Social Media Icons

perjantai 15. elokuuta 2014

Pitkän kesäloman lyhyt viimeinen viikko

3 kommenttia , , , Share It:
IMG_0478 IMG_0486 IMG_0502 maharv28_4kl1IMG_0505

Pitkä kesäloma, jonka aikana tapahtui paljon ja ei oikein mitään. Puolet ei-niin suurellisista kesälomasuunnitelmista vain kuivui kokoon, unohtui tai jäi laiskuuden vuoksi toteuttamatta. Viimeisen yhteisen viikon aikana on iskenyt suoranainen paniikki, häpeä ja tunne omasta saamattomuudesta. Ei lähdetty toista kertaa Pohjois-Karjalaan, ei Linnanmäellekään. Ei Suomenlinnaan parhaiden ystävien kanssa piknikille ja jotenkin maauimalakausikin tuntuu olevan lopuillaan. En ole koko kuluneen vuoden aikana pessyt ikkunoita ja nyt en enää uskallakaan matalien verenpaineiden vuoksi nousta keittiötikkaille huhkimaan. Koko kesän piti sopia termarikahvitreffit naapurien kanssa kotipihalle, mutta jotenkin sekin vaan jäi. Jo jouluna sovimme miehen kanssa, että jonain yönä raivaamme kaikki keittiön kaapit ylimääräisistä kipoista, kupeista, kannettomista muovirasioista ja astianpesukoneessa sulaneista mehupilleistä. On elokuu, ja vain maustekaappi on siivottu. Keittiön kirkuvan keltaiset tuolitkin (huom huom huom. värikoodi ei ole meidän valitsemamme) piti maalata, mutta...

IMG_8025 kuva pkil3 IMG_9094 hb3 IMG_9785 p11 lip9 lip4 IMG_6370 IMG_6415jmk1 juh1 IMG_5378 IMG_5246 massu1mv lem9 IMG_2618 tuptup7 IMG_1259

Ja toisaalta kun mietin, niin tapahtuihan kesällä aika paljon. Teimme yhden roadtripin, kasvatin epämääräisestä turvotuskasasta hillittömän kokoisen vauvamahan ja rakastuin sinappiin ja rucolaan (kyllä, myös yhdessä). Siirryin toiselta kolmannekselta viimeiselle, keksin vauvalle sopivan nimen, kummin, kastepaikan ja pakkasin vauvanvaatelipaston valmiiksi. Vietin ihanat baby shower-juhlat ystävieni kanssa, nauroin ja valvoin myöhään. Makasimme lasten kanssa aika monta päivää hiekkarannalla, olimme pääsääntöisesti aamuyhdeksältä ulkona ja vatsatautejakin sairastimme vain kaksi. Esikoinen oppi uimaan käsipohjaa ja ajamaan ihan oikeallakin polkupyörällä, kuopus luopui tutista, kerrossänky eksyi lastenhuoneeseen saakka ja kummankin sanavarasto on kasvanut kohisten lomakuukausina. Puolitoistavuotias kehitti itselleen esiuhmaiän ja kolmevuotiaan kanssa olen voinut alkaa jo neuvottelemaan asioista. Äitienpäivästä saakka minut on herätetty onnittelulaululla, vannottu sitten ikuista rakkautta ja lahjottu duplo-palikoista kootulla kakulla. Joka aamu. Se jos mikä tuntuu juhlalliselta - ainakin kun ennen äitienpäivää heräsin jonkun jalka suussani tai hiustuppoa köyhempänä.

Loma oli ihana, enkä aio potea huonoa omatuntoa asioista, jotka suunnitelmista huolimatta jäivät lomaviikkoina toteuttamatta. Ensi viikolla miehen poissaololla alkava arki tuntuu kutkuttavalta, jännittävältä ja no, vähän tympeältäkin. Hitaiden aamujen sijaan kerhoon on selviydyttävä vaikka väsyttäisikin ja puistoruokailun loppumisen jälkeen olen ihan oikeasti joutunut kauhan varteen jo lounasaikaan (enkä vasta päivällisellä), "kamalaa". Leppoisien lomaviikkojen jälkeen arki rutiineineen on varmasti ihan kaivattua ja toivottua. Täytyy taas vain opetella lataamaan kahvinkeitin jo iltaisin valmiiksi....

PS. Aika hauska ja erilainen kollaasi löytyy Instagramista (mekin ollaan siis siellä, @lapsellista-nimimerkillä), jonne olen lisännyt kuvia koko perheen yhteisistä lomapuuhista. #Kiljusenherrasväenkesätouhut pitää sisällään niin rantavedessä lilluteltuja varpaita kuin epäonnisia sattumuksiakin.

Mitä te olette tehneet kesälomalla? Joko olette palanneet arkeen?

Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!).

3 kommenttia:

  1. Lohdullista kuulla ettei kaikki muutkaan oo tehneet kaikkea mitä "piti"! Vauva 6kk ja piti käydä risteilyllä, rannalla, mattopyykillä... tehtiin paljon mutta ei mitään noista :D harmittaa mutta vauvaa tuskin haittaa :)

    VastaaPoista
  2. Joo, beibi ei ehkä muista tämän kesän suunnitelmien kariutumisesta mitään ja väitän ettei muista meidänkään lapset. :D Ihanaa alkanutta syksyä!

    VastaaPoista
  3. Tiesitkö että rucola on nykyään raskausajan kiellettyjen listalla? Sisältää liikaa nitraattia...

    VastaaPoista