Social Media Icons

tiistai 17. kesäkuuta 2014

Ensimmäiset vauvanvaatteet, iiks!

12 kommenttia , , , , , , Share It:
IMG_4208 IMG_4204 IMG_4200

No niin. Myönnettävä on. Olen pettänyt lupaukseni pitää pään kylmänä. Minusta ei todennäköisesti vain saisi odottajaa, joka lähtisi synnyttämään mukanaan pelkkä neuvolakortti ja alapää, tai äitiä, joka ostaisi vauvanvaatteita sitä mukaa kun vanhat jäisivät pieneksi.

Odotusajan hankintafiksaationi kulminoituvat vauvanvaatteisiin, lastentarvikkeisiin ja odotusajan tuotteisiin. Tukivyö? Löytyy. Odotusteetä? Löytyy. Imetysteetä? Löytyy. Raskausajan kaulakoru? Löytyy. Aika raskausajan hemmotteluhoitoon? Varattu. Kylpytuki? Tallessa. Vauvaöljyä? Purkeittain. Vaunupussi? Löytyy kaksin kappalein. Hoitolaukku? Löytyy. (Tosin kaikki edellä mainitut ovat jäänteitä edellisistä vauva-ajoista.) Mitä sitten tarvitsin tai halusin tälle odotusajalle tai vauvalle? Aika paljon, onhan viimeinen kertani koskaan tässä tilanteessa, ja nyt tuntuu, että kaikki on oikeutettua!

Ehdin kesällä myydä kirpputorilla lähestulkoon kaikki vauvanvaatteet keskellä unikoulua ja anopin kellarissa vietettyä putkiremonttievakkoa siinä ajatuksessa, etten enää ikinä ryhtyisi moiseen hulluuteen. Puoliksi totta - en enää muuttaisi anopin kellariin enkä liiemmin asuntoon, jossa putkiremontti on tuloillaan kaksi kuukautta varsinaisen muuton jälkeen. Pieniä vauvanvaatteita löytyi kaapeista yhden käden sormilla laskettava määrä, ja tällä kertaa olen ihan tietoisesti päättänytkin pitää niiden määrän kohtuullisena. Tämä rundi tuntuu sikälikin vaatehankintojen suhteen erilaiselta, että olen antanut itselleni luvan ostaa vain superlemppareita ja oikeasti käytännöllisiä, käyttöön tulevia vaatteita. Siis kietaisubodeja, pehmeää luomupuuvilla mahdollisuuksien mukaan ja selkeitä, neutraaleja värejä. Tavalleni uskollisena olen tietysti kirppiskierroksillani hypistellyt pieniä vauvanvaatteita, mutta pari ihanuutta olen ostanut kyllä uutena alestakin.

Mutta mikä on sitten kohtuullinen määrä? Meillä kumpikin lapsi on ollut vauva-aikana kova pulauttelemaan, joten ainakin yläosia on mennyt vaihtoon tuon tuosta. Tällä kertaa en ole kestovaippailemassa edes osa-aikaisesti, joten vaihdettavien vaatteiden määrä (ainakin meidän kohdallamme) jäänee sen myötä aiempaa pienemmäksi. Koska pyykkikone laulaa meillä kuitenkin tuon tuosta, tiedän, ettemme enää tarvitse kolmea laatikollista bodeja (been there, done that).

Kolmen lapsen opiskelija-kotiäiti-taloudessa tärkeältä tuntuu tietysti myös lastenvaatteisiin -ja tarvikkeisiin käyttämäni summa. Vaippoja, imetysvaatteita tai äitiyshousuja en aio pottiin laskea, mutta pieniin vauvanvaatteisiin annoin itselleni luvan käyttää äitiyspakkauslaatikollisen verran rahaa ja tilaa. Eli 140 euroa. Voi olla, että lokakuussa summa on ylitetty monestikin, mutta toistaiseksi se tuntuu järkevältä vaikka vaatteita ostaisi uutenakin: itse suosin laadukkaita materiaaleja, bodyn jatkopaloja, käännettäviä hihoja ja lahkeita, siis pitkää käyttöikää.

IMG_4240 IMG_4235 IMG_4232 IMG_4225

Omalta henkilökohtaiselta suosikiltani, suomalaiselta Nosh Organicsilta tilasin kesäalennusmyynnistä kauden herkkuja noin viidelläkympillä, ja kahdet Nosh-kotikutsut meillä pitäneeltä Marikalta sain ihan henkilökohtaisena vauvalahjana ihanan vihreän froteisen leikkiasun sekä housut. Tuplakoossa ja käännettävillä lahkeilla sekä tumpuiksi muuttuvilla hihansuilla tietenkin. Aika hauskaa on, että ehdimme jo päättää tavoillemme uskollisina vauvallemme jo nimen, ja kun avasin vauvalahjapakettini, niin mietin, että jos meidän tulevan poikavauvamme nimi olisi vaate, olisi se juurikin tuon leikkiasun näköinen! Samoilla linjoilla oli anoppi, joka oli kesän ensimmäisistä alennusmyynneistä ostanut jo vihreäsävyisiä haalareita kaksin kappalein (niistä en tosin ainakaan nyt saanut ladattua kuvia palvelimelle, sori!).

IMG_4176 IMG_4172

Noshilta ostin parin kauden takaa ihanan norsukuosisen kietaisubodyn ihan minikoossa sekä (tuplakokoa) isomman polkadot-kuosisen, unelmanpehmeän ja joustavan kietaisubodyn. Ja no, myönnettäköön, hurahdin niin Noshin kevätmalliston turkoosien vaatteiden väritykseen, että ostin kotimyynnin-vip-alesta samalla Nompun yhteensopivan helmituttinauhan, omilta Nosh-kutsuilta emännänalennusta käytin Lintu-torkkupeiton ostamiseen ja nyt ihan vakavasti harkitsen, josko ostaisin turkoosit puolipotkuhousutkin alesta reilulla 15 eurolla. Ja ehkä samaa kuosia olevan hatun. Vaan ehkä jään odottelemaan syksyn mallistoa, koska Marikan yksityisen emäntien facebook-ryhmän sivulla näytettyjen sneakpeak-kuvien kietaisubody sulatti sydämeni ja vaatii siis tilaa vaatekaapista kolmena kappaleena heti uuden kauden julkaisuhetkellä. Kavereiden kirppiskasseista ja lastentarvikekirppiksiltä olen bongannut nyt kaiken kaikkiaan neljä vaaleampaa ketjuvaateliikkeen kietaisubodya kokohaarukassa 50-62cm, ja niiden yhteishinnaksi on tullut rapsakat 3 euroa. Kuten todettu, kun säästää tulitikuissa, voi ostaa shampanjaa; supersuosikkeihin kehtaa siis panostaa uusina kun (suurimman) osan hankkii käytettynä.

Hankintalistalle jää ainakin alaosia, tutteja, tumppuja, sukkia ja pienen pieniä myssyjä. Jostain pitäisi löytyä vielä pikkuruinen, nostalginen vauvan neulesetti, joka olisi omiaan vastasyntyneen valokuvaukseen. Ja koska lastenvaatefiksaationi kulminoituu kietaisubodeihin, joiden nimeen vannon alle nelikuisten vauvojen kanssa aina ja ikuisesti, mutta niitä on saatavilla kovin vähän - ainakin kivoissa kuoseissa tai väreissä - olen kriisissä. Siis mistä, oi, mistä sellaisia ihanuuksia voisi bongailla enemmissä määrin? Missä on mahtavat kietaisubodyapajat?

 Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!).

12 kommenttia:

 1. Polarn O. Pyretin alet alkaa ens maanantaina ja siellä on yleensä hyvin pieniä kokoja jäljellä. Siellä on siis just kietaisubodeja. Tosin ne on aluksi vaan -30%, Joten hintaa niille jää silloin noin 14 euroa, eli ei ihan halpoja, mutta kun odottaa että alkaa -50% ale, niin sitten voi saada jo alle kympillä. Kun pesee ne oikein, niin ne pysyy kyllä hyvänä ja saa vielä puolet takaisin käytettynä. Myös Stockalla on jo alkanu -40% alet, joten kannattaa hakea parhaat päältä, jos sieltä jotai löytyis.

  VastaaPoista
 2. Ihania :) Oliko tuo lippu-kietaisubody ekoissa kuvissa mistä? :)

  VastaaPoista
 3. Hih, kiitos! Se on Seppälän mallistosta, mutta kirppislöytö eli ei varmaankaan enää myymälästä saatavilla. Seppälällä on ihan kivan näköisiä lastenvaatteita, joita ei ole hinnalla pilattu mutta valitettavasti ei niin ikään kyllä laadullakaan. Tai ainakin kaikki meille tulleet yksilöt on voitu jättää kierrättämättä eteenpäin, kun muutaman pesun jälkeen saumat on kiertäneet, kaulukset lörpähtäneet jne. Noin pienessä koossa ja hyvässä hinnassa uskalsin ottaa riskin ;)

  VastaaPoista
 4. Name It -liikkeessä oli ainakin talvella mallistossa pehmeä kietaisubody tumppuhihoilla. Kannattaa sieltä tarkistaa, minä tykkäsin!

  VastaaPoista
 5. Aaah, no Popin ale tietysti! Jes, ihanaa! Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 6. Sepä ei ole ainakaan hinnalla pilattu putiikki. Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
 7. Facebookissa on suljettu ryhmä NOSH kirppis, suosittelen! Olen tehnyt hyviä löytöjä kun esim. kotimyyjät tyhjentävät mallivaatevarastoaan.

  VastaaPoista
 8. Prisma :) ne ciraf-bodyt (tai ainakin osa niistä) on ihan parhaita! Käännettävät tumput, kietaisumalli ja tuplanepparit haaroissa. Ja hintaa alle kympin. Meillä meni koko 50 varmaan puolivuotiaaksi!

  VastaaPoista
 9. MelliEcoDesign on ihana! Niiltä ei löydy kylläkään kietaisubodeja, mutta kaikkea muuta ihanaa ja käytännöllistä (esim. housuja käännettävillä lahkeilla ja leveällä vyötäröllä). Outletista saa vielä aika edullisestikin! Suosittelen.

  VastaaPoista
 10. Kietaisubodyja oon ostanut myös ainakin lindexiltä. :)

  VastaaPoista
 11. Itse suosittelen lämpimästi suomalaisia Beibamboon tuotteita, ovat saaneet ties mitä muotoilupalkintoja, soveltuvat myös keskosvauvoille ja ovat pitkäikäisiä ja laadukkaita. Meillä mennyt ihanat kahden koon haaremihousut jo pitkään, vaikka poika kasvaa mieletöntä vauhtia (nyt 4kk ja 9kg). Ainakin ennen Stokkalta sai, täältä tarkempia tietoja: http://beibamboo.com/ Ihanaa odotusta! :)

  VastaaPoista
 12. […] vaatteista ja kuvista lieneekin tuttuja ensimmäisiä vauvanvaatehankintoja koskevasta postauksestani. Nälkä kasvaa syödessä! Vauvanvaatteiden määrä on eksponentaalisessa kasvussa viimeistä […]

  VastaaPoista