Social Media Icons

keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Sodassa ja raskaudessa KAIKKI on sallittua

8 kommenttia , , , Share It:
babyshower2

Tuntuu, että näihin päiviin (ja viikkoihin) saakka olen onnistunut pitämään pääni kylmänä. Nauramaan ylihintaisille vauvatumpuille, konfettisateelle nimiäisjuhlissa ja värikoodatuille vauvakutsuille. Nyt, siis juuri nyt, jokin on muuttunut. Dramaattisesti ja lopullisesti, oletan.

Sisälläni kytee valtava pesänrakennusvietti joka purkautuu mitä ihmeellisimpinä asioina: haluna ostaa kaikki tarvittavat vauvanvaatteet ensimmäiselle vuodelle, haluna vauhdittaa alennusmyyntejä, miettiä kaikki ratkaisut turvakaukaloista ensisänkyihin valmiiksi n-y-t ja varata ristiäispäivä juhlapaikkoineen puoli vuotta etukäteen valmiiksi. Koska varastointitila on rajallinen eikä tarvetta tsiljoonalle vauvanvaatteelle (paikka on siis vain ihanimmille ja niitähän ei löydy jokaisesta puljusta) tunnu olevan, olen suunnanut katseeni - viime tipassa - lauantain vauvakutsuihini.

babyshower1

Ehkä muistattekin kun naureskelin värikoodatuille supersöpöille Amerikka-henkisille megabileille tyllihaikaroineen, mutta kas, kun oma vuoroni tulee ja vauvan sukupuoleksi ennustettiin poikaa (ei sillä, että olisin intoutunut vaalenpunaisesta teemasta yhtään sen vähempää), huomaan googlailevani sinisävyisiä paperipalloasetelmia ja etsiväni teemaan sopivan värisiä konfetteja ilmapalloihin täytettäväksi. Kaikki muffinssivuoista pilleihin olisi mahdollista sovittaa teemaan, ja hitto, kerrankos minä yhdet baby showerit (itselleni) järjestän. Lupasin jopa tehdä cupcakeja ja ostin päälle jo teemaväreihin (ei vaaleanisininen, toim. huom.) sopivia karkkirakeitakin! It's a boy-banderollitkin koukuttaisivat, jos uskoisin ultran ennusteisiin 100% totuutena, mutta taidan päätyä vaihtoehtoon, joka sopii lastenhuoneeseen myöhemmin ripustettavaksi.

babyshower3

Ehkä tällä viimeisellä rundilla oikeasti kaikki tuntuu sallitulta. Että kerrankos minä haluan turvakaukaloon jalustan, mintuvihreitä paperipillejä ja päättää lapsen nimenkin yksinoikeudella (kahdesta edellisestä vastaa mieheni). Mutta vaikka olen varsin hövelillä tuulella ja valmis kotiuttamaan kaikki alennusmyyntivauvanvaatteet ynnä varaamaan ajan 4D-ultraan (no, ehken kuitenkaan), niin pidän sanani edelleen siitä, etten kaipaa vatsanympäryksen mittaajia tai lämpene ystävällisille ehdotuksille kasvohoidosta osana vauvakutsuohjelmaa - ajatus siitä, että olisin ainoa meikitön hippo ärhäkänvärinen savinaamio naamalla keskellä kesäjuhlia tuntuu suorastaan puistattavalta. Olen vain markkinavoimien viaton uhri - ja ehkä hivenen pahantekijä itsekin - en erityisesti kosketukselle tai ihokontaktille lämpeävä odottaja.

Ruokailun suhteen on todettava, etten välttämättä lähtisi kisailemaan mestarileipurin tittelistä cupcakeikeni vaikka ihan kelvollinen kotileipuri oikeasti olenkin, ja ystävätkin valuvat meille nyyttärihengessä pikkuisine ruokatuomisineen. Koristelu ja illan ohjelma sen sijaan.... Voi, se voi lähteä lapasesta! Olen kuolaillut Pinterestissä aamuyön pikkutunneille saakka etsien sitä täydellisintä paperipalloasetelmaa, drinkkitarjotinta ja käyttökohteita Pop Up Kemuista, jonka (goodiebagista saadun) lahjakortin onnekkaasti löysin kuukausien jälkeen pöytälaatikostani.

Tiedän, että joku (tai monikin) pitää minua höyrähtäneenä materialistina, mutta puolustuksekseni sanottakoon, että olen aina tehnyt kaiken pienessä mittakaavassa. Menin naimisiin kymmenen päivän varoitusajalla ja häitä juhlittiin kirkon seurakuntasalissa, eikä polttareita tai suuria syntymäpäiviä ole koskaan juhlittu. Lasten ristiäisistäkin on vastanneet muut ihmiset, kun olen lakannut taistelemasta tuulimyllyjä vastaan ja ottanut tarjotut servetit (ja leivonta-avun) mukisematta. Lauantaina on minun juhlani. Eivätkä ole - olosuhteet huomioon ottaen - yhtään överit tai turhat. Piste.

Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!).

8 kommenttia:

 1. Suosittelen vilkaisemaan sivua juhlahumua.fi.
  Ihania ideoita ja tarvikkeita juhliin!!

  VastaaPoista
 2. Ihan samoja fiiliksiä kun rv21 menossa ja varmasti viimeinen (toinen) lapsi tulossa. Pari viikkoa sitten olin vielä ultrassa sitä mieltä ettei sukupuolta kysytä, mutta nyt jo 4D pyörii mielessä kun hirveä himo vauvanvaatteisiin on iskenyt. Niitä kuitenkin on jemmassakin alun tarpeisiin ihan riittävästi jotain kauden mukaisia ulkovaatteita lukuunottamatta.

  VastaaPoista
 3. Ah, no pitääkin käydä tsekkaamassa! :)

  VastaaPoista
 4. Niin, kyllä se sukupuoli tuntuu jotenkin niin konkreettiselta vaikka ei koko vauvanvaatekaappia uusisikaan edellisen lapsen jäljiltä tai värikoodaisi tiukasti "sopivammaksi". :)

  VastaaPoista
 5. Pinterest on TODELLA koukuttava. Kukahan hakisi mut mobiiliapplikaation äärestä pois aamuyön tunteina?

  VastaaPoista
 6. Voi ei, tää kirjoitus on niin suloinen :D. Tai siis jotenkin välittyy niin hurahtaneen odottajan touhotus. Nauti ihan oikeutuetusti, ota ilo irti, kaikki on sallittua raskaana olevalle!

  VastaaPoista
 7. AINA on syytä juhlaan! Ja mikäs sen parempaa kuin propsit, pallot ja viirit :D Meillä on aina juhlittu ihan kaikkea, nimppareita, uutta autoa ja välillä ihan vain torstaitakin. :) Tämä lause kiteyttää mun mielestä kaiken: http://www.pinterest.com/pin/208502657722379522/
  ja Pinterestistä tietty ;)

  VastaaPoista