Social Media Icons

perjantai 12. joulukuuta 2014

Aikapula, oi, aikapula

4 kommenttia , , Share It:
a1

Jouluun on alle kaksi viikkoa aikaa. Järjestettävänä on kaksi kattausta kaksivuotissyntymäpäiviä ja yhdet ristiäiset, jotka ovat jo ylihuomenna. Tehtävälista kasaantuu, villakoirat räksyttävät nurkissa ja koti on kaaoksessa. Lauantaina on tulossa vieraita ja ensi viikolla on syntymäpäivät. Viime viikot olen pitänyt sydämen asianani ristiäiskahvien tunnelmaan sopivia servettejä, ja kaksi päivää ennen juhlia tajuan, ettei minulla oikeasti ole vieläkään sopivan kokoisia juhlakenkiä, sukkahousuja ja että bändi, jonka kanssa sovimme keikasta jo kuukausia sitten, odottaa kuumeisesti tietoa biisivalinnoistamme.

a3

Ja vaikka lapsien ja perhe-elämän myötä olen löytänyt itsestäni takakireän suorittajan, huomaan suklaalakon, iltalenkkien ja aktiivisuusrannekkeen (!) tehneen hyvää. Olen koko päivän leijunut jonkinlaisessa flow-tilassa - kaiken romun ja pölypallerojen seassa, jonne kutsuin myös mutsini kylään, joulupullaa arki-iltana syömään, tietenkin! Olen ahminut tietoa voimaruoasta jokaisena vapaana hetkenäni (okei, luin siis ehkä 40 sivua..) ja olen miettinyt tietoista läsnäoloa, joogakurssille osallistumista ja kaikkia niitä asioita, joissa voisin hetkeksi höllätä. Ajattelette varmaan, että voi ei, muija pimahti ristiäisten alla, mutta aika pysäyttävä hetki oli eilen aamulla, kun kolmevuotiaani pakkasi leikkeihinsä pyhitettyä pikkulaukkua harsoilla, polki jalkaa ja naputti: "äkkiä, äkkiä, nyt on pakko jo mennä! Metto (metro) lähtee NYT! KIILE, KIILE, KIILE!".

Ja siksi jäinkin miettimään, että juhlat, joihin on kutsuttu vain lähimmät ystävät ja sukulaiset, eivät voi tai saa ajaa ketään unettomiin öihin tai stressihirviöiksi. Menen vaikka paljain jaloin - kuka kaipaa ahdistavia korkokenkiä sisätiloissa! Bändille sanoin, että elämä kantaa, hyvin te vedätte. Ruokatarjoiluista vastaa tälläkin kertaa anoppi, joten niistä en ole missään vaiheessa stressannutkaan, ja ne täydelliset servetitkin löytyivät lopulta.

a4

Todellinen zen-olotila pääsee kuitenkin todelliseen koetukseen vasta huomenna: olenhan kasannut päivälle yhden tapahtuman eräälle showroomille, lapsen kerhon joulujuhlan, kauppareissun, viime hetken suursiivouksen kotona, aromaterapiahieronnan day spassa (okei, siitä vähän stressasin koska viime jouluna lahjaksi ex-pomoiltani saamani lahjakortti vanhentuu samana päivänä). Puku pitäisi hakea pesulasta ja kymmeneltä alkavaan joulujuhlaan olisi hankittava vielä kiitoslahjukset maailman ihanimmille kerhotädeille.

Jos minusta ei siis kuulu enää tällä viikolla blogin puolella, niin olen vetänyt täytekakkuöverit ja juonut liian monta kuppia kahvia, ja palannen vasta ristiäiskuulumisin ja -kuvin. Ihanaa viikonloppua, pus!

Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!).


PS. Joulukuun ensimmäisten (niin, vielä jaellaan teille ihania juttuja, onhan joulu tulossa!) arvontojen voittajat ovat nyt selvillä, ja kaipailisinkin seuraavia kommentoijia:

"Women’s AllCast Luxe Duck Boat, ihanat! En ole koskaan omistanut kunnollisia talvikenkiä sitten lapsuuden, koska enhän mä raaski... Vaatteet (varsinkin ulkoilusellaiset) on lapsilla viimesen päälle, mutta opiskelija joutuu aina jostain tinkimään ja ensimmäisenä ne on äidin vaatteet ja jalkineet. Kopiouggit hoitavat tällä hetkellä talvikengän virkaa, mutta ovat kyllä hävyttömän liukkaat ja tällaisilla keleillä on jalka nilkkaa myöten märkä. Jospa kerrankin äitikin sais jotain! :)
- Sanni 9.12.2014 klo 11:18"

Onnea Sanni! Sinulle olisi uudet talvikengät tyrkyllä!

"Häpeän tunnustaa, että kolmas lapsi on jäänyt vähän paitsioon näissä jutuissa. Edellisistä on hienot vauvakirjat ja sadat ja ehkä jopa tuhannet valokuvat, puolivuotias pikkuinen oli tarkoitus ikuistaa samalla tavalla, mutta arjen kiireissä se on ikävä kyllä unohtunut... Mukana ollaan, jos onni vaikka suosisi.
- Äeti 1.12.2014 klo 22:19"

Äeti, sinua odottaisi KiDMEMO-lahjakortti verkossa täytettävään vauvakirjaan! Laittakaahan voittajat minulle sähköpostia osoitteeseen lapsellista(at)gmail.com, niin saadaan voitot oikeisiin osoitteisiin!

4 kommenttia:

 1. Ihanaa loppuviikkoa teillekin, mukavia juhlia! <3

  VastaaPoista
 2. Wau, ihailen sua! Tuollainen härdelli - ja sulla on pieni vauva!!! Itse kykenin samassa vaiheessa vain lähinnä tuijottamaan tyhjään.... Paljon tsemppiä, olet ajatuksissani. P.S. Ja joogakurssi kannattaa aina, siitä kokemuksia oman blogini uusimmassa postauksessa ;)

  http://uraaidinruuhkavuodet.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Oi, meidän keskimmäisellä oli nuo potkarit äitiyspakkauksessa! Somat!

  Ja tsemppiä härdelliin, meillä myös ylihuomenna kuopuksen 8v synttärit, torstaina kaveriaymttärit tällä kertaa valmiisti HopLopissa (ehkä helpmpaa tai ehkä multa lähtee tukka päästä 10 vekaran kanssa siellä?), koulun joulujuhlaa, joukkueen pikkujoulua...ja heti joulun jälkeen synttärirumba jatkuu. Hohhoijaa. Mutta mä selviän :-) enkä edes ota pahemmin stressiä. Sitä maa toivon myös sinulle, tärkeintä ei kuitenkaan ole ne ulkoiset jutut vaan lämminhenkiser juhlat. :-)

  VastaaPoista
 4. […] Vietimme lauantaina kuopuksemme ristiäisiä perheen ja lähimpien ystävien kanssa, ja vaikka päiviä on mennyt jo muutama, painavat joulukiireet ja viime hetken ostokset ynnä sunnuntaina pidettävät kaksivuotissynttärit niin, etten ole ehtinyt käydä edes koko ristiäisten kuvasaldoa läpi. Ristiäisissä itsessään ei sikäli ollut mitään ihmeellistä, vaikkei vauhdilta ja vaarallisilta tilanteilta vältyttykkään, mutta eniten ihmisiä kummastutti (ja ihastutti) elävä musiikki juhlissamme – siis sen lisäksi etten valinnut vaaleansinisiä servettejä ja että kuljin paljain jaloin. […]

  VastaaPoista