Social Media Icons

sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Kesäkenkälöytö Lidlistä (!)

13 kommenttia , , , , , Share It:
IMG_8664 IMG_8666IMG_8649

Kerroinkin aiemmin, että meillä oli etsinnässä esikoisellekin Cientan puuvillaiset kesäkengät, mutta oikeaa kokoa oikeassa (ainoassa neidon hyväksymässä) värissä ei tietenkään ollut enää kauden lopuillaan jäljellä. Kesän ainoat ballerinat osoittautuivat melkoisiksi flopeiksi laatunsa puolesta, valitettavasti, ja lapsen jalkakin tuntui kasvaneen sitten viime sovituksen. Koska piirroshahmoihin fiksoituneelle lapselle on vaikeaa ostaa kenkiä, joiden ulkonäöstä, hinnasta ja toimivuudesta olisimme oikeasti yhtä mieltä, tunsin olevani vähän umpikujassa.

Neuvolan terveydenhoitajan kanssa lapset ja kesäkengät tulivat sattumalta puheeksi, ja kuusissakymmenissä oleva, neuvolan muun henkilökunnan silmissäkin arvostettu neuvolatätimme tuumasi, että ihanteellisinta lapselle olisi olla kesäisin kokonaan ilman kenkiä - aivan kuten me olemme aika pitkälti olleetkin - ja että kenkävalintojenkin suhteen on monen monta koulukuntaa. Niitä, jotka vannovat kiertolöysien ja tasapohjaisten kenkien nimeen ja niiden, joiden mielestä lasten kenkien tulisi olla oikein tukevia ja muotoiltuja. Itse en usko sokeasti kumpaankaan, ja päätin kauppareissun löytökorin kohdalla luottaa oikeasti siihen, että parikymmentä minuuttia päivässä jalassa (lähinnä pyöräillessä isommalla on kengät jalassa - rattaissa, autossa, mökillä, kotipihalla, mummolassa ja hiekkalaatikolla lapset saavat olla ilman kenkiä) olevat kengät joista jalka kasvaa nopeasti ulos, voivat olla tällaiset. Tasapohjaiset ja keinonahkaiset.

IMG_8644 IMG_8646

Kolmevuotias itse bongasi kahdet "prinsessakengät" kesäkäyttöön, enkä sanonut kissanpentuilmeelle ei. Kenkäkokoelma kasvoi kahdella parilla, neljän euron oransseilla ballerinoilla jotka ostin tämän päiväisiä kaverisynttäreitä silmällä pitäen ja mintunvihreillä sandaaleilla joilla oli hintaa 7 euroa. Helppo pukea ja riisua, lupa rähjääntyä reissussa. Kelpaa. Nämä siis löytyivät poistokorista mökkimatkan varrelta Vantaan Koivukylän Lidlistä, ja etenkin sandaaleista kokoja 25-27 oli useassa värissä runsaasti jäljellä, vink vink!

Lidlin (josta kengätkin siis on ostettu) lastenvaatteista täytyy sanoa sen verran, että laatu on hintaansa nähden aivan mielettömän hyvä! Sekä äitini että anoppini toivat aikanaan Lidlistä niin kylpytakkeja, konttaussukkahousuja kuin trikooasujakin, ja alun supermarket-karsastus katosi pesuissa ja käytössä - neljän euron bambi-legginssit olivat yhtäjaksoisessa käytössä ilman pesunukan häivääkään lapselta toiselle kaksi vuotta ennen kuin niihin tuli kiipeilytelineessä reikä. Osa kuoseista ja värityksistä nyt ovat vähän niin ja näin, mutta toisinaan joukkoon mahtuu todellisia helmiä, tsekatkaa vaikka!

Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!).

13 kommenttia:

 1. Meilläkin tyttö bongasi Lidlistä keväällä vilkkuvat lenkkarit, ja on ollu laadun puolesta yhdet kestävimmistä kengistä :)

  VastaaPoista
 2. Meiltä löytyy neidiltä Lidlin vilkkulenkkarit ja ne on ollut hyvät :)

  VastaaPoista
 3. Toi on kyllä hassua, että noista kenkäjutuista on niin kahta eri näkemystä. Tiedä siinä sitten, mikä on totta. Minäkin olen päättänyt olla uskomatta sokeasti kumpaakaan, yhdistellyt ehkä vähän molemmista :D Silti tuli ostettua kaikkien periaatteiden vastaiset kengät neidille tällä viikolla, kun hän niihin niin rakastui. En myöskään voinut sanoa ei sille kissanpentuilmeelle. Tai oikeastaan meidän tapauksessa enemmänkin huudolle kaikkia muita kenkiä kohtaan ;) http://kaaosmekkoja.blogspot.fi/2014/07/kenkarakkautta.html
  Mutta tosi kivoilta näyttää Lildin kengät. Meilläkin on ollut jotain Lidlin lastenvaatteita ja ovat olleet kestäviä.

  VastaaPoista
 4. Pitääpä pitää silmät auki, milloin sinne tulee seuraavan kerran vilkkulenkkarit. Luulisin, että meidän neiti rakastuisi niihin.

  VastaaPoista
 5. En tiedä missä määrin lapsen jalka poikkeaa aikuisen jalasta kenkämielessä.. mutta ainakin mulla oli ennen itsellä mahdollisimman muotoillut ja tukevat juoksulenkkarit ja ne tuntui aika kamalilta.. nyt on semmoset kevyet ja tuettomat free- "paljasjalkakengät" eikä koskaan ole ollu noin hyviä kenkiä..

  VastaaPoista
 6. Minäkin pidän silmäni auki lenkkareiden osalta - oli vilkkuvat tahi ei ;)

  VastaaPoista
 7. Ihan totta kyllä! Itse uskon henkilökohtaisesti ainakin siihen faktaan, että paljain jaloin kävely tekee hyvää - lapsille ja aikuisille. Mitä tulee kenkiin, niin mennään aika lailla mutu-tuntumalla.

  VastaaPoista
 8. Niin, kyllä se on varmasti tosi tyyppikysymys! Mulla on sekä paljasjalkalenkkarit että muotoillut lenkkarit, mutta eniten pidän kyllä oman jalan mukaan muotoilluista pohjallisista ja omaan jalkaan muotoutuvista kengistä. Ihan ohut, tasainen pohja ei ole koskaan ollut mua varten, mutta mieheni vannoo barefoot-kenkien nimeen näin kesäaikaan. Tyyppikysymyksiä siis :)

  VastaaPoista
 9. Ah, voin siis ehkä odottaa näiltäkin jonkinlaista kestävyyttä! :)

  VastaaPoista
 10. Me ostettiin jo aiemmin nuo samaiset sandaalit normaalilla hinnalla (10e).
  Yleensä Lidlin vaatteet ja muut ovat olleet kestäviä, mutta noista tarranauha irtosi parin viikon käytön jälkeen (tyttö repi niitä jalastaan aika voimalla, mutta ehkei nyt silti ihan niin helposti olisi pitänyt irrota). Noh, ehkä tuo oli vain tuossa yhdessä kengässä ollut ongelma ja aion tulevaisuudessakin kyttäillä Lidlin valikoimaa... Ja saipa tuon nyt korjattua itse, ettei sillä.

  VastaaPoista
 11. Ihanaa kun kirjoitit Lidlin vaatteista! Mullakin on parit lastenvaatteet ja pari toppia itselle sieltä ostettu ja aina kun multa on kysytty "mistäs ostit?" sanon vaa "öö, enpä muista..." kun ajattelen, että Lidlin vaatteet on vaan niin aliarvostettuja. Kaikki mitä sieltä oon ostanu on todellakin kestäneet käytössä tosi hyvin. Toivottavasti kaikki on kunnossa noiden vaatteiden valmistusprosessissa...

  VastaaPoista
 12. […] Lidlin poistokorista löytyneet mintunvihreät kukkasandaalit. Sandaaleista täytyy sanoa, että taannoisessa postauksessani kenkiä esitellessäni mietin market-kenkien laatua ja kasvavaa jalkaa, mutta laatu on […]

  VastaaPoista
 13. […] Kirjoitinkin kesällä ostaneeni Lidlin alekorista esikoiselle kahdet ”kakkoskengät” lastenkutsuja ja sen sellaisia silmällä pitäen, mutta kenkiinsä kovin rakastunut kolmevuotias tarpoi niillä kyllä aina tilaisuuden tullen, ja olen ollut suoranaisen hämmästynyt niiden laadusta. Hinta-laatusuhde on h-u-i-k-e-a! Varsinaisissa käyttökengissä, joilla rymytään hiekkalaatikolla, pompitaan lätäköissä ja poljetaan pyörällä peräänkuulutan tietysti erilaisia asioita; sitä vedenpitävyyttä ja erinomaista istuvuutta tai hyvää muotoilua, ja vaikka siistimpään käyttöön tarkoitetuissa kengissä kovasti haluaisinkin vaalia samoja ominaisuuksia, olen todennut sen olevan käyttökertojen määrään ja jalan kasvuun nähden ajan ja rahan tuhlaamista. Kuopuksen jalka kasvoi KOLME KOKOA viime talvikautena, joten kolmien kahdeksankympin talvikenkien lisäksi en olisi voinut kuvitellakaan laittavani samaa summaa mummolapopoihin. […]

  VastaaPoista