Social Media Icons

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Tulan suomalainen limited edition-mallisto ja trikooliinojen uudet tuulet

9 kommenttia , , , , , Share It:
tulalimitededitionfinland1tula6tula7tula3 tula4

Iih, iih, iih! Puolalaisen kantoreppubrändin, Tulan, Finland Limited Edition-malliston neljästä repusta kaksi on nyt julkistettu ja tilattavana! Tulaa maahantuova ja Ipanainen-verkkokauppaa kotiäitiyden ohella pyörittävä ystäväni Anni kyseli jo kauan sitten, minkälainen kuosi Tulalta puuttuisi ja kukakohan suomalaisista tekstiilisuunnitteloijoista olisi hyvä kantamaan vastuun Limited edition-reppumalliston paneeleista. Itse mietin ihanaa, ihanaa helsinkiläistä Sanna Manderia ja toisaalla ehdoteltiin leikkisää Polka Jamia, mutta Anni päätyi varsin erilaiseen yrittäjään omilta kotikulmiltaan, nimittäin joensuulaiseen Hañhi Designiin, jonka taustalla on joensuulainen taiteilija Hanna Hirvonen.

Hañhi Designin kuosit ovat Tulan yleisestä, leikkisästä ja värikkäästä linjauksesta ja kuosivalikoimista hyvin poikkeavat, ja reppuja on saatavilla vain rajoitettu erä. Reppujen paneelikankaat on painatettu käsin, joten pientä vaihtelua kuoseissa ja väreissä saattaa olla, mutta se on mielestäni vain osa reppujen rustiikkista ilmettä. Inspiraationa kuosien taustalla on itä-suomalainen luonnonläheinen elämäntyyli, luontouskomukset sekä karjalainen symboliikka ja mytologia. Itse pidän reput nähneenä ja niiden paneelit kuvanneena niiden rouheasta ja karustakin ilmeestä. Ei pastellisävyisiä ilmapalloja, graafista ja niiiiiin bloggaaja-obvious-kuosina nähtyä siksakkia tai retrokukkia, vaan jotain ihan muuta. Peukku siis Hañhi Designin valitsemisesta paneelikankaiden painattajaksi, Anni!

Tulan uusia Limited edition-kuoseja kuvaillaan verkkokaupassa näin:

tulalimitededition10

"Hirvi-kuvioon on liitetty perinteset pohjantähti ja käpälikkö-kuviot. Pohjantähti suojelee matkamiestä ja näyttää oikeaan suuntaan. Pohjantähden yksi nimityksistä onkin Pohjannaula tai Taivaannapa, aivan niinkuin taivaankansi olisi naulittu tuolla tähdellä kiinni paikoilleen. Käpälikkö eli Hannunvaakuna on ollut yleisesti käytetty koristekuvio. Se on maalattu monesti talon tai ladon seinään suojelemaan pahoilta hengiltä ja huonolta onnelta. Hirvien yhteen liittyvistä sarvikiekuroista muodostuu myös kuvioita. Jos oikein tarkasti katsot, niin voit nähdä karhun pään ja kaksi jänistä vastakkain."

HUOM! Pronssi(vai ruoste?)-musta-hopeisesta Hirvi-kuosisesta repusta on myyty jo taaperokoot loppuun, koska Tula-äidit Jenkeissä intoutuivat vähän shoppailemaan kovien postikulujen uhallakin. Kannattaa siis toimia pian, mikäli haluaa omansa oikeassa koossa!

tulalimitedediton9IMG_0749

"Työmiehet -kuosi on syntynyt Outokummun kaivoshistorian inspiroimina siellä työskennelleiden kaivostyömiesten tarinoista ja kuvista. Hannan mukaan rennot työmiehet nojailevat tässä kuvassa mahat täynnä "soppamuijan" keittämää lihasoppaa." Tämä mustavalkoinen ja yksityiskohtainen Työmiehet-reppu on ehdottomasti oma henkilökohtainen suosikkini, siitäkin huolimatta, että se on hyvin erilainen kuin aiemmin ostamani Tulan reput.

Mikäli Tula on brändinä tai kantoreppu tuotteena tuntematon, niin lyhykäisydessään kyse on yhdestä tämän hetken (kohtuuhintaisesta) ergonomisesta kulttikantovälineestä, joka loppuu maahantuojilta ja tehtailta nanosekunnissa - eikä suotta. Meillä on reppuiltu Tulan kanssa pian kolme vuotta, ja vaikka olen kokeillut myös muunlaisia ja -merkkisiä kantoreppuja, palaan aina helppokäyttöiseen ja yksinkertaiseen Tulaan. Repun hihnat saa kiristettyä yhdellä kädellä kymmenessä sekunnissa ja keskiosan paneeli on ihanan ohut, joten se ei hiosta ja lapsi on helppo asettaa siihen ergonomiseen asentoon.

Ehkä eniten kysellään ja pohditaan aina kokoasiaa, sillä Tulan repuista on saatavilla kahta kokoa. "Taaperokoko" ja "vauvakoko" (oikealta nimeltään standard-koko, mutta lempinimenä on vauvakoko) ovat nimikkeinä ehkä vähän harhaan johtavia, sillä oikeasti "vauvakokoinenkin" reppu on hyvin pitkäikäinen hankinta. Tulaahan suositellaan käytettäväksi ilman erikseen ostettavaa, integroitavaa vauvatukea, seitsemästä kilosta alkaen, eli noin neljän kuukauden iästä (?) alkaen, mutta vauvavuoden päätteeksi reppu ei oman kokemukseni mukaan ole todellakaan pieni eikä tuolloin ole varsinaista tarvetta vaihtaa standard-kokoista reppua taaperokokoon vaikka vauvasta tuleekin taapero. Omat, isokokoiset lapseni ovat mahtuneet reppuun hyvin kahden-kolmen kuukauden iässä ja heitä olen kantanut standard-kokoisella repulla noin kahden vuoden ikään saakka. 1,5-vuotiaalle kuopukselle (n. 13kg ja ehkä n. 85cm) sovitin taaperokokoa, mutta tulin vain todenneeksi, että lapsi on helpompi ja mukavampi asettaa vielä pienempään reppuun. Paneelin leveys tai korkeus ei siis tule isommallakaan lapsella vauvakoossa vastaan, mutta unituki saattaa olla vähän nafti. Meillä lapset eivät ole koskaan nukkuneet pitkiä aikoja kantorepussa, koska reppua on käytetty lähinnä siirtymiin ja itkuisiin päiviin esimerkiksi hampomisen ja flunssakausien aikaan kotona. Kun lapsi on nukahtanut, olen siirtänyt hänet aika pian jonnekin muualle nukkumaan. Systemaattisesti päiväunia kantorepussa nukkuvan taaperon kanssa isompaa kokoa voi toki kaivata reilumman kokoisen unituen puolesta, mutta näppärä emäntä ompelee sellaisen kyllä itsekin.

tulatrikoo2 tulatrikoo3 tulatrikoo4 tulatrikoo6

Ja on Tula-rintamalla myös toisenlaisia ilahduttavia uutuuksia ainakin odottajille ja pikkuvauvojen äideille, nimittäin trikooliinoja uudenlaisilla, kuosillisilla paneeleilla. Valittelin Annille jo keväällä, että Tulan ohuehkoista ja mutta jämäköistä trikooliinoista on saatavilla todella huonosti kuoseja, vaikka juuri raikkaat ja kuosikkaat paneelit ovat helppokäyttöisyyden ohella se Tulan tavaramerkki. Itse sain babyshower-lahjaksi Anulta mustavalkoisen (Circle du Soleil) Tulan trikooliinan, josta ennustan hittiä arkeen kolmen lapsen kanssa kotona. Olen pikaisesti kokeillut pari kertaa Tulan trikooliinoja, ja ihastuin ohuehkoon trikooseen ja viistottuihin liinanpäihin, jotka helpottavat sitomista ja tekevät solmusta ohuemman (aika kullanarvoista esimerkiksi kantotakin tai -paneelin alla). Noin kuudenkympin hintakin on varsin kohtuullinen - Tulan tuotteet eivät pysy myynnissä esimerkiksi facebookin Kantoväline-kirppiksellä vuorokautta kauempaa ennen tilitietojen vaihtoa, joten jälleenmyyntiarvokin on todella hyvä. Mitä pidätte trikooliinojen paneeleiden uusista kuoseista? Millaisia paneeleja tai kuoseja toivoisitte Tulalta saavan (nyt olisi ihan oikeasti mahdollisuus vaikuttaa, koska Anni on todellakin maahantuoja ja tekee tiivistä yhteistyötä Tulan kanssa koko ajan)? Avatkaa siis nyt sanainen arkkunne! Itse toivoisin ehkä vielä enemmän yksinkertaisia, kypsiä ja graafisia kuoseja - ei retrokukkia, autoja tai kuumailmapalloja.

PS. Elokuussa Tulan reppuja pääsee hypistelemään, kokeilemaan, lainaamaan ja ostamaan Helsingin Käpylän Hippula-lastentarvikekirpputori & Kaffelan yhteydestä. Ei enää kauaa avajaisiin, en malttaisi odottaa!

 Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!).

9 kommenttia:

 1. Olen ehkä ainoa, mutta mielestäni hirvet ja työmiehet eivät sovi ko. lasten tuotteeseen.

  VastaaPoista
 2. Onneksi Tulaa saa myös lapsellisissa printeissä, että on mistä valita jos haluaa sukupuolikoodata tai katsoa kantovälineen kannettavan mukaan, Minusta nämä näyttää päheiltä ja ottaisin mennen tullen nyo työmiehet jos olisi sopiva kannettava...

  VastaaPoista
 3. Moikka! Eikö sinulla ollut taannoin tula-arvontakin täällä blogissasi? Onko minulla mennyt täysin ohi sen voittaja vai oletko mahdollisesti julkistanut sen muualla kuin blogissasi (joka on siis ainoa kanava, jossa aktiivisesti blogiasi seuraan)? Tuli vain tästä postauksistasi tämä mieleen, sillä tuolloin siihen arvontaan muistaakseni itsekin osallistuin. :)

  VastaaPoista
 4. Hei! Kantorepun hankkiminen kiinnostaa kovasti. Tiedätkö, milloin kaksi muuta uutta kuosia julkistetaan?

  VastaaPoista
 5. Ai, minä taas tykkäsin niistä erilaisina kuoseina vaikka itse varmaan päädyn vauvareppuni kanssa johonkin neutraalimpaan vaihtoehtoon :)

  VastaaPoista
 6. Niinpä! Esimerkiksi Hirvet on kuosina sellainen, josta tykkään kyllä, mutta jota en haluaisi itselleni. Ja niin on moni muukin Tulan kuosi. Minusta monipuolisuus on todellakin vain hyvä juttu, ja että jokainen tosiaan voi valita mieleisensä kuosin (tai vaikka yksivärisenkin repun) niiden iänikuisten musta-viininpunainen-ruskea-vaihtoehtojen sijaan.

  VastaaPoista
 7. Joo, arvonnan voittaja julkistettiin blogini facebook-sivulla pian arvonnan loppumisen jälkeen ja reppu on ollut jo kuukausia onnellisella omistajallaan :)

  VastaaPoista
 8. Hyvä kysymys! Minäpä kysäisen Annilta ja palaan tähän - varmasti myös erillisessä postauksessa asian tiimoilta. ;)

  VastaaPoista
 9. Tosi hienoja! Oma Tulani on ollut aivan korvaamaton itkuisen vauvan kanssa :) jäin miettimään tuota unitukea, onko se vauvamallissa jokin irroitettava lisäosa?

  VastaaPoista