Social Media Icons

torstai 7. elokuuta 2014

Muotietoinen, nyt mä olen muotitietoinen

au3 IMG_0069

Vähän kaiholla ja kateudella katselen ystäviäni, joilla on varma ja tarkka silmä lastenvaatteiden (ja omienkin vaatteidensa) suhteen. Sellaisia tyyppejä, jotka haistelevat seuraavia trendejä jo kauan ennen muita ja tietävät aina, mikä on liikaa ja mikä liian vähän. Meillä lapset haluavat itse olla valitsemassa vaatteita, ja noloa kyllä, viime viikkojen hellesäille huonosti varustautuneena lapset ovatkin kulkeneet kotona alusvaattesillaan ja pihalla hiekkalaatikkoleikit kestävillä, mutta auringolta suojaavilla trikoilla. Kesän ensimmäiset shortsit ostin kummallekin lapselle vasta pari viikkoa sitten pihakirppislöytöinä, koska henkilökohtaisesti en uskonut (lasten) shortsisäiden yltävän näille leveyspiireille saakka. Itse asiassa shortsit jotka lapsilleni ostin, olivat ensimmäiset laatuaan koskaan. Minä olen pukijana suorastaan hysteerisyyteen saakka taipuva kerrosvaatettaja, mieheni taas rennompi ja selkeästi kevyemmin lapset pukeva tyyppi. Ihastelen kyllä muiden kuvia lapsista, jotka kanvastakki ja farkut jalassa keikistelevät lokakuussa urbaanissa citymaastossa, mutta oikeasti kaivan itse noihin aikoihin jo toppavaatteet ja kypärämyssyt esiin. Nyt lasten kasvaessa isommiksi ja hellesäiden piinatessa en tietenkään ole turvautunut päällysvaatteisiin ja lapset itse osaavat myös hyvin kertoa, milloin on liian kuuma, ja mikä vaate ei tunnu mukavalta päällä. Ehkä meidänkin hikipäillä siis oikeasti nähdään syksyllä välikausitakin kaverina housut ja tennarit, koska sellaisia he itse toivovat päälleen.

 

Paitsi kolmevuotiaalla esikoisella, myös reilulla puolitoistavuotiaalla Armaksella on omat vakiintuneet suosikkivaatteensa, ja vaatteet vaihdettaisiin varmaan neljä kertaa päivässä, ellen olisi laittanut lapsilukkoa vaatekaapin oveen (joka sekin kyllä pettää innoikkaimman asuleikin tiimellyksessä). Noshilta keväällä ostamani lippapipot ovat olleet niin suuret hitit, että mietin jo erikuosisten tilaamista nyt myynnissä olevasta syysmallistosta. Hellettä tai ei, niin kaksinkertaisesta trikoosta ommeltu lippahattu on s-a-a-t-a-v-a päähän. Housujen suhteen Armas ei ole erityisen nirso, mutta yläosista hän on sitäkin tarkempi. Kuopuksen kovimpia juttuja ikinä ovat dinosaurukset, autot ja (omat suosikkini, joita mieluusti hänen suostumuksestaan haalin) "pallot" joka käsittää niin jalkapallot, hedelmäkuosit kuin polkadot-pilkutkin. Tämän tiedostaen ostin vuosien tauon jälkeen H&M:ltä muutaman uuden lastenvaatteen, kuten yllä olevan H&M Conscious-malliston dinopaidan ja vihreät housut alesta alle kympin yhteishintaan. Kumpikin ostos sai loistokkaan hyväksynnän silmät kirkkaina kikattavalta pojalta! Cientan farkunväriset kengät ovat alkukesän kirppislöytö. Hitti ehkä enemmän minun mieleeni taasen on Ipanaisen Annilta lahjaksi lapsenvahtikeikan jälkeen saamani LaLilun siksak-kuosiset henkselit. Puolassa nuoren äitiyrittäjän Ilonan käsityönä valmistavia, eri kuosisia henkseleitä, mirrejä ja tyttöjen hiusjuttuja on myynnissä Helsingin Käpylässä Hippulassa, josta ehkä muistattekin minun kirjoittaneen hiljan.

Tänään Armas katsoi itseään peilistä ennen lähtöä ystäville, hymyili tyytyväisenä ja henkäisi sitten: "niin hiaaano!". Vähän turhankin paljolla varustetut vaatteet, reissussa rähjääntynyt lippapipo ja pöydänkulmaan leikin tiimellyksessä kolhaistu naama tahi ei, niin hän itse oli vallan tyytyväinen. Ja sehän on pääasia.

PS. Blogin facebook-sivulla on vielä parin päivän ajan meneillään kiva lukija-arvonta, käykäähän osallistumassa!

Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!).

6 kommenttia:

 1. Meillä oli pojalla toi sama paita tänään päällä ihka ekana tarhapäivänä :-D

  VastaaPoista
 2. Ihana pikkumies!! Sai aikaan poikalapsikuumeen. Jaiks

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana! :D vaikka itse olen hillitympi pukija, enkä osaa ostaa kirkkaita värejä tai kuoseja, tykkään niin paljon katsella niitä teidän (ja muidenkin) lasten päällä! :)

  VastaaPoista
 4. Hahha! Minäkin olin kyllä ennen tosi neutraali pukija ja nyt tulevalle vauvalle olen ostanut lähinnä valkoista ja muita vaaleita värejä, mutta taaperoilla pidän väreistä ja kuoseista - ja niin pitävät hekin. :)

  VastaaPoista