Social Media Icons

keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Meidän (tai mun) kevään Crocs-suosikit

6 kommenttia , , , Share It:
crocsf7 crocsf2 crocsf4crocsf8 crocsf9

Sain taannoin kutsun Crocsin Flamingon liikkeeseen Vantaalle katsastamaan ja sovittamaan kevään ja kesään uutuuksia. Olenkin kertonut monta kertaa, että perimmäiset syyni vuosien Crocs-rakkauteen liittyvät kolmeen hyvin olennaiseen ja suureen ongelmaan: pieneen budjettiin, suureen kengänkokoon ja vielä suurempaan kenkärakkauteen. Ei ole ihan kauhean helppoa olla kenkäfriikki kun jalka on kokoa 42-43 ja hoitovapaavuosina ei voi entisaikojen tapaan laittaa kolmeasataa euroon kenkäparia kohden kiinni rahaa (voi kyllä, olen harrastanut sitäkin).

Normaalisti niin kenkäkaupassa kuin hyvin varustelluissa tavarataloissakin tilanne on seuraavanlainen: kokoa 42 tilataan muutaman parin verran ja vain joistain malleista ja ne myydään heti kun ne tulevat. Kesäkengät saa siis ostaa maaliskuussa ja talvikenkiä voi alkaa metsästämään ennen elokuun alennusmyyntejä. Miesten urheiluosastolta saattaa löytyä jonkinlaisia, kapeammalla lestillä olevia kenkiä, ja herrainkenkiä löytyy toden totta jos jonkinlainen valikoima. Mutta ei sandaletteja, ei ballerinoja. Olen varmaan sata kertaa kertonut, kuinka purskahdin itkuun hormonihuuruissani kun ensimmäisen kerran sattuman kaupalla päädyin Crocsin liikkeeseen ja kysyin myyjältä varovaisesti, josko minun kokoani löytyisi edes jostain naisten mallista. Naismyyjä katsoi minua hieman pitkään ja sanoi, että minun kokoani, ja isompiakin kokoja, löytyy kaikista naisten malleista. Ja siitä alkoi meidän tarinamme, kauan aikaa ennen blogiyhteistöitä jos sitä mietitte.

Flamingon liikeessä minulle löytyi kaikista minua kiinnostavista malleista yhtä vastikään hyllyyn laitettua ballerinaa lukuunottamatta kokoja ja osa kengistä oli jopa isoja. Crocsin kenkien koot vaihtelevat hieman jäähtymisaikojensa vuoksi ja verkkokaupan sivuilla onkin selkeästi ilmoitettu, mikä on kengän istuvuus, eli kannattaako taipua esimerkiksi kokoa isompaan vai kokoa pienempään kenkään. Jotkin 42,5 tai 42-43 kokoisiksi ilmoitetut kengät voivat siis mahtua myös sitäkin isojalkaisemmille käyttäjille. Ballerinat kannattaa ostaa melko napakassa koossa, koska Crocslite-materiaali joustaa ja venyy hieman käytössä.

Minusta ainakin aikuisten Crocseissa parasta on pohjan muotoilu, jonka vuoksi kengissä on hyvä olla, seisoa ja kävellä. Olen tullut suorastaan allergiseksi tasapohjaisille kengille, joiden alta tunnen jokaisen pikkukivenkin, ja siksi pidän muotoiltua ja mallista riippuen paksuhkoa pohjaakin ihanana valintana.

kevat1 kevät2

crocsf1crocsf3 crocsf5

Mutta, mitä tulee varsinaisiin kevään ja kesän suosikkeihini, niin olen yrittänyt tietoisesti pyristellä irti turvallisista malleista ja väreistä. Siis tummansinisistä ja mustista ballerinoista. Minulla ei ole kymmeneen vuoteen ollut sandaaleja koska olen kärsinyt aina hirvittävästä varvaskompleksista, enkä liiemmin taivu värikkäisiin kenkiin (ja niitäkös Crocsilta löytyy!). Alkuperäisenä suunnitelmana kesälle olisivat olleet korkeat korot, mutta raskauden ja oletettavan elopainon lisääntymisen vuoksi olen päättänyt pysytellä tiukasti maan kamaralla. Ei korkoa siis. Ihastuin jo lehdistöpäivässä Crocsin uudenlaiseen Strech Sole-mallistoon, jonka kenkien pohjat ovat kiertolöysiä ja joiden päällinen on puuvillaa. Jalassa Strech Sole-avokkaat olivat uskomattoman siron näköiset ja ihanan tuntuiset, mutta minun kokoni oli se, jota ei ollut (ainoana parina) liikkeestä sillä hetkellä saatavilla, ja koska jäin jahkailemaan, ehdittiin oma kokoni myydä loppuun kaikista väreistä. Harmi!

Sain valita Crocsilta itselleni kevät-kesäsesonkiin kahdet kengät, ja vaikka lupasin, etten taivu mihinkään turvalliseen, otin toiseksi pariksi vadelmanpunaiset kumisaappaat. Nyt ongelmanani on, että saisin valita itselleni vielä toisen parin, muttei vain osaa päättää, että mitkä!

crocskolla1 crocskolla3

 

Lapset kulkevat kesän aina tilaisuuden tullen paljain jaloin niin suojaisalla sisäpihallamme, turvamatolla päällystetyssä, aidatussa lähipuistossa kuin kostealla nurmikolla kesämökillä, mutta tietysti on paikkoja, joihin en heitä kengittä laskisi. Ostin ensimmäiset perinteiset clogsit Helmille viime kesänä ja kaikessa helppoudessaan ne olivat suuri hitti: helpot pukea jalkaan ja helpot huoltaa. Täksi kesäksi saimme Crocsilta valita parit lapsillekin, ja Helmin valinta "yllättäen" oli clogs-pistokkaat Disney-hahmolla ja kirkkaanvioletin värisinä. Meillä ollaan pukemisen ja pukeutumisen suhteen sikäli leppoisia, että koska liki kolmevuotiaalle asuvalinnat tuntuvat elämän ja kuoleman kysymyksiltä, emme ota niihin kantaa niin kauan, kun asu on säänmukainen. Ja toisaalta, olenhan minä lähes poikkeuksetta ostanut kaikki vaatekaapin vaihtoehdot. Siksi päivän asu pitää toisinaan sisällään kirkkaankeltaiset kumisaappaat, puna-valkoiset legginssit, pallohameen, raitapaidan, pandapipon ja tähtitakin. Yksi Disney-hahmo siis painaa vaakakupissa kovin vähän, jos siitä tulee niin onnelliseksi kuin Helmi tuli. Toisiksi clogseiksi olen yrittänyt ehdottaa syötävän suloisia retro clogseja joihin voisi ostaa ihan minkälaiset jibbitzit eli Crocsin kenkiin yksinomaan tarkoitetut koristeet. Ajatustani ei tyrmätty suoralta kädeltä, mikä tuntuu lupaavalta. Jibbitzien valikoima on huikea niin aikuisten kuin lastenkin kenkien osalta, ja itse ajattelin ainakin tuunata omat, tylsältä tuntuvat perusmustat Crocs-ballerinat ruusu-jibbitzein! Mihin sitten kriittisen uhmaikäisemme kanssa päädymmekään, se jää nähtäväksi. Jotain helppoa (ja pinkkiä, huoh...), oletan. Siis clogsit tai ballerinat tyttöjen puolelta.

crocskolla2

Armas on - kiitos, kiitos, kiitos - vielä niin vietävissä ja niin välinpitämätön vaatteidensa suhteen, että voin ylijumalan tavoin valita mitä tahansa sopivan kokoista eikä hän protestoi. Luulen, että värikkäiden kesävaatteiden kaverina parhaiten toimivat selkeät ja raikkaat perusvärit, ehkä punaista tai sinistä siis.

 Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!). 

6 kommenttia:

 1. Ottaa niin päähän, kun täältä meidän kotiseudulta ei kovinkaan kattavaa Crocs-valikoimaa löydy! Haluaisin niiiiiin päästä testaamaan muutamia miettimiäni kenkiä.. Kumpparit ja peruscrocsit löytyy, mutta vähä kaupunkiystävällisempää, tai siis silmäämiellytävämpää malliakin niin kovasti tekis mieli. Just nuo Sole Comfortit esimerkiksi.

  Ps. Syytän sinua tästä innostuksesta! :)

  VastaaPoista
 2. Nettikaupasta saa! Palautat sitten ne, jotka eivät sovi.

  VastaaPoista
 3. Ekasta kuvasta tuli mieleen, oi josko joskus saisin tyttären ja saisin pukea hänelle ihanat vaaleanpunaiset kengät.. ja vaatteet ja letittää tukan jajaja. :') Ihanaa, että Helmi on tyttömäinen tyttö, minäkin niin haluaisin.

  VastaaPoista
 4. Nimenomaan! Kimppatilausta vetämään vaan, jos saat kaverin jakamaan postit niin aina parempi. Ja aika usein Crocsilla onkin postikuluttomuus-kamppiksia :)

  Jos (ja kun) Crocsin kokotaulukko on tuttu, on heidän omat, suuntaa antavat koko ohjeistukset hyvin verrannollisia siihen. Esim. nuo Strech Solet tuntuivat olevan ehkä aavistuksen naftimpaa mitoitusta kuin tavanomaiset Crocs-ballerinat, ja samoin ovat pitsiset, ihanat, ihanat, ihanat Espadrillokset jotka multa löytyy :)

  VastaaPoista
 5. No mutta eikös sulla kohta ole rakenneultra? Mulla on aika lailla kuukauden päästä, vähän jännittää, josko saataisiin tietää, kumpi mahdollisesti on tulossa (vaikkei sillä olekaan väliä). :) Thumbs up!

  VastaaPoista
 6. Selvä poikahan se siellä taas köllötti.. Ei taida tää mun mies sekatyöläiseksi taipua. :D

  VastaaPoista