Social Media Icons

keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Kaksi uhmaikäistä, yksi tiheän imun kausi, sylipula ja eräs ratkaisumalli

7 kommenttia , Share It:
v_b1

Me saimme hetki sitten kutsun Kaksplussan ja Viaplayn yhteiseen kampanjaan, ja koska olemme olleet Viaplay-tilaajia jo monta kuukautta ennen kamppiksen alkua, ei päätös mukaan lähtemisestä ollut vaikea. Olen varmaan joskus sivunnut täälläkin sitä tosiasiaa, että minä ja mieheni olemme melkoisia tv-junkieita, ja samanlaisten tuulipukujen sijaan meillä on jaettu divaanisohva, herkkuiltapalahetket ja aina seurannassa vähintään yksi sarja tai katsottavien listalla jokin leffa.

Olemme kokeilleet vuosien varrella paljonkin erilaisia sarja-elokuva-lisäosia niin verkossa kuin television lisäkanavinakin, ja viime kuukaudet olemme tosiaan olleet Viaplay-tilaajia, ja yllättävää kyllä, lähinnä lasten vuoksi. Emme ole koskaan pyhästi kieltäneet televisiota, ja niinpä meiltä löytyy niin tallentava digiboksi kuin kasa multimedialaitteitakin (mutta ei DVD-soitinta), joilla maksuttoman television lastenohjelmia voisi katsella, mutta henkilökohtaisesti olen aika pettynyt television kökköön lastenohjelmatarjontaan, ja ne boksillekin tallennetut lastenohjelmasuosikit on nopeasti vilkuiltu läpi. Kahden pienen lapsen kanssa ruutuaikaa on tietysti rajoitettava muutenkin, mutta esimerkiksi Pikku Kakkonen tulee jotenkin aina aikaan, jolloin olemme joko ulkoilemassa, kaupassa tai muualla menossa, ja koen, että sen reilun tunnin rauhoittuminen tekee kahdelle uhmikselle ihan hyvää - etenkin sille isommalle, joka ei nuku enää päiväunia (tai jos nukkuu, niin sitten kukkuu puolilleöin illalla).

Kolmen pienen lapsen - joista yksi on vastasyntynyt - kanssa olen kokenut ongelmalliseksi alituisen sylipulan ja imetyshetket. Pariviikkoinen vauva luonnollisestikin on paljon rinnalla, sylissä ja iholla, ja vaikka olen koettanut ottaa isompia lapsia kainaloon lukemaan kirjoja, kommentoinut legoleikkejä ja kurotellut lastenhuoneen lattialla imettäessäni imetystyynyn ylitse junaratapalikoita oikomaan, ovat kullanarvoisia ne hetket, kun voi hetkeksi vain vajota koomaan. Pitää silmiä vartin kiinni, imettää yhtä ja silittää kahta. Helpoiten se onnistuu, kun lumoaa kaksi isompaa lasta jollakin lasten animaatiolla tai piirretyllä. Viikonloppuisin olemme usein vetäytyneet jompanakumpana päivänä heti aamiaisen jälkeen yökkäreissä koko perhe sohvalle (ja toisinaan aamiaisen kanssa, heh), laittaneet leffan pyörimään ja köllineet vain.

Näyttökuva 2014-11-12 kello 21.19.13

Olen jo pari kuukautta liputtanut Viaplayn puolesta, jonka lastenohjelma-tarjonnasta löytyy ihan oikeasti kivoja koko perheen animaatioelokuvia, sarjoja ja oman lapsuuteni kultaisia klassikoita: Disney-leffoja! Leffasuosikeiksi ovat nousseet Autot, Lentsikat, Barbie-elokuvat, Karvakamut ja Ice Age 4 (vaikka aina säälinkin sitä oravarukkaa tammenterhoineen..). Sarjatarjonnasta meidän lapsemme rakastavat Seikkailija Doraa, ja itsekin pidän vuorovaikutukseen kannustavasta Dora-hahmosta, joka juttelee katsojalleen, kysyy kysymyksiä ja kehuu. Englantia opettavalta Doralta on toistaiseksi poimittu sanavarastoon vain "vii did it, hullaa!", mutta ehkä joskus, ehkä joskus....

Olemme tykänneet Viaplaysta siksikin, että etenkin mobiililaitteet kotimme langattomaan verkkoon kytkettynäkin tuppaavat tökkimään ja yhteys on siis ajoittain aika heikko, mutta mobiililaitteelle videon pystyy ikään kuin ladata ensin ja katsoa sitten jolloin yhteyden hetkellinen katkeaminen ei keskeytä videota. Tämän puolesta liputan etenkin automatkoilla!

Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla.


 

7 kommenttia:

 1. Meillä katottiin pleikkarin kautta sekä viaplaytä ja netflixsiä :) mutta lopetettiin kun kaikki oltiin aikalailla katsottu :D (makasin raskauden lopussa pitkiä aikoja sohvalla niin kerkesin katsoa PALJON leffoja :D) mutta kuhan toi poika tossa vähän kasvaa ja joskus tarvitaan se oma hengähdystauko niin otetaan varmaan jompikumpi taas käyttöön :) sitä vaan tässä mietin että tiedätkö kummassa palvelussa olisi parempi valikoima mm lastenleffoja? :)

  VastaaPoista
 2. Meillä katsotaan tällä hetkellä lastenohjelmia lähinnä viikonloppuaamuisin, vauva nukkuu pitkään, isosisarukset tuijottaa hypnoottisesti ruutua ja vanhemmat nauttii hetken häiriövapaasta ajasta, jolloin, illasta poiketen, ei ihan niin helposti nukahdan pystyyn :)

  VastaaPoista
 3. Lasten leffatarjonta on Viaplayssa ehdottomasti parempi (meillä on ollut siis testauksessa myös Netflix), Netflixissä on sitten enemmän lasten sarjoja ja lyhyitä piirrettyjä. :)

  VastaaPoista
 4. Heh, tuttua :D Paitsi että meillä lastenohjelmat antaa aikaa aamukoomalle JOKA AAMU! :D

  VastaaPoista
 5. […] vauvavuotta on PALJON, ja kahden vanhemman lapsen hoidon ja huomioimisen yhdistämisen, kuten aiemmassa postauksessani kirjoitinkin. Yritän karistaa harteiltani sitä painavaa riittämättömyyden tunnetta ja ajatella vain, että […]

  VastaaPoista
 6. Ihana lukea, että joku muukin tekee näin! Oon kantanut huonoa omaa tuntoa siitä, että järjestetään aamupalat sohvalle ja katotaan pojan kanssa yhdessä netflixiä (samalla kun ikkunasta nään, että ensimmäiset lapsiperheet valuu leikkipuistoon jo 7.00

  VastaaPoista
 7. jatkoa..(tietokone sensuroi tekstini omatoimisesti)
  Eli siis, haluan ainakin itse rauhoittaa ne harvat vapaa-aamut yhdessä lösöilemällä, enkä kiirehtiä heti herättyä aamupalan syöntiin ja pukemaan, että pääsee vesisateeseen pihalle :D Mutta tokihan se hieman kaihertaa katsoa noita reippaita lapsiperheitä aamuisin puistossa :D Vaan tämä on meidän tapa ja vissiin monien muidenkin tapa. Oon huomannu, että kun aamut on rauhallisia niin päiväkin sujuu sitten rauhallisemmin.

  VastaaPoista