Social Media Icons

perjantai 31. lokakuuta 2014

#Somesynnytys eli hän on (viimein) täällä

33 kommenttia , , , Share It:
image image imageimage-4 image

Some-kanavilta kuulumisiamme seuraavat tietävätkin, että perheemme kasvoi tällä viikolla yhdellä pienellä ihmisellä. Vastoin ennakko-odotuksia kävikin niin, että synnytyssalissa oli aikaa ja jaksamista jakaa kuulumisia ja lukea iltapäivälehtien lööppejä, ja niin paitsi kameran muistikortille myös Instagramiin (@lapsellista) tallentui melkoisen paljon fiiliksiä synnytyssalin ovien takaa. Itse synnytys oli todella helppo, suorastaan ihana, ja vaikka synnytystoiveita saliin saavuttaessa kuvailinkin synnytyskipua verilöylynä, jäi koko hommasta mieleen tällä kertaa hyvin erilainen muisto. Lempeä, ja... Erilainen. Synnytyskertomukseen (ja kommentteihinne) palannen ensi viikolla kunhan saan epikriisin ja synnytyskertomuksen paperilla käsiini - ja kun pääsen irtautumaan hetkeksi imetysnurkastani.

Meille siis todella syntyi puolitoista tuntia ennen laskettua aikaa (tai päivää) ihana poikavauva, jolla oli pituutta 55 senttiä ja painoa 4300 grammaa. Kotiin lähdimme sairaalasta jo vauvan ollessa 15 tuntia vanha, ja kotikoloon käpertyneinä olemme koko perhe ihmetelleet uutta tulokasta. Hänellä on hyvä ruokahalu ja vielä paremmat keuhkot, ainakin mikäli volyymitasoa on katsominen, ja isommat sisarukset ovat "pikkuiseen vauvaveljeen" vallan ihastuneita.

Itse olen ollut varmastikin skarpein ja pirtein sitten tämän synnytyksen, ja viimeisten raskausviikkojen kankea ja kipeä fiilis on lähestulkoon tiessään. Olen reippaillut kauppaan, vienyt lasta kerhoon ja kestinnyt useampaakin vierailijaporukkaa, ja toisinaan joutunut ihan muistuttamaan perhettä ja sukulaisia siitä, että synnytyksestä on oikeasti alle kaksi päivää aikaa, jonka vuoksi kieltäydyn a) pesemästä ikkunoita, lattioita tai mankeloimasta lakanoita ja b) potemaan asioiden suorittamatta jättämisen vuoksi huonoa omatuntoa.

Mutta kyllä, meillä tuoksuu juuri nyt vauvalta. Viimein, ja viimeistä kertaa. (Sniif!)

Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla.

33 kommenttia:

 1. Onnea ihan hirveästi teidän koko perheelle♥ja vannomatta paras,minulla 2 tyttöä ja nyt poika 1,6 v ja hänelle pitäisi kaveri saada ;)

  VastaaPoista
 2. Voi onnea teille ihanat! <3 Aivan sulonen kuten sinäkin <3 Sniif, muistan niin nuo tunteet ja tuon olotilan...se autuus...4 kertaa koettu ja haluasin kokea vieläkin, mutta ikäraja tulee vastaan ;) hali sinne

  VastaaPoista
 3. onnea isosti koko perheelle!!!! sä sitten vedit pika käännöksen sairaalassa :) täälläkin tuoksuu nyt 10vrk ikäinen bebe. Nelonen. Ihanuutta! <3 ei muuta kuin pukluharsot olkapäille :)

  VastaaPoista
 4. Voi mikä suloisuus, onnea! Vauvakuumehan tuosta tulee! (Vaikka siis lapsilukuhan meidän perheessä on jo täynnä ja tuossa vieressä nukkuu kymmenkuinen vauva, mutta liha on ilmeisen heikko!

  VastaaPoista
 5. Hurjasti onnea matkaan pikkutyypille<3

  VastaaPoista
 6. Onnea sylin täydeltä - lapsia nyt sylin täydeltä!

  VastaaPoista
 7. Oikein paljon onnea koko perheelle! Täällä vielä seitsemän viikkoa maaliin, joten innolla on tullut seurattua somesynnytyksiä :)

  VastaaPoista
 8. Ihanaa, sylintäydeltä onnea!

  VastaaPoista
 9. Siis mä en kestä tota kotiinlähtökuvaa, niin suloinen ♡
  Onnea!

  VastaaPoista
 10. Ihana pieni pakkaus ja kaunis äippä♡ Onnea vielä kerran perhettänne täydentäneestä, suloisesta pikkuveljestä :)!

  VastaaPoista
 11. Oikein paljon Onnea koko perheelle !

  VastaaPoista
 12. Hirmuisesti onnea koko perheelle! :)

  VastaaPoista
 13. Onnea! ♡ ♡ ♥ ♥ Tiesittekö että tulokas on poika? :)

  VastaaPoista
 14. Voi miten sulonen, paljon onnea teille <3

  VastaaPoista
 15. Ihanaa! Voi onnea ja vauvantuoksua<3

  VastaaPoista
 16. Hurjasti onnea! =)

  VastaaPoista
 17. onnea mielettömästi! Koskas teistä kuullaan taas?:)

  VastaaPoista
 18. Onnea koko perheelle pojasta! :)
  Meille syntyi 10.10. kolmas poika :)

  VastaaPoista
 19. Ihaninta onnea teille! Kovin kiireinen vanha lukijasi onnittelee ja myötäelää täällä - meillä tehtiin päätös jättää lapsiluku kahteen, joten ihanaa seurata teidän kauttanne tuota perhearkea kolmen pikkuisen kanssa! VIRTUAALIHALEJA <3

  VastaaPoista
 20. Lämpimät onnittelut koko perheelle! Olet sä kyllä supernainen, nostan isosti hattua ja totean, että nuorissa naisissa on vaan yhtä sun toista potentiaalia kovasti. Vaikka sitten kolmen pienen äidiksi. Toivottavasti ensimmäiset viikot jatkuvat yhtä seesteisissä merkeissä.

  VastaaPoista
 21. Hurjasti onnea teille, ihana juttu! <3

  Ja vielä kysymys, joka on kyllä aika hassu eikä oikein sovi tähän tilanteeseen, mutta äärimmäisen käytännöllinen se kyllä on ja sitä kautta tärkeä :) Nimittäin, muistelen sinun joskus kirjoittaneen ettei teillä ole asuintalossanne hissiä. Miten pärjäät lasten ja vaunujen kanssa, olisiko jakaa jotain kullanarvoisia vinkkejä? Meillä on kaksi koiraa ja vauva tulossa emmekä ole aikeissa muuttaa ihanasta, hissittömästä kodistamme. Vähän kyllä hirvittää, miten kädet riittää. Minkälaisia vaunuja suosittelisit? Kiitos paljon jo etukäteen, huippua jos ehdit jossain välissä vastata!

  VastaaPoista
 22. http://antakeearmoo.blogspot.fi/2013/07/helpotusta-vauvan-masuvaivoihin.html kokeile noita ohjeita jos on masuvaivoja! meijän poika huus joka ilta n.5 tuntii 3 kk ajan kunnes koklasin tota ja ai että mikä pelastus toi oli!! :)

  VastaaPoista