Social Media Icons

perjantai 5. syyskuuta 2014

Toivepostaus: kylpyhuone ennen putkiremonttia ja sen jälkeen

10 kommenttia , , , , Share It:
kph_ennen7 kph_ennen6 kph_ennen4 kph_ennen3

Pidempään blogiani lukeneet tietävätkin, että vietimme vuosi sitten kesällä 10 viikkoa putkiremonttievakossa, ja remontin yhteydessä uusittiin myös koko kylpyhuone - siis ihan oikeasti uusittiin kaikki. Aiemmin meillä oli yksi minimaalinen vessa ja minimaalinen kylpyhuone, kapeat ovet ja pesukoneen vuoksi viistetyt karmit, ja ainoina koko isossa taloyhtiössä halusimme, että väliseinä niiden välissä puretaan, jotta kahden pienen oviaukon sijaan saataisiin yksi normaalikokoinen ovi ja jotta eteiseen, josta kylpyhuoneeseen käydään, saisi kunnollisen säilytyskalusteen naulakon ja kenkätelineen sijaan. Vanhoja laattoja ja kalusteita katsellessamme varmistuimme kylpyhuonesuunnitelman suhteen siitä, että emme missään nimessä halunneet 1) boordia 2) kuviolaattaa 3) mitään ruskeaa tai sinistä ja 4) suihkukaappia tai seinää. Yllä olevista ennen-kuvista puuttuu nimittäin asunnon hirvein elementti, roosanvärinen muovinen, homehtunut suihkukaappi, joka lensi purkulavalle heti rikkinäisen parketin kanssa ennen muuttoa.

kph7 kph6 kph4 kph2IMG_1427kph5

Ehkä vähän tylsästi ja kylpyhuonesuunnittelijan suureksi epäonneksi pitäydyimme heti alusta alkaen kahdessa värissä: mustassa ja valkoisessa. Ja siinä boordittomuudessa. Halusimme 60-lukulaisen asunnon henkeen sopivan, mutta modernin ja ajattoman kylpyhuoneen, jossa olisi runsaasti säilytys- ja laskutilaa. Toiveena oikeastaan oli, että kaikki ylimääräinen olisi piilotettu, mutta esimerkiksi pesutornikaluste pienessä tilassa kaatui omaan mahdottomuuteensa jo alkumetreillä. Pieneen kylpyhuoneeseen saatiin ujutettua uskomattoman paljon säilytystilaa, ja muutaman neliön pitkässä ja kapeassa kylpyhuoneessa säilötään niin pyyhkeet, vaipat, kosmetiikkatuotteet, hygieniatuotteet, partakoneet, sähköhammasharjat kuin siivousvälineetkin, ja vielä vuodenkin jälkeen tilanne on se, että osa kaapeista on tyhjillään (kunnes seuraava vaippasankari syntyy). Tiukkana pyykkärinä halusin kolme suurta pyykkikoria (tummat, vaaleat, punaiset vaatteet) kalusteisiin ja tilan pesutornilleni.

Laattavalinta oli meille varmasti se vaikein, koska emme uskaltaneet luottaa ensirakkauteemme. Pähkäilimme pitkään mutterinmuotoisen vaalean lattialaatan ja tumman sauman sekä nykyisen mustavalkean mosaiikkilattiamme välillä, ja itse asiassa vasta laatoitustyön jälkeen huomasimmekin, että saimme väärän laatan lattiaan. Alkuperäinen valintamme oli suurempikokoisella kuviolla ja hieman erilaisilla mustilla yksityiskohdilla, mutta hyvin samantyyppinen laatta on kyseessä kuin nykyinenkin lattialaattamme on. Kaikkiin kylpyhuoneen seiniin halusimme ehdottomasti fasettihiotut valkoiset laatat (Laattapisteen Biselado) klassisella tiililadonnalla ja marmorivalkoisella saumalla, joka on ollut lasten kanssa hyvin, hyvin paljon armeliaampi kuin mitä valkoinen sauma olisi ollut. Ehkä suurin unelmieni täyttymys on kuitenkin mustavalkoinen Gustafsbergin emaliamme! Kumpikin meistä on aina haaveillut kylpyammeesta, ja etenkin kylmään talviaikaan ja flunssakautena tunnen suoranaista euforiaa kuumaa kylpyvettä ammeeseen valuttaessani (eikä tarvinne sanoa, että se on myös lasten suosikkipaikka). Kalusteiksi kaavailin alunperin pelkkää korkeakiiltovalkoista, mutta miehen sinnikkäästä painostuksesta päädyimme korkeakiiltoiseen mustaan ja saarnikuvioon, enkä ole katunut kyllä hetkeäkään. Suuren allaskalusteen päällä on ihanasti laskutilaa, ja siihen rakentuu myöskin tulevan beben varikko - onhan vesipiste ihan vieressä! Kalusteet ja altaat ovat Temalin valmistamia ja kylpyhuonesuunnittelijan hypettämiä, ja olemme olleet niihin todella tyytyväisiä.

Vuosi putkiremontin loppumisen jälkeen raaskin vasta ostaa sarjan samanlaisia ja samanvärisiä, muhkeita ja mintunvihreitä pyyhkeitä (jotka eivät tietenkään nyt näy kuvissa koska vasta näitä katsellessani tajusin, kuinka kipeästi kaipasinkaan yhtenäistä pyyhesarjaa, hahah), ja pikkulavuaarin alla olevalle avohyllyllekin kehtasin tilata H&M Homesta mustat säilytyskorit alesta vasta pari viikkoa sitten. Vaikka siis kylpyhuoneremontissa kaikki muutettiin vesipisteistä, vessanpöntön paikasta, säilytyskalusteista, laatoista ja ammeesta alkaen, on kylpyhuone kodin tiloista se, jota on noin muuten sisustettu tavattoman laiskasti - ehkä siksi, että se on kompaktin kokoinen monitoimitila, jossa olemme parhaillaan kaikki neljä; yksi tai kaksi kylvyssä, joku harjaamassa hampaita, joku vessassa, ja pyykkirumban lisäksi en ole kaivannut varsinaisia, erillisiä koriste-esineitä tai yksityiskohtia.

Mutta, mitäpä tykkäätte? Miltä teidän täydellinen kylpyhuoneenne näyttäisi ja mitä se pitäisi sisällään?

Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!).

10 kommenttia:

 1. Ainut mikä pistää näin putkifirman omistajana silmään on kylpyammeen poistoletku. Masentuneena katsoin, että kun kylpyhuonesuunnittelijakin on ollut mukana niin miksi viemäri on noin tai putki.

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää! Tuo entinen kylppäri näyttää minusta aika kamalalta. :D

  VastaaPoista
 3. Heh, joo... Sanotaanko, että tässä pari kuukautta ennen putkirempan alkua asuttuamme tiesimme, mitä EMME halua. :D Alunperin kaapit olivat sitä paitsi vielä männynväriset, ne maalattiin vanhenevalla ylijäämämaalilla valkoiseksi, mutta eipä siitä ollut apua. :D Uudesta kylppäristä tykkään kyllä aina ja yhä vain!

  VastaaPoista
 4. Lattiakaivoa ei ollut mahdollista siirtää ja leveämpää ammetta emme olisi voineet ottaa, koska isompi amme ei pituussuunnassa olisi mahtunut enää paikalleen. Kylpyhuonesuunnitelmaan tehtiin siis paljon, paljon muutoksia, mutta kaikkeen ei putkifirma tai kylpyhuonesuunnittelijakaan kyennyt. ;)

  VastaaPoista
 5. Ihana uusi kylppäri! Juuri sellainen, jonka itse haluaisin. Suurin haave tällä hetkellä olisi tuo amme. Onko siinä säädettävät jalat? Entä paljonko tämä kauneus kustansi?

  VastaaPoista
 6. On säädettävät jalat, ja halutessaan siihen voi ostaa myös lisäetulevyn, jolloin jalat jäävät piiloon ja ammeesta tulee vieläkin retrompi. Tuo ei ollut kylpyammeiden kalleimmasta päästä ollenkaan, muistelen että viitisen sataa euroa?

  VastaaPoista
 7. Näyttää tosi hienolta! Saako kysyä, mistä otitte kylpyhuonesuunnittelijan? Meillä on tulossa wc-kylppäri-saunaosaston remppa lähivuosina. Tarkoitus oli jo aloittaa, mutta päätettiinkin tehdä kattoremppa ensin.
  Unelmien kylppäri.. Meillä on sijoitettava vessaan pesukone (ja tulevaisuudessa myös kuivausrumpu, kuivaustilat on onnettomat). Vessasta on kulku kylppäriin. Haaveissa on marokkolaistyylinen laatta suihkun taustalle, kuusikulmainen laatta olisi ihana lattiaan, mutta taitaa käydä liian tyyriiksi. Vaaleat seinälaatat, tummat lattiat. Kylpyamme olisi ihana, mutta täytyy ajatella järjellä, ettei siellä tule juurikaan lilluttua. :D n.

  VastaaPoista
 8. Kiitos!

  Ja tottakai saa! Meillä kylpyhuonesuunnitelma kuului, jos en ihan väärin muista, kalusteita ja laattoja ostaessa samaan hintaan, ja sekä suunnitelma että kalusteet ja laatat on Bauhausista (meidän tapauksessa Vantaan Tammistosta ja suunnittelija oli symppis, entinen laatoittajaukkeli Thor Jansson). Hän siis teki kotikäynnin meidän luonamme ja yhdessä pohdittiin, mikä tilaan sopisi, mikä on mahdollista ja mikä ei - ja siinä hän oli kyllä tosi huippu! Valitsimme siis yhdessä kalusteet ja laatat, ja saimme 3D-mallinnoksen suunnitelmista (joita tehtiin siis useita, kaappien kokoa vaihdettiin, kokeiltiin tehosteseinää jne). Me suositellaan! :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos! Täytyy itsekin kääntyä jonkun ammattilaisen puoleen. :)

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana! Minun täydelliseen kylpyhuoneeseen tulisi ainakin tuollainen lattia :) Muuta en osaakaan ajatella!

  VastaaPoista