Social Media Icons

lauantai 3. toukokuuta 2014

Kiljusen herrasväen vappu 2014

vkk2

Putkiremonttievakon aikaan lähipiirimme alkoi tituleeraamaan meitä Kiljusen herrasväkenä, ihan rakastavaan sävyyn kuitenkin. Klaanimme jäsenet kärsivät aina huonoista hiuspäivistä, laahaavat lähestulkoon poikkeuksetta aikatauluissaan ja, no, elävät aika värikästä elämäänsä. Saavuimme putkiremontin alkaessa anopin kellariin myöhässä (olimme sopineet auton vaihdosta lennossa) ja miljoonan Ikea-kassillisen ja epämääräisen nyssäkän kanssa. Aika samalla tavalla me elämme ja juhlimme yleensäkin; pienessä piirissä, rennosti ja naparetkivarustuksella tietenkin.

IMG_9894 IMG_9914 IMG_9915 gvap2

Vappuaatto meni parhaiden ystävien ja kuopuksen kummien luona vesisadetta vartoessa, grillaillessa (huomatkaa passiivimuoto, itsehän istuin sisällä juoruamassa kahvikupillisen äärellä) ja ehtivää Armasta itseltään pelastaessa. Lampsimme siis kumisaappaat jalassa ja hiukset takussa naapuriin ja oikein kiva vappuaatto meillä olikin! Linnanmäki-keikka vaihtui sääennusteen vuoksi sisätiloihin, siis uusiin perunoihin, nakkeihin, perunaslaattiin ja munkkeihin. Vappupallot ostimme jo edellisenä päivänä, ja kuten arvata saattaa, olivat ne kovin hitti ikinä. Vapun kaltaisissa kevään juhlissa minusta parasta on tietynlainen suorituspaineettomuus ja se, ettei opiskelija-perheidenkään tarvitse kuumotella kustannuseriensä kanssa - vappupallot kustansivat kympin, vappueväät nyyttäriperiaatteella ehkä toisen ja Helmi muistelee vain, kuinka ihanaa oli Fatboylla pötkötellen syödä jäätelöä. Kreisibailaus, siis yhden odottajan, yhden imettävän äidin ja kahden vapaapäiväläisen juhlinta päättyi lasten nukkumaanmenoaikaan, ennen puoli kahdeksaa, ja lasten ehdoilla me halusimmekin juhlia.

gvp2 gvp3 gvp4 IMG_0215 IMG_0219 IMG_9975 IMG_9980 IMG_9991

Vappupäivä meni anoppilassa pitkän kaavan mukaan herkutellen ja grillaten. Hyvää ruokaa, innokkaita kummeja lapsia hyppyyttämässä ja nukkuvia lapsia kotiintulomatkalla. HBO-lisäliitännäinen digiboksissa, ylijäämämunkkeja ja simaa. Liki täydellistä etten sanoisi.

Hetki sitten oli pääsiäinen, nyt vappu, reilun viikon päästä on äitienpäivä ja esikoisen kolmevuotissyntymäpäiviinkään ei ole enää montaa viikkoa (ja niistä ei olekaan juhannukseen kuin tovi!). Ette tiedäkään, miten rakastan tätä kevät-kesän rentoa juhlakautta, jolloin kuohuvien juhlajuomien kavereiksi riitää vain hyvä seura, kumisaappaat ja vähän huulipunaa.

Miten te vietätte lasten kanssa juhlapyhiä? Yksin, yhdessä, erikseen?

Seuraa meitä Bloglovinissa FacebookissaInstagramissa (@lapsellista) tai Blogilistalla (Huom! Blogilistan osoite on muuttunut!). 

1 kommentti:

  1. Tuollaisia ovat lapsiperheiden viikonloput ja pyhät parhaimmillaan. Paikalla toinen samaa elämänvaihetta elävä perhe, joka ei kyseenalaista, ei pyörittele silmiään, eikä pidä lasten ilakointia metelinä, vaan sulosointuina korville. Rentoa yhdessäoloa, ilman paineita.

    VastaaPoista