Social Media Icons

lauantai 16. elokuuta 2014

Ravintolapäivän menovinkki vauvaperheille

2 kommenttia , , , Share It:
hippulasormiruokailija1

Sunnuntaina vietetään taas Ravintolapäivää, jolloin kuka tahansa voi perustaa oman pop-up-ravintolan haluamaansa paikkaan. Helsingissä liikkuville suosittelen Käpylässä sijaitsevaa lastentarvikekirppis, lastenpuoti ja kahvila Hippulaa, josta kirjoitinkin aiemmin. Hipsteriystävieni ylläpitämän Hippulan ravintolapäivän menu ja idea ei voisi olla enempää tekijöidensä näköinen - vauva-taaperoperheille on tietenkin tarjolla tuoretta, hyvää sormiruokaa Hippulan Sormiruokalassa. Menuja on kahta kokoa, vauvoille ja taaperoille, ja lautaselle on koottu monipuolinen kattaus kauden hedelmiä, vihanneksia, juureksia, pastaa, kananmunaa, raejuustoa jne. Vauvan annoksen hinta on 2 euroa ja taaperon 3 euroa, mutta nälkäiset lapset saavat niin halutessaan santsatakin. (Huom! Maksu vain käteisellä.)

IMG_9785 IMG_9805 IMG_9804 IMG_9938 IMG_9930 IMG_9891 IMG_9871

Minä itse olen sormiruokailuttanut (onpas vaikeaa taivuttaa tällaista sanaa!) kumpaakin lasta, ja jo alle vuoden ikäisestä saakka kumpikin on syönyt sitä mitä mekin olemme - milloin kanaa ja jogurttikastiketta, milloin kikhernepataa. Luulen, että vanhemmat jakautuvat tässäkin asiassa tiukasti kahtia; niihin, jotka voisivat Ravintopäivän pop-up-ravintolassa tilata samaa ruokaa lapselleen kuin itselleenkin, ja niihin, jotka ehdottomasti turvautuisivat omiin eväisiin, ellei Sormiruokalan kaltaista vaihtoehtoa olisi tarjolla. Aikuisten on mahdollista ostaa myös kolmen euron hintaan itselleen taaperon maisteluannos, ja luomuerikoiskahveja sekä raakasuklaata löytyy Kaffelan puolelta. Hippulassa lapset ovat kovin toivottuja Ravintolapäivän vieraita ja paikalta löytyy niin vaipanvaihtopiste, syöttötuoleja, imetysnurkkaus, hurmaava valikoima lasten second hand-vaatteita-ja tarvikkeita kuin urbaani, kohtuuhintainen ja esteettinen kattaus erilaisia vauvojen ja lasten lahjatavaroita Lifefactoryn juomapulloista Weangreen-säilytyspurkkeihin ja 3sproutsin vaunulokerikkoihin. Luomukosmetiikkaa, BPA-vapaita juomapulloja, luonnonkumisia puruleluja, käsityönä tehtyjä uniikkeja lasten asusteita, kantovälineitä, kerhoreppuja.... You name it, they got it!

Jos siis olet merkinnyt itsellesi kiinnostavan Ravintolapäivän raflan lähistöltä, piipahda lapsen välipala-aikaan Hippulassa - sormiruokailumenulla kun ei ole juuri valmista vauvanruokapurkkia kovempaa hintaa ja muu varikkotoiminta maitotankkauksesta vaipanvaihtoon onnistuu kätevästi samalla reissulla. Me ollaan ainakin menossa (joskin lähinnä viemään vähän lastenvaatteita ja äitiyskuteita myyntiin), eli nykäise hihasta jos törmätään!

IMG_6505 IMG_6430

PS. Niin, ja jos ergonominen kantaminen, kantovälineen hankkiminen tai sen sellainen kiinnostaa, niin poikkeuksellisesti perjantain ja lauantain sijaan sunnuntaina, Ravintolapäivänä, on paikalla iki-ihana Kantaen-Anu, josta puhuessani en vain voi käyttää liikaa ylistyssanoja. Anu on helposti lähestyttävä, varaukseton tyyppi, jolta voi kysyä kantamisesta ja kantovälineistä ilman lobbausta, rintareppujen laulamista suohon tai syyllistymistä. Oikeasti, käyttäkää hänen asiantuntemustaan ja kokemuksiaan hyväksi, sitä varten hän Hippulassa tuotteineen on!

Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!).

2 kommenttia:

 1. Meillä vauvan ja taaperon ruokintaan on oman kuviossa tuonut jokaisen lapsen kohdalla vaikeat ruoka-aineallergiat. Ei ole voinut juuri valita itse, mitä tai miten lapset ovat syöneet. Esimerkiksi hetkittäin ainoa sopinut kaupallinen valmisruoka on ollut bonan maissisose. Ja tämä siis myös parivuotiaalle lapselle, ei vain sylivauvalle. Ravintoloissa lapsillemme ei pitkään ollut mitään syötävää. Hotelliaamiaisillekin mentiin aina omin eväin, eikä vaihtoehtoa ollut.

  Lapset ovat siirtyneet syömään meidän vanhempien kanssa (miltein) samaa ruokaa lähempänä kolmen vuoden ikää.

  Ruoka ei siis ole kaikille valinnan mahdollisuus.

  VastaaPoista
 2. Ihan totta kyllä. Myös pikkusiskoni oli niin vaikeasti allerginen, että häntä ei esimerkiksi otettu päiväkotiin ja hänestä maksettiin äidilleni sairaan lapsen hoitotukea. Taulukot loppuivat kesken verikokeissa jne. Muistan kuinka kurjalta tuntui, kun vielä kymmenenvuotiaanakin kaiken piti olla luontaisesti gluteenitonta, maidotonta, munatonta, mausteetonta... Kalasta, pähkinöistä, sitruksista yms. nyt puhumattakaan.

  Onneksi nykyään vaikeastikin allergisille löytyy enemmän valmisvaihtoehtoja kuin tuolloin, esimerkiksi leivonnaisia, leipiä yms. pakkasesta ja gluteenittomien tuotteiden hylly kaupassakin on kasvanut räjähdysmäisesti, mutta huomattavasti hinnakkaampaahan erikoisruoka on, ja aina niitä pakkausselosteita saa olla syynäämässä.

  On siis todellakin harmillista, ettei kaikilla ole mahdollisuutta valita, mitä lapselleen syöttää. Meidän lapsemme ovat syntyneet sikäli onnellisten tähtien alla (kop kop!) ettei kummallakaan ole ruoka-aineherkkyyksiä, ja olemme voineet turvallisin mielin, ilman adrenaliinikynää, tarjota sitä, mitä vanhemmatkin ovat syöneet. :)

  VastaaPoista