Social Media Icons

perjantai 19. syyskuuta 2014

Mehuhetkiä

2 kommenttia Share It:
IMG_4341 IMG_4664rm1IMG_4455 IMG_4471

Saimme viime viikolla maisteltavaksi Tanskassa ja Ruotsissa laajalti mainetta (ja myyntiä) niittäneitä Rynkeby-täysmehuja, jotka tulevat Suomessa kauppojen hyllyille lokakuussa. Meille kotimaahan myyntiin tulevia täysmehusarjoja on kaksi, Rynkeby Selection ja Rynkeby Luomu. Selectionin alla on neljä makua: appelsiini, omena, omena-appelsiini-porkkana ja trooppinen monihedelmä. Luomu-tuoteperheen mehut ovat valmistettu luomuhedelmistä ja koko sarja on täysin lisäaineeton. Luomulaatuiseen mehusarjaan kuuluu kolme makuvaihtoehtoa: appelsiini, omena ja monihedelmä-porkkana.

rm3IMG_4501rm7

Itse pidin erityisesti raikkaasta Luomu-sarjaan kuuluvasta, lisäaineettomasta omena-appelsiini-sitruuna-porkkanatäysmehusta, joka oli ihan oikeasti raikas, ei ällöttävän makea tai liian hapan (kuten monet appelsiinimehut mielestäni ovat). Se on muuten myös ihan ässä, mitä tulee raikkaan ja pirteän makuisen marjasmoothien valmistukseen! Perheen pojat ihastuivat makeaan tropiikin hedelmistä valmistettuun Selection-sarjan täysmehuun ja kolmevuotiaalle Helmille taasen olen pakannut muskarireppuun pillijuomapulloon Luomu-sarjan perinteisiä appelsiini-ja omenamehuja (laimennettuna tosin - menee taaperolle ihan täydestä ja riittää pidempään, haha!).

rm5

Minun suhteeni mehuihin on muuttunut tämän raskauden ja taaperoajan myötä. Olin aikaisemmin - edelleenkin tuntemattomasta syystä - hanakasti mehuja, hilloja ja limonadeja vastaan (kahta viimeksi mainittua meillä ei kyllä käytetä vieläkään), ja oikeastaan vasta perhekerhossa vierailleen ravitsemusterapeutin luennon myötä tajusin, että minulla ei syytä laulaa suohon mehuvalmisteita, joissa ei ole hillittömiä määriä (lisättyä) sokeria tai lisäaineita. Hänen mukaansa lasi täysmehua (sokeroidun mehujuoman sijaan) esimerkiksi päiväkodin välipalalla on ihan ookoo, vaikka vanhemmat moisesta ovatkin kovin huolissaan, ja itsekin olen huomannut, että välipala-aikaan hyvä täysmehulasillinen hedelmien ja leivän, myslin tai vaikka (suolaisen) piirakan pitää vireystason hyvänä. Raskausaikana olen oikeastaan löytänyt mehut osana omaa päivittäistä ruokavaliotani kahdesta syystä: alkuraskaudesta (tai oikeastaan aika pitkälle puolivälin jälkeenkin) kärsin aamupahoinvoinnista, jota lievitti vain jokin nopeasti nautittava ja kylmä välipala - siis lasi mehua aamulla (jonka mies kantoi yöpöydälle, haha). Toinen syy on alhaisen hemoglobiiniarvon mukanaan tuoma rautalisäkuuri, ja jotta rauta imeytyisi parhaiten, tulisi se "nauttia" erillään kalsium-pitoisista maitotuotteista ja yhdessä raudan imeytymistä tehostavan C-vitamiinin kanssa. Useammankin esanssisen makuisen ja närästävän C-vitamiiniporetablettipakkauksen jälkeen siirryin roudaamaan C-vitamiinipitoista appelsiinimehua kotiin. Toimii paremmin, ainakin minulla (vaarana tietysti on, että joku muu hörmii ne mehut jääkaapista).

Pidän lasillista täysmehua paitsi hyvänä kannustimena syödä reippaasti kasvis-kanttarellilasagne lautaselta pois kuin vaihtoehtona välipalalla sokeroiduille jogurteille tai vanukkaille - ja iltapäivän pieni herkkuhetki (vaikka mehulasin muodossa) nyt ihan selkeästi näkyy parempana ruokahaluna niin lounaalla kuin välipalallakin. Vielä kun keksisin, miten saisin aamupuuron uppoamaan samanlaisella innolla.....

Rynkeby-mehut tulevat tosiaan myyntiin lokakuun alusta lähtien ja litran pakkauskoossa myytävien mehujen suositushinta on Selection-sarjan mehuilla n. 1,80 euroa ja luomumehujen suositeltu litrahinta tulee olemaan 1,99 euroa, eli varsin hyvän hintaisista tuotteista puhutaan! Etenkin luomulaatuisen täysmehusarjan edullinen hinta yllätti minut täysin. Oikeasti, kokeilkaa Rynkeby Luomu-sarjan porkkana-sekamehua marjasmoothien blandiksena (täydellisessä maailmassa raastaisin joukkoon vielä inkivääriä, mutta kuusi viikkoa, kuusi viikkoa...), ette tule pettymään! 

Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!).

2 kommenttia:

  1. Varmaan hyviä mehuja, mutta tuontitavaraa....

    VastaaPoista
  2. Joo mä tiedän että tää on jo vanha, mut Anna vitsi toi teidän keittiö näyttää freesiltä. Pieni pintaremontti toimii <3

    VastaaPoista