Social Media Icons

lauantai 5. heinäkuuta 2014

Makuuhuoneen uusi tapetti - hitti vai huti?

12 kommenttia , , , , Share It:
IMG_6993 IMG_7021lip4

Kerroinkin aiemmin, että tein vähän heräteostoksia. Neljän non-wowen-tapettirullan ja liisteripurkin verran. Hetken mielijohteesta, vihaisena ja viiden euron rullahinnasta suoranaisen sokaistuneena. Yhtä aviokriisiä, aivotärähdystä ja myöhään valvottua yötä myöhemmin viisimetrinen seinä vaatehuoneeseen saakka oli tapetoitu. Uutta tapettia ja muuten niin paljasta seinää katsellessani voin vain todeta, että se on ainakin parempi kuin edellinen, mutten tiedä tykkäänkö siitä tosi paljon vai en ollenkaan. Silti. Violettiin taittava harmaan sävy on todella kaunis ja kuosi entistä oksettavaa sinappitapettia parempi, mutta fiilis on ehkä vähän... Maalaisromanttinen meille, vai mitä sanotte? Sängyn yläpuolelle selkeästi kaipaan jotain, mutta entinen, hillittömän paljon pölyä keräävä tauluhylly valokuvineen se ei tule olemaan. Ehkä sängynpääty tai joku hyvin hillitty taulu?


Yhdestä asiasta olen kuitenkin varma: kun seuraavan kerran toteutamme yhtäkään kotiprojektia, en sano, että se onnistuu lasten päiväuniaikaan! "No siis nopeastihan me vaan otetaan tuo vanha paperitapetti irti ja laitetaan uusi tilalle - ihan niin kuin Remonttireiskakin tekee! Nouse sä tikkaille ja mä vähän autan!". Suunnitelmia vähän sotki se, etteivät lapset käyneet nukkumaan normaaliin aikaan ja että olin unohtanut sopineeni Kaksplussan toimittajan kanssa puhelinhaastatteluajasta kyseiseen päiväuniaikaan. Kun hehkutin toimittajalle puhelimessa, kuinka auvoisaa ja ihanaa taaperoarki parhaimmillaan on, kuului makuuhuoneesta iso jysähdys, hetken hiljaisuus ja sitten kaikki tuntemani kirosanat. Kuopus oli tönäissyt seinää vasten nostetun jenkkisängyn pistorasiaa irrottaneen miehen päälle, ja epäonninen remonttireiska kertoi vain valkean valon välähtäneen silmissään ja sitten tunteneensa kovaa kipua päässä. Hänen ensimmäinen ajatuksensa jysäyksestä oli sähköisku, mutta tosi asiassa aamun nauhoitetun Pikku Kakkosen ääreltä karannut puolitoistavuotias vain päätti keikuttaa venettä. Tai jenkkisänkyä.

makkari1ennen

Ja muistin virkistykseksi: vanha, tunkkainen tapetti ja kuva viime kesältä. Mieheni katselee vanhoja remonttikuvia kaiholla ja argumenttina on aina: "se oli ihan kuin pala 70-lukua meillä". Niinpä. Ja juuri siksi se häipyi. Häntä lohduttaa ajatus siitä, että neuvottelemme edelleenkin seinäryijystä ja sammaleenvihreästä nukkamatosta. Mutta emme me neuvottele. Koskaan. Ikinä.

Mitä mieltä olette makuuhuoneen uudesta tapetista? Itse pelkään Riviera Maison-tyyppisiä mielleyhtymiä ja sisustustarroja, oh Lord....

PS. Piti vielä kertoa tarkemmin itse prosessista ja sen kustannuksista. Hintaa proggikselle tuli n. 37 euroa liistereineen ja tapetointisetteineen, ja kun tapettia ja liisteriä jäi yli, jäimme pohtimaan, mitä muuta voisimme tapetoida. Ehkä yhden lipaston lastenhuoneeseen.... Non-wowen tapetin mies asensi lopun viimein itse, kun jo ensimmäisen vuodan asennuksen aikaan olin valmis heittämään hänet parvekkeelta alas. Non-wowen-tapetin asennukseen emme siis tarvinneet tapetointipöytiä tai vetytysaikoja, vaan yksinkertaisuudessaan liisteri lyötiin seinään ja tapetti aseteltiin päälle. Meidän ruudullinen ja struktuurinen tapettimme on Vallila Interiorin mallistoa, ja laadukas, paksu tapetti oli kuulemani mukaan paljon helpompi asentaa kuin aiemmin ostamamme, halvat ja ohuet tapetit. Kaikesta huolimatta voin siis suositella itse tapetointiprojektia - mutta hommatkaa please lapsenvahti.

 Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!).


 

12 kommenttia:

 1. Hitti ehdottomasti!

  VastaaPoista
 2. Hitti! :) Sopii niin hyvin tuonne :)

  VastaaPoista
 3. Ihana tapetti!! Sopii tosi hienosti! Kaunis. Eikä ole mitenkään romanttinen ko se muu hömppä puuttuu :D.

  VastaaPoista
 4. Ainakin parempi kuin edeltäjänsä. :)

  VastaaPoista
 5. ihana! kiva tuo entinenkin oli! :D

  VastaaPoista
 6. Huh, teillä kyllä sattuu ja tapahtuu! :)
  Loistavasti sopii uusi tapetti teidän makkariin. Eikä mullekaan tullut mitään romanttisia viboja.

  VastaaPoista
 7. En tiedä, jostain syystä mua viehättää enemmän tuo vanha. :) Mutta ei uudessakaan mitään vikaa ole! :)

  VastaaPoista
 8. Nätti.
  Mutta ei vanhassakaan kyllä mitään vikaa ollut.

  VastaaPoista
 9. Heippa! Minun mielestäsi tuo uusi on kyllä raikkaamman näköinen ja oikein kiva :) Aika kiva myös, että nykyään selviää tapetoinnista ehkä ilman tapetointipöytää. Ei ole vähään aikaan tullut remontoitua, joten uusi asia minulle :)

  VastaaPoista
 10. Kiva, raikas tapetti!

  VastaaPoista
 11. Uusi tapetti ei mielestäni ole romanttinen vaan moderni ja raikas värityksessään ja selkeissä linjoissaan. Vähän hallitseva se ehkä mielestäni on, voisiko joku suurehko taulu tai juurikin sängynpääty rauhoittaa kokonaisuutta?

  VastaaPoista
 12. Valtava, sängyn päädyn kokoinen taulu jollain modernilla tekniikalla? Ei tuu RM-fiboja yhtään, ihan liian iso ruutu ja hörsmelöt puuttuu! Hyvältä näyttää, raikas ja selkeä vaikka näyttävä.

  VastaaPoista