Social Media Icons

lauantai 21. kesäkuuta 2014

Mitä baby shower-lahjaksi odottajalle (ja vauvalle)?

8 kommenttia , , , , , , , Share It:
Vietän viikon kuluttua ystävieni kanssa kaikkien aikojen upeimpia (haha!) baby shower-juhlia (ei paineita, kuomat) ja niin ikään olen vauvajuhlien henkeen fiilistellyt sopivilla lahjavaihtoehdoilla, vaikka meillä ohjelmassa onkin vain rento ja kuohuvan täyteinen kesäiltapäivä hyvässä seurassa. Minusta vauvalahjan antaminen on ihana ja kaunis ele, ja itse olen sellaisia ostanut aina sopivan henkilön (odottajan) ilmaantuessa näköpiiriin. Ehkä tärkeintä on, että lahja on saajansa näköinen ja oloinen. Itse mokasin joskus lobbausinnossani ja ostin parhaalle ystävälleni vauvalahjaksi one size-kestovaipan imuineen ja Tulan kantorepun kimppalahjana muiden hänen ystäviensä kanssa. Tulan reppua he ovat hypettäneet jokaiselle kysyjälle kyllä, mutta kestovaippa taisi niin ikään jäädä kääreisiinsä. Omista mielipiteistä ja arvoista ei siis ehkä kannata pitää kynsin hampain kiinni, vaan aidosti miettiä, mistä toinen pitää ja millaiselle tavaralle hänellä olisi käyttöä. Siksi koetinkin koota vauvalahja-ideakollaasiin mahdollisimman neutraaleja mutta takuuvarmoja hittijuttuja.

sobea3 sobeakol2

Sobean yogahousut. En voi koskaan ehkä hehkuttaa niitä riittävästi. Pienen vauvan kanssa rentoja kotipäiviä (tai ainakin kotipäiviä) kertyy paljon, enkä tiedä loppuraskaudessa tai vauva-ajalla mitään ihanampaa, kuin mukavat, pehmoiset vaatteet päällä. Vaatteet, joissa voi olla rennosti, jotka eivät purista, tee ilkeitä makkaroita ja joiden maharesori ei hätkähdä valtavaa vauvamahaakaan. Ne sopivat siis sekä raskaana oleville että ei-raskaana oleville, mutta itse ainakin odotusaikana vihaan eniten vaatteita, jotka eivät istu tai jotka puristavat. Yoga-housut eivät ole sellaiset. Ne ovat ihanat, aina vain. Minulle niitä kaappiin on kertynyt ainakin kolmet, ja salaa haaveilen neljänsistä pöksyistä ja kolmannesta väristä. Kapeat lahkeet sopivat hyvin talvikenkien ja kumisaappaidenkin varsien sisään ja tällainen lyhytjalkainenkin ihminen voi käyttää "olohousuja" ilman että ne näyttävät lököttävän päällä liian pitkien lahkeiden vuoksi. Itselläni on Sobealta (blogin kautta saadut) kahdet eri väriset velouriset yoga-housut, kesällä ihanan kevyet jerseykankaiset jazz pantsit mustina sekä jerseykankaiset chinot, joista kirjoitinkin hiljan. Yoga- tai jazz-housut (tai chinot) minulla on vähintään kerran päivässä jalassa - on ollut muuten jo viimeiset kaksi vuotta. Suomessa Sobea-äitiys-ja imetysvaatteita myy ja maahantuo Mamamia-verkkokauppa.

sodastream2

Ja jos nyt mietin odotus- ja imetysaikaa, sekä pitkäikäisempiä että monikäyttöisempiä lahjoja, joista on iloa myös muille, niin en voi olla mainitsematta hiilihapotuskonetta. Minä sain aikanaan anopilta lahjaksi imetysaikana Sodastream-hiilihapotuslaitteen, ja se pesi meillä olleen puolet halvemman halpisversion mennen tullen. Raskaus-ja imetysaikana täytyy juoda enemmän kuin tavallisesti, ja raikas hiilihapollinen juoma tuntuu ankeaa kraanavettä, sokerimehua tai limua (jota en kyllä itse juo) paremmalta vaihtoehdolta. Aiemmin ostin pullokaupalla lähikaupasta vichyä, mutta tavallaan pidän hiilihapotuslaitetta ekotekona - kraanasta tulee kuitenkin todella suodatettua, puhdasta vettä, ja voin lisätä siihen hiilihappoja kotikeittiössäni sen sijaan että ostaisin Saksasta tänne roudattua vettä muovipullossa. Minä olen pidemmän aikaa salaa toivonut, että meidän Sodastreamimme löytäisi mystisesti uuden kodin ja voisin ostaa sisustukseen sopivamman, esteettisen ... -laitteen. Turhamaista, tiedän, mutta minkäs teet. (#hormoonit)

kantaen8 kantaen7kantaenkoll5

 

Kuvat Kantaen.fi


Baby showerien varsinaiseksi ohjelmanumeroksi sopii hyvin (hieman odottajasta ja hänen fiiliksistään tietysti riippuen tietysti) rento kantovälineopastus ja lahjana aivan ihana on laadukas kantoväline, vaikkapa kantoreppu tai -liina. Itse ostin skeptiselle ystävälleni yhdessä hänen ystäviensä kanssa kimppalahjana Tulan kantorepun, ja hän innostui niin, että puoli vuotta myöhemmin ystävälleen kutsuja järjestäessä osti samoilla tavoin kimppalahjana samaisen kantorepun! Minä olen käynyt ihanan Anu Mäkisen opastuksella harjoittelemassa kantoliinasidontoja jo ennen kuin hän perusti oman Kantaen-yrityksensä, ja Anu tuleekin itse asiassa vauvakutsuilleni pitämään oman ohjelmanumeronsa. Anussa parasta on, että hän on kaukana, kaukana paljasjalkaisesta ja fanaattisesta kantoliinaemosta, joka ryppyotsaisena lobbaisi kantamista ainoana oikeana vaihtoehtona turvallisen kiintymyssuhteen syntymiselle. Hän on helposti lähestyttävä, käytännönläheinen ihminen jonka rekistä ei löydy sateenkaaren väreissä loistavia raitaliinoja hapsuineen, mutta tietoa, kokemusta ja vinkkejä kyllä sitäkin enemmän. Rakastan Tulan kantoreppuamme enemmän kuin mitään muuta, mutta myönnän, että ihan vastasyntyneen kantamiseen pehmeä, joustava liina on ihanampi ja mukavampi vaihtoehto. Siinä missä Tulan kantoreppuun ei käyttöohjeita tai käyttöönotto-opastusta juurikaan yksinkertaisten säätöjen vuoksi tarvitse, niin ainakin omalla kohdallani olen aina tarvinnut paljon tukea ja apua kantoliinasidontojen tekemisessä. Siksi ajatus siitä, että alansa ammattilainen tulee meille kotiin, neuvoo ja opastaa, tuntuu paljon paremmalta kuin se, että matkaisin jonkun toisen kotiin hiomaan taitojani vuotavien rintojen ja nelimetrisen trikooliinan kanssa. Kantaen-Anun pitämän baby shower-esittelyn hinta on 110 euroa, trikooliinan hinta 60 euroa ja rengasliinan hinta 60 euroa. Kimppalahjana ostaessa viiden euron lisämaksusta (siis yhteensä laskun päälle, ei siis per henkilö) on mahdollista tehdä henkilökohtainen lasku jokaiselle verkkokaupassa, jolloin yhtä rahankerääjää ei tarvita, vaan jokainen hoitaa oman osuutensa suoraan yrittäjälle itse.

Voin siis lämpimästi suositella kimppalahjana niin kaverini Anun Kantaen-kantoväline-esittelyä, Tulan kantoreppua että trikoista liinaa. Ensimmäisen lapsen kanssa en ehkä vauva-aikana kokenut tarvitsevani kummoista kantovälinettä, koska käteni olivat vapaat vain ja ainoastaan lapselle, mutta toisen lapsen syntyessä tilanne oli vallan toisenlainen - kannoin häntä ensimmäistä kertaa liinassa synnytyssairaalassa, ja oletettavasti liina on kolmannen kanssa vähintäänkin yhtä tarpeellinen. (Ja vieläkin hankintalistalla.)

unnamed unnamed1 unnamed2

Yksi ehdottomasti ihanimmista ja ikimuistoisimmista lahjoista, joita voi antaa, on kaunis kuvamuisto perheelle. Itsestäni raskausajan valokuvaus tuntuu ehkä vähän liian intiimiltä ja henkilökohtaiselta, mutta se etten kahden aiemman lapsen kohdalla tajunnut ikuistaa pikkuista (tai no....) ja ryppyistä vauvaa heti ensimetreillä, harmittaa. En ole valokuvaajana kummoinen, joten kolmannen lapsen kohdalla aiomme luottaa ammattivalokuvaajaan. Osa teistä ehkä muistaa Armaksen ihanat yksivuotiskuvat, jotka Vauvakuva otti blogiyhteistyön merkeissä viime talvena. Vauvakuvan idea on mitä ihanin: valokuvaaja saapuu kotiin tai synnytysairaalaan ja kuvausaikoja on saatavilla useamman valokuvaajan tiimin ansiosta lyhyelläkin varoitusajalla - ajan siis todella saa vaikka lapsivuodeosastolle! Valokuvat ladataan Vauvakuvan palvelimelle, johon vanhemmat saavat sähköpostitse tunnukset, ja valokuvia eivät tietenkään näe ulkopuoliset ihmiset. Kuvat säilytetään palvelimella ja valokuvia on mahdollista tilata eri kokoisina vaikka viisi vuotta kuvaushetkestä. Vanhemmat saavat itse päättää, mitkä kuvat haluavat teetettävän ja esimerkiksi itse valikoin omia suosikkejani viikkokausia, kun en vain osannut päättää, mistä pidin eniten.

Ennen valokuvausta saimme kattavan infopaketin valokuvauksen vaiheista ja vinkeistä onnistuneisiin kuviin. Itse kuvaushetki kesti vilkkaan yksivuotiaan kanssa puolisen tuntia ja kuvat olivat todella hyviä. Kaikissa näkemissäni Vauvakuvan valokuvissa pidän siitä, että suureellisen lavastamisen ja rekvisiitan sijaan ammattivalokuvaajat saavat ikuistettua herkän tunnelman vain oleellisin elementein: valon ja suloisen vauvan kanssa. Meillä yksivuotiskuvissa ainoana rekvisiittana oli Kartellin Lou Lou Ghost-tuoli, ja näkemissäni vauvakuvissa usein on vain talja tai vaalea päiväpeitto. Katsokaa vaikka Vauvakuvan kuvagalleria!

kidmemo7kidmemo1 kidmemo2

Viime hetken ostoksille joutunut tilaa tietysti lahjansa verkosta, ja mikä parasta, saa ostotapahtuman jälkeen tuotteen tai ainakin siitä lahjaksi annettavan version heti käsiinsä. En tietenkään puhu nopealla kahden päivän toimitusajalla olevia pikkubodeja jotka saa postiluukusta kotiin, vaan verkossa täytettävästä vauvakirjasta, KiDMEMOsta. Idea on mitä yksinkertaisin: kirjan täyttäjä luo tunnukset KiDMEMOn palveluun ja voi aloittaa kirjan täyttämisen jo odotusaikana. KiDMEMOn vauvakirjaan on valittavana sekä vaaleanpunainen että vaaleansininen kansi, ja sen voi halutessaan vaikka sataan kertaan nettiversiossa. Kirjan täyttäminen tai rekisteröityminen ei maksa mitään, mutta valmiin kirjan voi tilata itselleen painettuna hintaan 39,90 e. Kirjaa voi kutsua täyttämään myös mummeja ja kummeja, mutta täytetyt tiedot tai kuvat eivät tietenkään näy muille (ulkopuolisille) käyttäjille. KiDMEMOssa on runsaasti tilaa ja kehyksiä omille valokuville, mistä tietenkin kaksi vuotta järjestelmäkameran kanssa päivittäin kulkeneena pidin erityisen paljon. Kuvia voi liikutella ja zoomata kehyksissään, tallettaa KiDMEMOn palvelimelle ja muuttaa niiden paikkaa myöhemmin. Runsaan valokuvatilan lisäksi laiskalle vauvakirjan täyttäjälle oli helppoja ja hauskoja monivalintakysymyksiä esimerkiksi vauvan luonteesta, ruokailutottumuksista ja niin edelleen. KiDMEMOon pääsee todellakin tutustumaan ja sitä täyttämään ihan ilmaiseksi, joten lahjan antajankaan ei tarvitse ostaa sikaa säkissä.

Minä olen täyttänyt ja tilannut Armakselle hiljan oman KiDMEMO-vauvakirjan ja uudelle vauvalle aloin jo täyttämään omaa kirjaansa. Vauvan tuleva kummitäti on lähdössä Belgiaan ensi vuodeksi, ja on hauskaa, että hänkin voi seurata meidän henkilökohtaisempia kuulumisiamme vauvakirjan kautta ja vaikka täyttää omat terveisensä bebelle ulkomailta käsin. Armaksen vauvakirjassa oli runsaasti tyhjiä sivuja kuvapaikkoineen, jotka sai otsikoida haluamallaan tavalla. Itse kokosin isovanhempien valokuvat yhteen ja pyysin heitä kirjoittamaan henkilökohtaiset tervehdyksensä Armakselle. Aika helppo tapa tehdä hieman persoonallisempi vauvakirja iänikuisten ensimmäisten joulujen ja lomamatkojen täyttämisen lisäksi!

milestone5milestone3

Edullinen ja matalan kynnyksen tapa ikuistaa ja muistaa tärkeitä ensimmäisiä hetkiä on myös hauska Milestone Baby Cards-korttisetti, jonka vajaan kahdenkympin suositushintakin on varsin kohtuullinen. Milestone Baby Cards-kortit ovat suloisia ja esteettisiä, ja ideana on asettaa tärkeää virstanpylvästä esittävä kortti kuvaan vauvan kanssa, jolloin kuvatekstejä ei tarvita. Esimerkiksi "tänään hymyilin ensimmäisen kerran" tai "tässä olen viikon vanha"-kortit kuvassa kertovat kyllä heti, mistä on kysymys, vaikka otetut valokuvat muuten tuntuisivat hautautuvan arkistojen kätköihin. Sekä kortit että laatikko painetaan FSC–sertifioidulle paperille, joka on happo– ja kloriinivapaata ja niissä käytetty Vega Fast-painomuste on hollantilainen kasvoöljypohjainen väri. Valmistusmaa on Hollanti, eli kilometrejäkään ei edullisen vauvalahjan rahtaamiseen kulu ihan hirvittävästi.

sophie_de_giraf_natuurlijke_baby_verzorging sophie_the_giraffe_vartalonhoitoaineet

Lasten erilaisia kosmetiikkasarjoja ja voiteita olen saanut blogin kautta testiin runsaasti, mutta sydämeni on ehdottomasti vienyt suomalaisen perheyhtiön Alva Organicsin valmistuttama Sophie the Giraffe Cosmeticsin Baby-sarja, johon kuuluu kasvovoide (maailman paras muuten omalla naamalla meikin alla!), vauvaöljy, vartalovoide, Protection cream-tehovoide sekä Hair & Body Wash-pesuneste. Baby oil-vauvaöljyä olen käyttänyt niin lasten kylpyvedessä kuin omilla, pakkasen ja auringon kuivaamilla säärilläkin ja Protection cream on taipunut niin vaippaihottumaan, kuiviin huuliin kuin flunssakausien aikaan punoittaville nenän alusillekin. Pidän siitä enemmän kuin Bepanthenista tai muista kuuluisista vauvavoiteista, koska se imeytyy nopeammin ja tuntuu tehokkaammalta. Ärhäkkään vaippaihottumaankin se on tepsinyt hetkessä ja kirvelevä nenäkin tuntui parantuvan alta aikayksikön. Sophie la Giraffe Cosmeticsin sarja on ekosertifioitu ja valmistettu laadukkaista raaka-aineista. Kevyesti hajustetun sarjan mieto tuoksu on miellyttävä ja juuri sopivassa määrin makean tuoksuinen. Varsinkin edullinen ja matkakokoinen Starter Kit-tuotesetti on ihana vauvalahja (äidille ja) vastasyntyneelle.

 

nomppukol2lf2 lifefactory6

Mitä tulee vauva-ajan pieniin ja tarpeellisiin tuotteisiin, kuten tuttipulloihin, nokkamukeihin ja tutteihin, niin tärkeintä lahjan tarpeellisuuden kannalta lienee odottajan omat mieltymykset ja ajatukset. Meillä on kaksi tuttinarkomaanivauvaa entuudestaan, joten en varsinaisesti elättele toiveita siitä, että kolmas olisi tutiton, ja tuttipulloja tarvitsin kyllä täysimetyksestä (ja pitkästä imetyksestä) huolimatta. Tuttipullojen suhteen olen karsastanut viimeiseen saakka muovisia, pesussa naarmuuntuvia ja harmaaksi muuttuvia pulloja siinä pelossa, että niistä irtoaisi ajan saatossa jotain ylimääräistä. BPA-vapaita muovipulloja löytyy toki jo ihan lakisääteisesti kattavasti, mutta itse suosin kummankin vauva-aikana Lifefactoryn pieniä lasipulloja, nokkamukikorkein ja tuttipullotutein. Taannoin kuulin heidän maahantuojaltaan Samulilta, että Lifefactoryn pulloihin käyvät Ainun rintapumpun tuttiosat ja meillä käytetyn Aventin rintapumpun koliikkitutit taasen käyvät ruostumatonta terästä olevien Puran pulloihin. Lisään välittömästi pikkuisen turkoosin Puran pullon hankintalistalleni!

elodie13

Tutteja ja tuttinauhoja kolmen vuoden tuttitalouden pyörittämisen aikana on meille tietysti ehtinyt kertymään suuressa määrin, ja jo hyvin varhain aloin tietoisesti suosimaan ja ostamaan vain kauniita tuttinauhoja, siis oikeita vauvojen asusteita! Omalla suosikkilistallani ovat ruotsalaisen Elodie Detailsin urbaanit ja räväkät tuttinauhat, sekä karkkimaisen ihanat suomalaisen Nompun käsintehdyt, myrkyttömillä maaleilla maalatut puiset tuttinauhat.

mainiokol1

Vauvanvaatteiden suhteen kannattaa olla varovainen ja kuulostella tilannetta. Minä olin ainakin ensimmäisenä odotusaikanani suoranaisen hysteerinen vauvanvaatepinojeni kanssa, eivätkä koon 56cm vaatteet mahtuneet edes niille varattuun lipastoon! Tällä rundilla tilanne on toinen: aion todellakin hankkia vain supersuosikkini ja vain oikeasti omaan käyttöön ja tarpeisiin sopivat vaatteet. Me olemme kummankin aiemman lapsen kohdalla saaneet hävyttömän paljon inhoamiani kukallisia röyhelösettejä, vaaleansinisiä autoja, sekä vaatteita, joille ei oikeasti ole ollut niiden hankaluuden vuoksi käyttöä. Talvivauva ei tee mitään t-paitahihaisilla ruutukauluspaidoilla ja kesävauvankin 50cm-kokoiset farkkushortsit jäivät nekin hellekesänä käyttämättä. Oma vaatemaku ja mieltymykset kannattaa siis suosiolla haudata vauvanvaateostoksilla, ja ostaa sesonkiin sopivia kuteita: talvivauvan kanssa ihania olivat minusta merinovillavaatteet, jumppikset, sukkahousut ja paksuhkot sisävaatteet. Neutraalit värit, selkeät kuosit ja helppo yhdisteltävyys toimii aina, ja tässä suhteessa yksi ennen manitsematon suosikkibrändini on (kuten niin monen muunkin bloggaajan, tiedän) luomupuuvillaisia lastenvaatteita valmistava Mainio Clothing. Minä niin aion tilata meidän vauvallemme ruutukuosisen neulostakin ristiäisiin ja supermakean jumppiksen kasvunvaralla kylmää talvea ajatellen! Mainion lastenvaatteissa mainiota on myös niiden hintataso: viidentoista euron hintaluokkaan mahtuvat miltei kaikki vauvojen luomupuuvillaiset bodyt ja alaosatkin.

Mitä sinulla olisi toivelahjalistalla?

PS. Pahoittelen sitä, että osa linkeistä, kuvista ja kappaleistakin jäi matkan varrelle tallennusvaiheessa. Täältä mökiltä käsin julkaistessa vain joutuu tyytymään vähän nihkeämpään nettiyhteyteen ja -toimintoihin. ;)

 Seuraa meitä Bloglovinissa Facebookissa, Instagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!).

8 kommenttia:

 1. Minkä Ainun rintapumpun tuttiosat käy lifefactoryyn? :)
  Medelan vai? Myydäänkö niitä erikseen? :))

  VastaaPoista
 2. Itse ilahtuisin kaikista eniten vaikka kimpassa hankittuun (sen verran arvokas että harva yksin pistäisi sitä summaa vauvalahjaan) lahjakorttiin postpartum-doulan palveluihin. Esim. kolme kertaa voisi sitten hyödyntää ihan omien toiveiden mukaan. Yhdellä kerralla doula voisi kärrytellä vauvan kanssa ulkona kun äiti nukkuisi torkut, toisella kerralla doula voisi tehdä herkkuruokaa ja hieroa äitiä kun tämä imettää ja kolmannella kerralla voisi vain itkeä kaiken paskan ulos ja doula vain silittäisi ja sanoisi että olet ihan paras äiti. Kaappiin ei kertyisi mitään turhaa eikä tarvitsisi miettiä onko varmasti sellaista mistä äiti tykkää, koska äiti voisi käyttää lahjan haluamallaan tavalla, vaikka käydä kuntosalilla kun doula on vauvan kanssa tai passittaa doulan ruokaostoksille kun itse jää nukkumaan vauvan kanssa, mahdollisuudet on loputtomat :) Toisen naisen tuki vastasynnyttäneelle on tosi tärkeää ja aina sitä ei ole välimatkoista johtuen saatavilla omasta verkostosta tai ei halua taaaaas vaivata samoja ihmisiä tai on vain helpompi pyytää joku vieras siivoamaan omaan kotiin kuin oma äiti.

  VastaaPoista
 3. Siis että mitä?
  On tästä tullut ihme "Amerikka" vauvakutsuineen ja lahjalistoineen!
  Minusta olisi tosi vaivaannuttavaa, jos ystäväni ostaisivat minulle ja /tai vauvalleni jotain noin kallista. Ihan kiva, kun ovat tuoneet kukkia tai laittaneet kortin postiin. Pienen pienet sukatkin mahtuvat kirjekuoreen.

  VastaaPoista
 4. Ps. Jäin vielä miettimään, mitä olen itse ystävilleni vienyt vauvan synnyttyä. Usein jotain itse tehtyä, käsillä tekijä kun olen. Kerran esimerkiksi leivoin ison satsin pullaa, pakkasin sen valmiiksi pakastepusseihin ja vein kotiin vielä kun äiti ja vauva olivat sairaalassa. Annoin kotona olleelle miehelle ohjeet sekä pakastamista että sulattamista varten. Perinteisiä rotinoilta arvostettiin, kun talossa tulevina viikkoina kävi vauvankatsojia. Isä osasi keittää kahvin ja sulattaa pakastimesta pullaa seuraksi. Ei jäänyt turhaa tavaraa hyllyihin notkumaan.

  VastaaPoista
 5. Doulan ja post-partum-doulan tarpeellisuus (tai ainakin tunne siitä) lienee myös tyyppikysymys. Olen aika monta kertaa miettinyt, olisinko halunnut tai tarvinnut doulan synnytykseen, ja aika pitkälti vapaaehtoisuuteenhan perustuva konsepti ainakin synnytysdoulaaminen taitaa hinnan puolesta olla, mutta itse jotenkin koin ajatuksenkin doulan läsnäolosta vaivaannuttavana, kun parhaana mahdollisena tukihenkilönä synnytyksessä on ollut oma mies ja lasten isä. Mitä tulee post-partum-doulaan ja vaunulenkkeihin, niin ainakin pk-seudulla on saatavilla hyvin edullista kotiapupalvelua sitä tarvitseville, siis juurikin vaunulenkittäjiä :)

  VastaaPoista
 6. Itse en henkilökohtaisesti odota vauvakutsulahjoja ensi viikolla vaan parhaita kavereita rentoa kesäiltapäivää viettämään, mutta vauvalahjoista/ristiäislahjoista kysellään aina esimerkiksi sukulaisten toimesta ja aika googlailtu hakusanakin tuo tuntuu olevan, siksi teksti. Mitä tulee lahjojen hintaan, niin enimmän osan todellakin tarkoitin kertoa hankittavaksi kimppaan - me ostimme parhaalle ystävällemme vuosi sitten Tulan kantorepun baby shower-lahjana, ja kun ostajia oli monta, ei yhden henkilön osuus ollut paljoa kymmenen euron päälle. Ystäväni on kiitellyt isoa kimppahankintaa ja tarpeellista lastentarviketta moneen kertaan. Toisena vaihtoehtona olisi sitten ollut miljoona vaaleanisinistä bodya niiden miljoonan vaaleansinisen bodyn lipastoon :)

  VastaaPoista
 7. Niin, ja piti vielä sanoa, että mulla on luonnoksissa myös toisenlainen vauvalahja-vinkkilista, siis listaus rotinakoreista ihaniin, aineettomiin palveluksiin ja avuntarjouksiin uuden arjen keskellä. :)

  VastaaPoista
 8. Synnytysdoulan hankkiminen lahjaksi ei ylipäätään olisi kovin hyvä, sillä on tosi tärkeää, että nainen saa itse valita ketä hänen synnytyksessään on läsnä. Tosin tää valitettavasti toteutuu Suomessa ani harvalla, koska meillä ei ole omakätilöitä :/ Ja synnytysdoulan palkkaaminen on jo useita satasia joten siinä saisi iso kimppaporukka olla takana että se mahdollistuisi.

  Jos lahjana miettii, niin on se kuitenkin hohdokkaampaa ja enemmän luksusta saada postpartumdoulapalveluita kuin lahjakortti kotiapupalveluun, oli se sitten jotain kaupungin tai yksityisen palvelutuottajan. Ja toki paras varmaan on joku avoin lahjakortti tietyllä summalla jonka äiti voi käyttää sitten mihin vaan palveluun, oli se sitten "vain" kuuntelijaa, joku viikkosiivous, kotipalvelun yleismiesjantunen tai joku muu. Ja varmaan tarpeet on erilaiset riippuen siitä millaiseen perhetilanteeseen vauvaa odotetaan. Saatika että itse voi tarjota kaikenlaista apua ja palvelusta, niin kuin vissiin tuon yhden vastauksen perusteella ehkä listaat vielä myöhemmin, kiva juttu :)

  VastaaPoista