kenen tahansa on helppo tulla, myymään, ostoksille tai vaikka vain katselemaan ympärilleen. Myymälästä löytyy niin lasten leikkinurkkaus leluineen kuin mukavat sohvat ja nojatuolit sekä kahvia, teetä ja vettä - muttei kahvilahinnastoa. Kahvinkeittimen vieressä on tippikippo, johon voi omantunnon mukaan jättää niin halutessaan hiluja, mutta neljän euron luomuespressot loistavat poissaolollaan. Myymälään ovat siis aidosti ja oikeasti tervetulleet lapset, meteli, äänet, ihmettelijät ja kysyjät - uskokaa pois: en tiedä yhtä zeniläisessä mielentilassa olevia tyyppejä mitä tulee esimerkiksi uhmaikäisiin. Meininki on rentoa ja palvelu hyvää (saatoin tuhlata muutaman kympin avajaispäivänäkin)!

Lastentarvikemyymälän puolelta löytyy kattava valikoima erilaisia kantovälineitä Wompateista Tulaan, trikooliinoihin, rengasliinoihin ja kudottuihin liinoihin, sekä kantamisen oheistarvikkeita kuten kantotakkeja, pitkiä töppösiä, Stonzeja... Lisäksi valikoimasta löytyy pieniä ja erikoisia brändejä mainoine lahjatuotteineen: imetyskoruja niin äärimmäisen helppohoitoisina ja silikonisina kuin suomalaisella pienyrittäjällä teetettynäkin, villaihanuuksia lapsille ja aikuisille (esim. Kaunevelta), kestokasseja, vaunujen oheistuotteita, kestoliivinsuojia, kestovaippoja, harsoja, ruokailutarvikkeita... You name it, they got it!

PS. Sain noottia siitä, että saavuin (akkuvaloa vilkuttavine) kameroineni myymälään kovimpaan ruuhka-aikaan kun kaikki hyllyt oli jo pengottu ja taikahiekka lasten toimesta levitelty lattialle, mutta uskokaa vaan, tila on avara, kaunis ja normaalisti siisti. ;)

Oletteko te jo ehtineet katsastaa uuden lastentarvikekirppistulokkaan Hakiksessa? Mitä piditte?

 Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!).

11 kommenttia:

 1. herranjumala mitkä viikkohinnat:oo

  VastaaPoista
 2. Verraten mihin? Helsingin kirppiksistä, joilla itse käyn, on Ipanaisen yhden viikon pöytävuokra kaikista edullisin ja esimerkiksi Piilo-kirppiksellä Vuosaaressa pöytävuokran päälle tulee 5% provisio myynnistä. Niin, ja pöydän siivouksesta ja laputtamisesta joutuu vastaamaan itse, eli pidän hintaa vähään vaivaan nähden oikeasti todella, todella hyvänä.

  VastaaPoista
 3. Tuossahan mie eka kuvassa ostoksiani maksan ;) tykkäsin kyllä itekin. Kannatti ihan joensuusta asti tulla. Hienoa työtä on naiset tehneet ja tekevät jatkossakin. Viikkohintoja kommentoineelle: kun hinta sisältää hinnoittelupalvelun ja kaiken esillelaiton niin ei ole kova hinta. Hyvä Anni ja Anu ♥

  VastaaPoista
 4. Näyttää ja kuulowtaa aivan ihanalta paikalta! Harmi ettei täälä oulussa ole lastenvaatekirppiksiä.

  VastaaPoista
 5. Myös Tampereella ihan linjan mukainen, tuo on mun mielestäni tosi kohtuullinen huomioiden, että ei tarvitse itse laputtaa eikä siivota kerran tai kahdesti päivässä.

  VastaaPoista
 6. Hih, eikä! Hassua että sieltä ruudun toiseltakin puolelta tulee toisinaan (sattumalta) taltioitua ihmisiä :D Tuota sun kassia ihailin jo ihan liikkeessä kun tulin sisään - mistä se on?

  VastaaPoista
 7. Onpa jännä, ettei ole! Onhan Oulukin iso kaupunki, luulisi että ainakin ostajakuntaa olisi. Höh!

  VastaaPoista
 8. Designed by mie, eli omin pikku kätösin olen sen väsännyt ;)

  VastaaPoista
 9. meillä paras myynti yksi viikko 683e pitääpä poiketa tuollakin:)

  VastaaPoista
 10. Kivan näköinen paikka! Minua kiinnostaa tuon kuvan 10 musta-valkoinen matto. Mistähän se on hankittu , tietäisikö joku?

  VastaaPoista
 11. […] Helsingin Hakaniemessä sijaitsevalle Ipanainen-lastentarvikekirpputorille (josta postasin aiemmin täällä). Kirppiskasseissa oli ainakin Racoonin ja Ticketin ulkovaatteita, lasten sisävaatteissa ainakin […]

  VastaaPoista