Social Media Icons

tiistai 30. syyskuuta 2014

Raskaus + body pillow = voi autuutta!

bp_b1

Kahdeksan euron kaupunkikenkävinkkiini facebookin puolella kommentoi eräs lukija, joka kertoi samaisesta, kaiken kattavasta Lidlistä ostaneensa body pillow'n eli pitkän tukityynyn, ja (aavistuksen) katkerana päivittelin, etten moisia omassa lähi-Lidlissämme ole nähnyt kuukausiin. Koko salainen ja hivenen turhamaiseltakin tuntuva haave olisi varmaan jäänyt pimentoon ilman ohimennen tehtyä huomiota siitä, että kyseisestä lafkasta löytyy yhtä ja toista. Vuoropuhelun huomannut ystäväni Elli sanoikin ykskantaan, että heiltä moinen löytyisi turhan panttina, ja neljää tuntia myöhemmin olin onnellinen tukityynyn omistaja ja yhtää turhaa lasten käytettyä kumisaapasparia kevyempi. Sosiaalisen median ja puskaradion voima on kyllä sitten ihmeellinen!

bpb_3

Ennen tukityynyä oli nimittäin niin, että raskauden edetessä tyynyjen määrä oli lisääntynyt ja unen taasen vähentynyt. 160 senttisessä jenkkisängyssä on ollut ahdasta, kun nimeltä mainitsematon kuumia aaltoja saava, ihokontaktia karttava odottaja rantapallonsa ja kuuden tyynynsä kanssa on "tarvinnut omaa tilaa". Aamuneljältä heräämisen ja (jääkaapilla) hengailun tiesin johtuvan hormoneista, jotka tuntuvat toimivan jotenkin nurinkurisella tavalla: kun vielä saisi nukkua, ei saa nukuttua. Totuttelua vauvan tuloon? Enemmänkin valokynän muuttamista meikkipussiin pysyvästi yönmustien silmänalusten myötä - väsymyshän ei nimittäin ollut kadonnut mihinkään.

bpb_4

Kuukauden jälkeen fiilis tuotteesta on mah-ta-va. Tyyny ei karkaa jalkojen välistä mihinkään, tukee hyvin mahaa ja kun käsien välissä kylkiasennossa maatessa saa pitää jotain, niin ei tunne lysähtävänsä kasaan. Katkonaiset ja huonosti nukutut yöt ovat nyt toistaiseksi vielä historiaa. Alhaisen hemoglobiiniarvon vuoksi olo on etenkin iltapäivisin ja iltaisin aika vetämätön, mutta öisin nukun paremmin kuin aikoihin.

Body pillow, pitkulaisen mallinen ja arviolta puolitoistametriä pitkä tukityyny on aina ennen kuulunut mielessäni siihen tuotegenreen, jossa ihmisiltä yritetään vain nyhtää rahat pois paremman elämänlaadun toivossa, mutten olisi voinut olla enempää väärässä. Kuuden tyynyn sijaan pärjään nykyään kahdella ja ennen niin ahtaaseen aviovuoteeseenkin tuli kummasti lisää tilaa (ylimääräisille yövieraille, huom huom huom). Nakkityyny, kuten lapset sitä nimittävät, olisi voinut kotiutua meille jo neljä vuotta sitten, ensimmäisenä raskausaikanani. Ekstrakiloista LINKKI huolimatta nimittäin on niin, että minua aina ennen, siis tässäkin raskaudessa, vaivanneet alaselkäkivut ja aamuinen kankeus hävisi tukityynyn myötä, ja liitoskivutkin ovat pysyneet paremmin kurissa tyynyn kanssa (tämän huomasin taannoisella mökkireissulla, jonne en puolitoistametristä tyynyä ottanut mukaan). Ainoan miinuksen Lidlin versio saa valkoisesta päällisestä, joka on lapsiperheessä hieman epäkäytännöllinen. Vähemmän näppäränäkin emäntämä kuitenkin ompelin susirumasta jämätrikoosta tyynylle uuden päällisen, ja laiskana ompelin vain toisen päädyn kiinni, toisen sidoin kiinni narulla, ja niin nakkityyny tunnetaan nykyään myös karkkityynynä.

Lidlissä ei valitettavasti ainakaan nyt näyttäisi olevan tyrkyllä raskausajan tukityynyjä, mutta niitä löytyy runsaasti eri valmistajilta ja hintaa niillä näyttäisi olevan noin 40-50 euron verran. Ainakin tämä NG Babyn irroitettavan päällisen kanssa myytävä tukityyny vaikuttaisi mitoiltaan hyvin samanlaiselta kuin omani.

Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!).

19 kommenttia:

 1. Ei oo reilua hehkuttaa tuota tyynyä. Mä meinaan riensin Lidliin ostamaan moista kun semmosen mainoslehdestä bongasin. Mainostin myös raskaana oleville tutuille. Ja niin siinä sit kävi, että minä jäin ilman. Joka yö kiroilen tyynyttömyyttä :(

  VastaaPoista
 2. Lidlissä myytiin juuri taannoin tuohon tyynyyn tarkoitettuja irtopäällisiä. Meillekin tuollainen tyyny kotiutui yli kaksi vuotta sitten ja on sittemmin kuopuksen syntymän jälkeen jäänyt tyhjänpantiksi. Nyt odottelee varastossa jos joku toinen joskus vielä tarvitsisi.

  VastaaPoista
 3. Mullakin oli muutamia tyynyjä raskausaikana sängyssä unikaverina, ja voi elämä sitä säätämistä niiden tyynyjen kanssa! Aaargh!

  VastaaPoista
 4. Hei, mullakin oli tuo lidlin tyyny raskausaikana. Se oli aivan IHANA! Haalasin sen aina anoppilaankin mukana, kun mentiin sinne yöksi. Sain sen silloin äidiltäni ja ompelin siihen itse päällisen. Meidän poika on nyt 1.5vuotta ja tyyny on vieläkin käytössä. Se on tosi hyvä "selkänoja" sängyssä, kun katsoo telkkaria. Nyt ihan vasta oli lidlissä siihen päällisiä myytävänä ja ostinkin sellaisen harmaasävyisen. Maksoi muistaakseni 3 tai 4 e.

  VastaaPoista
 5. Lidlissä tosiaan oli vähän aikaa sitten noita makkaratyynyjä, sekä niihin tarkoitettuja tyynyliinoja. Huippu ostos ja raskaana olevalle ehdoton hankinta! :)

  VastaaPoista
 6. Onnellinen omistaja30. syyskuuta 2014 klo 11.06

  Mulla on myös juuri toi Lidlin tyyny, parin vuoden takaa esikoisen odotusaikana hankittu. Aivan mahtava!
  Olisi muuten kiva jos haluaisit kirjoittaa joskus sun päivittäisen meikkipussin sisällöstä. Vai onkohan sellainen postaus jo tehty? Olisin kovasti kiinnostunut lukemaan, millaisia ovat luonnonkosmetiikan meikit, erityisesti peitevoiteet ym. Oon siis täysin siinä käsityksessä, että käytät sellaisia :D

  VastaaPoista
 7. Hei, mahtavaa kuulla, että tyyny on täyttänyt sille ladatut odotukset! Mulle kun se oli aivan liian kova ja nukuinkin sitten neljän tyynyn kera. Hyvät vaihtokaupat, jälleen kerran!

  VastaaPoista
 8. Mie nukun vieläkin mun ekan raskauden aikana hankitun imetystyynyn/vauvan löhöpaikan/unikaverin kanssa! :-D

  VastaaPoista
 9. Hih, mä kans ostin tuommoisen vartalotyynyn Lidlistä raskausaikana (maksoikohan silloin 15e eli oli tosiaan paljon muita vastaavia halvempia). Nyt onkin sitten jo pari vuotta ollut vaatehuoneessa viemässä tilaa, mutta en oo malttanut myydäkään, jos on tarvetta tulevaisuudessa. Oli kyllä loistava hankinta! :D

  VastaaPoista
 10. Voi ei! Kaikki parhaat viedään kyllä aina HETI! Mä olen mainoslehtisistä aina merkinnyt muistiin ilmestymispäivät ja taktisesti siirtänyt kauppareissut aina aamuun kyseisinä päivinä. :D

  VastaaPoista
 11. Voi vitsi, nekin on menneet ihan ohi! Kunpa ottaisivat valikoimiinsa taas pian, niin voisin ostaa meillekin jonkun kauniimman päällisen kuin mitä itse tein. :D

  VastaaPoista
 12. Kyllä! Ei sitä tajuakaan, kuinka kätevä on _yksi_ hyvä tyyny ennen kuin luopuu kuuden kanssa virittelystä (ja tukehtuu kuumuuteen).

  VastaaPoista
 13. Joo, meilläkin tuo on päivisin niskatyynynä (x3) sohvalla löhöillessä ja sängyssä pötkötellessä kaksinkin ihan paras! Miten olen oikeasti voinut olla ilman...?!

  VastaaPoista
 14. Jos niitä tulee myyntiin vielä, ostan toisen miehelle! Kun öisin käyn vessassa, on hän kaapannut sen haliotteeseen (minä tyrkin ko. lämpöpatterin pois iholta, haha). :D

  VastaaPoista
 15. Kyllä minä itse asiassa aika paljon käytänkin luonnonkosmetiikkaa. Päivämeikkituotteita olen vaihtanut hiljalleen luonnonkosmetiikan versioihin, ja meikkipussista löytyy mineraalimeikkivoide, luonnonkosmetiikkasarjan huulipuna (taipuu poskipunaksikin!), huulten rajauskynä ja ripsari, valokynä nyt on vielä perus-Lumenea, en ole löytänyt kivaa tuotetta kohtuuhintaan ecosert-puolelta. :/ Hyvä postausidea, otetaan työn alle!

  VastaaPoista
 16. Kiitos SINULLE! Tämä on ollut ehdottoman ihana ja mahtava vaihtokauppa! En olisi ikinä uskonut, että tykkäisin tästä NÄIN paljon! En varmaan luovu tästä koskaan :D

  VastaaPoista
 17. Ei kannatakaan jos on sellainen kutina, että voisi tarvita vielä! Koska miksi maksaa tosiaan montaa kymppiä enempää kun hyvä on jo plakkarissa? ;) Säilytä ehdottomasti!

  VastaaPoista
 18. Jos saa mainostaa niin mulla olis ylimääräisenä todella hyväkuntoinen ng-babyn raskaustyyny myytävänä ! :)

  VastaaPoista