Social Media Icons

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Millainen ensisänky vauvalle?

35 kommenttia , , , , , , , Share It:
ensisänkydiy2 ensisänkydiy1

Olenkin moneen kertaan sanonut, kuinka tämä kolmas odotus on ollut minulle jonkinlaista vaiettujen toiveiden ja tarpeiden täyttämistä - enkä tarkoita paikkaa sydämessä, vaan kotona. Vauvatarvikkeiden suhteen olen aina yrittänyt olla mahdollisimman säästeliäs, fiksu ja viimeiseen saakka olen välttänyt hullaantumista turhilta tuntuviin härpäkkeisiin. Jollaiseksi myös ensisängyn ajattelin mielessäni. Kuitenkin kahden lapsen äitinä ja kaksi vauva-aikaa kokeneena olen aika monet kerrat miettinyt, että ison ja tuhottoman paljon tilaa vievän pinnasängyn paikalla voisi ensimmäisen puolen vuoden aikana olla jotain sirompaa ja käytännöllisempää, oli se rahanmenoa tai ei. Syynä tähän olisi myös se, että ensimmäisten kuukausien yöimetysten ajaksi makuuhuoneeseen mahtuisi suuren pinnasängyn sijaan imetystuoli (siis keinutuoli) ja vauvan sänky.

Yksi merkittävä vaatimus minulla on, mutta muutoin olen ihan kysymysmerkkinä. Haluan, että sänky keinuisi tai sitä voisi liikuttaa, sillä se helpottaa kyllä pienen vauvan nukuttamista ja auttaa rauhoittumaan. Meillä on kummallakin ollut superhittinä Baby Björnin käytettynä ostettu 1-2-3-babysitteri, ja ellei se olisi kovasta kuormituksesta ja kulutuksesta hajonnut, vannoisin vielä kovemmin sen nimeen. Sen kaltaisen, tasaisesti keinuvan sijaisvuoteen omistajana kuitenkin uskallan haluta jotain muuta, jotain tarkoitukseen (nukutukseen) sopivampaa, ergonomisempaa ja jotain liikkuvaa.

Käytännössä vaihtoehtoina kai on joko kattoon ripustettava kehto, perinteinen kehto, riippumatto tai pyörillä kulkeva ensisänky.

vaavi1

 

Kuva Pussaa mun blogii-Essin (muuten, tervetuloa takaisin, Essi!).


Omaa silmääni hyvin, hyvin, hyvin paljon miellyttävä, askeettinen ja vintagea henkivä vaihtoehto olisi pyörillä kulkeva, metallinen, vuokrattava Vaavisänky. Siinä tietysti hyvää olisi se, että sänkyä voisi tarpeen tullen siirtää (esimerkiksi hiljaisimpaan nurkkaan ja kauimpana olohuoneesta & keittiöstä olevaan työhuoneeseen) paikasta toiseen, ja esimerkiksi imuroinnin aikana sitä olisi helppo liikutella. Miinuspuolena vuokrattavassa sängyssä on, ettei sitä ole mahdollista ostaa itselle ja että sängyllä ei niin ikään ole jälleenmyyntiarvoa. Toisaalta.... Meillä on varastossa kolme (!) pinnasänkyä joista yksi odottaa myynti-ilmoituksen luomista jo toista vuotta, eikä tarvetta ensisängylle ole perheessämme enää tämän jälkeen, joten jälleenmyynti-velvollisuudesta luopuminen ei välttämättä ole huono juttu ollenkaan. 85 euron hinta neljän kuukauden vuokra-ajalta vähän mietityttää, mutta ensisänkyjen hintoja vertaillessa ja muiden jälleenmyyntiarvon ostohinnasta miinustaessa lopputulos voi olla +/- 0. Ja hintaan sisältyvä, uusi patja tuntuu ihan hyvältä diililtä sekin - pinnasängynkin patjat kun ovat aika suolaisen hintaisia. Perintökalleudelle ei siis varsinaisesti olisi tarvetta, mutta tämä pieneen tilaan menevä, täydellisesti sisustukseen sopiva ja helposti liikuteltava yksilö tuntuisi täyttävän ainakin teoriassa tarpeemme.

vaavisänky1

Ainoa minua mietityttävä asia vuokraamisen lisäksi ovat itse pyörät sängyn alla. Natisevatko tai rahisevatko ne? Meillä on pinnasängyssä keinutassut, jotka keräävät hävyttömän suuret villakoirat huopatassutarroihin jaloissaan ja kaiken lisäksi koko sänky natisee kun sitä keinuttaa (ehkä siksi, ettei sitä ole tarkoitettu keinutettavaksi). Herkkäunisten lasten äitinä olen lisäksi vihannut 60-lukulaisen talomme alkuperäisiä liukuovia, joita liikutellessa kuuluu kova ääni - myös naapurista meille. Siksi ehkä eniten karsastan ajatusta vikisevistä ja rahisevista pyöristä vauvan nukutuspuuhissa. Onko teillä kokemusta Vaavisängystä (ja sen pyöristä)? Suosittelisitko?

kehtokollaasi1

Perinteinen kehto olisi ainakin takuuvarmasti tukeva, helposti löydettävissä käytettynäkin ja mahdollista säilyttää perintökalleutena (kenelle?). Ongelmana yleensä tuntuu olevan vain niiden raskas paino, suuri tila jonka ne vaativat ympärilleen ja matala korkeusmitta. Meillä kotona etenkin talviaikaan lattianrajassa vetää, ja synnytyksen jälkeen olen erityisesti arvostanut rattaiden korkealla olevaa kantokoppaa, korkealla olevaa hoitotasoa ja ensisängynkin haluan olevan korkealla, jotta vauvaa sänkyyn laskiessaan tai sieltä pois ottaessaan ei tarvitsee kyykkiä. Massiivipuista kehtoa ei liikutella noin vain ja kevyempirakenteinen ei kahden vanhemman lapsen taloudessa kestä (meillä on kokemusta eräästä hentorakenteisesta rottinkikehdosta muovijalaksilla toisen lapsen vauva-ajalta) Periaatteessa en sano perinteiselle kehdolle ei, mutta vaatimukset ovat kovat, ehkä jopa mahdottomat.

ensisänkydiy4 ensisänkydiy3

Ja sitten ovat kattoon kiinnitettävät vaihtoehdot. Niitä ei tietystikään liikutella paikasta toiseen, mutta keinutus lienee tasainen eikä kapine vie pinta-alaa lattialta lainkaan, mikä tuntuu isolta plussalta. Olin jo henkisesti varautunut tilaamaan suomalaisena käsityönä valmistettavan Uinua-ensisängyn, Kelan äitiyspakkauslaatikon päälle ommeltavan "päällisen", joka kiinnitetään kattoon, ja jonka korkeutta voi säätää tilanteen mukaan, mutta niitä ei ole valmistettu tilauksesta enää hetkeen, harmi! Konsepti oli minusta tavattoman ihana, suomalaisen innovaation päälle kehitelty innovaatio, ajatelkaa!

leander1

Leanderin ihanaa, ihanaa ensisänkyä olen katsellut kaihoten jo pitkään. Leanderin ensisänky jos mikä on esteettinen ja kaunis, mutta suurehko ostohinta, 249e (ja tuota kuvankaunista kolmijalkaa myydään lisävarusteena, senkin hinta kolminumeroinen), hieman arveluttaa lyhyeltä käyttöajalta. Leanderin kehtoon on mahdollista ostaa myös kaunis kolmijalka, jolloin kehtoa voisi tarpeen tullen liikuttaa paikasta toiseen, mutta kuulemani ja lukemani mukaan kehto ei keinu kovinkaan hyvin kolmijalan kanssa ja kolmijalassa lienee meidänkin ahtaissa nurkissamme se ongelma, että se ryövää ympäriltään paljon tilaa. Katossa roikkuvana ja etenkin kauniin, pesämäisen tunnelman luovan katosverhon kanssa sänky on silti kaikista näkemistäni ensisängyistä se pehmein, esteettisin ja kutsuvimman näköinen. Juuri sellainen, jossa minä haluaisin itse nukkua ensimmäiset kuukaudet. Meidän välillämme on vain se hinta, joka tietysti muuttuu (tai sitten ei) kohtuulliseksi vain käyttämällä ja kokeilemalla. Meillä on monia edullisia lastentarvikkeita ja vaatteita, joilla ei tee mitään, ja muutamia tyyriimpiä lastentarvikkeita, joita ilman en voisi olla. Jos lastenvaatteissa hinta perustuu pitkälti brändiin, niin tarvikkeissa hinta näkyy ja tuntuu yleensä käytössä, onneksi.

ensisänkydiy8ensisänkydiy7

Neljäntenä vaihtoehtona olisi jonkinlainen DIY-versio, joka olisi teoriassa mahdollista teetättää projekti-innottomalla puuartesaaniseppä-aviomiehelläni. Mitä se sitten olisi, niin en osaa tässä vaiheessa vielä ajatellakaan. Sisustuskärpäsen katosta roikkuvan DIY-kehdon löydät täältä.

PS. Tätä tekstiä luonnostellessani päivittelin isälleni, kuinka Pinterest ja erikoiset ensisängyt ovat vieneet yöuneni, ja kuinka palavasti haluaisin löytää sen ainoan ja oikean sängyn tulevalle bebelle. Isäni myhäili tavalliseen tapaansa, kohautti olkiaan ja totesi, että vanhaa sukumaatilaa purkaessaan yksi retrosängyn mokomakin oli huonolla tavaranhävitysinnolla löytynyt navetan ylisiltä. Ja että sängyssä on nukkunut niin hän ja hänen sisaruksensa kuin minä ja minun sisaruksenikin! EIPÄ OLE MUUTEN TULLUT MOINEN KOSKAAN AIEMMIN PUHEEKSI, ja lapsihan on kolmas laatuaan! Varpusten armoilla ollut rottinkisänky ilman (siihen 60-luvulla kuuluneita) pyöriä saatiin auton peräkonttiin laudanpätkän avulla ja jo illalla puunasin vesisangon ja harson kanssa kaksi sukupolvea uneen tuudittanutta rottinkisänkyä. Muutamasta osasta, patjasta ja pohjalevystä vajaa sänky odottaa siis enää puusepän tuomiota (siitä, voiko sen vielä pelastaa)! Mallailin näkymää illalla mustavalkoisen jämätrikoopalani kanssa, ja mietin, että kyllä mummolla oli silmää jo silloin aikanaan, kun juuri sopivan minimalistinen eikä lainkaan romanttinen ensisänky tuntuu sopivan kotimme jokaiseen huoneeseen. Ongelmalliselta tuntuu vain matala korkeus - siis yksi merkittävimmistä ensisänkykriteereistäni. Katsotaan, katsotaan...

Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!).

35 kommenttia:

 1. Ooh, ihania nuo kaikki kattoon ripustettavat! Mekin pyritään pitämään pinnasänky pois nurkista mahdollisimman pitkään. Luultavasti tässä käy samalla tavalla kuin ekallakin kierroksella, ja vauva nukkuu meidän välissä. Mutta kun siellä nukkuu ainakin joka kolmas yö jossain vaiheessa myös esikoinen, piti joku liikuteltava ja vähän tilaa vievä ensisänky hankkia. Meille on tulossa Uinua - niitä kyllä saa edelleen tilauksesta, mutta jonotusajat ovat pitkähköt.

  VastaaPoista
 2. Meillä ensisänkynä toimi Emmaljungan citykoppa, silloin kun vauva ei ollut vanhempiensa välissä nukkumassa. Oli tosi hyvä ja toimiva ja tilava myös, toimii hyvin reissussa 'matkasänkynä' tarvittaessa edelleen, vauvalla on ikää 10 kk. :)

  VastaaPoista
 3. Pakko kommentoida blogiasi ekaa kertaa. Kyselit suosituksia Vaavi-sängylle. Todellakin suosittelen! Meillä oli molemmilla lapsilla ja oli täysin hintansa arvoinen. Ihana, kun sai kuljettaa vauvaa mukana, pyörillä rullailu oli kätsyä, ei mitään natinaa tai nitinää niissä, eivätkä edes keränneet pölyä tms :) toisekseen, mahtihomma kun se on vuokrattava, ei tarvitse miettiä kuinka saa myytyä eteenpäin. Sen kun vaan pakkaa takaisin laatikkoon ja vie postiin. Ihanan vaivaton ratkaisu, suosittelen lämmöllä! :)

  VastaaPoista
 4. Omaa kokemusta ei ole, mutta huomasin että Baby Style myy Ora Haikarakehto -nimistä katosta riippuvaa kehtoa. Hintaa oli 99e. Olisiko siinä yksi vaihtoehto teille?

  VastaaPoista
 5. Olen myös tuota vuokrattavaa sänkyä miettinyt, mutta arveluttaa onko tarpeeksi tukeva ettei kaadu helposti..Mistähän tuo ihana valkea lammas-mobile on peräisin joka on sängyn viereisessä kuvassa?

  VastaaPoista
 6. Ootteko tälläistä katsoneet? http://www.huvikumpu.fi/Mawok-Sovgunga-ensisaenky

  Saa kiinni kattoon koukulla tai sitten vaikka oveen roikkumaan tollasella viritelmällä, eli siirreltyäkin saa ;)

  VastaaPoista
 7. Meillä on ollut Vaavi-sänky kahdesti, enkä löydä moitittavaa. Hinta on kylläkin noussut roimasti, ellen ihan väärin muistele. Mutta ehdottoman kätevä ja nopea tilaus/toimitus/palautus. Pyörät eivät ainakaan meillä ole ikinä vinkuneet. Ja tuo neljän kuukauden vuokra-aika on just passeli ainakin meidän pitkille lapsille, siinä ajassa se just alkaa jäämään pieneksi. Etenkin toisen lapsen kanssa, kun hänen syntyessään asuttiin kaksikerroksisessa talossa, oli tuo sänky tosi tarpeen. Yläkerran makkarissa meillä oli siis tavis pinnasänky, jossa nukkui yöunia (nukkuiko se joskus yöllä, ainakin silloin tuntui että ei ikinä..) ja alakerrassa oli sitten vaavi-sänky päivän torkkuja varten.

  VastaaPoista
 8. Hei,
  pakko osallistua tähän keskusteluun. Meillä oli Vaavi-ensisänky ja voin suositella lämpimästi. Olin siihen muuten kaikin puolin tyytyväinen (ulkonäkö, toimitus, vuokrattavuus, hiljaisuus, tukevuus jne), mutta meidän pitkällä tytöllä sänky jäi pieneksi jo 3 kuukauden jälkeen. Ottaisin sen silti seuraavalle lapselle uudestaan.

  VastaaPoista
 9. Nyt on pakko kommentoida. Itsellä on kuukausi vielä laskettuun aikaan ja meille kotiutui keväällä Leander kehto Saksasta. Hinta oli noin 100€ halvempi kuin Suomesta. Setissä oli katosverho, sänky, patja, koukku ja kahdet aluslakanat. Kolmijalkaa emme makuuhuoneeseen halunneet tilaa viemään joten sänky roikkuu katossa.

  Sänky heijaa mukavasti kun kokeilimme sitä kummipojalla, ja tuntuu muutenkin kuin pieneltä turvalliselta pesältä. Torista käytettyjä ensin katsoneena uskon myös että kehdon saa helposti ja hyvään rahaan vielä myytyä eteenpäin kun sille ei enää ole käyttöä :).

  VastaaPoista
 10. Suosittelen kanssa tuota vaavi-sänkyä! Meillä oli esikoilla ja ehdottomasti vuokrataan myös toiselle lapselle! Esikoinen nukkui yönsä äidin vieressä, mutta päivisin tuo vaavi-sänky oli ihan korvaamaton! Helppo liikutella mukana olohuoneesta keittiöön yms. Pyörät ei nitise tai natise ja on tukeva ainakin minun mielestäni!

  VastaaPoista
 11. Meillä on maailmankaupan juuttikehto, palveli hyvin esikoisella ja nyt on käytössä pikkuveikalla. Se on aivan ihana katosta roikkuva soikea pesä, kuvankin löysin: http://www.maailmankaupat.fi/kirahvi/kuvat/tuotekuvat/kehto_iso.gif
  Sen ehdottomasti paras ominaisuus on, että siellä ei tarvitse vauvan kuin vähän kättänsä liikauttaa, niin kehto alkaa heijata, johtuneekohan noista kierteellä olevista "ripustusköysistä" vai mistä...
  Esikoinen veteli kehdossa pari-kolmekuisesta alkaen täysiä öitä, ja tämä pienikin nukkuu jo kuutisen tuntia putkeen. <3

  VastaaPoista
 12. Meidän tytöillä on ollut ensisänkynä suvun vanha ronttinkikori,johon teetättiin jalat ja laitettiin pyörät alle. Se on ollut aivan mahtava,kun laitoimme siihen sellaisen verhotangon+verhon ja ompelin itse reunasuojuksenkin. Eli voin suositella lämpimästi teillekin vanhan ensisängyn korjaamista! :)

  VastaaPoista
 13. Moi! Kommentoin minäkin vaavi-sänkyä; pyörät ei vingu ja sänky on tukeva, mutta ainoa miinus on meidän kokemuksen mukaan lyhyt käyttöikä. Kun sinullakin (blogiasi jo pidempään sruranneena) on ollut aika isokokoiset lapset, kuten itsellänikin, niin luulen että vaavi-sänky ei kestäisi kuin pari kuukautta. Meillä kävi vähän kahden kuukauden jälkeen pieneksi, poika taisi olla silloin joku 62cm, ja pönkäsi itsensä aina pahasti sängyn kulmaan eikä reunapehmusteetkaan oikein jeesineet! Kun kirjoitit että toiveissa olisi sänky jopa puoleksi vuodeksi niin vaavis ei ehkä ole oikea vaihtoehto, vaikka se on oikein hyvä ja etenkin kivan näköinen sänky kyllä!

  VastaaPoista
 14. minäkin ihastelin heti odotuksen alkumetreiltä kaikenlaisia kehtoja, varsinkin noita katosta roikkuvia :) pihinä päädyin sitten itse ompelemaan uinua-kehdon tapaisen luomuksen, ei ollut vaikeaa! Ompelin tavallaan "pussin" jonka sisälle äitiyspakkaus juuri mahtuu ja pussin yläreuna taitetaan pakkauksen sisäsivuja verhoamaan. Pakkauksen kansi myös sinne sisälle pohjaan tukemaan, laatikon ja kankaan väliin laitoin vielä vanulevyä pehmikkeeksi. Pussin sivuille ompelin kujat liinoja varten. Valkoisilla kuormaliinoilla ripustettiin kattoon roikkumaan :)

  VastaaPoista
 15. Hei,

  tuon tähän sellaisen näkökulman mukaan, että meillä oli ensisänkynä vanhempieni minulle ja sisaruksilleni 80-l:lla hankkima korisänky, siis sellainen missä myös oli pyörät mukana. Ja verhot ja hörhelöt ja kaikki, ja olihan se niiiiin söpö ja ihana. Ja ajattelin onnellisena, ettei tarvii sänkyasioista puoleen vuoteen murehtia ja laittaa heti rahaa sänkyyn. Noh, meni 3 kk ja jäbä kasvoi niin hurjaa vauhtia (3kk ja pituutta 68cm),että sänky jäi pieneksi heti, kun sen pituus oli vain n. 78cm - ei kun ostamaan siis pinnistä! :D Kaiken lisäksi poika oli jo niin vahva ja painava, että aina heiluessaan heilutti ohuilla jaloilla ja pyörillä seisovaa sänkyä niin, että havahtui itsekin aina sängyn heiluntaan. Eikä hän käsiäkään pystynyt siinä kunnolla enää 3kk vanhana levittämään ja heiluttamaan, kun tykkää sitä kovin harrastaa unissaan. Yöt meillä rauhoittuivatkin heti pinnikseen siirtymisen jälkeen. Olin tyytyväinen, ettei laitettu kamalasti rahaa ensisänkyyn, kun se oli kuitenkin niin lyhyen aikaa käytössä. Eli jotain edullista ratkaisua suosittelisin sullekin, kun ei koskaan voi tietää, miten nopeasti se ensisänky jää pois käytöstä. :)

  VastaaPoista
 16. Ahaa, niitä saa siis edelleen tilauksesta! Meilläkin on kumpikin nukkuneet vieressä, mutta nyt elättelen toivetta, että vauvan voisi imetyksen jälkeen siirtää nukkuvana sänkyyn ja heijata uneen. Uinuassa on meillä vain sellainen ongelma, ettei meillä ole äitiyspakkauslaatikkoa, koska en ole ikinä ottanut avustusta pakkauksena vaan rahana. Kaipa sellaisen saisi jostain kyselemällä :)

  VastaaPoista
 17. Meillä oli Emmaljungan ne järeämmät yhdistelmät ja Helmikin nukkui ensimmäiset kuukaudet päiväunia sellaisessa. Olen vain niin mukavuudenhaluinen, etten haluaisi öisin kyykkiä laittamaan lasta lattialle koppaan nukkumaan vaan nostaisin suoraan sänkyyn korkeammalle :)

  VastaaPoista
 18. Ah, mun Vaavi-sänky-kuume vain kasvaa, vaikka meillä se perintösänky onkin :)

  VastaaPoista
 19. Joo, sen Oran riippukehdon jostain bongasinkin, mutta ainakaan tuotekuvat eivät tehneet oikeutta sille. Mulle erityisen tärkeältä tuntuu ulkonäkö, noloa, myönnän... :D

  VastaaPoista
 20. Ah, se on Pinterest-bongaus, ja muistelen, ettei lähdettä ollut mainittu. Etsy on kuitenkin vastaavanlaisia, erikoisempia vauvamobileja täynnä! ;)

  VastaaPoista
 21. Alkuperäisessä tekstissä oli Mawok mainittuna ja kuvakollaasikin löytyi koneelta, hmm... Luulen, että automaattisessa ajastuksessa on käynyt kämmi ja se on jäänyt ehdotelmien listalta pois. Sitäkin mietin siis yhtenä vaihtoehtona. :)

  VastaaPoista
 22. Kamalaa kun kellään ei tunnu olevan pahaa sanaa sanottavanaan Vaavi-sängystä. :D

  VastaaPoista
 23. Sitä kokoa minäkin olen useasti miettinyt, että onko se kuitenkin liian kompaktin kokoinen, kun vuokra-aikakin on vain 4 kuukautta ja lisäkuukaudet saa erillisestä maksusta.

  VastaaPoista
 24. Mistä verkkokaupasta tilasit Saksasta? Oliko toimitus nopea? Ongelmia tullin tms kanssa?

  VastaaPoista
 25. Tukevalta se ehdottomasti vaikuttaakin, mikä tuntuisi hyvältä kahden taaperon taloudessa. Kiitos kokemuksesta! Mä taidan rakastua tuohon Vaavi-sänkyyn yhä enemmän :D

  VastaaPoista
 26. Onpa kaunis! Kuinka iso tuohon mahtuu vielä?

  VastaaPoista
 27. Miten teitte verhotangon? Meillä siis vanha rottinkisänky makkarissa ja se verhotanko kyllä houkuttelisi kun saisi sängystä oikein "pesämäisen". :)

  VastaaPoista
 28. Tuo lasteni isokokoisuus on todella asia, joka mietityttää eniten ensisänkypohdinnoissa. Katselin neuvolakorttia ja meidän Armas on ollut poikasi kanssa saman ikäisenä saman kokoinen...

  VastaaPoista
 29. Meillä testattu tuollaista katosta roikkuvaa, oli kivan näköinen ja heijaus onnistui hyvin, mutta minusta turhan lyhytaikainen: heti, kun lapsi oppi nousemaan polvilleen reunaa vasten, pelkäsin, että hän putoaa. Minä siis vannon myös perinteisen laskettava-pohja-ja-korkeat-laidat-pinnasängyn nimeen, lähinnä sen pitkän käyttöiän takia.

  VastaaPoista
 30. Meillä ollut kahdella lapsella katosta roikkuva korikehto, tilattiin Saksasta (hakusanaksi hängekorb, niin löytyy jos jonkinlaisia katosta roikkuvia) vuonna 2006, kun silloin ei Suomesta mistään saanut sellaisia. Oli aivan loistava hankinta ja kaiken lisäksi söpö kuin mikä :) Taaperolta sai vauvan "turvaan" korikehtoon, samoin koirilta. En raaski edes luopua siitä, vaan ajattelin säästää. Tosin syksyllä tulee pikkukolmonen käyttämään jälleen korikehtoa.

  VastaaPoista
 31. Apua, ei mitään muistikuvaa... =D Kävin mittaamassa, se on 81 senttiä pitkä ja 58 senttiä leveä.

  VastaaPoista
 32. Meilläkin jäi vaavi-sänky pieneksi siinä kahden kuukauden kohdalla. Me ratkaistiin asia niin että annettiin vielä kaverille eteenpäin ja he sitten palauttivat sängyn. Muutenhan tuo on ihan mainio! Ja kolmen lapsen taloudessa varmaan ihan hyvä että vauva voi nukkua omassa pesässään mutta on kuitenkin näköetäisyydellä. Jossain blogissa pohdiskeltiin niitä pyöriä että intoutuvatko vanhemmat lapset ruokailemaan sänkyä.

  VastaaPoista
 33. Ei hitsi! Näin vähän aikaa sitten eräällä ystävälläni tuollaisen Haikarapussin ja täytyy sanoa, että tuotekuvat eivät todellakaan tee oikeutta, kehto on todella kaunis ja minimalistinen luonnossa. Eikä pahan hintainenkaan, hmmm....

  VastaaPoista
 34. […] ehkä muistavatkin ensisänkypohdintani, siis haluni korvata pinnasängyn ensimmäisten kuukausien ajan vähemmän makuuhuoneesta tilaa […]

  VastaaPoista
 35. Pohdinnoistasi ei löytynyt ollenkaan seimi ensisänkyä joka on aivan upea tapaus

  http://www.seimi.fi/index.php?id_product=1&controller=product&id_lang=1

  VastaaPoista