Social Media Icons

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Pöytäliinaiässä, minäkö muka?

5 kommenttia , , , , , Share It:
playtray1 IMG_2744

Pöytäliinaikä iski yllättäen. Lapsilla sellainen on ollut päällä kai aina, mutta minä aloin kuumeilla vasta hiljan. Ihan helppo tehtävä ei ollut: en kelpuuttanut kukkakuoseja, en mitään erityisen värikästä ja kahden (vielä toistaiseksi, hih) alle kolmevuotiaan kanssa puuvillaliina ei tulee kyseeseenkään - pinnoite liinassa olisi oltava, jotta sen saisi pyyhkimällä puhtaaksi. Niin, enkä tietenkään suostunut maksamaan moisesta väkisinkin likaantuvasta kangaspalasta järjetöntä hintaa, mikä lienee ollut suurin este haaveideni tiellä.

Vahaliinoja meillä onkin ollut joskus, mutta laatuerot kalliimpien ja halvempien liinojen välillä ovat päätä huimaavia. Kolmen euron metrihintaan myytävästä liinasta lähti värit kun suihkaisin siihen siivoussuihketta ja kolmenkymmenen euron metrihintaan tehtaanmyymälässä myytävään Marimekon vahakangasliinaan jäivät ikuiset jäljet tomaattilohkosta lounaalla. Meidän tapauksessamme parhaimmalta vaihtoehdolta tuntui pestävä, pinnoitettu pöytäliina, joka on vahaliinaa ohuempi ja notkeampi. Ja pöytäliinan me ehdottomasti tarvitsimme - niin pahaa teki katsoa puuseppämiestäni, joka happamin hymyin katsoi hiomakoneella ja puuvahalla päiväkausia kunnostamaansa pöytälevyä, johon taaperomme olivat iskeneet yhden sun toisen jäljen milloin haarukalla, milloin leluvasaralla.

Rukouksiini vastattiin sattumalta, ohikulkumatkalla. Hemtexin alepäivillä on nyt tarjouksessa erilaisia pinnoitettuja pöytäliinoja hintaan 9,95 euroa ja tietysti nappasin täydellisen tarjokkaan tuohon hintaan mukaani. Mustavalkoinen kuosi istuu hyvin muuten melko neutraalin ja vaalean väriseen keittiöömme ja kaikki ruoka sen päällä tuntuu näyttävän todella herkulliselta! Kuosikkaalla liinalla eivät sotkutkaan erotu kuten yksivärisellä tai vaalealla liinalla, mistä tietenkin annan superison plussan.

Eli vinkkiviitosena vain jos etsinnässä on kohtuuhintainen ja lapsiperheystävällinen liina hakusessa, niin Hemtexissä kuosivalikoima oli huikean hyvä ja pinnoitettujen liinojen normaalihinnatkin keskimäärin 14,95-16,95 euroa. Me tykätään!

Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!).

5 kommenttia:

 1. Ah, ja just kävelin Kampissa tänään ohi Hemtexin ja mietin, että olisko pitänyt pistäytyä..

  VastaaPoista
 2. Se on kyllä sellainen paikka, jonka ohi saa aina kävellä nopeasti ja taakseen vilkuilematta. Siellä on niin helppo hurahtaa. :D Ostin jouluna NELJÄT tonttuverhot alelaarista, vaikka niin vannoin, etten jouluverhoja kuuna päivänä ostaisi!

  VastaaPoista
 3. Moi Anna!

  Ihastuin pöytäliinaasi ja haaveilen samanlaisesta. Osaisitko kertoa onko tämä kyseinen liina ollut hyvä käytössä, eli imeekö vaalean pohjavärinsä vuoksi kaikki tahrat itseensä vai lähtevätkö pyyhkimällä pois? Kaunis liina olisi, mietin vain toimisiko liina myös meillä :)

  Kiitos ihanasta blogista ja mukavaa, kun jaksat hektisen arjen keskellä blogata niin useasti :)

  VastaaPoista
 4. Heippa Neilikka!

  Meillä ei ole toistaiseksi kyllä pinttynyt liinaan minkäänlaista likaa, toisin kuin esim. kaikenlaisiin vahaliinoihin. Ja aika paljon sille on roiskunutkin, tomaattikastikkeesta porkkanaraasteeseen. Tähän meidän yksilöön ei siis tunnu lika tarttuvan, voin suositella :) Itse ajattelin käydä tsekkaamassa, josko näitä olisi lisää (tarjouksessa siis ja eri kuosilla). :)

  VastaaPoista