Social Media Icons

maanantai 1. joulukuuta 2014

Nettisukupolven vauvakirja, jatko-osa JA arvonta!

101 kommenttia , , , Share It:
Näyttökuva 2014-12-01 kello 11.43.59Näyttökuva 2014-12-01 kello 0.02.32Näyttökuva 2014-11-30 kello 23.12.13

 

Kun KiDMEMOn perustaja ja kehittäjä Jenni otti minuun kuukausia sitten yhteyttä ja kertoi keksimästään verkossa täytettävästä vauvakirjasta, olin ihan puulla päähän lyöty. Hämmästyksestä! Meillä on puhelimiin ja koneisiimme jaetut yhteiset kalenterit, teen kauppalistani puhelinapplikaatiolla, päivitän synnytyksen kulun Instagramiin, lähetän noin kolme tekstiviestiä kuukaudessa ja chattailen silti puhelimella ystävieni ja mieheni kanssa päivittäin, olen seurannut raskauksieni kulkua raskausapplikaatiolla ja samalla mokomalla myös kellottanut synnytyssupistuksia - olin siis jo ihan varma, että verkossa täytettävä vauvakirja (jonka voi niin halutessaan myös teetättää ihan aidoksi ja oikeaksi kirjaksi) olisi ollut jo olemassa. Se tuntui suoranaiselta itsestään selvyydeltä, tuntui, vaikka nolona myönnänkin, että olen täyttänyt esikoisen vauvakirjaa, ööh, viimeksi kun hän täytti vuoden (eipä sillä, tilaa olikin enää kaksivuotissynttäreille ja ensimmäiselle koulupäivälle - loogista vauvakirjaa ajatellen, eikö?).

Näyttökuva 2014-12-01 kello 0.18.31Näyttökuva 2014-12-01 kello 0.20.06 Näyttökuva 2014-12-01 kello 0.28.49

Babyshower-vinkkilistauksestani ehkä muistattekin KiDMEMOn, ja lyhyesti ja ytimekkäästi kyse todellakin on verkossa täytettävästä vauvakirjasta, jossa on runsaasti tilaa kuville, tekstille ja selkeät, täyttämistä nopeuttavat pudotusvalikot esimerkiksi vauvan kehitystä seuraavilla sivuilla. Koska minussa on hitunen, siis todella pieni hitunen, leikekirja-tyyppiä, pidän siitä, että vauvakirjasta löytyy runsaasti sivuja, joissa on tilaa kuville ja tekstille, mutta otsikot saa muokata itse. Itseäni ainakin vauvakirjoissa ärsyttää iänikuiset "ensimmäinen joulusi"-sivut, joissa on paikka yhdelle kuvalle, ja jota seuraa hammaskartta (mitä?!), koska parhaimpia ovat mielestäni juuri ne arkiset otokset, ihmiset ja paikat. Ja toisaalta, jos tekisimme uskomattoman hienon koko perheen yhteisen lomaretken, haluaisin jakaa siitä jonkin osan vauvakirjaan myös kuvien ja tekstien muodossa. Minä olen täyttänyt jo yhden vauvakirjan, Armaksen nimittäin, ja kirjan tyhjille sivuille ja vapaavalintaisten otsikkojen alle täytin esimerkiksi kollaaseja kummivanhemmista ja syistä, miksi päädyimme juuri heihin, ja vauvan kirjan sivuille olen jo luonnostellut esimerkiksi tarinaa hänen nimistään ja valokuvia ihmisistä, joiden mukaan hänet nimetään.

image 3 image 2image

Ja jos verkossa koneella täytettävä vauvakirja on tätä päivää, niin ehdottomasti sitä on myös KiDMEMON mobiiliapplikaatio, jonka avulla Android-ja Apple-puhelimilla on mahdollista täyttää vauvakirjaa myös puhelimella esimerkiksi hiekkalaatikon laidalta tai vaikka vauvaa imettäessä. KiDMEMO-appsi on selkeä, looginen, helppokäyttöinen ja konstailematon, ja kivana erona verkkoversioon on, että sivulistauksessa applikaatio kertoo, onko sivun kaikki kohdat täytetty vai kuinka monta kohtaa on edelleen täyttämättä, mikä helpottaa ja nopeuttaa kirjan valmistumista. Kuvien lataaminen puhelimelta ja sähköpostista sekä ladattujen kuvien liikuttaminen ja zoomaaminen käy mobiiliapplikaatiollakin helposti ja kätevästi.

KiDMEMOa on siis mahdollista täyttää sekä koneella, tabletilla että puhelimella, ja kirjan täyttäminen tai palveluun rekisteröityminen ei maksa mitään. Rekisteröityminen käy nopeasti eikä vaadi verkkopankkitunnuksia, henkilötunnusta tai sen sellaista (joiden antamista ainakin itse karsastan). Kirjaa täyttämään voi kutsua sukulaisia, kummeja ja ystäviä, mutta kenellekään ulkopuoliselle tiedot tai kuvat eivät tietenkään näy. Valmiin (tai keskeneräisenkin) kirjan voi teetättää oikeaksi, kovakantiseksi kirjaksi hintaan 39,90e (plus postit, Suomeen 5,9e), mikä on varsin hyvä hinta, kun miettii kuinka paljon kirjassa on tilaa omille valokuville ja kuinka paljon niiden teetättäminen osaksi perinteistä vauvakirjaa maksaisi. Se, että tuotetta saa rauhassa vilkuilla ja täyttää ennen tilaamista, on minusta huikeaa - esimerkiksi ristiäislahjaa etsivän ei tarvitse ostaa sikaa säkissä ja lahjakortin palveluun voi ostaa vaikka varttia ennen kekkereitä. KiDMEMOn koko valmistusprosessi mobiiliapplikaatioiden ja webbiversion luomisesta, kuvituksesta, kehitystyöstä ja painamisesta tapahtuu Suomessa. Hurmaavasta kuvituksesta vastaa Marianna Huitila.

Vauvakirja kattaa vauvan ensimmäisen vuoden raskausajasta synnytykseen, nimiäisiin, ensilusikallisiin ja ensiaskeleihin, ja vauvakirjan luonnollisena jatkumona on taaperokirja 1-3-vuotiaan lapsen elämän taltiointiin.

Vauvan syntymän ja joulukuun alun kunniaksi päätimmekin Jennin kanssa laittaa teidän kesken jakoon yhden vauva-tai taaperokirjan (tai lahjakortin, mikäli esimerkiksi kummilapsen tai lapsenlapsen lahjakontti olisi moista vailla) voittajan valinnan mukaan, ja arvontaan pääset osallistumaan jättämällä puumerkkisi alle. Helpoiten ja nopeiten voittajan saan kiinni, jos ilmoitat kommentissasi vielä sähköpostiosoitteen, josta sinut tavoittaa! Arvontoja ja etuja kannattaa näin joulun alla kuikuilla myös KiDMEMOn Instagramista ja KiDMEMO Suomi-facebook-sivuilta. Tähän arvontaan ehdit osallistua 8.12.2014 klo 21 asti!

EDIT: Koska edellisestä voittajasta ei kuulunut mitään, niin laittaisiko seuraavana onnettaren suosiossa ollut kommentoija meiliä minulle?

"Tää olis niin mun juttu. Kolmas lapsi syntyy keväällä. <3 (Ja nyt pitäis tehdä meiliosoite ilman koko nimeä, on ollut kauan mielessä. Hassua kun tässä editorissa ei ole mahdollista lisätä meiliosoitetta salaisena, vink vink kehittäjille! Käyn kuitenkin ahkerasti blogissa.)
- Minna T. 1.12.2014 klo 18:07"

 Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!).

101 kommenttia:

 1. Oih, olisipa kiva voittaa tämä palkinto!
  maija.lukkariniemi ( a ) gmail.com

  VastaaPoista
 2. Kuopukselle saatiin tuo vauvakirja ristiäislahjaksi, mutta esikoiselle se taaperokirja olisi ihana. es.jokinen @ gmail.com

  VastaaPoista
 3. Tässäpä olisikin vauvakirja minun mieleeni. Esikoinen tulossa alkuvuodesta ja nyt jo olen onnistunut stressaamaan vauvakirjan ostamisesta ja varsinkin sen täyttämisestä. Jos voitto osuu kohdalleni niin minut tavoittaa spostilla osoitteesta minnavalto@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Ihana idea, arvonnassa mukana :)
  ainok88@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Tämäpä olisi tosi hauska! :) Sini_ro@hotmail.com

  VastaaPoista
 6. Aivan mahtava keksintö kyllä. Osallistun arvontaan 10päivän ikäisen poikani kera :) anne.kumpumaki@gmail.com

  VastaaPoista
 7. aivan mahtava idea! Osallistun paula.koivisto@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Perjantaina olisi esikoisen laskettu aika ja tällaista olisikin kiva alkaa täyttämään hänelle :) jepini@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Mukana arvonnassa.
  Seuraan bloglovinissa sekä instagramissa :)

  VastaaPoista
 10. Mukana arvonnassa. kaisa-@hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Mukana arvonnassa.
  eevakaisa.ollikainen@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Kuulostaapa tosi hyvälle! Meillä on esikoiselle 2 perinteistä vauvakirjaa, joita en oo muistanut kovin ahkerasti täytellä, enkä oo vielä teettänyt niihin yhtäkään valokuvaa, hups. Ehkä huhtikuussa syntyvälle pikkusisarukselle kannattais koittaa tällaista! :)
  sposti: ellu.takala at hotmail.com

  VastaaPoista
 13. OOO! Ompa hieno! Esikoisen vauvakirja on jäänyt hävettävän huonolle täyttämiselle (siellä ei mm. ole vielä yhtään kuvaa) ja hän täyttää kohta 2v. Netissä (ss-suojatulla sivustolla) jaoimme kyllä kuvia ja muuta tietoa, mutta tämä sopisi parin IT-insinöörin maailmaan paljon paremmin! Siispä mukana arvonnassa jos saataisiin edes kuopukselle kunnon vauvakirja!

  wewwaton (a) gmail.com

  VastaaPoista
 14. Ehdottomasti osallistun: elina.vuokila@suomi24.fi

  VastaaPoista
 15. Olispa tällänen kiva uudelle tulokkaalle! :) wikman.jenni @ gmail.com

  VastaaPoista
 16. Voih onpa ihana!! :) mukana arvonnassa ehdottomasti.
  inksu44@hotmail.com

  VastaaPoista
 17. Esikoisen laskettu aika tulevana perjantaina ja vauvakirja on ollut hakusessa, mutta täydellistä yksilöä ei ole tullut vastaan. Tässähän olisi!
  Sofia.auervuolle@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Ihana! marjaana.heikkila@luukku.com

  VastaaPoista
 19. Enpä tiennyt tällaisesta vauvakirjasta, näppärää! Mukana arvonnassa.
  se.karhuaiti@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Vau,mukana ollaan! petelius_99@hotmail.com

  VastaaPoista
 21. Tämä olisi kiva voittaa :)
  henna_girl90@hotmail.com

  VastaaPoista
 22. Mukana arvonnassa !

  jenni-siitonen@hotmail.com

  VastaaPoista
 23. Kuulostaa huipulta!
  Osallistun arvontaan lotta.m.nuotio@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Mukana arvonnassa. noora.selkee@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Meidän ensimmäinen naperomme syntyi 2.11. enkä ole vieläkään lukuisista itseni muistuttamisista huolimatta saanut ostettua vauvakirjaa. Tämä olisikin huippu vaihtoehto perinteiselle kirjalle. Mukana arvonnassa siis :). sini.hossi@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Oi, tämä olisi ihana tulevalle kuopukselle! <3
  Jenni jendester@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Meille toinen muksu keväällä tulossa, tää olis ihana!! Esikoiselle olen yrittänyt täyttää perinteistä vauvakirjaa vaihtelevalla menestyksellä... Jos arpaonni suosii meikäläistä, tavoittaa minut osoitteesta:Sonja.Nyman2@gmail.com

  VastaaPoista
 28. en tiedä osaisinko mutta mukana. silvennoinen_jen@hotmail.com

  VastaaPoista
 29. Jospa tollasta olis helpompi muistaa päivittää! :D
  hanna.marika.rasanen@gmail.com

  VastaaPoista
 30. Oi, olispa makea. Tänään kävin juuri hakemassa nuoremmalle samanlaisen kirjan kuin esikoisella on, mutta hävettää kyllä katsella kuinka vähän esikoisenkaan vastaavaa on täytetty. Mutta, tälläinen olisi kyllä aika makea..
  laura.rauhala(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 31. Ihan mahtava idea! mukaan arvontaan siis, niinaps@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Minäkin haluaisin. Voisi vähän takautuvasti täytellä.

  VastaaPoista
 33. Tämä ois ihan huippu meidän keväällä syntyvälle vauvalle! :) Jospa arpaonni kerrankin suosis. karoliinahannila@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Mukana arvonnassa :) taru_tk@hotmail.com

  VastaaPoista
 35. Mukana arvonnassa. Kuopuksella (huomenna 3 vkoa) ei vielä olekaan vauvakirjaa. :) hpuuskari@hotmail.com

  VastaaPoista
 36. Aivan loistava lahjaidea! Lahjakorttia siis tavoittelemassa. :)

  VastaaPoista
 37. Aivan huippu idea vauvakirjalle! Varsinkin sellaiselle, joka on maailman huonoin teettämään valokuvia! Pakko saada tällainen 7 viikkoiselle esikoiselle eli osallistun arvontaan ! :) s.posti annijuuli@gmail.com

  VastaaPoista
 38. Tää olis niin mun juttu. Kolmas lapsi syntyy keväällä. <3 (Ja nyt pitäis tehdä meiliosoite ilman koko nimeä, on ollut kauan mielessä. Hassua kun tässä editorissa ei ole mahdollista lisätä meiliosoitetta salaisena, vink vink kehittäjille! Käyn kuitenkin ahkerasti blogissa.)

  VastaaPoista
 39. Mahtava arvonta! Toivottavasti saadaan meidän kuukauden vanhalle pikku neidille tällainen! :) laura.ikavalko@hotmail.fi

  VastaaPoista
 40. Oi tähän saisi useamman kuvan talteen :) mukana arvonnassa. meianperhe@gmail.com

  VastaaPoista
 41. Mukana! :) amkaun@utu.fi

  VastaaPoista
 42. Käsiala on huonontunut niin pahasti ettei vauvakirjasta tahdo saada selvää - nettiversiossa ei olisi tätä ongelmaa! Taija.sailio @ gmail.com

  VastaaPoista
 43. Oih, tämä olisi täydellinen nörttiäidille

  VastaaPoista
 44. Hauska idea!
  enkelilapsi@gmail.com

  VastaaPoista
 45. Vau, aivan ihana kirja! Olisi hieno lahja tulevalle kummipojallemme jos arpaonni suosisi. satu.lampio (a) gmail.com

  VastaaPoista
 46. ihana arvonta. alkuvuodesta olisi pikku kolmosen laskettu aika, joten kirja tulisi tarpeeseen. villimimosa@gmail.com

  VastaaPoista
 47. Ihana!! Minnahenriikka@gmail.com

  Tälläiset haluan molemmista tytöistä!!

  VastaaPoista
 48. Huhtikuussa tulissa olevalla sisarukselle ei vielä olla hankittu omaa kirjaa ja tämähän olisi helpoudessaan nerokas!

  VastaaPoista
 49. Mukana arvonnassa.
  janika.ojala@gmail.com

  VastaaPoista
 50. Hei munkin mahassa kasvaa Vilppu! :) Ehdotin jopa miehelle, että jos tulokas on poika, niin annettaisko sille oikeasti nimeks Vilppu. Että saa nähdä. Neljä viikkoa vielä laskettuun aikaan, mutta mä niin toivon, ettei menis enää kuin pari viikkoa.

  VastaaPoista
 51. Häpeän tunnustaa, että kolmas lapsi on jäänyt vähän paitsioon näissä jutuissa. Edellisistä on hienot vauvakirjat ja sadat ja ehkä jopa tuhannet valokuvat, puolivuotias pikkuinen oli tarkoitus ikuistaa samalla tavalla, mutta arjen kiireissä se on ikävä kyllä unohtunut... Mukana ollaan, jos onni vaikka suosisi.

  VastaaPoista
 52. Meilläkin perinteiset vauvakirjat ammottaa tyhjyyttään. Tää postaus tuli juuri oikeaan aikaan. Nyt tiedän, mitä me tarvitaan. :) Mukana arvonnassa! saija.niemela@gmail.com

  VastaaPoista
 53. Olen ihaillut tätä bisnesideaa jo jonkun aikaa ja olisikin hienoa saada tehdä tällainen vauvakirja tulevalle pienelle! :)

  tarinoita . satumaasta -a- gmail . com

  VastaaPoista
 54. Alkuvuodesta syntyvälle esikoiselle olisi ihanaa täyttää tuollaista kirjaa, joten arvonnassa mukana!
  kirsi.latvala(at)yahoo.com

  VastaaPoista
 55. Loistava idea! Arvonnassa mukana :) annaleenan@hotmail.com

  VastaaPoista
 56. Pienelle mahassa potkijalle olisi täydellinen <3 mirasoi@hotmail.com

  VastaaPoista
 57. Löysin tuon vauvakirjan nettiä selaillessani jo raskausaikana ja tykästyin kovasti! Koneelta on helppo lisäillä kuvia kirjan sivuille juurikin niistä arjen hetkistä :)
  peppiiw@gmail.com

  VastaaPoista
 58. Kohta syntyvälle omalle lapselle hieno kirja, koska hänellä ei ole omaa vauvakirjaa :) lindakuvis@luukku.com

  VastaaPoista
 59. Ilmoittaudun mukaan! harjula.anna at gmail.com

  VastaaPoista
 60. Ihana idea, helmikuussa syntyvältä kuopukselta vauvakirja vielä puuttuukin eli mukana arvonnassa! elsanblogi@gmail.com

  VastaaPoista
 61. Oonkin jo jonkun aikaa ettiny just sitä oikeaa vauvakirjaa, mutten ole sitä vielä löytänyt. Tämä olisi just oikeanlainen! Mukana arvonnassa :) maatta4@gmail.com

  VastaaPoista
 62. Mukana arvonnassa :)
  laura.elorinne@gmail.com

  VastaaPoista
 63. Tästä tulisi täydellinen lahja!
  Eklundhannamaria@gmail.com

  VastaaPoista
 64. Mukana ehdottomasti!
  laura.niikkonen@gmail.com

  VastaaPoista
 65. Mukana! sarqmaailmalla@gmail.com

  VastaaPoista
 66. mahtava idea!! Mukana arvonnassa. emilia.ojala4@gmail.com

  VastaaPoista
 67. Mukana :) sanna.viherlehto@gmail.com

  VastaaPoista
 68. Mukana arvonnassa :)
  martikainenpaivi at hotmail.com

  VastaaPoista
 69. Mahtava idea, mukana arvonnassa!
  satu.pulli@hotmail.com

  VastaaPoista
 70. Rv 11+0 nyt joten oltaisiin ainakin ajoissa liikkeellä :D kidmemo halutaan joka tapauksessa, tulisi siis käyttöön :) en halua sähköpostiosoitettani tähän julkisesti laittaa kun on liian tunnistettava ja raskaus vielä perheille salaisuus...

  VastaaPoista
 71. Mahtavaa, nykyaikainen vauvakirja! Mukana arvonnassa! :) sari_mielonen@hotmail.com

  VastaaPoista
 72. Osallistun! :) hannaelina2@hotmail.com

  VastaaPoista
 73. Kiitos koukuttavasta blogista :) Osallistun myös arvontaan tainuska88@hotmail.com

  VastaaPoista
 74. Ois mainio tälle jo 3kk pojalle :) Mukana siis. sala-manteri@hotmail.com

  VastaaPoista
 75. Tätä voisin kokeilla neljännen kohdalla.

  VastaaPoista
 76. Mies on oikea älypuhelinosovellushirmu :D joten tämä kirja sopisi meille oikein mainiosti! Olisi hänelläkin joku " oma vastuualue" :) jeminava@hotmail.com

  VastaaPoista
 77. Onpa käytevän oloinen sovellus! Mukana arvonnassa ollaan! hanna_985@jippii.fi

  VastaaPoista
 78. Oi, onpa kiva juttu! :) Mukana arvonnassa. anu.hurme@hotmail.com

  VastaaPoista
 79. Tää ois huippu! Kummityttöni saa pikkuveljen alkukeväästä ja tää ois nii huippu! :)

  VastaaPoista
 80. Mukaan arvontaan! 1- vuotiaalle taaperokirjan rakentaminen olisi mukavaa

  VastaaPoista
 81. Voi, ihana idea. :) vielä varmaan ehtisi puolivuotiaan tietoja raapustelemaan... Meillä kun ei ole edes fyysistä vauvakirjaa ikinä hankittukaan... :) Jenni.Kytomaki(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 82. Oi tämä olisi ihana!
  Tiinuska10@hotmail.fi

  VastaaPoista
 83. Mukana! Loisto keksintö :) marja.mikk@gmail.com

  VastaaPoista
 84. Ois mukavaa kokeilla!
  heidi-ojala@hotmail.com

  VastaaPoista
 85. Kuulostaapa näppärältä! :)

  jamrii.m(at)gmail.com

  VastaaPoista
 86. Mukana arvonnassa ollaan!

  VastaaPoista
 87. Oispas mukava vauvakirja :) Ensimmäinen tulossa alkuvuodesta, ja paperisen vauvakirjan täyttäminen kuulostaa haastavalta :D
  mukana: annieronen@hotmail.com

  VastaaPoista
 88. Mukana arvonnassa! Odotan esikoista tammikuussa saapuvaksi, ja tämän arvonnan palkinto tulisi meille juuri oikeaan aikaan. pauliina.laaksonen@gmail.com

  VastaaPoista
 89. Mukana arvonnassa!

  voilooa@gmail.com

  VastaaPoista
 90. Mukana arvonnassa! l_ave@suomi25.fi

  VastaaPoista
 91. Mukana arvonnassa! :) riikka-91@hotmail.com

  VastaaPoista
 92. Ihana palkinto, mukana arvonnassa :)
  maline@hotmail.fi

  VastaaPoista
 93. Mukana!
  saari.sini@outlook.com

  VastaaPoista
 94. Tosi kiva olis , mukana :) laura.malinen@jippii.fi

  VastaaPoista
 95. Mahtavalta kuulostaa! :) pilvi.kivioja@gmail.com

  VastaaPoista
 96. Kerrassaan mahtava idea, mukana arvonnassa'

  VastaaPoista
 97. Mukana arvonnassa ehdottomasti. Itse olen tätä kirjaa jo raskausaikana pikkuiselle täyttänyt :) mirjarr@gmail.com

  VastaaPoista