Social Media Icons

keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Kesäkivaa lasten kanssa: Lomamaan Lemmikkipuisto Inkoossa

3 kommenttia Share It:
IMG_3759 IMG_3918IMG_3927 IMG_3965 IMG_3970 IMG_3951IMG_3936IMG_3713 IMG_3665 IMG_3638 IMG_3636 IMG_4028 lem1 IMG_3841 IMG_3723 IMG_4013 IMG_3841 IMG_4113 IMG_4065 IMG_4058 IMG_4047

Pääsimme tutustumaan Inkoossa sijaitsevan Lomamaan Lemmikkikylän asukkaisiin yhdessä muutaman muun bloggaajan kanssa, ja poutaisena sunnuntaipäivänä kohde tuntuikin mitä mainioimmalta. Peltomaisemien takaa, metsän reunasta löytyi niin tutumpia possuja, shetlanninponeja ja kissoja kuin eksoottisempia käärmeitä, papukaijoja, piikkisikoja, haisunäätä, vuohia, aasi ja kilpikonnia - ihan vain muutaman mainitakseni.

lem11 lem10 lem9 lem8 lem6 lem4 lem3lem7lem2

Me olemme käyneet eläinrakkaiden lasten kanssa niin eläinmessuilla, kotieläinpihoilla kuin eläintarhassa länsinaapurissa saakka, mutta Inkoon Lemmikkikylä erottui monellakin tapaa jo vierailluista kohteista. Itse ihastuin paikan pysähtyyneeseen ja kodinomaiseen tunnelmaan syrjäisellä metsänreunalla sekä sen pieneen kokoon. Rattaiden kanssa ei paikassa olisi voinut edes epätasaisen maaston vuoksi liikkua, mutta paikka oli riittävän pieni puolitoistavuotiaallekin. Neljän vierailutunnin aikana hän ei kertaakaan halunnut syliin tai kantoreppuun, vaan jaksoi reippaasti taapertaa aitauksesta ja pihasta toiselle - toista se oli kuulkaas suuressa Skansenissa! Tunnelmasta käsin kosketeltavan teki se, että osa eläimistä liikkui vierailijoiden joukossa vapaasti pihalla ja pihan nurkasta sai napata mukaansa siemenpurkin, josta ruokkia eläimiä. Lapset nimesivät oitis suosikikseen ahneen ja lauhkean pihalla kuljeskelleen vuohen, jota ei tarvinnut siemenpurkille kahta kertaa houkutella, ja jota sai syleillä ja silittää. Vaikka löytyi Lemmikkipuistosta eksoottisempiakin siliteltäviä otuksia; siinä missä kolmevuotias (jo hieman itsesuojeluvaistoinen) tyytyi katselemaan kuningasbooaa vain etäältä, kävi puolitoistavuotias kokeilemassa, miltä viime viikolla luotu uusi nahka tuntui! Alueelta löytyvän pomppulinnan ohi pääsimme vaivihkaa hivauttumalla ja silkalla oveluudella, mutta poniratsastuksessa (pääsylippuun kuuluvalla) halusi käydä kumpikin. Pienempi ei tosin tajunnut pitää itse satulasta kiinni, joten hätiin riensi eräs Lemmikkipuiston työntekijöistä, joka piteli Armasta kiinni koko ajelun ajan (minä en mene enää shetlanninponin lähelle yhden erityisen julman yksilön tavattuani).

Sisäänpääsylippu aikuisilta ja yli 3-vuotiailta lapsilta on 12 euroa ja Lemmikkipuisto palvelee asiakkaitaan kesäisin, eli kesä- , heinä- ja elokuussa. Neljänkymmenen euron hintaisella perhelipulla pääsee kuusi yli kolmevuotiasta, joten isollekkaan poppoolle reissu ei tule hillittömän hintaiseksi. Lemmikkikylästä löytyy katettu terassikahvila pillimehuineen ja jäätelöineen, ja pientä suolaista palastakin on tarjolla toisinaan. Itse ehkä kaipaisin vaikka grillausmahdollisuutta koko perheen elämyspäivän kruunaamiseksi, sillä meiltä, juuri väärällä puolella Helsinkiä asuvilta matkaa oli kuitenkin jo yli 60 kilometriä ja neljän Lemmikkipuistossa vietetyn tunnin lisäksi kaksi meni siis autossa istuen. Uskon, että rennon Lemmikkipuiston henkilökunnan puolesta grillausmahdollisuus ylihintaisen lounaskahvilan (jota paikassa ei siis Luojan kiitos ole) sijaan olisi vain järjestelykysymys, vink vink! Otollisin vierailukohde Lemmikkipuisto lienee Kirkkonummi-Espoo-länsi-Helsinki-akselilla asuville, ja aurinkoisen koko perheen lomapäivän kohteena se onkin mitä ihanin. Suosittelen kyllä!

 Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!).

3 kommenttia:

  1. Onpa kiva kuulla paikasta! Mehän täältä Lohjalta seurakuntamme sinne ihan just joku päivä kaksivuotiaan kanssa.

    VastaaPoista
  2. Joo-O siis surautamme, hitsi näitä sanakorjailuehdotuksia... :P

    VastaaPoista
  3. Paikan nimi lienee Lomamäki?

    VastaaPoista