Social Media Icons

tiistai 16. joulukuuta 2014

Fataalia menoa ja kansanmusiikkia ristiäisissä - miksipä ei?

11 kommenttia , , , , , Share It:
IMG_7085fm3IMG_0541

Vietimme lauantaina kuopuksemme ristiäisiä perheen ja lähimpien ystävien kanssa, ja vaikka päiviä on mennyt jo muutama, painavat joulukiireet ja viime hetken ostokset ynnä sunnuntaina pidettävät kaksivuotissynttärit niin, etten ole ehtinyt käydä edes koko ristiäisten kuvasaldoa läpi. Ristiäisissä itsessään ei sikäli ollut mitään ihmeellistä, vaikkei vauhdilta ja vaarallisilta tilanteilta vältyttykkään, mutta eniten ihmisiä kummastutti (ja ihastutti) elävä musiikki juhlissamme - siis sen lisäksi etten valinnut vaaleansinisiä servettejä ja että kuljin paljain jaloin.

IMG_0014 IMG_0076IMG_7061IMG_7113

Yksi vauvan kummeista soittaa viulua Fataali meno-nimisessä pelimanniyhtyeessä, ja he heittivät lyhyen keikan paitsi kirkkosalissa säestäjinä, myös kahvitilan puolella. Perinteikästä suomalaista ja irlantilaista kansanmusiikkia viululla ja kitaralla soittavan yhtyeen Tommo ja Jukka tekivät ihan mielettömän upeat sovitukset perinteisestä häämarssista ja lastenvirrestä, mutta menevä ja iloinen meininki sopi lähipiirin kesken juhlittaviin kasteen kakkukahveihinkin. Elävä musiikki toi pieneen tilaan ja pieneen juhlaan ihan uudella tavalla juhlavuuden tuntua. Melkein harmittaa, että meidän häät on jo juhlittu, koska kepeä ja menevä musiikki kahvitilaisuuden alussa kyllä sai takakireimmätkin tyypit (no names) hölläämään nutturaa, ja kahden suvun juhlissa sellaista tarvittaisiin varmaan aina!

IMG_7073IMG_0096 IMG_7329fm2

Menevä kansanmusiikki viululla ja kitaralla soitettuna pienessä kirkon kahvitilassa ja launtaipäivän ristiäisissä jännitti alkuun, mitä tuli ihmisten vastaanottoon, mutta pojat saivat äärimmäisen kiittelevää palautetta niin papilta kuin sukulaisiltakin. Ainoat tanssimaan vapaaehtoisesti uskaltautuneet ihmiset olivat tosin alle 110 senttiä pitkiä mutta mukaan menoon ja meininkiin lasten kanssa uskaltautui niin äitini kuin siskonikin.

Lyhyt tyylinäyte ristiäisten kansanmusiikkisetistä löytyy videolta täältä ja hovimuusikkojemme facebook-sivut ja kuulumiset löytää täältä. Mitä sanotte? Elävää musiikkia - ja menevää kansanmusiikkia ristiäisissä, hot or not? Me tykättiin ihan hirmuisesti, ja tulimme taas huomanneeksi, miten pienillä asioilla kuten vaikkapa niillä serveteillä (hehe) tai erikoisemmalla esiintyjävalinnalla voi tehdä juhlistaan paitsi persoonallisemmat myös juhlavamman tuntuiset.

 Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!).

11 kommenttia:

 1. Kansanmusiikki on ehdottomasti hot ja sopii mielestäni lähes juhlaan kuin juhlaan

  VastaaPoista
 2. Koska paljastuu että millä nimellä vauvaa tullaan blogissa kutsumaan?:)

  VastaaPoista
 3. Ehdottomasti hot! Kieltämättä alkaa itseänikin harmittaa, että häät on juhlittu jo vuosia sitten...

  VastaaPoista
 4. todellakin hot! kansanmusa sopii kaikkialle :)

  VastaaPoista
 5. […] Kuten aiemmin kerroinkin, yksi vauvan kummeista soittaa viulua Fataali meno-nimisessä pelimanniyhty…, ja he heittivät lyhyen keikan paitsi kirkkosalissa säestäjinä, myös kahvitilan puolella. Perinteikästä suomalaista ja irlantilaista kansanmusiikkia viululla ja kitaralla soittavan yhtyeen Tommo ja Jukka tekivät ihan mielettömän upeat sovitukset perinteisestä häämarssista ja lastenvirrestä, mutta menevä ja iloinen meininki sopi lähipiirin kesken juhlittaviin kasteen kakkukahveihinkin. Elävä musiikki toi pieneen tilaan ja pieneen juhlaan ihan uudella tavalla juhlavuuden tuntua. […]

  VastaaPoista
 6. Ristiäispostaus on nyt julkaistu :)

  VastaaPoista
 7. Pitäisiköhän alkaa amerikkalaiseen tyyliin uusimaan vihkivaloja? :D

  VastaaPoista
 8. Sanopa muuta! Synttärit, häät, ristiäiset, pikkujoulut, juhannusjuhlat, you name it ;)

  VastaaPoista