Social Media Icons

tiistai 3. kesäkuuta 2014

Ensimmäinen kesälomaviikko

Ei kommentteja , , , , , , , Share It:
IMG_2618IMG_1665 tuptup7 housudiy9lom1 lom2 lom3 playtray1 IMG_2738mk1

Ensimmäinen viikko lomalla. Säät eivät ole suosineet, viisaudenhammas puhkesi repien koko posken auki ja on viikkoon mahtunut pari megahuonoa aamuakin. Yleiskatsaus tuntuu kuitenkin hyvältä: olemme syöneet yhdessä pöydän ääressä kaikki päivän ateriat, kaikki ovat nukkuneet kohtalaisen hyvin, olemme terveitä ja pyörähdimmepä ostoskeskuksessakin vähän kurkkaamassa aletärppejä. Ostin kirkkaanoranssit alusvaatteet, kreisit perhemarketlegginssit, pinnoitetun pöytäliinan ja kahden euron kesähatut lapsille, mutta ostoksia parempi mieli jäi kiireettömästä päivästä asiaankuluvineen jäätelötötteröineen ja no, nyt hymyilyttää taapero joka alusvaateliikkeessä kiljaisi kauhuissaan "voi ei, äiti laitto tissit piiloon!",  avasi verhon kahden myyjättären edessä ja juoksi sitten pois.

Armas on alkanut pukeutumaan itse ja yhtenä päivänä hän bongasi kirppiskasasta siskonsa viime kesäisen, nyt jo liian pienen Dunsin auringonkukkalierihatun ja on halunnut käyttää sitä siitä lähtien. Ulkona ja sisällä. Miehekäs, käheä kurkkuääni (jollainen kuopuksellamme siis on aina ollutkin) yhdistettynä tyttömäisen iloiseen auringonkukkalierihattuun on herättänyt kanssaihmisissä hämmennystä ja iloa, mutta eniten siitä taitaa pitää poika itse. Helmi taasen ilmoitti, että lomalla voi kävellä vain prinsessakengissä, mikä tarkoittaa sitä, että minunkin on pitänyt kulkea sandaleteissa säästä ja mielentilasta riippumatta.

Tunnelma kotona on ihanan seesteinen enimmän osan aikaa. Viivästys nukkumaanmenosta, lounaalta tai kauppareissulta ei kaada entiseen tapaan maailmaa huonosti alkaneen aamun jälkeen ja hirveimmät uhmakohtauksetkin tuntuvat muuttuneen lähinnä päiväuniaikaan ja tankkausvälien pitenemiseen.

Kesälomasuunnitelmat kasvavat hiljalleen ja meillä on suunnitteilla jo viisi erilaista reissua nimenomaan lasten kohteisiin ja paikkoihin, ylihintaista huvipuistoa hattaroineen unohtamatta. Oma mieleni halajaisi jo mökkilaiturille ja vihdoin ja viimein ihanaa Spatzia tapaamaan, mutta kaupungissa riittää vielä vilinää ja vilskettä jonkin aikaa. Esimerkiksi yksi astmalääkäri, yksi sokerirasituskoe, yksi ultraäänitutkimus, yhdet kolmevuotissyntymäpäivät, babyshowerit, tapaaminen lifecouchin (!) kanssa ja äidin pyöreät syntymäpäivät. Helmin kesäloma sai ikimuistoisesti alun yllättäen ja odottamatta, mutta tästä joudun (kauhuissani) kertomaan lisää myöhemmin viikolla.

Entäpä te? Oletteko jo lomalaitumilla vai säästättekö arvokkaat päivät myöhempään kesään? Mitä teillä on suunnitteilla? Entä osaisitteko vinkata hyviä paikkoja (kirpputoreja, leikkipuistoja, kauppoja...) lasten kanssa Kouvolan seutuvilta?

 Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti