Social Media Icons

torstai 25. syyskuuta 2014

Varma merkki lähestyvästä lopusta: synnytystee

13 kommenttia Share It:
IMG_4724

Ammoisista ajoista blogiani seuranneet tietävätkin, että helteisenä kesänä 2011 ja siunattuun olotilaani hyvin tympääntyneenä käytin kaikki mahdolliset ja mahdottomatkin oljenkorret synnytyksen jouduttamiseksi. Yksi niistä, mahdollinen ja varsin tehokas, oli vadelmanlehtitee, jonka muistelen löytäneeni jumppapallon päällä yön pimeinä tunteina älypuhelimeni kanssa pomppiessani. Vadelmanlehtitee, ei siis vadelmatee, sisältää runsaasti mineraaleja ja vitamiineja, kuten C-vitamiinia & kalsiumia, sekä fragariini-yhdistettä, joka joidenkin lähteiden mukaan vahvistaisi kohdun ja lantionpohjan lihaksia. Siis myös voimistaisi jo olemassa olevia supistuksia (ei kuitenkaan aiheuta niitä). Vadelmanlehtiteen uskotaan lisäksi helpottavan (tehostavan) synnytystä ja vähentävän jälkivuodon määrää.

vdt1

Minulla on takanani kaksi helppoa ja nopeaa synnytystä, joskin olen aina myös juonut vadelmanlehtiteetä viimeisellä kolmanneksella. Koulukuntia vadelmanlehtiteen nauttimisesta on kahdenlaisia: toiset sanovat, että teetä olisi hyvä juoda läpi raskauden (määrää vain hiljalleen lisäten) ja samat tyypit suosittelevat teen nauttimista esimerkiksi raskauspahoinvoinnin lievittämiseen, toiset taasen uskovat, että raskauden alussa nautittu vadelmanlehtitee lisäisi keskenmenon riskiä. Better safe than sorry - itse olen nauttinut teetä siis ihan raskauden viimeisillä viikoilla.

IMG_4755

Suomessa vadelmanlehtiteetä minun tietääkseni löytyy Clipperiltä pussiteenä ja kotimaiselta Valioravinnolta irtoteenä. Itse olen enemmän tykästynyt helppoon ja voimakkaamman (vadelman) makuiseen Clipperin vadelmanlehtiteehen, jota myyvät luontaistuotekaupat. Hintahaitari 20 pussin paketilla on empiirisen kokemukseni mukaan 3,20-4,50 euron välissä, edullisimmin sitä olen ostanut Life-luontaistuotekaupasta, eilen kahden paketin verran. Clipperin versio on ärhäkän punaisen makuista ja maistuu... No, vadelmalta. Hunajan kanssa maku on miellyttävä(mpi), mutta ei varsinaisesti makunystyröitä hivelevä. Jos pitää makeasta vadelmamehusta (minä en pidä), pitää vadelmanlehtiteestä hunajan kanssa. Itse olen raikkaampien, lämpimämpien ja yrttisempien makujen ystävä, mutta en silti sylje tähän teemukiin.

Arvailtavaksi jää, kuinka iso osa on uskolla konseptia kohtaan, koska olen tosiaan juonut teetä jokaisessa raskaudessani, mutta omalla kohdallani helppojen ja nopeiden synnytysten lisäksi suotuisia vaikutuksia on muitakin: tuntuu, että turvotukseen ja tukkijalkoihin tepsii tämä ärhäkän punainen ihmejuoma ja sen enempää yksityiskohtiin paneutumatta sanoisin myös, että teen juomisen myötä vatsani on voinut paremmin. Ja ehkä teellä on jonkinlainen henkinenkin vaikutus minuun: olen aina ostanut sitä silloin, kun ajatus muljahtelevasta sikiöstä ja raskauspahoinvoinnista on muuttunut mielikuvaksi ihan oikeasta vauvasta. Kai tämä on minun tapani viestittää itselleni(kin), että kohta, ihan kohta meillä on vauva. Pieni vastasyntynyt, joka pian saa tulla.

Onko teillä omia synnytykseen valmistavia ihmetuotteita? Mitä?

Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!).

13 kommenttia:

 1. Ihana ajatus että teillä ihan oikeasti on kohta se pieni vauva kotona <3 Täytyy pitää tää tee mielessä, ellei sitten meiän toinenkin synny etuajassa niin kun Minea..

  VastaaPoista
 2. Hei. Olin ostamassa tuota Clipperin teetä edellisen tee-postauksesi jälkeen, koska se kuulosti niin hyvälle enkä ole vastaavaa maistanut. Jäi kuitenkin hyllyyn, koska pakkauksessa mainitaan ettei teetä suositella 1. kolmanneksen aikana.

  Mietin, että mikä ainesosa siinä on mahdollisesti haitallinen, osaatko kertoa? Olen jo rv26, mutta jotenkin en kuitenkaan uskaltanut "ottaa riskiä" tuotteen kanssa. Kiinnostaa yhä, joten olisi kiva tietää lisää! :)

  Ps. Sokokselta löytyy Clipperiä laaja valikoima ;)

  VastaaPoista
 3. Kivat raidat ja värit kuvissa.
  Mä en ole ehtinyt valmistautua synnyksiin kummallakaan kerralla, kun enemmän ja vähemmän laskettua aikaa on molemmat syntyneet.

  VastaaPoista
 4. siis, enemmän ja vähemmän ennen laskettua aikaa molemmat syntyneet

  VastaaPoista
 5. Tunnustan. Käytin sitä öljyä, jota käytetään "sinne alas niiden paikkojen" elastisuuden lisäämikseksi, koska pelkäsin kuollakseni repeäväni. Kätilö vielä synnärillä totesi, kun puhuin tästä, että tod.näk. öljy auttoi! :D

  VastaaPoista
 6. Niin kyllä on! Katselin tänään juuri perhekerhossa keskosena syntynyttä pientä poikaa, joka oli juuri mennyt kolmen kilon rajapyykin yli ja hän oli niiin hentoinen ja pieni! Ja kun tarkemmin ajattelin viimeksi neuvolassa saamaani epävirallista painoarviota, niin tajusin, että mulla on mahassani luultavasti saman kokoinen bebe, iiks. <3

  VastaaPoista
 7. Tästä tosiaan on kahta koulukuntaa, ja toisethan nimenomaan suosittelevat ko. teen juomista läpi raskauden. Oman käsitykseni mukaan se varoitus/suositus teen juomattomuudesta ensimmäisellä kolmanneksella liittyy nimenomaan fragariiniin, jonka uskotaan voimistavan JO OLEMASSA OLEVIA supistuksia. :) Minulla on ollut harjoitussupistuksia vaihtelevassa määrin kaikissa raskauksissa jo puolen välin tienoilta, ja vaikkeivat ne koskaan ole olleet kipeitä ennen kuin ihan vikoina viikkoina, en ole halunnut niitä provosoida ennen kuin ihan lopussa. Minun kohdallani sanottakoon myös, että kohdunsuun tilanteeni on aina ollut "hyvin ihanteellinen" supistuksista huolimatta vielä viimeiselläkin kolmanneksella, eli mitään vaikutusta harkkasupistuksilla ei ole kyllä ollut. Tällä kertaa aikomuksenani oli juoda teetä jo toiselta kolmannekselta alkaen, koska sen sanotaan lievittävän turvotusta, pahoinvointia jne, mutta homma vaan niin ikään jäi... :)

  VastaaPoista
 8. Voi kiitos! Tuosta raitamekosta aka imetysyöpaidasta (josta postasin vähän aikaa sitten) on tullut mun ehdoton suosikkini kyllä! Annon vinoraitamukeja voisinkin ostaa enemmän joulua kohden mentäessä, tuosta Marianne-raidasta tulee aina niin hyvä mieli.. :)

  Meillä kanssa kaksi ekaa on syntyneet ennen laskettua aikaa ja toivon, toivon, toivon että tämäkin ulostautuisi ennen sitä kuuluisaa päivää. :D

  VastaaPoista
 9. Mä olen miettinyt sitä öljyä kaikissa raskauksissa, koska aina on tikkailtu, mutta... En tiedä, konsepti tuntuu niin epämukavalta etten ole raaskinut ostaa purkkia :D

  VastaaPoista
 10. Siis mä oon niin hämmentynyt. Lempi teeni onkin synnytystee?

  T. Lapseton ja hämmentynyt

  VastaaPoista
 11. :D Käytin ihan tietoisen provosoivasti sanaa "synnytystee", vaikka kyllähän sitä tosiaan voi muutenkin käyttää, toisen mielikuvan antaa esimerkiksi Frantsilan Imetystee ja Valioravinnon Mammatee. ;) Vadelmanlehtiä on tosiaan perinteisesti käytetty kohtua ja supistuksia vahvistamaan ja jälkivuotoa pienentämään. En tiedä, millainen vaikutus sillä olisi esimerkiksi kuukautiskipuihin, vuotoon tms.

  VastaaPoista
 12. Kiitos lisäinfosta :) Luin lisää fragariinista ja vadelmanlehdistä ja vaikuttaa sille, että voin hyvin mielin hankkia Clipperini :)

  VastaaPoista
 13. […] säännölliset ja jokseenkin kipeät supistukset tulivat tiistai-iltana vadelmanlehtiteen ja Emmerdalen äärellä, kahdeksan minuutin välein. Jaksamatta edes nousta tuoliltani […]

  VastaaPoista