Social Media Icons

tiistai 23. syyskuuta 2014

Vuoden viimeisiä, elämäni viimeisiä

3 kommenttia Share It:
kuva 1 kuva 4kuva 2

Viikonlopun vietin radiohiljaisuudessa mökillä isossa porukassa, kalenteria ja raskausviikkoja silmällä pitäen luultavasti syksyn viimeisen sellaisen. Skippasin kahdet juhlat ja karistin kaupungin pölyt kannoiltani. Tunsin huonoa omatuntoa ensimmäiseen saunavuoroon saakka. Hiljaisissa löylyissä ja tunnelmavalaistuksessa yksin pomppivan mahani kanssa istuessani tajusin, että juuri tätä minä tarvitsen. Tilan, jossa voin sulkea kaiken muun ympäriltäni pois.

Nukuin viikonlopun aikana neljät päiväunet ja kahdet kolmentoista tunnin yöunet. Istuin meikittä nurmipihalla, tukka sotkuisella nutturalla ja nautin viileästä syystuulesta. Ihastelin aamun usvaa järven päällä ja söin ihan hävyttömän monta voipullaa (enkä edes lopettanut kotiin tultuani). Ei aika tietystikään pysähdy neljän sukupolven mökkiviikonlopulla: anoppi äiteineen kävi sienimetsällä, appiukko vei lapset kalastamaan, mies isoisänsä kanssa ahersi uuden pihakivetyksen parissa. Isoa pihaa haravoidessani oli helpompaa tuntea saavansa ihan oikeasti jotain aikaiseksi - siitäkin huolimatta, että lehtiä leijaili maahan tasaiseen tahtiin koko ajan lisää. Tuntuu, että kotona pyykkikori ei ole koskaan tyhjä vaikka kone kyllä käy koko ajan, ja ennen lounasaikaa ei uskoisi, että lastenhuone on todella ollut herätessä siisti. Ehkä siksi kaiken sen (sotkun) jättäminen taakse tuntuikin niin hyvältä. Sen sijaan, että aamulla ensimmäiseksi herätessään ajattelisi, mitä kaikkea päivän aikana pitäisi saada aikaan ja ehkä päästä järjelliseen aikaan nukkumaankin, saatoin vain nousta ja tuijottaa (valmiiksi keitettyyn, KIITOS!) yönmustaa aamukahviani. Olla vain.

Mökkireissu lienee tosiaan syksyn viimeinen. Vauvan täysiaikaisuuteen on enää hieman yli kaksi viikkoa, joten luulen, että pysyttelemme tiukasti kotikonnuilla seuraavat viikot. Jännittävältä tuntuu sekin, että tämä saattaa olla elämäni viimeinen kokonainen kalenterikuukausi raskaana (raskaus takuulla on ainakin viimeinen!). Infernaaliset liitoskivut tuntuvat toisarvoisilta kun ajattelenkin ohikiitäviä päiviä ja hetkiä. Niin vähän - ja niin paljon - on vielä edessä. Tässä kohtaa raskautta ja elämää alkaa jo vähän vaivata fyysinen kisaväsymys, mikä selittyy nyt jo alle sadan tipahtaneella hemoglobiiniarvolla. Hassua. Yksi kiireetön ja velvoitteeton mökkiviikonloppu tuntui piristävän paremmin kuin puolentoista kuukauden tiukka rautakuuri. Vaikka edelleenkin väsyttää. Ihan hirveästi.

Ehkä minä tarvitsen tsemppaavien korulauseiden ja synnytyskertomusten sijaan synnytysvalmennukseksi vain lepoa ja rentoa yhdessä oloa rakkaiden ihmisten parissa. Meikittä, ilman kameraa, susirumissa vaatteissa ja karmeassa villasukkalookissa. Pitäisiköhän alkaa viritellä viimeisin voimin girl's night IN-karkeloita ennen kuin tulee hetki, jolloin seurustelen ystävieni kanssa imetystyynyvallin ja liivinsuojien takaa, hmm....

PS. Villervallan pilefleecetakin vapaavalintaisessa värissä ja koossa voitti seuraava kommentoija:

 Oranssi 104, sitä käyttäis sitten se kumpi sen ehtisi eteisestä päälleen nappaamaan! :)
- Maria E 14.9.2014 klo 21:18

Onnea Maria E.! Laitatko minulle meiliä osoitteeseen lapsellista(at)gmail.com, niin saadaan paketti oikeaan osoitteeseen!

Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!).

3 kommenttia:

  1. Ihana päivitys. Kumpa oisin itsekin kuopusta odottaessa osannut relata edes sen yhden viikonlopun ajan, monelta itkulta ja riidalta oisi varmaan tässä perheessä vältytty. Kaikkea hyvää teidän perheelle, hengessä mukana vaikken juurikaan ole aikaisemmin kommentoinut !

    VastaaPoista
  2. Mä oon kans miettiny tyttöjen iltaa. Eka mietin et järkkäisin ite babyshowerit mut sit kelailin et en haluukaan. Enemmän nauttisin ihan vaan olemisesta ja shaiban jauhamisesta. Hyvää ruokaa ja rakkaat kaverit. Pitkät unet aamulla. Kävis kyl mulle :)

    VastaaPoista
  3. Olipas mukava kirjoitus. Levollinen, hyväntuulinen, rentoutunut. Kuvasti varmasti hyvin viikonloppuasi. Levollisuutta myös raskauden loppumetreille!

    VastaaPoista