Social Media Icons

lauantai 8. marraskuuta 2014

Meidän poikien vaipat ja Pampersin testiryhmäkuulumisista

19 kommenttia Share It:
ak7 IMG_3288 ak3

Kerroinkin taannoin, että sain kutsun Pampersin ja Kaksplussan yhteistyössä järjestämään Pampers-testiryhmään, jossa saimme muiden kuluttajista koostuvan testiryhmäläisten tavoin rankattavaksi erilaisia Pampers-vaippatuotteita. Me saimme testiin kahdenlaisia teippivaippoja beibille ja housuvaippoja sekä ohuen ohuita teippivaippoja liki kaksivuotiaalle Armakselle. Meillä on käytetty oikeastaan jo muutaman kuukauden verran pelkästään Pampersin Active Fit-teippivaippoja, mutta testiryhmän myötä tulin tarkastelleeksi vaippoja, niiden istuvuutta ja toimivuutta entisestä kriittisemmin, mikä oli ihan mielenkiintoista - aika usein sitä tulee nimittäin vain napattua paketti (tai kolme) tarjouksesta matkaan.

Koska hoitorutiineista kotona vastaan pääasiassa minä, on monissa asioissa menty sieltä, mistä aita on matalin; ostin lapsille korkeamman pallin kylpyhuoneeseen, jotta he yltäisivät itse pesemään kätensä minun valvoessa vierestä (ennen siis nostin heidät ja kannattelin heitä allastason päällä), aloin pitämään kotona ja hoitolaukussa aina vähintään yhtä kosteuspyyhepakettia ja vannon teippivaippojen nimeen. Raskausajan rajujen liitoskipujen vuoksi kyykkääminen ja nostaminen on ollut hankalaa, ja siksi olenkin oppinut arvostamaan vaippaa, jonka voi vaihtaa nopeasti ja vaikka lapsen seisoessa.

Vaikka isompien taaperoiden vaipoiksi mielletään helposti aina housuvaipat, olen minä vannoutunut teippivaippojen käyttäjä, ja etenkin raskausaikana opin vannomaan vain niiden nimeen. Aika monenlaisia ja erilaatuisia teippivaippoja kokeiltuani olen ollut kaikkein tyytyväisin ohuisiin Pamperseihin paksujen ja tönkköjen kilpailijoidensa sijaan. Pampersin Active Fit sekä Baby Dry-teippivaipoissa on ihastuttanut niiden hyvä imukyky, luotettavuus ja hyvä istuvuus, sekä se, että ohuen mutta joustavan vaipan saa tosiaan vaihdettua nopeasti vaikka huoltoaseman hoitopöydällä seisovalle lapselle.

Minulle ikiliikkujan vaipattamisessa erityisen tärkeältä on tuntunut pintakuivan vaipan lisäksi se, että vaippa on riittävän ohut, mukailee hyvin liikkeitä, ei paina, purista, valahda haaroihin ja että kosteus leviää tasaisesti vaippaan, ja nämä odotukset on täyttänyt perinteisimmät Pampersit, Active Fit-teippivaipat. Vaippa-alueen ihokin on voinut ennennäkemättömän hyvin, olemme siis pärjänneet vaippavoiteitta, joten parivuotiaan(kin) kanssa tämä on meidän the merkkimme ja mallimme - eikä yhtään pahalta tunnu sekään, että vaippahyllyllä hinta on hyvinkin keskiluokkaa.

p_3 p_2

Vauvalle saimme testiryhmävaippoina Pampersin Active Fit ja Baby Dry-vaippoja, mutta koska arvioin koon ihan päin honkia, emme ole niitä vielä vauvalla päässeet testaamaan. Kun siis vuorokauden vanhan vauvan äitinä seisoin lähikaupassamme ja etsin vaippoja vastasyntyneelleni, oli valinta helppo: päädyin synnytyssairaalastakin tuttuihin Pampersin New Baby-vaippoihin. Ohuisiin, imukykyisiin ja riittävän napakoilla reisikuminauhoilla varustettuihin teippivaippoihin. Pidän New Baby-vaipoista niiden kosteusindikaattoriraidan vuoksi, vaikka vaipan etumuksessa väriä pissan tullen vaihtava raita tuntuikin ensi alkuun aika high techiltä. Koska kotiuduimme vauvan kanssa hyvin varhain, hänen ollessaan vain 15 tuntia vanha, neuvottiin meitä seuraamaan paitsi hänen ihonsa väriä, myös vaipan kastumista - se kun on kuulemma hyvä merkki siitä, että maidontuotantoni on käynnissä ja että vauva saa siitä todella osansa. Aluksi määrät olivat niin pieniä, että niiden havaitsemiseen tehokkaalla varikkokäynnillä toden totta tarvittiin se vihreäksi muuttuva raita. Tykkään.

Kaksplussan ja Pampersin yhteistyössä toteuttaman testiryhmän yhteenvedon näet täältä ja keskustelualueella testiryhmäosiossa on juttua esimerkiksi siitä, millaisia ominaisuuksia vaipoissa arvostetaan, mihin kaikkeen voi käyttää kosteuspyyhkeitä ja mikä testaajat yllätti vauva-arjessa (näin kolmannellakin kerralla osaisin muuten antaa aika pitkän listan aiheesta...). Testiryhmän yhteenvetosivulta löytyy myös arvontalomake, jonka täyttämällä voi olla yksi viidestä onnekkaasta, joka saa onnettaren suosimana P&G-tuotepaketin itselleen!

 Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla.

19 kommenttia:

 1. No huh huh, Olipahan mainosteksti!

  Siitä olen kanssasi samaa mieltä, että housuvaipat ovat aika turhia. Niiden kätevyys perustuu kai lähinnä "markkinamiesten" mielikuvitukseen. Suomessa, jossa suurimman osan vuodesta lapsilla on päällään paljon vaatetta, ei housuvaipoista ole juuri riemua. Vaipan saa kyllä kätevästi pois saumat auki repäisemällä, mutta uuden housuvaipan asentaakseen vanhan tilalle, on vaihtavan otettava ne housut ja sukkahousut yms. pois lapselta sitten kuitenkin. Ja pujotettava takaisin. Teippivaipan taas saa vaihdettua, vaikkei lasta riisuisikaan, vain housut alas laskemalla.

  Mutta vanhana kestovaippailijana olet varmasti hyvin tietoinen siitä, ettei kaksivuotiaana vaipassa pintakuivuus ole mikään varsinainen ominaisuus. Kaksivuotiaana kehityshaasteena kun on potalle oppiminen, jolloin lapsi todella hyötyisi vaipassaan siitä, että tuntisi sen kastuvan.

  Itse vaihdan vaippoja lapsille työkseni, joten eri merkit ja mallit tulee laajasti kokeiltua ja testattua. Pampersit ovat aina jääneet oman listani hännille. En henkilökohtaisesti pidä siitä, kuinka vaipat kastuttuaan muuttuvat "geelilöllöksi " ja putoavat polvitaipeisiin. Siinä ei kuivan vaipan ohkaisuus paljon auta, kun märkä vaippa turpoaa valtavaksi kuitenkin.

  VastaaPoista
 2. Oletko kokeillut Lidlin superohuita teippivaippoja? Ne on musta ihan parhaita (PAmpers oli meidän merkki muuten).

  Meillä käytettiin teippivaippoja ja housuvaippoja sekaisin taaperolla, mutta sitten kun pottailu alkoi aktiivisesti niin housuvaipat oli lyömättömät (ts. niiden kanssa lapsi pääse itse potalle kun ne pystyy laskemaan alas niinkuin pikkarit). Teippivaippa taas kiva kun pissat tuli vaippaan niin ei tarvinnut riisua housuja. Mutta huraa, vaippa-ajat on ohi ja lapsi ollut puolisen vuotta päivä- yökuiva :)

  VastaaPoista
 3. Ostettiin joskus vauva-aikana kaksi kertaa Active Fit -vaippoja ja ne haisi ihan kamalalta (muissa vaipoissa ei ole tätä ongelmaa ollut). En sitten tiedä, mistä johtui (tuskin oli saman erän vaippoja, joten ei kai mikään valmistusvirhe.. emt), mutta enpä osta enää. o_O

  Ihan pikkuvauvana käytettiin Baby Dry -vaippoja ja sitten joskus 8-9kk:n(?) iässä siirryttiin Pampersin housuvaippoihin (joita edelleenkin käytetään, kestojen rinnalla). Ne vaan on tuntunut meille parhaiten sopivilta, esim. Lidlin vaipoista on tullut vaippaihottumaa.

  Niin ja housuvaippoihin siirryttiin, koska konttaamaan oppinut neiti ei suostunut pysymään sekuntiakaan paikoillaan selällään JA hän harrasti teippien auki repimistä. Tykkään muutenkin housuvaipoista enemmän (ja tämmöinen 2v tyttö osaa ne tietysti itse pukea, mutta osaa kyllä toki poiskin ottaa, mistä on muutamana kertana kivat sotkut seurannut :D).

  Toivon mukaan kohta alkaisi pottailut jo sujua, ettei tarvitsisi mitään vaippoja... -.-

  VastaaPoista
 4. Lidlin vaipoille annan pisteen minäkin.
  Reilusti edullisempiakin, kuin mainostetummat kilpailijansa.
  Tosin Lidlin vaipoista ei saa keräilymerkkejä eikä kaupanpäällisiä...

  VastaaPoista
 5. Onko muka reilusti halvempia?
  Muistaakseni kun viimeksi katsoin kappalehintaa, niin se oli sama vai jopa kalliimpi kuin Pamperseilla esim. Tokmannilla. (Housuvaipat. Teippien hintaa en nyt olekaan aikoihin katsonut.)

  VastaaPoista
 6. Meillä pojalle sopi pampersit (teippi- ja housuvaipat). Tytölle taas liberot istuu parhaiten.

  VastaaPoista
 7. Lidlin vaipat ei minusta ole halvempia kuin PAmpersit tarjouksessa (ja ainahan niistä tarjous löytyy).

  VastaaPoista
 8. Vieläkö Pampersit haisevat kamalalta? Odotan kolmatta ja aiemmista lapsista muistan, miten Pampersit oikeasti haisivat aivan myrkyltä, kastuttuaan mutta myös kuivina. Mietin aina kemikaalien määrää siinä geelilöllössä.

  VastaaPoista
 9. Mun on liputettava lidlin vaippojen puolesta. Niin hyviä!

  VastaaPoista
 10. Miten vertaisit näitä kesovaippoihin? vieläkö teillä on myös kestoja - en jaksanut alkaa koko blogihistoriaa selaamaan, jos tästä jossakin jo kerrotkin? :)

  VastaaPoista
 11. Joo, Lidlin vaippojen hinta on 0,17e/kpl, Pampersin New Baby (siis samankokoisten) 0,19e/kpl. Lidlin vaippoja mies osti itse asiassa kerran hätävaraksi pienen paketin kun oltiin ilman vaihtovaippoja liikkeellä, mutta ne olivat a) huonosti istuvia b) liian ohuita ja c) niistä tuli ihan hirvittävä vaippaihottuma. Ja kuten yllä on todettu, Pampersit on AINA tarjouksessa jossakin. Mä ostan niitä aina sen pari kolme pakettia varastoon kun ovat huojennuksessa :)

  VastaaPoista
 12. Joo, noissa Active Fit-vaipoissa on kyllä jokin tuoksu, huomasin kun sanoit asiasta ja avasin uuden paketin. Meillä vaippoja säilytetään aina ilman paketteja (siis silloin kun olen avannut paketin) laatikossaan, ja laatikossa säilytettynä ongelmaa ei ole. Veikkaan siis, että haju tulee pakkauksesta? Sama ongelma on myös joissain Ökö-tex-merkityissä luomupuuvillavaatteissa, jotka uutena on pakattu muovipakkaukseen - niistäkin haju lähtee tuulettamalla :)

  Mitä tulee pottailuun, niin täytyy lohduttaa, että meillä se ainakin esikoisella sujui tosi helposti ja mutkattomasti kun aika oli oikea; hän vain yhtenä viikkona päätti istua potalle vaikka oli siitä aina ennen kieltäytynyt ja yhdessä viikossa hän oli päivä-ja yökuiva. :)

  VastaaPoista
 13. Niin, lapset voi kyllä olla ruuminrakenteeltaan niin erilaisia että erilaiset vaipat käy saman perheen lapsille. Esim. meillä esikoisella ja keskimmäisellä ei koskaan istuneet samat vaipat!

  VastaaPoista
 14. Active Fit-vaipoista bongasin pienen hajun kun täällä siitä eräs huomautti, mutta vain paketista avattaessa. Meillä vaippoja säilytetään erillisessä kiintokalusteen laatikossa eikä hajuongelmaa tuolloin ole. :)

  VastaaPoista
 15. Meillä ei ole Lidlin vaipat pelittäneet, vaikka muuten kyllä tykkään monistakin lafkan tuotteista. Esim. liivinsuojat on huippuja! :)

  VastaaPoista
 16. Ei, meillä ei ole kestovaippailtu enää kuukausiin ollenkaan. Kestovaipoista ja kertakäyttövaipoista en voi puhua samana päivänäkään. Me jätimme kestoilun sen ylityöllistävän vaikutuksen ja ainaisen vaippa-alueen ihottuman, haisevan kylpyhuoneen yms. takia. On kuitenkin ihmisiä, jotka saavat homman toimimaan ja tykkäävätkin siitä, mutta meiltä irtoaa kyllä peukku Pamperseille - kumpikin konsepti kun on kokeiltu :)

  VastaaPoista
 17. Meillä vaipan pintakuivuus on erityisen tärkeä ominaisuus taaperolla siksi, että märät kestovaipat saivat vaippa-alueen voimaan huonosti, ja niin tekevät myös kosteiksi jäävät kertakäyttövaipat. Kun yönkin jälkeen vaippa on monesti kuiva, en jaksa uskoa, että pintakuivalla vaipalla olisi hirvittävän suurta merkitystä lapsen kuivaksi oppimisen kannalta. Tämä tietysti tässä (vaipatus-)vaiheessa on vielä ihan arvuuttelua, mutta uskon, että pottailun suhteen elämä kantaa :) Meitä pehmeäksi muuttuva vaippa ei ole haitannut kun vaippa on hyvin istuva ja helposti puettava, ja vaihtovälikin on sen verran lyhyt, ettei vaippa ehdi valahtaa polviin ;)

  VastaaPoista
 18. Jännä miten paljon eroa siinä mikä vaippa istuu millekin lapselle. Meillä kolme lasta ja kaikille on tullut kokeiltua myös Pampersia, mutta jostain syystä Liberot istuu paljon paremmin. (Eikä ne haise :))

  VastaaPoista
 19. Meillä on tykätty housuvaipoista, kun niiden kanssa on helppo käydä ja käyttää potalla. Uuden laittaminen on kieltämättä ärsyttävää, mikä taas on motivoinut viemään lasta potalle tiuhemmin, ettei vaippa ehdi kastua :D

  VastaaPoista