Social Media Icons

keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Syksyn toivelistalla

raskauskol1 

Syksyn mukanaan tuoman pimeyden ja kylmyyden vastaiskuna olen miettinyt aiempaa enemmän itseäni ja hyvää oloani. Olen tehnyt ärhäkän makuisia vitamiinipommismoothieita, ostin raskausajan ravintolisäpurkin (just in case), harkitsin meditaatiokurssille ilmottautumista, aloitin raapustamaan (lyhyttä) synnytystoivelistaani ja karsin peilikaapistani turhat tökötit pois. Kuitenkin varmaan kiistattomin merkki sesongin vaihtumisesta ja uudesta, tulevasta aikakaudesta on toisenlaisten toivelistojen raapustelu. Siitä, kuten lapsena joulupukille kirjoittamisesta, tulee jo tavattoman hyvälle tuulelle, ja ihan kun listaa asioita, joita oikeasti haluaa, huomaa, ettei lista tunnu ensinnäkään hirvittävän pitkältä tai edes tavoittamattomalta.

Odotusaikani alkaa olla lopuillaan, joten en ole tältä istumalta varsinaisesti lähdössä uusimaan vaatekaappiani (muutoin kuin imetyskuosiin), mutta oma hyvinvointi loppuraskaudessa tuntuu aiempaa tärkeämmältä. Olen vuosia puhunut kuinka pitäisi kokeilla kylmäpuristettua kookosöljyä iholla, ja näihin päiviin saakka olen ensimmäisen raskauden hajuherkkyyden ja kookosöljy-oksennusrefleksi-kombon jälkeen kammonnut ajatustakin. Nyt, liki neljä vuotta myöhemmin, muisto on hälvennyt Raw Gaian loppuun käytetyn purkin (suosittelen, mutta ei taida saada enää Suomesta) myötä ja kulttituotteena tunnettu Cocovin kylmäpuristettu luomukookosöljy on lisätty kauppalistalle. Kuvan kolme muuta tuotetta ovat minulle entuudestaan tuttuja ja paljon fanitettuja: laventeliöljyn rauhoittavaan ja rentouttavaan tuoksuun olen luottanut niin raskausaikana kuin hirveimpinä PMS-menkka-päivinäkin, ja sen sanotaan suojaavan ihoa raskausarvilta sekä parantavan ihovaurioita palovammoista raskausarpiin ja arpiin. Minä käytin sitä jo ensimmäisenä odotusaikanani, ja keskivartaloni on raidallinen, mutta yhdessä (Sophie la Giraffe-) vauvaöljyn kanssa käytettynä se on rauhoittanut kutinaa ja kihelmöintiä iholla. Laventeliöljy on kuulemani mukaan yksi niistä harvoista eteerisistä öljyistä, joita voi (raskausaikanakin) käyttää sellaisenaan suoraan iholle. Raw Gaian Massage Oil for Women on ihanan rentouttavan ja yrttisen tuoksuinen, ihoa kosteuttava ja todella riittoisa - ihan täydellinen siis hartianhierontahetkiin, vinkvink (<-- se meillä asuva mies)! Clipperin vadelmanlehtiteetä olen juonut kaikissa odotuksissa viimeisillä viikoilla, ja kuivattujen vadelmanlehtien sanotaan vahvistavan kohtua, voimistavan jo olemassa olevia supistuksia ja vähentävän jälkivuodon määrää. Olen juonut useamman valmistajan vadelmanlehtiteetä, mutta Clipperin versio on paitsi parhaimman makuisin (etenkin hunajan kanssa) ja ainoa kokeilemani, joka on pakattu teepusseihin. Suurimmista perhemarketeista olen etsinyt vadelmanlehtiteetä turhaan, mutta luontaistuotekaupoissa sitä on yleensä aika hyvin tarjolla.

 

 

toivelista1syksykoll2syksykoll4

 

Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen olen ihan aidosti ja oikeasti paitsi toivonut, myös ostanut itselleni täydennystä vaatekaappiin - ja ilman, että taustalla olisivat olleet päälle lahonneet vetimet tai ihan oikea, akuutti, akuutti tarve. Kuulostaa varmaan tosi turhamaiselta, mutta olen lopen kyllästynyt ajatukseen siitä, että äidiksi tultuaan - ja erityisesti kotona lapsia hoitaessaan - oma ulkoinen olemuksensa tulisi täysin unohtaa ja sivuuttaa. Tai oikeammin, sitä ei tulisi unohtaa, koska neuvolan oppaiden ja naistenlehtien mukaan itsestään huolehtimaton äiti on syvästi masentunut ja parisuhteestaan piittaamaton ihmisraato, joten itsestään todella tulisi huolehtia, mutta ilman, että se olisi kenenkään ajasta tai kenenkään lompakolta pois.

Tulevaa vauva-aikaa silmällä pitäen loin toivelistan jutuista, jotka täydellistäisivät tavalliset tiistaipäivät ja antaisivat tunteen siitä, ettei ole pelkkä maidontuotantolaitos vaan ihan oikea nainen (ei siis pelkästään myöskään äiti). Minun listani nojaa pitkälti käytännöllisyyteen ja käytettävyyteen: mekot ovat imetysmallisia, huivit riittävän suuria antamaan suojaa imettäessä ja kenkien tulee kestää ulkoilua ja vettä. Minä en normaalisti ole erityisen suuri mekkojen tai hameiden fani, jo ihan käytännöllisyyssyistä, mutta nyt raskausaikana olen tuntenut oloni vapaaksi ja mukavaksi ainoastaan äitiyssukkahousuissa ja legginsseissä - ja siis myös mekoissa. Imetysaikaa kaapissa odottaa eräs ihan erityisen huomion ansaitseva luomupuuvillainen imetysmekko, johon rakastuin h-e-t-i, ja jota käytän jo nyt, ja kunhan kykenen kynnelle, haluan sen asusteiksi paksut villasukkahousut, siistit lyhytvartiset kengät ja muhkean villahuivin. Mama licious, jonka nimeen olen äitiyshousujen suhteen vannonut jo neljä vuotta, näkyi tuoneen markkinoille synnytyksen jälkeiset Afterbirth-farkkulegginssit, jotka ovat korkeavyötäröiset, ja joiden vyötäröllä on kuminauhat, jotka joustavat menossa mukana. Housujen luvataan siis kutistuvan yhdessä äidin kanssa ja korkeavyötäröinen mutta joustava malli piilottanee ensimmäisten viikkojen kuukausien mahalöllöt. Itse ainakin olen kokenut juuri ensimmäiset viikot ja kuukaudet ongelmallisina, kun paino putoaakin äkkiä toista, kolmatta kymmentä kiloa, mutta lantio ei palaudu heti entisiin mittoihinsa, eli vanhoille farkuille on oikeasti käyttöä vasta joskus yksivuotissyntymäpäivien tienoilla, joten pistän Afterbirth-farkkulegginssit ehdottomasti ehkä-listalleni. Ehdottomasti kyllä-listallani on suomalaisen Kainon merinovillainen lenkkihuivi, ja jos oikein rikastuisin, ostaisin upottavan pehmeän ja äärimmäisen mukavan näköisen Syli-neuletakinkin. Kainon (villa-)tuotteita olen käyttänyt vain lapsilla jo parin vuoden ajan, mutta kuten tavallista, en ole raaskinut ostaa itselleni mitään.

Tarkkasilmäisimmät huomasivatkin varmaan, että osa kollaasin tuotteista minulta jo löytyy, heh! Esimerkiksi Papun rusettipipon mieheni bongasi viime viikolla yhtä kuvakollaasia rakennellessani, ja kahden vuoden (hyvin, hyvin hiljaisen) uskomisen ja toivomisen jälkeen hän suureksi yllätyksekseni tilasikin sen minulle! Tulan mustavalkoisen trikooliinan sain vauvalahjaksi kesällä Anulta, Kånken-repun ja silikonisen, myrkyttömän imetyskorun taasen haluaisin vain toisessa värissä vaihtelun vuoksi, ja suurena kumpparifanina olen jo monena vuonna himotellut vuorellisia lantsareita.

Ihan oma lukunsa imetysvaatteiden ja -tuotteiden suhteen ovat imetysliivit, ja niiden suhteen parhaimmaksi vaihtoehdoksi olen todennut ammattitaitoisen myyjän sovitusapuna tai sitten yksinkertaisesti brändin, jonka suhteen tietää oman kokonsa. Itse nostan kuitenkin kädet ilmaan: mulla ei ole hajuakaan, mikä tällä hetkellä on kuppikokoni, eikä varsinkaan tietoa siitä, mihin se tulee vielä paisumaan!

Syksyn aineettomalla tai lähestulkoon aineettomalla toivelistalla on (tietysti) ikuisuustoiveeni samasta vaatekoosta kuin 17-vuotiaana, vauva joka nukkuisi yönsä paremmin kuin kaksi edellistä nukkuivat, terveet lapset, liukuvärjätty polkkamitta hiuksissa ja tietysti Strömsö-hetkiä pullollaan olevaa perhearkea - kunpa sitä voisi ostaa verkkokaupasta!

Jos sinä saisit toivoa ihan mitä tahansa vaatekappaletta, kosmetiikkaa tai täytettä herkkukaappiin, mitä se olisi?

 Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!).

7 kommenttia:

 1. Liputan myös Kainoa! Kuosit ovat ihania ja tuotteet todella mukavia ja laadukkaita!

  VastaaPoista
 2. Mä haluan ja tarvitsen uudet kumpparit. Edelliset on hai-saappaat vuosien takaa (10?)ja ne alkaa olemaan sen näköisetkin. Toivottavasti se meillä asuva mies näkisi tämän ja hankkisi mulle synttärilahjaksi hai-saappaat. Mieluusti puolukan punaiset, mutta mikä tahansa muukin kävisi...

  VastaaPoista
 3. Mulla on ne punaiset ja ne on kyllä ihanat. Haluaisin vaan nuo Frostit kun olisi vähän lämpimämmät - mun saappaisiin ei footbalance-pohjallisten kanssa mahdu villasukka. :/

  Mutta jospa jätät tämän sivun ja tuon kommenttiosion auki ja Danskun nähtäville, niin jos hän ottaisi vinkistä vaarin?! :D

  VastaaPoista
 4. Konstit on monet... mä olen jättänyt mun rikkinäiset kumpparit oven eteen rappusille merkiksi siitä, että uudet voisi tulla tilalle. Toisaalta, voisin käydä vain itse uudet hakemassa, mitä sitä vihjailemaan asiasta, jonka voi hyvin hoitaa itsekin... ;)

  VastaaPoista
 5. Hah, mä en miehelle mitään vinkkaa, vaan pyydän selkokielisesti ja kauniisti. On toiminut ja avioliitto on ollut onnellinen ;)
  Naiset rakkaat, miehet eivät juuri vihjailuja ymmärrä tai osaa lukea ajatuksia, niin suosittelen molempien hyvän mielen vuoksi puhumaan suoraan.

  VastaaPoista
 6. Moikka!
  Oletan että olet kuullt vireillä olevasta synnärijupakasta!
  Jos koet asian tärkeäksi, allekirjoita ja jaa!
  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/765

  VastaaPoista