Social Media Icons

lauantai 6. joulukuuta 2014

Pikkujouluja ja aleshoppailua

1 kommentti , , , , , Share It:
IMG_9797IMG_9764 IMG_9809IMG_9775 IMG_9980

Vietimme maanantaina pikkujouluja, ja kuten on tavaksi on tullut, ei ole kautta, sesonkia tai ihania naisia ilman Marikaa ja Noshia, siis suomalaista Nosh Organicsia. En noin muuten ole laisinkaan kotikutsujen emäntä-tyyppiä, enkä siis kuorruta malliston väreihin kuppikakkuja mätsääviä kuppikakkuja aamuyön pimeille tunneille, mutta Noshin Marikan ja luomupuuvillaiset Noshit lasken meille joka kautena. Kaikki tapaamani Noshin edustajat (esimerkiksi Lapsimessuilla) ovat helposti lähestyttäviä, iloisia ja asialleen vihkiytyneitä: he osaavat neuvoa hyvin koon kanssa tarvittaessa, tuntevat valmistusprosessin ja tekijätiiminkin.

Olen Noshista turissut monen monet kerrat, niin blogissa kuin joululahjatoiveita tiedustelleille sukulaisillekin, joten lyhyestä virsi kaunis: Nosh Organics on suomalaisen perheenäidin, Hanna Rannilan, vuonna 2009 perustama värikkäitä, lapsekkaita ja käytännöllisiä luomupuuvillavaatteita valmistava yritys, joka tänä vuonna otti valikoimiinsa ensimmäistä kertaa Nosh Women-naistenvaatemalliston. Noshin vaatteet valmistetaan vastuullisesti Ökö-tex-sertifioidusta luomupuuvillasta suomalaisen perheyhtiön omistamalla tehtaalla Portugalissa ja Nosh tekee tiivistä yhteistyötä valmistusprosessiin liittyen tehtaan kanssa. Noshin varasto on Hämeenlinnassa ja brändi työllistää peräti yli viisikymmentä kotimyyntiedustajaa eri puolilla Suomea tekijätiimin ja markkinoinnin lisäksi. Brändille on ollut tärkeää luoda paitsi kestäviä ja kauniita vaatteita, myös nähdä pitkä käyttöikä osana ekologisuutta: hyvä ja laadukas vaate kestää aikaa, käyttökertoja ja pesuja, ja siksi esimerkiksi bodeissa on aina tuplanepit, paidoissa, mekoissa ja bodeissa käännettävät hihat ja housuihin ja haalareihinkin on laskettu lahkeisiin kääntövaraa.

Itse liputan lastenvaatteissa reippaiden värien ja kuosien puolesta, mutten ole kaikista kovin räikeillä retrokuoseilla fiilistelijä. Noshin pääsuunnittelijan (ja toimitusjohtajan) Hannan kädenjäljessä pidänkin siitä, että vaatteissa on ihanaa lapsekasta fiilistä, mutta ne ovat silti kovin tätä päivää. Vaatteiden istuvuus on rento joten pienenkin lapsen on helppo olla, liikkua ja leikkiä. Noshin vaatteet ovat oikeasti pehmeitä ja mukavia päällä (olen siis ostanut myös itselleni Noshin vaatteita), ja äitini joka kerran oli kutsuilla vieraana, ihastui atoopikkolapsen äitinä ylelliseen pehmeyteen niin, että ilmoitti joulupukin tuovan vain pehmoisia paketteja Noshilta.

nosh4IMG_9970

Ja näin tehtiin. Malliston uutuksista löytyi suomalaisen taiteilijan Annika Hiltusen Noshille suunnittelemat, graafisilla ja hieman yksityiskohtaisemmilla printeillä varustetut Ilves-kuosiset mekko ja hauska kietaisubody. Kohta kaksi vuotta täyttävälle Armakselle valitsin lasten Jogger-housut ihanalla salmiakkikuosisella vyötärönauhalla ja raidallisella lahjeresorilla.

IMG_9899 IMG_9925

Nyt vain kotimyyntiedustajien kautta tilattavissa oleva Nosh Women-mallisto on toinen laatuaan, ja lastenvaatebrändiltä arvostan sitä, että mallistossa on tuttua korkeaa laatua ja ylellistä pehmeyttä, mutta kuosit ja värit ovat aikuisille, eivät isoille lapsille. En tiedä teistä, mutta minä en pukeutuisi esimerkiksi tunikaan jossa olisi krokotiili kumisaappaissaan tai vaikkapa vekkuleita mäyräkoiria...

nosh1

Nosh Women-malliston kokovalikoima on laaja ja etenkin nyt myytävässä syksyn mallistossa on mielestäni haluttu tuoda kevättä enemmän siistejä mutta päällä pehmeitä ja mukavia käyttövaatteita niin kotiin kuin sen ulkopuolellekin. Itselleni ostin mustat, paksut ja joustavat biker-housut, jotka tuntuvat lempparilegginsseiltä päällä mutta näyttävät housuilta, sekä yllä olevan kuvan mukaiset vaalenharmaat velouriset Jogger-housut. Koska tiedän, että teidänkin joukossanne on lukuisia velouristen olohousujen ystäviä, jotka arvostavat rentoa istuvuutta, pesuja kestävää materiaalia ja kapeita, saappaisiin sopivia lahkeita, on minun pakko vinkata, että nämä pehmoiset ihanuudet ovat nyt alessa ja kustantavat kolmekymppiä!

noshss15

 

Tämä kausi lähestyy nyt loppuaan ja kotimyyntiedustajien kautta lasten ja naisten vaatteita sekä kankaita on tilattavissa 15.12 saakka. Marikan väläyttämä sneak peek-lookbook kevään mallistosta on mielestäni ihana ja raikas, ja vaikka uusi kausi starttaa vasta 11.2 (päivänä jolle minä olen buukannut kutsut jo kuukausi sitten!), niin kutsuvarauksia voi ja saa tehdä jo nyt. Kannustan aina ystäviäni pitämään kutsut monestakin syystä; ensinnäkin on mukava pyytää ystäviä kahville, päivittää kuulumisia ja lapset saavat toisistaan leikkiseuraa ilman tylsistymiskuolemaa hyytävässä talvi-ilmassa hiekkalaatikon reunalla. Toisekseen vaatteista ja niiden mitoituksesta saa hyvän kuvan kun niitä kokeilee ja hypistelee luonnossa, ja kolmantena syynä on kutsujen järjestäjille tarjottava emännänalennus, jonka ehtoja Nosh ensi kaudeksi muutti emännille kivemmaksi. Kutsuilla ei tietenkään ole minkäänlaista ostopakkoa - ei siis sellaista näkymätöntä ja hiljaista velvollisuudentuntoistakaan. (Psst! Kutsukauden päätteeksi emännillä on mahdollista ostaa hyvällä alennuksella mallistokappaleita edustajiltaan.)

Kotikutsut eivät ole eikä niiden pidäkään olla mikään näytön paikka mitä tulee kahvipurtaviin tai kotiin. Minä olen ajatellut asian niin, että jos ystäviensä läsnäollessa ei voi olla oma itsensä, niin milloin sitten voi? Minä olen joka ainoille kutsuille ostanut kaupasta valmista kahvileipää ja alkuvuoden ystävänpäiväkutsuillani Lidlin pakastepizza oli kovin hitti ikinä! Vieraasta edustajastakaan ei tarvitse stressata, koska koko Noshin tiimi, jota olen tavannut esimerkiksi ystävieni pitämillä kotikutsuilla, Lapsimessuilla ja niin edelleen, on ollut todella ihana, lämminhenkinen ja helposti lähestyttävä. Marika on pitänyt meillä varmaan kolmet tai neljät kutsut, ja aina kun hän käy meillä, tuntuu kuin kutsuisi vanhan ystävän kylään.

IMG_9872 IMG_9776

Jos sinulla ei ole vielä omaa edustajaa, mutta lastenvaateiltamat ja lahjakortti Noshille houkuttaisi, voit etsiä teitä lähinnä olevan edustajan täältä.

PS. Vahvasti suomalaisen Noshin itsenäisyyspäivän yllätyksen voitte käydä kurkkaamassa täältä. Alesta Noshin verkkokaupasta löytyy ainakin kevään superpehmeän Nosh Women-malliston viimeiset kappaleet sekä joitain ihanuuksia kuluvalta kaudelta lapsille. Edustajilta kannattaa kysellä alennuksessa olevia ja vain heidän kauttaan tilattavia Noshin naistenvaatteita, vaikkapa niitä kolmenkympin Joggereita! ...Niin, ja peukku supernopealle toimitukselle: pidin kutsut maanantaina, maksoin tilaukseni keskiviikkona ja paketin hain Valintatalosta perjantaina. Tai mies haki, heh.

 Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!).

1 kommentti:

  1. Mun Nosh-lemppareita on tällä hetkellä Ilvekset, Salmiakit ja sitte toi ihana bussikuosi. Saman tien kun näin ton ilves-salmiakki-setin, lähti lapselle lätsä tilaukseen. Kolmas Noshin lätsä, hups hups, mutta on ne kovassa käytössäkin olleet ja on edelleen!

    http://www.lily.fi/blogit/ilman-sinua-olen-lyijya/latsahulluutta-salmiakkia-ja-sahrami-ilveksia

    VastaaPoista