Social Media Icons

torstai 18. syyskuuta 2014

34+0 ja kaupunkikelpoinen YÖimetysmekko

17 kommenttia , , , , , , Share It:
milkerrv34_5milker34_3 milkerrv34_4

Muutamaa palavan materialismionneni ja rakkauteni kohdetta en ole koskaan edes yrittänyt peitellä: arvostusta pehmoiseen luomupuuvillaan, vaatteiden rentoon istuvuuteen tai käytännöllisyyteen - siis äitiys-ja imetysvaatteisiin raskaus-ja imetysaikana. Aika harvoin näitä saa samassa paketissa ilman täysin kohtuutonta hintaa tai oikeasti hyvää mitoitusta, joten aika usein olenkin tullut tyytyneeksi kompromissiratkaisuihin, siis päällä kinnaaviin äitiyshousuihin, ja imetyspaitoihin, jotka ovat tylsän näköisiä tai sitten oikeasti epäkäytännöllisiä. Vaatemakuni on aika yksinkertainen ja vaatekaappini väriskaala suppea, mutta äitiysvaatteiden suhteen olen monesti ollut niin pettynyt huomatessani, että tarjolla on vain iänikuisia kietaisuleikkauksia ja tummansinistä farkkua tai vaihtoehtoisesti vaatekappaleita, jotka yhdessä ison mahan ja megalyhyen helman kanssa viestittävät, että kyllä, sielu on todellakin turmeltu joskus.

Pääsin etuoikeutetusti tutustumaan tanskalaiseen imetys-ja äitiysvaatebrändiin Milkeriin, jota jonkin verran myydään Suomessakin, ja joka ehdottomasti ansaitsisi suuremman jalansijan suomalaisilla äitiysvaatemarkkinoilla. Nimi tuntuu ehkä hivenen leimaavalta, mutta valikoima on jotain aivan muuta: perinteisten luukkuimetys-ratkaisujen lisäksi heiltä löytyy vaatteita, joiden ei oikeasti arvaisi olevan imetyskäyttöön tarkoitettuja, ja materiaaleissa he suosivat pehmeitä ja laadukkaita luonnonkuituja, luomupuuvillaa, merinovillaa ja bambua. Väri-ja kuosipaletti on kohtalaisen runsas, mutta hillitty, ja vaatteita suunnitellessa on selkeästi mietitty vastikään synnyttänyttä naista ja hänen kehon malliaan. A-linjaisten telttojen ja super-slim-fit-mekkojen sijaan heidän mekoistaan löytyy paitsi säädyllinen (ja käytännöllinen) mitta myös vatsalöllöille armollinen leikkaus. En tiedä teistä, mutta itse muistan kolme viikkoa synnytyksen jälkeen itkeneeni, kun kolme kokoa tavallista kokoa isommassakin mekossa näin vain jenkkakahvojani nuolevan kankaan vaikka mekko roikkui harteilta ja pussittui vyötärölle. Olinkin siis aika positiivisesti yllättynyt huomatessani, että Milkerin valikoimissa moisia vatsan seudulta ja lantiolta todella, todella istuvia malleja ei juuri löytynyt, mutta niitä naisellisia ja kauniita leikkauksia kuitenkin. Toimitus Tanskasta verkkokaupasta oli supernopea: torstai-iltana ilmoitin oikean koon ja suosikkini, perjantaina paketti oli valmis lähtöön ja maanantaiaamuna ennen kello kymmentä posteljooni kantoi paketin ovelle. Harvoin Suomen sisälläkään tilattua pakettia saa yhtä nopeasti!

milkerrv34_2

Koska omaan vaatekaappini tuntuu mahtuvan lähinnä yksivärisiä ja raidallisia vaatteita, oli oma suosikkini ja toinen valinnoistani, yllätys yllätys, tasaraitaa. Saatoittekin bongata mekon viime postauksen yhdestä kollaasista, jossa se näyttää erehdyttävän erilaiselta kaksikymmentäkiloa minua kevyemmän mallin päällä, heh! Normaalisti välttelen tasaraitaa alavartalolla leveän takapuoleni lantioni vuoksi, mutta tämän mekon kivasta ja selkeästi levenevästä helmasta pidin niin paljon, etten jaksanut kiinnostua television tyyligurujen tiukoista tasaraitakielloista (ja sitä paitsi, "hoikentavassa" pystyraidassa näyttäisin juuri nyt lähinnä vesimelonilta..). Asusteiden ja punaisen huulipunan kanssa ei kuitenkaan ehkä (toivottavasti?!) uskoisi, että tätä myydään luomupuuvillaisena yöimetysmekkona, vai mitä sanotte? Olen tähän jo nyt niin rakastunut, vaikka puoli metriä minua edellä paikalle saapuvasta vauvamahasta sen sisällä olisinkin valmis luopumaan jo ensi kuussa!

Tänään todellakin vaihtui viikko, kolmanneksikymmeneksiviidenneksi raskausviikoksi nimittäin. Mikäli tämä beibi uskaltaisi kohdata hurjan klaaninsa samaan aikaan kuin kaksi edellistä, tarkoittaisi se, että odottelua olisi luvassa viiden viikon verran vielä. Viisi viikkoa, niin vähän enää! Kuvia, jotka on otettu hyvin istuva ja mukava vaate päällä katsellessa tajuan, että minun olisi alun pitäenkin panostaa kivoihin äitiysvaatteisiin - se, että minulla on hyvä ja itsevarma olo, välittyy (omasta mielestäni) kuvistakin aitoina hymyinä ja parempana ryhtinä. Iltapäivällä koittava lääkärineuvola syntymäpainokokoarvioineen jännittää ihan hirveästi, koska kohdunpohjankorkeusmitta on huidellut jo pari viime neuvolaa yläkäyrillä ja vauvaa on, sisarustensa tapaan, arvioitu suurikokoiseksi aiemminkin. Maha tuntuu silti ihan mukavalta kantaa - vielä. Osansa on varmasti silläkin, että lapsiveden määrän on kahdesta aiemmasta raskaudesta poiketen olevan normaali ja painoa on tullut maltillisemmin kuin kahdella edellisellä rundilla. Tuntuu, että vielä olen ihan mieluusti raskaana hetken, koska juuri nyt, juuri tällä hetkellä en oikeasti repeäisi enää vauvanhoitohommiin ja kaikki tuntuu olevan yhä kesken kotona ja blogissa. Onneksi laskettuun aikaan on vielä kuusi viikkoa, onneksi.

 Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!).

17 kommenttia:

 1. Pakko kommentoida muuten vaan sillä olet niin ihanan positiivinen! Jaksat myös postata ihailtavan usein! Mistä saat ajan ja energian? :D hyvää vointia! :)

  VastaaPoista
 2. Ihana mekko ja näytät todella kauniilta siinä! Lupaan myös, että panostan itsekin enemmän mukaviin mutta hyvän näköisiin vaatteisiin näin kotiäitinä, toivottavasti pian toisessa raskaudessa ja imetysaikana. Liian usein päälle sujahtaa jotain vanhaa ja kulahtanutta ja oma olokin on sen mukainen. Onneksi juuri sain paljon vanhaa ja kulahtanutta hävitettyä kaapeista kirpputorilla ja olenkin rakennellut samanlaista toivelistaa kuin sinä aiemmin.
  Tsemppiä viimeisille viikoille!
  T. Kesällä blogin matkaan eksynyt Liina

  VastaaPoista
 3. No voi kiitos! Raskauden suhteen olen kyllä kovin positiivinen ja kolmas lapsi, pienen pieni kuopus on kyllä kovin, kovin toivottu - myös lasten osalta. :) Mitä tulee tiskikoneen tyhjennykseen ja aikaisiin aamuihin, olen varmaan, noh, vähemmän posiitivinen ;) Bloggaamisen suhteen draivia riittää hyvin kausittain, ja silloin kun sitä on tavallista enemmän, otetaan aika omista yöunista. Ja no, nyt meillä on ollut hyvä ja toimiva diili, että mies hoitaa lasten iltakylvyt ja nukuttamisen, joten saan tarvittavan extratunnin iltaani vielä hetken aikaa joka päivä :)

  VastaaPoista
 4. Ihan totta kyllä! Kotona ollessa (vaikka tosi asiassa aika harva kotiäiti nyt varmaan on PELKÄSTÄÄN kotona) omiin vaatteisiin, hiuksiin tai kosmetiikkaan ei vaan jotenkin kehtaa panostaa, kun on "vain kotona". Silti se hyvin istuva mekko tai mukavat farkut, jotka eivät purista extramakkaroita mahalle tai kinnaa päällä, on melkoinen itsetunnon boostaaja. Ja kun kotihoidon arvostus ja äidin tekemän työn arvostus on mitä on, kannattaa oikeasti uskaltaa vähän vaatiakin parempaa. ;)

  VastaaPoista
 5. Tiedätkö mitä- minun mielestäni mekko näyttää sinun päälläsi vielä paremmalta kuin mallin päällä! Ihana! Olet todella kaunis!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana mekko! Melkein tekisi mieli tilata, vaikka omalla kohdalla imetys olisi tarkoitus lopettaa kolmen kuukauden päästä, kun vauva täyttää vuoden. :D Mutta todella kauniilta sinä ja maha näytätte tuossa! :)

  VastaaPoista
 7. Apua! KIITOS! <3 Olen ihan sanaton!

  VastaaPoista
 8. Noh, you never know... ;) Ymmärrän tuskan kyllä lyhyestä käyttöiästä. Itse aina raskausaikana satsaan juuri ja juuri kahteen lemppariin (housuihin ja housuihin, haha) jotka jää pieniksi lantion levitessä, ja sitten neljä kuukautta hiihdän jossain melkein istuvassa ja melkein mukavassa vaatteessa, koska ajattelen, että aika on niin lyhyt. Tosi asiassa istuvasta vaatteesta ja sen tuomasta itsetuntoboostauksesta on ihan kohtuullista vähän pulittaakin, vaikka käyttöikä olisi lyhyt. Parhaita ovat tietysti tämän mekon kaltaiset vaatteet joita voi käyttää sekä raskaus-että imetysaikana, siis jotain pari vuotta! :) Ja no, niissä äitiysfarkuissa olen kulkenut myös kaikkien lasten odotusten välissäkin, joten....

  Niin, ja kiitos kaunis kehusta! Tulin tosi hyvälle mielelle:)

  VastaaPoista
 9. Minunkin mielestäni mekko näyttää sinulla paremmalta kun mallilla. En olisi ilman näitä sinun kuviasi päättänyt tilata tätä. :) mutta koko asiat askarruttaa, onko mitään vinkkiä? Onko mielestäsi pientä kokoa vai reilua? Entäs väri, netissä väri näytti olevan black/silver mutta kuvissasi ja verkkokaupan mallin päällä näyttää ihan mustavalkoiselta?

  VastaaPoista
 10. No voi kiitos! <3 Ihanaa kuulla, ettei tätä vaakaraitaa tyrmätty ihan täysin kun olen aika lanteikas ja nyt viimeisilläni vielä raskaana... :D

  Mielestäni tämän nimenomaisen mallin mitoitus on ehkä hivenen naftia. Tätä ei niin ikään ole tarkoitettu käytettäväksi raskausaikana, joten otin kokoa isomman kuin mitä normaalisti käytän, mutta turhan paljon tässä ei ole maidonnousun pullistamille rinnoille tilaa (minä tosin olen tosi isorintainen, nyt kuppikokoni on 75G). Toisessa saamassani mekossa koko on omani, ja se taas tuntuu jopa vähän reilulta jopa näin raskausaikana. Tämä nimenomainen "yöimetysmekko" on siis paksua luomupuuvillaa. Sanoisin, että isorintaisen kannattaa omaa kokoaan suurempi mekko, samoin jos haluaa että mekko on selkeästi reilumman kokoinen vatsan seudulta. Normitisseillä voinee tilata oman kokonsa. Tämä kyllä joustaa aika paljonkin, mutta materiaali on melko paksua, ihana siis talveksi. :) Ja väri on kyllä enemminkin mustavalkoinen, ei siis tummanharmaa. :)

  VastaaPoista
 11. Täytyy kyllä sanoa että näytät aivan upealta noissa kuvissa:)

  VastaaPoista
 12. Kiitos! Parhaiten selvensi tieto, että ei ole varsinaisesti tarkoitettu käytettäväksi raskausaikana! Tilaan siis oman kokoni, koska raskauttakaan ei ole enää jäljellä kuin pari viikkoa...! Kiitos muuten kivasta blogista, löysin tieni tänne nyt odottaessani toista lastani. On ollut mukava lukea postauksia kun olet lähes samoilla viikoilla mennyt kanssani. :)

  VastaaPoista
 13. Näytät aivan upealta! :) ehdottomasti paremmalta kuin edellisen postauksen malli! Hyvää loppuodotusta ja syksyä koko teidän perheelle :)

  VastaaPoista
 14. Hei!

  Tuo mekko kyllä kelpaisi tälläiselle "jo imetysajan ohittaneelle"-mammallekkin :D
  Istuu hyvin sinulle! Tsemppiä loppuodotukseen!

  VastaaPoista
 15. […] Mustavalkoraidallinen, luomupuuvillainen yöimetysmekkoni on herättänyt paljon ihailua niin blogissa, Instagramissa, perhekerhossa kuin pihapiirissäkin, ja lähestulkoon yhtä kovasti pidän jo nyt […]

  VastaaPoista
 16. Kirjoituksesi perusteella päädyin tilaamaan kyseisen mekon... ja VOI MITEN IHANA SE ON!!! Nyt menossa rv 30 ja tuo on ihan huippuvaate töissä. I LOVE IT!!!!!

  VastaaPoista